- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
niestety i u mnie nie obylo sie bez problemow

okazalo sie ze mam 2 cm rozwarcia i mam skierowanie do szpitala jade dzis jak M wroci z pracy na szczescie moj gin prowadzacy bedzie mial dyzur wiec mniej sie stresuje.
martwie sie co z dzidzia mam nadzieje ze nie urodze wczesniej!!ale musza mi dac kroplowke na rozwoj ploc gin mowi ze za kilka dni moze mnie wypisza zobaczymy.
przy pierwszym dziecku jakos latwiej jest bo teraz u mnie dochodzi stres co z Julka nie wiem jak M sobie da rade bo do pracy przeciez chodzi chyba ze urlop sobie wezmie?ale i tak sie martwie jak Julka zniesie rozlake czy bedzie tesknic itp.zawsze ja ja usypiam i ja ja z przedszkola odbieram itp ciagle z nia jestem a teraz mnie nie bedzie:(
z pozytywnych rzeczy to Zuzka wazy 2150g rusza sie niemilosiernie bylo widac jak sobie ziewa itp

niestety wszpitalu nie bede miala dostepu do neta
anitka jak ja bylam tam na kopernika tez sie wyczekalam jak glupia! ale najwazniejsze zeby wam pomogli:)
dziewczyny co przydatnego mam wziac do szpitala?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- inka9922
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
druga ciaze.Ja tez naleze do tego grona niestety.Mam pytanko dowiedzialas sie o rozwarciu
na planowanej wizycie? Czy zglosilas sie sama bo czulas ze cos jest nie tak.
Co do torby to mysle ze lepiej jak wrazie czego spakujesz ja tak jak do porodu
Dorzuc tylko jakieś gazetki, lub ksiazke zeby zajac czyms mysli.Jak
ja trafilam do szpitala dwa tygodnie temu, moja coreczka dala mi swojego
misia do spania, zebym miala cos od niej, cos co mnie rozweseli.Tez
polecam.Zycze wszystkiego dobrego
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja Julce nawet nie mowie ze jade do szpitala bo wiem ze bedzie sie wtedy martwila i bardziej przezywala.
tak na szybko strzelilam sobie fotki bo nie wiem kiedy znowu bede mogla cos cyknac

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

A z tymi kopniakami to chyba jakoś z imieniem idzie bo moja Zuza też kopie na okrągło i zupełnie jej nie przeszkadza, że np idę, albo jadę autobusem

Anitulka, to jest jakieś chore z tym usg! Przysługują nam 3, przecież płacimy składki na nfz! Ja chodzę prywatnie do lekarza, ale na usg umawiam się z nim w szpitalu zawsze i nigdy nie musiałam czekać, albo słuchać o limitach. To jest chore! W sumie to pamiętam, że jak mój M chciał iść do dermatologa to dostał termin za 4 miesiące więc chyba w naszej służbie zdrowia czekanie jest normą. Tylko po co w takim razie składki na nfz skoro jak potrzeba iść do lekarza to jedynie prywatnie się da, żeby nie czekać miesiącami.
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Anitkade dobrze, że w szpitalu się Tobą zajęli już dziś! A jak ktg Ci wyszło?
Anitulka, ja na naszą służbę zdrowia wogóle nie liczę, wiadomo płacimy składki ale wolę sie nie denerwować i chodzę prywatnie, ale tak jak mówisz 3 usg się należą, więc dlaczego nie skorzystać. Ja mam od połowy ciąży mniej więcej pakiet w lux medzie (opieka lekarska plus stomatologiczna), ale będę z niego korzystać dopero po porodzie bo nie chcę zmieniać lekarza, a teraz niestety co tydz muszę chodzić i 150 zł z kieszeni wylatuje :/ Dzisiaj M zawiózł mnie na badania lab i kolejne 45 zł poleciało a zrobiłam tylko morfologie, mocz i tsh :/ ehhh...
Monia strasznie mi Ciebie szkoda, a masz rozwarcie zewnętrzne czy wewnętrzne? Mi w szpiutalu po fenoterolu zamknęło się rozwarcie ale miałam wewnętrzne i tylko na 0,5 cm. A skracała Ci się szyjka? Trzymam kciuki żeby było ok! A do szpitala polecam zabrać monety 2 zł, we Wrocku telewizja była płatna i tylko 2 zł automat przyjmował

- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Anitkade wiedziałam ze od razu Cie przyjmą, mają taki obowiązek. Pisz.od razu co i jak, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze

Moniaa - współczuje, nienawidze szpitali

W czwartek mam wizytę i boje sie ze też coś wyjdzie

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wczoraj wlasciwie pobolewal mnie brzuch na dole i dzis troche tez no ale nie wierze ze takie rozwarcie mi sie w 2 dni zrobily?
w telefonie nigdy z neta nie korzystalam wiec nawet nei wiem czy umiem:P a kompa nie mam chyba ze bedzie wifi to poprosze czasem meza zeby mi podrzucil na troche.
mam nadzieje ze nie bede dlugo bo sie zanudze.wzielam sobie ksiazke ktorej nie mam czasu skonczyc moze jakies fajne dziewczyny beda na oddziale to jakos zleci.
najbardziej i tak mi Julki zal

kurcze jeszcze grudnia nie ma wiec nawet nie am opcji zebym juz urodzila!!! musze wytrzymac jak najdluzej mam nadzieje ze tam mi zatrzymaja to rozwarcie i dotrwam do konca

szkoda ze nie beda miala z wami kontaktu bo tio zawsze przyjemniej wiedziec co u innych sie dzieje
z tym usg Anitulka to porazka dla mnie kobiety w ciazy maja pierszenstwo i termin musi sie znalesc!!!
Dorcia martwilas sie ze Laura za duza a moja Zuzka podobna wage ma do twojej i gin pwiedzial mi ze w sam raz
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

chyba przygotowalam wszystko ale tyle tego ze nie mam teraz torby mam nadzieje ze M mi gdzies pozyczy bo do szpitala mialam miec od mamy ale ona przyjedzie dopiero w polowie grudnia

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Zuzka duża

Brzusio cudny.
Daj numer telefonu żebyśmy wiedziały co u Ciebie.
Buziaki
- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A ja dzisiaj byłam na kontroli. Wczoraj jak dzwonilam do swojego gina to mówił zebym wzięła torbę z rzeczami w razie czego. Pol nocy nie spalam z tego stresu. Na szczescie wszystko jest dobrze, skurczy nie mam, szyjka tez ok

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ja już po konsultacji, jeszcze mi usg zrobiła, chyba mają 3d albo w każdym razie jakiś porządny sprzęt. Generalnie powiedziała, że ja jestem drobna, urodziłam się mała i mąż też i mam się dużego dziecka nie spodziewać, ale jest w normie i zdrowa i mam się absolutnie nie denerwować. Uspokoiła mnie. W ogóle fantastyczna była ta lekarka. Popsioczyła na Luxmed, że straszą ciężarne i odsyłają do nich, żeby zrzucić z siebie odpowiedzialność, przez telefon też taka oschła do innego lekarza, a jak do mnie mówiła to z taką troską, spokojnie, na wszystkie pytania odpowiedziała, był nawał ludzi, a w ogóle nie pospieszała mnie, tłumaczyła wszystko. No naprawdę - bardzo dobrze się czułam po tym wszystkim. Pokazała mi wykresy dla wszystkich parametrów i mam poniżej średniej wszystko, ale w normie. Tak w pół drogi między średnią a dolną granicą normy. Ale mówiła, że dużo zależy od rodziców właśnie i ich wagi urodzeniowej. No i że ja nie wyglądam na kogoś, komu by było łatwo urodzić 4-kilogramowe dziecko

A jeszcze Wam powiem, że waga mi wyszła 1640g, a wczoraj było 1498g, to jednak dużo od sprzętu zależy, bo chyba tyle od wczoraj to nie przybrała?