- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Bo ja ostatnio jadlabym tylko jogurt z platkami.I od poczatku ciazy moja zachcianka jest woda mineralna, ale z syropem malinowym:-)
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pięknie wygladacie wszystkie kwitnące mamusie
Ją się stresuje przed czwartkiem.
Zamówiłam sobie na allegro połowę rzeczy do porodu i nie ma już paczki tydzień hamy a ją się stresuje czy zdąży przyjść do czwartku. A telefonu nie odbiera kolo z alegro.
Ją też monia czuje się wielka. Do wc chodzę z 5 jak nie 7 razy.
Jeszcze stres z ta nowa praca mojego m , nie jest łatwo.
Jak mi się uda wrzuce zdjęcie moje i z usg
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja jem tak jak zawsze, tylko jeszcze bardziej lubię pomidory i płatki z mlekiem obowiązkowo codziennie na śniadanie.
Zanka śliczny brzuszek ! Dziękuje za odpowiedz o butelkach:) z laktatorem też wstrzymuje się do porodu z tego samego powodu co ty (jednak to spory wydatek, szkoda jakby poszedł na marne) tylko chciałam pokazać szwagierce w razie czego jaki chcę.
Domi będzie dobrze! Nie stresuj się niepotrzebnie sprzedawca, na pewno paczka dojdzie.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
lenartowicz co do laktatora to wydaje mi sie ze jak kupujesz nowy to do niego powinna byc dolaczona butelka musisz sobie sprawdzic w sklepie. a na butelkach 260 ml dlatego pisze 1+ przez smoczek bo przewaznie do tych wiekszych daja juz o wiekszym przeplywie ale zawsze mozesz sobie przelozyc ten 0+ i tez bedzie pasowal
Domi nie stresuj sie kochana!!po malutku wszystko sie ustabilizuje i wroci ci spokoj
z tymsprzedawca to rzeczywiscie nie fajnie a zamawialas przez kuriera czy poczte?ja kuriera mialam na drugi dzien po zlozeniu zamowienia i dostawalam od nich maila ze paczka jest juz w drodze.
ja jem wszystko.mialam okres strasznego parcia na slodkie na szczescie troche mi przeszlo jem ale juz bez takiego parcia i nie musze codziennie:P
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Monia, bardzo zgrabniutko wyglądasza, nie wiem co się siebie czepiasz
Co do jedzenia, to u mnie raczej typowych ciążowych zachcianek brak, jem słodycze, ale zawsze sporo ich wciągałam, za to owoce mogłabym pochłaniać tonami, w sumie to tylko owocami bym mogłaq się żywić Czerwonego mięsa nie lubię (czasem w sezonie grillowym kiełbaskę)i aż się dziwię, że mimo tego nie mam tak niskiej hemoglobiny (buraków też nie jadam... ipewnie większości rzeczy, które podniosłyby mi poziom żelaza)
Anitka, śliczny kocyk, w życiu bym nie powiedziała, że takie cudo można włanoręcznie wykonać
Domi, nie stresuj się pewnie się wszystko wyjaśni, jeśli sprzedawca nie miał dużo negatywów, to pewnie po prostu jakaś chwilowa awaria :)czekamy na foteczki
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeju podziwiam te, które nie chcą przewijaka. Dla mnie to podstawa. Lence na przewijaku zmieniałam pampki do końca, czyli prawie do 2 lat. Na początku schylanie po porodzie to masakra, a poźniej jak już miała kilka miesięcy to tak spierniczała po łóżku, że czasami u kogoś jak ją przewijałam to się aż pociłam A na przewijaku leżała spokojnie.
Lenartowicz większa butelka to i większy smoczek z większą dziurką, ale oczywiście można go przemieniać.
Co do laktatora to też myślę, że najlepiej kupić go po porodzie- męża wysłać. Ja tak zrobiłam
U mnie zachcianki to w sumie nie wiem. Słodyczy niestety zajadam dużo, a mięsa prawie w ogóle.
Domi będzie dobrze, trzymaj się.
Anitkade cudowny kocyk! Masz talent kobieto
My już po drugich urodzinach Lenci
Goście siedzieli do 1 w nocy! Myślałam, że padnę.
W czwartek usg i zaczynam zakupy
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anitkade kocyk przecudowny! Zazdroszczę zdolności
Domi nie denerwuj się tylko, miejmy nadzieję że paczka zdąży przyjść przed czwartkiem. Mi zawsze kurier przywozi na drugi dzień, ale jak wybieram pocztę (nawet paczkę) to niestety czekam kilka dni :/
Jeżeli chodzi o zachcianki to w sumie ich nie mam, bardzo dużo jem owoców (mandarynki , banany, pomelo, grejfruty, kiwi) po prostu je uwielbiam Do "normalnych" posiłków niestety muszę się zmuszać bo po prostu nie czuję wogóle głodu. Jednak przez to że mało przytyłam i mała ostatnio też niewiele przybrała na wadze to mój M mnie bardzo pilnuje i wciska jedzenie jak w kaczkę
Wogóle wczoraj się strasznie zdenerwowałam bo siostra rozmawiała ze znajomą panią neonatolog i tak jak usłyszała że nie jestem w szpitalu tylko w domu, to zaczęła mówić że to niedopuszczalne, że przeciez mogę zacząć rodzić w każdej chwilii dziecko jest tak malutkie, że poród może trwać chwile i karetka może nie zdążyć przyjechać jeśli będę sama w domu, a już wogóle to rozwalił mnie tekst, że mogę urodzić robiąc "kupę". Po prostu nastraszyła mnie niemiłosiernie, ale przecież jestem odpowiedzialną osobą i wiem co robie, a zdrowie Zuzki jest dla mnie najważniejsze. Wiadomo jak pojawią sie jakiekolwiek bóle lub skurcze to od razu jadę do szpitala i nie będę czekać, ale nie widzę konieczności leżenia w szpitalu i brania tych samych leków co w domu... ehh tylko niepotrzebnie mnie zestresowali :/
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitkade kocyk super jest.
co do zachcianek to ja specjalnie chyba nie mam, poza tym ze dziennie coś słodkiego musi byc i duuuzo owoców tez jem tak jak gaguka i Anitulka, wcześniej jadłam ale nie w takich ilościach. Do sałatek tez mnie ciągnie i ogólnie jakoś tak do zdrowszego jedzenia. zawsze uwielbiałam zapiekanki i mrożone pizze a teraz jakoś w ogóle nie jem takich rzeczy.
Myślałam ze teraz pod koniec ciąży będę miała jeszcze większy apetyt niż wcześniej a jest odwrotnie , od ok 7 miesiąca już apetyt o wiele mniejszy u mnie.
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitka, kocyk rewelacyjny Piękny wzorek, chociaż prosty, ale idealnie pasuje właśnie do kocyka!
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4