BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #792540 przez mokka
To u mnie skurcze wyglądają jakos dziwnie chyba ;) najpierw mam tak na wysokości żołądka cos na kształt niestrawności (taki ból podobny dosyć mocny) i to tak schodzi w dół. Dosyć specyficznie to czuć. Wkurza mnie strasznie to, że jak chodze to czuję jak mi młoda główką uciska szyjkę chyba i to troche boli, a na pewno jest bardzo niekomfortowe. Też tak macie?

Jeśli chodzi o puchnięcie to od jakiś 3 dni zauważyłam że zaczynają mi stopy i dłonie puchnąć w ciągu dnia. Nie jakoś strasznie bardzo, ale puchną. Dzisiaj byłam na morfologii, bad moczu i toxo i wieczorem mam mieć wyniki, więc mam nadzieję, że tam żadne dziwne rzeczy nie wyszły w związku z tym puchnięciem.

Fasolek [*] 10tc (2016)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792588 przez DoMI*
czesc moje styczniówki

ja jutro juz jade nie macie pojecia jak sie boje.
mam juz spakowane chyba wszystko ...
mi czesciej sie robi twardy brzuch,czasem sie boje ze zacznie sie za szybko.
narazie tylko troche spuchły mi rece i nogi.
co do czkawki moj tez ma niezaleznie od pory dnia.ostatnio niby jest ułozony juz głowkowo czułam jak bardziej skacze mi koło zoładka zdziwiłam sie bo zawsze skakało na samym dole.
probowałam znalesc jakies forum gdzie kobiety by pisały o tej wadzie przełozenie wielkich oni tetniczych ale jest tego baaardzo mało.
a chciałam sie dowiedziec mniej wiecej ile bedziemy z małym lerzec na oddziale.
jak bede miała internet napewno wam napisze co u Nas... jutro podroz do krakowa ACH...
MAM PRZECZUCIE ze urodze dzies tak kolo 6 grudnia ...jakos tak czuje

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #792620 przez MoNiaaa
Domi to 3mamy kciuki za ciebie wiem ze sie denerwujesz ale moze na oddziale poznasz jakies fajne kobitki i jakos ci zleci :) a jak beda fajni lekarze to pogadasz z nimi jak to wszystko bedzie wygladalo.
mowisz ze spodziewasz sie prezentu mikolajkowego :) super by bylo :kiss:

mnie Julka tak dzis z rownowagi wyprowadzila ze szok!!!!!nie wiem ale wydaje mi sie ze jej kuzyn ma na nia taki wplyw...on jest wlasnie taki zlosnik i jest niegrzeczny a ostatnio czesciej z nim przebywa..sama nie wiem co o tym myslec ale ostatnio Jula robi sie nieznosna!!

a moja siostra kupila sobie dzis yorka i ma nam go podrzucic na troche to pewnie bedzie szal w domu sama jestem zakochana w tych psiakach ale z 2 dzieci i szczeniuakiem to chyba bym nie dala rady tym bardziej ze zima idzie :(

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #792638 przez mirka26
mój mały ma 2 kg nie jest duży na szczęście bo po cesarce dla mnie lepiej żeby go podnosić. co do lekarstw kochane to gardło mnie nie boli już bo ropa z garda zeszła ale oskrzela mi pękają, jutro chyba zadzwonię po wizytę domową bo boli jak cholewcia. a mi przez ten kaszel też się pokazują skurcze i to dość mocne, dzisiaj już miałam cztery i to takie jak przepowiadające aż mnie z nóg słaniało

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792647 przez Anitulka
Mirka, mi moja lekarka na kaszel poleciła pić napar z majeranku, możesz spróbować, może akurat coś Ci pomoże :) zdrówka :kiss:

Domi, 3maj się cieplutko i jak tylko będziesz miała możliwość to daj znać co u Ciebie :)

Ja już po wizycie... przytyłam 1kg, a więc ogólnie 7. Szyjka w porządku, ale tak mi te paluchy głęboko włożył, że myślałam, że dziecko wyciągnie :silly: powiedział mi też, że dziecko będzie drobniutkie, bo i brzuszek nie duży (ja już znam takie co z niedużego brzuszka wyszły po 3,5kg) :D pobrał wymaz i dał skierowanie na mocz, krew i usg (ale to wszystko dopiero w grudniu)i następna wizyta 11.12... uffff, to chyba wszystko :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792655 przez DoMI*
a w dodatku monia mi sie brzuch obnizył... wiec kto wie moze na mikołaja sie urodzi.
mam nadzieje ze wazy okolo 3 kilo tak by było dla niego naj lepiej.
przesle wam 2 zdiecia zobaczcie same.

mirka spokojnie moze jeszcze posiedzi i waga jeszcze podskoczy troszke.
wspołczuje ci przeziebienia i tych skorczy..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #792681 przez anitkade
Domi kochana, trzymaj się dzielnie, na pewno poznasz fajne babki na oddziale i będzie ok. A rozumiem, że paczka doszła, skoro jesteś spakowana? Brzuszek masz śliczny, wcale nieduży jak na ostatni miesiąc. Ciekawe, jak się sprawdzi Twoje przeczucie :) Ja wierzę w takie rzeczy, sama mam przeczucia czasem i nawet też z porodem mam - mnie się wydaje, że 15 stycznia.
Anitulka - wiem, że miałaś bardzo podobny, bo pokazywałaś już. Niesamowicie mi się ten materiał podoba. Zastanawiałam się nad jeszcze innym Bebetto, ale chyba wolę ładniejszy :) Monia ma rację, że każda firma ma bardzo podobne modele, różnią się drobiazgami. Dobrze, że po wizycie ok. Ja mam usg jutro rano i mam nadzieję, że Hania rośnie proporcjonalnie i jest już duża. 3 tygodnie temu miała 1187g, mam nadzieję, że ma już blisko 2kg, bo ja przybrałam w tym czasie 2kg i liczę, że to głównie w Hanię poszło :P W sumie mam +9kg, ostatnio mocno nadrabiam :P
Monia, nie martw się za bardzo Julką, dzieci maja okresy buntu, na pewno jej przejdzie. A jak się za dużo brzydkiego zachowania uczy od kuzyna to może ogranicz kontakty albo pogadaj z jego rodzicami? Wiem, że to ciężko, ale z drugiej strony chcesz mieć grzeczną córcię i pracujesz na to od kilku lat już :)
W ogóle dziewczyny super Wam, że macie już drugie bobasy w drodze. No ale od czegoś trzeba zacząć :)
Mirka, bądź dzielna i kuruj się, jak możesz. A jak wezwiesz tego lekarza to daj cynk, co Ci poradził. Zdrówka!!
Co do skurczy, to ja nie jestem już na 100% pewna, ze je mam. Generalnie jak napinał mi się cały brzuch jednolicie to brałam to za skurcz, a jak wybulał w jakimś miejscu to za wiercenie Hani. Ale nie mam żadnego bólu przy tym. No, wczoraj mi się tak nieprzyjemnie napiął wieczorem, rzeczywiście aż nie mogłam wytrzymać z bólu, nawet skończyłam szybko gadać przez telefon, bo już nie mogłam. Położyłam się spokojnie i za chwilę przeszło, ale tak powoli ustępowało. Niefajne to było, nie ukrywam. Poza tym Hania tak kopie, że naprawdę nieraz boli, szczególnie w pracy jak siedzę. Ale jeszcze dwa dni i wolne! Nie mogę się doczekać.

11 lata 1 miesiąc temu #792686 przez DoMI*
tak anitko doszła bo wysłał ja wreszcze i nastepnego dnia doszła kłamiac mnie ze tamta ma gls i ze oni cos narobili... wazne ze doszła...
kupiłam sobie za duze nakładki na cyce i zamiast s wziełam normal i sa mi za duze ale no coz..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #792701 przez Dagnes
Czy któraś z Was miała ketony w moczu?

Wiktoria

11 lata 1 miesiąc temu #792720 przez DoMI*
ja mialam... a to nic innego jak to ze głodujesz i musisz zmienic diete albo zaczac brac insul. bo sie nie najadasz wiecej powie ci diabetolog

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #792770 przez Marudka
DoMi* super fotka w miniaturce:)

11 lata 1 miesiąc temu #792808 przez inka9922
Hej.Nie podam namiarow na Facebooka bo go nie mam.Jak możesz
To podaj maila to przesle ta fotke, ktora chcialabym wstawic.
Próbowałam zmniejszyć przez program w komorce.Wstawiam
I nic

11 lata 1 miesiąc temu #792838 przez niteczka
Witam wieczorowa pora. Bidulki jak was tak czytam to wspolczuje. Ale glowy do gory, bedzie dobrze. Ja dzisiaj tez jakos dziwnie sie czuje. Jakas taka ciezka sie czuje. Brzuch dosc czesto dzisiaj mi sie napina. Jeszcze moja znajoma z pracy napisala dzisiaj do mnie, ze ona juz chyba bedzie rodzic, a termin ma na 10 grudnia i odrazu wyobrazilam sobie siebie jak rodze i powiem wam, ze az mnie ciarki przeszly. Ja tez mam brzuch dosc nisko, ale czy to cos oznacza?

11 lata 1 miesiąc temu #793004 przez inka9922
Hej.Nie podam namiarow na Facebooka bo go nie mam.Jak możesz
To podaj maila to przesle ta fotke, ktora chcialabym wstawic.
Próbowałam zmniejszyć przez program w komorce.Wstawiam
I nic

11 lata 1 miesiąc temu #793094 przez MoNiaaa
witam w pochmurny i deszczowy dzien

Domi chyba rzeczywiscie masz nizej brzuszek ja tez mam taki spad jak skocznia normalnie :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dorcia o ktorej masz ta wizyte??zdawaj relacje odrazu:)
ja mam jutro przed 10

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka