BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791218 przez lenartowicz
Monika mi lekarz w rozpisce zapisał to nieszczęsne GBS między 35 a 37 tygodniem do zrobienia.

Pipinka slicza dziewczynka, już teraz widać, że będzie ładna :) no niemoge się napatrzec. Spróbuje wrzucić zdj mojego chlopaka z 29tygodnia, mam nadzieje ze się uda.

Zanka trzymamy kciuki, będzie dobrze. Napisz od razu po wizycie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #791221 przez mokka
Pipinka, super to zdjęcie! Odka wygląda już jak noworodek i jest prześliczna :)

Ja tam mam nadzieję, że uda mi się urodzic jeszcze w grudniu. Jakos tak wolę, żeby młoda była rocznikowo starsza bo widze w tym dużo plusów dla niej :) No, ale jak będzie to się okaże :)
Co do czkawki to Zuzka ma ją strasznie często. Wieczorem jak chcę spać to już obowiązkowo musi mi brzuch podskakiwać :) Przeczytałam gdzieś, że taka czkawka jest w sumie dobra i że maluchowi zupełnie ona nie przeszkadza...gorzej z niewyspaną matką ;)

CO do CC to jeżeli są jakieś wskazania do niego to nie ryzykowałabym porodem naturalnym. Po cesarce ponoć się dłużej dochodzi do siebie, ale zdrowie jest ważniejsze i jak porod SN miałby zaszkodzić to lepiej to przemyśleć.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791231 przez Dorciaition
Hej Dziewczynki.

Ulcia mnie się wydaje, że zdecydowałabym się na CC skoro tyle wskazań do tego.

Pipinka zdjęcie cudowne. Napatrzeć się nie mogę jakie masz śliczne córeczki.

Zanka nie stresuj się tym paciorkowcem. Ja miałam z Lenką i przed porodem 100 razy przypominałam położnej, że to mam, żeby nie zapomniała o antybiotyku. No i chyba ja i mała dostałyśmy. Nie pamiętam bo miałam cc w znieczuleniu ogólnym, ale mała na pewno dostała i wszystko było ok.
Tak sobie myślę, że skoro go miałam to i pewnie nadal jest :/

Ja też liczę, że urodzę w styczniu, chciałabym. Ile mała waży dowiem się w czwartek. Doczekać się nie mogę.

Fotki też zmniejszam przez painta na 30% i jest ok.

Moja malutka ma ciągle czkawkę. Dziwne to, bo Lenka nie miała.

Pozdrawiam

Moją Lenię Wam pokażę :)

Alanek[*] :(
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #791233 przez Pipinka
Dzięki Kochane :kiss:

Co do czkawki to i po porodzie często niemowlęta ją mają i mozna dać wody się napić ale im to wcale nie przeszkadza, gorzej dorośli to znoszą :)

Mokka ja mam tak samo że wolałabym jeszcze w grudniu urodzić najlepiej po świętach i na sylwestra być już w domu :)
Cieszyłabym się bo moje dziewczyny miałyby według rocznika tylko rok różnicy i do przedszkola później i do szkoły to rok po roku :)

Co do tego badania GBS to tak jak dziewczyny piszą, wszystkie musimy to zrobić bo jak coś to maleństwo dostaje antybiotyk po porodzie i juz :)

11 lata 4 miesiąc temu #791240 przez Pipinka
Dorcia Lenia jest Cudna!!!!!!!!!!!! :kiss: a jaka już duża i ten jej kolor włosków, Piękny!! I widzę że Minnie Mouse rządzi :D

11 lata 4 miesiąc temu #791243 przez MoNiaaa
Dorcia sliczna lenka :) mamy takie same kozaczki :)
jak Lenka po urodzinach?pewnie na mikolaja macie jesczze wiekszy problem co kupic bo co dopiero tyle nowych rzeczy dostala

ja juz bym chciala grudzien w sumie nie wiem czemu ale jakos ten listopad to taki czlowiek w zawieszeniu niby blisko a daleko :P w grudniu zacznie sie pakowanie torby rozkladnanie lozeczka itp bedzie sie juz czulo ze dzidzius jest tak blisko :)
a i udalo mi sie wczoraj kupic w biedronce te pampersy na promocji ale mieli ostatnie 2

http

]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791248 przez Dorciaition
Pipinka a mnie wlasnie zależy żeby było więcej lat różnicy ;) Jak urodzę w styczniu to rocznikowo będą 3 lata. A w sumie 2 lata i 2 miesiące.
Nadal sobie nie wyobrażam jak Lenka będzie się zachowywała, na pewno łatwo nie będzie. Ale damy radę. Kto jak nie my ;)

Dziękuję KOchana. O tak Minnie rządzi, choć postanowiłam, że już nic Minniowego nie kupuje. ;)No jedynie wózek dla lalek Leni na święta :)

A kolor jej włosów- oj nie, nie lubie ;)

Miłego Dnia Kobietki

P.S. Monia urodzinki fajne, choć oczywiście był mega ryk gdy zapaliliśmy petardy na torcie, a potem jeszcze większy gdy go kroiliśmy ;)
Co do prezentów dla Leni to mam masę pomysłów ;)

Ja to się boję porodu i nowej sytuacji, dlatego tym razem mi się tak mocno nie spieszy ;)
No porodu boje się niesamowicie.

Aaa, dziewczyny w gazecie kurcze zapomniałam, za chwilę poszukam jest artykuł o cukrzycowych mamusiach.

11 lata 4 miesiąc temu #791250 przez MoNiaaa
u nas z kolei JUlka jest fanka swinki pepy(choc wogole tego nie rozumiem) i kucykow pony
a mnie zlosci ze na wiekszosci ciuszkow kroluje i tak hello kitty choc nie koniecznie mi sie podobaja ciezko kupic cos bez tego kotka...tym bardziej jak moja mama Julce kupuje ubrania w Niemczech w hm

http

]

11 lata 4 miesiąc temu #791270 przez Pipinka
Ja też jestem ciekawa jak Bianka będzie sie zachowywać, widze że uwielbia starsze dzieci i szczególnie chłopców..ale jak na taka małą dziewczynkę bedzie reagować ? :)

U nas też dużo z Minnie i Daisy ale ostatnio też staram się kupować z innymi akcentami ubranka, dla Odety samo sie tak złożyło że i pare ubranek i becik i na pościeli ma sofcie :D Ale to fakt na te ubranka z hello kity tez juz powoli nie moge [atrzeć jest tego mnóstwo i wszędzie !!

Dorcia też zaczynam bać się porodu, jak było jeszcze daleko to nie myślałam o tym ale teraz czym bliżej i już wiem co mnie czeka to myśle tylko o tym by było szybko teraz by od razu było rozwarcie i niech mnie nacinają bo nie chcę popękać sama i niech się rodzi szybciutko :)

Co do koloru włosów to zawsze marzyłam by sama mieć taki naturalny mmmm :D

My dla Bianki też mamy mnóstwo pomysłów na prezenty ale leżą zakupione już w szafie i czekają na choinkę :)

Już 11 a ja jeszcze w pidżamie !! musze się ogarnąć i brać za sprzątanie i pranie..mam nadzieje że Mała mi uśnie niedługo choć na godzine :)

11 lata 4 miesiąc temu #791309 przez MoNiaaa
podzielcie sie dziewczyny pomyslami na prezenty.

ja sie tez zaczynam bac porodu niby nie mam traumy po 1 ale jednak teraz jak sie wszystko przypomina co i jak to jednak troche strach znowu mnie ogarnia tym bardziej ze juz wiem jak to wyglada chcialabym tylko zeby ten krocej trwal bo jak sobie pomysle znowu o 12 godzinach to na sama mysl mam dosyc :ohmy:

moja Julka niby duza i rozumie duzo itp ale tez sie boje jej reakcji jak juz mala zamieszka z nami.boje sie ze bedzie zazdrosna i despecila jesczze bardziej zeby zwrocic na siebie uwage...ale miejmy nadzieje ze nasze corcie beda wyrozumiale i z radoscia przywitaja nowego czlonka rodziny :)

ja ide kroic warzywa na salatke jarzynowa:) az swietami zapachnialo jak sie gotowaly :)

http

]

11 lata 4 miesiąc temu #791310 przez mokka
Dorcia, ale duża już ta Twoja córa :) będzie z niej kiedyś łamaczka męskich serc :)

Ja w sumie porodu z jednej strony się boje, ale z każdym dniem jestem też coraz bardziej zniecierpliwiona i w sumie to już rodzić chciałabym.

Mój M miał ostatnio szkołę przetrwania bo przyjechała do nas moja koleżanka z 11 miesięcznym synkiem. Dziecko rewelacyjne, zero strachu, raczkował za kotami i usmiech mu z twarzy nie schodził :) Ja po 2 godzinach byłam wykończona, a M jak tylko poszli to stwierdził, że się doczekac nie może jak się Zuza urodzi i że szkoda, że tak krótko byli :) Prawde mówiąc to byłam w szoku bo syn koleżanki od razu się z M zakumplował i siedział mu ciągle na kolanach, a M się z nim bawił. W niedzielę ma przyjechać mój brat z dziewczyną i jej córką 15 miesięczną i aż jestem ciekawa jak tym razem to będzie wyglądać ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791321 przez Dorciaition
Pipinka dobrze, że lubi chłopców ;) ;)
Ale Lenia też. :) Ze starszymi fajnie się bawi, a jak już widzi, że ktoś jej wzrostu albo niższy to jest okropna- chciwusek z niej niesamowity.

O tak Hello Kity to przegięcie. Nie lubię tego jakoś ;)

Pipinka a Ty rodziłaś naturalnie tak?
Ja Alanka normalnie, ale był malutki- 1070 g wiec bez nacięcie się obyło, Lenia cc, no i teraz sie strasznie boje wlasnie nacięcie, pęknięcia a potem gojenia. :/
No i jeszcze mam obawy, że dziecko będzie chore. Z Lenią też tak miałam. na dodatek ostatnio widzę dużo takich dzieci :(

Ja to na sen Lenki dzisiaj nie licze, bo spała do 9, choć w nocy od 1:30 do 4:30 nie spała. A to picie, a to siku. Myślałam, że oszaleję ;)

Monia damy radę z porodem, musimy :)

Julka większa od Leni, ale może zadowolona byłaby z kuchni (kupilismy Lence na urodziny), teraz chce kupić jej wózeczek, bo ostatnio połamała i taki kotek jej się bardzo podoba allegro.pl/hasbro-interaktywny-kotek-dai...003-i3687811592.html Uwielbia też lego duplo.

Mokka dziękuję :)

Z Twojego M super tatuś będzie skoro już tak się sprawdza. :)
Mój do obcych dzieci to ręki nie ma ;)

11 lata 4 miesiąc temu #791342 przez mokka
Monia, a Julka lubi malować? Jak tak to możesz jej kupić farby, zestaw pędzli i 2-3 niewielkie podobrazia (są w empiku, ostatnio też w carrefourze widziałam). Jak chcesz, żeby było bardziej "profesjonalnie" to farby możesz kupić w tubach (są zwykłe plakatówki w tubach) i do tego jeszcze paletkę do mieszania farb.
Takie obrazy potem mozna wieszać na ścianie w jej pokoju, a wydaje mi się że może to być bardzo fajna, rozwijająca zabawa :) no i nie wyjdzie Ci to jakoś bardzo drogo też, a w nawale wydatków wyprawkowych to też chyba ważne ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791345 przez Marudka
Kasiu metronidazol to bakteriobójczy i pierwotniakobójczy lek

11 lata 4 miesiąc temu #791348 przez Zanka1989
moniaa dla mnie w dzieciństwie idealnym prezentem były klocki Lego :) widziałam teraz super serie Lego Friends - dla dziewczynek :) Co do reakcji Julci, myślę że trzeba dużo rozmawiać i przygotowywać starsze dziecko na przyjście nowego członka rodziny. Możesz np. pokazać Julci jej zdjęcia jak była mała, opowiadać jak się nią opiekowałaś itp. i szykować ją, że teraz tak samo będziesz zajmować się jej siostrzyczką :)

Ja porodu boję się okropnie. Dzisiaj mam z moim M rozmowę dotyczącą tego czy będzie przy mnie czy jak. Trochę się stresuję...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka