BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #791859 przez mokka
Na przeziębienie to mnie naprawde szybko pomaga prenatal grip care + olejek eteryczny sosnowy wlany do nawilżacza powietrza (bardzo dobry na katar i zatoki). jeśli chodzi o ból gardła to ostatnio przypomniałam sobie o istnieniu takich cukierków na gardło pulmoll. Na mnie działają duzo lepiej niż hallsy :) podobno na gardło dobre też są płukanki ze słonej wody.

niteczka, ja kupiłam przez allegro wózek 3w1 coneco elmo. 2 lata gwarancji door to door i w moim odczuciu jest naprawdę fajny :) nie jest zbyt ciężki i dobrze się prowadzi (przynajmniej po mieszkaniu). Samo wykonanie też jest porządne :)
W razie czego daje linka:
allegro.pl/wozek-coneco-elmo-3w1-fotelik...tis-i3649956001.html

W aukcji nie jest napisane, że na fotelik samochodowy jest też przykrycie na nóżki (ja przynajmniej dostałam).

sprzedawcę naprawdę mogę polecić bo do mnie paczka doszła niekompletna (tzn pakując nie zauważyli, że nie ma tylnich kół) i sprawę załatwiłam od ręki przez telefon i wydaje mi się, że w razie gdybym musiała skorzystać z gwarancji kiedyś to też nie będzie problemu :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #791903 przez kasiek21
niteczka
my mamy x-landera xa. prowadzi sie swietnie i mi osobiscie sie bardzo podoba.

x-lander.pl/produkty/51/xa/

z tym ze w koloze bordowym a w srodku wykonczona gondola szarym. caly material sie sciaga a wiec latwo go prac normalnie w pralce :-)

11 lata 5 miesiąc temu #791907 przez Dave
Uwaga będę spamować :silly: :silly:

A tak poważnie, mamy świetny konkurs z super nagrodami, a coś się rozkręcić nie chce.
Zerknijcie, napiszcie dwa słowa i wygrajcie zestaw 15!!! olejków do masażu i pielęgnacji Sahera :lol: :lol: :lol:

wrolimamy.pl/konkurs-podroz-do-kraju-faraona/

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #791923 przez lenartowicz
Ja mam coletto matteo

11 lata 5 miesiąc temu #791926 przez kasiek21
a no wlasnie i mialam sie wam pochwalić i zapomialam :-D
od ostatniej wizyty u lekarza tj 14.10 nie przytylam ani kilograma :-D a nawet kilogram schudlam. a wiec wyobraźcie sobie że od poczatku ciazy przybyło mi kilogram :-D a mimo tego moj syn rozwija sie prawidłowo :-D

11 lata 5 miesiąc temu #791938 przez anitkade

11 lata 5 miesiąc temu #791972 przez niteczka
Ja jestem w Anglii, ale tu mamy polski sklep z wozkami i mam na oku jeden wozek polskiej firmy tutek (GRANDER), ale nie za wiele opini o nim jest wiec sie zastanawiam, bo wydam duzo pieniedzy a okaze sie ze do niczego.Ogladalam juz ten wozek, dobrze sie pcha, ma kolka pompowane, 3w1, przykrycie na nozki, torba i takie tam, ale z tych opini ktore znalazlam to sama nie wiem.

11 lata 5 miesiąc temu #791976 przez niteczka
anitkade zerknelam na ten link co wpisalas. Wozek bardzo ladny. Ten co ja mam na oku wydaje mi sie ze jest podobny. Bede musiala sie na jakis wkoncu zdecydowac, bo coraz blizej do porodu, a wozka brak.

11 lata 5 miesiąc temu #792055 przez lenartowicz
Kasiek no super ! Ja niestety mam.już +10kg a gdzie jeszcze do.końca.. Ale mam nadzieje ze potem to zrzuce.wszystko. Zwłaszcza.ze nigdy nie miałam nic do swojej figury, mogłam jeść i jeść i nic nie tylam a tu nagle bum

11 lata 5 miesiąc temu #792085 przez MoNiaaa
witam ciezaroweczki :)

kasiek super masz z ta waga ja tez juz ok 10 mam na plusie...niby jeszcze 2 miesiace ale nie wiadomo do ilu dobije no trudno najwyzej bede sie musiala zmusic w koncu do cwiczen i diety?
a wieczorami zaczynaja mi puchnac stopy i rece ;/

jak ja sie juz mojej wizyty nie moge doczekac!!!mam wrazenie jakbym cale wieki nie widziala malej w sumie ostatnio byla jeszcze taka kruszynka wazyla wtedy 830g a teraz pewnie juz do 2 kg dobija :kiss:

ja wozek akurat mam po Julce srednio jestem ze spacerowki w nim zadowolona ale jakos damy rade tym bardziej ze mam drugi taki lekki na lato z coneco.moim zdaniem fajna firma.z tych 3w1 podobal mi sie swego czasu coneco toledo

http

]

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792112 przez Dorciaition
Hej Dziewczyny!

Mam nadzieję, że humory dziś lepsze ;)

Anitkade dziękuję :) :kiss:

Kasiek super :)

Niteczka ja mam po Leni allegro.pl/jedo-fyn-special-4ds-2w1-kol-...-wa-i3706002417.html no a fotelik Maxi Cosi.

Monia u mnie z wagą i moją i maluszka podobnie jak u Ciebie :)
Mam wizytę jutro i jestem tak ciekawa, że szok ;) Upewnię się jeszcze czy dziewczynka, bo kto wie ;)

Kochana a Ty odpoczywaj więcej skoro Tobie nogi i ręce puchną. A na wieczór mocz w misce nogi.

Byłam dziś na pobraniu krwi. Wzięłam Lenkę, bo inaczej się nie dało. Była okropnie długa kolejka, Lenia marudziła, że chce iśc, potem, że spać. No i oczywiście nikt nas nie wpuścił, pomimo tego, że ja w ciąży i z małym dzieckiem. Pełna kultura B)

Miłego dnia

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792134 przez Anitulka
ja wóżeczek mam taki baby-centrum.pl/laret-imitacja-lnu-tako

Anitka, powiem Ci, że nasze wózki są prawie identyczne, jak otworzyłam twój link, to jakbym zobaczyła mój :)

Dziś mam kontrolę u gina, mam nadzieję, że z moją szyjką wszystko ok, no i zobaczymy ile przytyłam :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #792205 przez Pipinka
Hej Mamusie :D

Dziękuje Kochane jesteście :kiss:

Co do wagi to ja już z + 13 będe miała ;/ no trudno i tak teraz strasznie mi brakuje ćwiczeń, zatem jak dojde do siebie po porodzie to zaraz zaczne ćwiczyć :)

Monia i Dorcia ale ciekawe ile wasze maluszki już ważą i jak się miewają ? :D

Dorcia to jakaś masakra że nikt Cie nie przepuścił i nawet pielęgniarka Cię nie poprosiła jako pierwszą ? Padaczka z kulturą w naszym kraju ;/ Wstyd!!

Dziewczyny!!! jeszcze ponad tydzień i grudzień!! a to oznacza że jeszcze chwila i zaczniemy się rozmnażać :P :P Aaaaaaaaaa!! jestem mega podekscytowana i jednocześnie przerażona jak o tym myślę :silly: Dopiero co czytałam pierwsze posty na tym forum i nasze fasolki miały po centymetr :)

11 lata 5 miesiąc temu #792220 przez pysiaczek19918
Hej dziewczyny troche nie pisałam bo się przeprowadzaliśmy i nie miałam nawet jak za bardzo bo internetu narazie nie mam. Jutro mam wizyte i sie strasznie boje bo ostatnio troche przez ta przeprowadzke sie orobilam ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Bo najgorzej to z ta szyjka. No ale zobaczymy nie ma co sie martwic na zapas.
Mam takie pytanko skurcze to sie objawiaja takim napieciem troche jakby dziecko sie napinało, rozciagało? Bo juz sama niewiem czy to skurcze czy nie bo mala jest polozona w poprzek i strasznie mi daje popalic ale czasami czuje tak wlasnie troche inaczej i sie zastanawiam czy to mala sie rozpycha czy to skurcze.
Co do wagi to tez 10kg mi przybylo i jest mi strasznie ciężko stanie w kuchni nad zlewem jest dla mojego kregosłupa strasznym wyczynem. Tak samo jak wyjście na dwor czuje ze chodze juz jak słon i tak powolutku. A to jeszcze troche do konca. No troche sie rozpisalam ale niewiem kiedy teraz was odwiedze bo narazie nawet za bardzo nie mam jak internetu sobie załatwic. No cóż postaram sie jak najczesciej tu wpadac. Trzymajcie się. Pozdrawiam.

11 lata 5 miesiąc temu #792233 przez Dorciaition
Ha ha ha Pipinka - rozmnażać" - padłam :laugh: :laugh: :laugh:

Anitulka daj znać po ginie koniecznie.

Pipinka też mam plan co do ćwiczeń. Koło mnie Tiger (Michalczewski) a budować jakiś fitness klub, więc mam nadzieję, że się pospieszy co bym do lata jakoś wyglądała :)
Choć myślę, że u nas będzie łatwiej przy dwóch małych łobuzach :)

No nikt nie przepuścił. :/ Tym starszym paniom zawsze się bardzo spieszy. Komentowały, że dziecko śpiące dlatego marudne, ale żeby wpuścić to nie. Się przyzwyczaiłam zresztą.

Jeju faktycznie za chwilę nasza kolej! Ja jakoś jeszcze w to nie wierzę, że będe miała dwie córcie. Jej, jak fajnie :)

Pysiaczek będzie dobrze, na pewno. Też nam daj koniecznie znać. Wiesz, co ja po dwóch porodach ale z tymi skurczami to już sama nie wiem, ale wydaje mi się, że to to co piszesz :)

Trzymaj sie

Alanek[*] :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka