- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
DoMi wszystko bedzie dobrze, glowa do gory.Bedziesz w dobrych rekach. Dziewczyny czytajac wasze posty jak rozwijaja sie wasze malenstwa, az zajrzalam do swoich ciazowych notatek i troche sie zaniepokoilam, bo jak juz wam wspominalam jestem w Anglii i tutaj przysluguja tylko dwa usg na cala ciaze. W tych notatkach jest wykres ile dziecko powinno wazyc i miec dlugosci w danym tc. I troche sie zmartwilam bo 14 listopada mialam wizyte u poloznej i moje malenstwo wazylo prawie 2kg i mialo dlugosci 30,5 centymetra, a to byl wtedy 31tc. Wydaje mi sie, ze to troszke za malo i moj synek powinien byc troszke dluzszy na tym etapie ciazy.Przepraszam ze pisze tak chaotycznie,ale sie troszke martwie, a nastepna wizyta u poloznej dopiero 5 grudnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
niteczka ja tez mam taki wykres przez połowę ciąży byłam w Anglii jeśli było by coś nie tak na pewno położna poinformowałaby Cię Nie każde dziecko przybiera na wadzę odpowiednią ilość a na pewno ten wykres nie oddaje w 100% realnej wagi dziecka.. dokładnie nikt Ci nie zważy więc nie masz się co martwić :)a tak przy okazji z tego wykresu wychodzi mi, że moje dziecko w 40tc będzie ważyło 4100 ja to nie chce wierze.. i w sumie jakbym to miała brać na poważnie to też bym się zmartwiła bo to jednak spore komplikacje mogą powstać z takiej wagi dziecka..
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do wagi niteczka to też się nie przejmuj, jakby coś było nie tak to ta polozna na pewno by Ci powiedziała
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie jest mi łatwo rozne opinie sie słyszya decyzje trzeba pojdac.
zastanawiam sie jak jest w Katowicach jesli chodzi o spanie przy dziecku. i czy tam dobrze operuja. probowałam znalesc telefon ale jest tylko sekretariat i ordynator. wiec dzis juz nikt tam nie pracuje.
rodzina niby radzi co zrobic ale to ja musze dzwonic denerwowac siei wysłychiwac tego wszystkiego.
mam czasem dosc rozmowy z rodzina i ich jak to powinno wygladac i co mi sie nalezy..ale rzeczywistosc jak same wiecie niejest taka kolorowa.
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Idź za głosem twojej intuicji i instynktu, sama wiesz co będzie dla was najlepszego.
Dziewczyny czasami jak was czytam to zastanawiam się, czy ze mną wszystko OK! Prawie każda z was coś przeżywa, coś się dzieje z szyjką itp. Mi się nic nie dzieje, ciąża idzie zgodnie z planem i z dzieckiem też jest wszystko OK. Nie raz siedzę i wyszukuję u mnie czegokolwiek, bo to jest dziwne, żeby u mnie było dobrze.. Coś w mojej podświadomości tak działa.. Szukam dziury w całym..
Powiedzcie mi ile macie ciuszków dla dziecka? Ja chyba jestem popieprzona bo samych bodów z krótkim rękawkiem 0-3 mam chyba z 30 par! To samo ze śpioszkami, pajacykami itp.. Wszystkie ciuszki dostałam, nic nie kupowałam. Doświadczone mamy ile tego potrzeba?
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mimo wszystko boje sie tej operacji.
ja niemam duzo ciuszkow, tyle co kot napłakał...
to sie ciesz ze dostałaś i ze dbaja o was
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dominiczka, ja mam podobnie z tym szukaniem dziury w całym. Ciąza idzie bez komplikacji, a ja czekam wręcz aż coś się stanie bo aż to mi sie dziwne wydaje że jest wszystko ok.
Z ciuszkami to też mam ich strasznie dużo bo moja nadgorliwa teściowa kupuje ubranka w ciuchlandzie na tony chyba. Większość i tak wyrzuciłam już, ale i tak jest tego dużo za dużo.
Wczoraj pomagałam M skręcać szafę bo przywieźli i mam takie zakwasy dzisiaj że szok. Nie dżwigałam nic praktycznie, tylko jakieś tam śrubki wkręcałam i cos u pomagałam przytrzymać, ale widać dżwiganie brzucha swoje robi i ledwo sie dzisiaj ruszam przez te zakwasy
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Cieszę, się że mam pomoc ze strony mojej rodziny i moich znajomych.. Tak naprawdę musieliśmy kupić tylko wyprawkę kosmetyczną no i wózek(w sumie pieniądze na wózek też dostaliśmy).. Resztę dostaliśmy w bardzo dobrym stanie. Mój partner nie potrafi docenić tego ile zaoszczędziliśmy tylko wybrzydza, że coś jest sprane, albo coś się oderwało, albo jest przybrudzone... Strasznie mnie to denerwuje..
Dziewczyny miała któraś z was do czynienia z wózkami firmy COLETTO?
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Powiem Ci, że boję się tego, że teraz jest wszystko OK i zajebiście a przy porodzie będzie źle, ale takie już mam myślenie. Chore myślenie..
Czy jest tu dziewczyna z Opola albo okolic?
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi ja mieszkam pod krakowem z drugiej strony niż prokocim(daleko jest, cały kraków trzeba przejechać) za to moja mama mieszka za wieliczka ale tam nie ma kompletnie warunków mają małe mieszkanko popytam kogo mogę żeby Ci jakoś pomoc.
Dominiczka, Mokka - też mam to co Wy, niby wszystko ok, ale panikuje i boje się ze coś nie tak..
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja tak na szybko bo kolezanka z sali mi laptopa pozyczyla ale moze jutro bede miala swojego
wiecie co chodze do mojego gina na NFZ niby a teraz widze ze naprawde to byl super wybor : jak mnie zobaczy;l na izbie to podszedl i pogadal pielegniarka tez zaraz przekazal ze jestem jego pacjetka nawet jak rano na obchodzie byla inna lekarka to wiedziala ze ja od niego jestem i mowila ze dr wszystko jej powiedzial itp niby nic ale taks pokojniej sie czuje
w sumie u mnie oprucz ktg ni nie robia tzn mocz mi pobrali krew i wymaz ale wyniki ok na ktg nie ma skurczy wiec to najwazniejsze ) pytalam lekarza to minim 5 dni sie lezy zeby obserwowac takze zobaczymy bo i tak o wszystkim ordynator decyduje.
caly czas leze praktycznie i kregoslup mi\ dokucza no i bezsennosc w nocy;/
po za tym ok u nas troche wydaje mi sie ze mam twardy brzuc ale nie wiem czemu??
Julka w dzien nawet ok ale w nocy podobno strasznie plakala za mna nie chciala za nic usypiac z tata i jak chodzi o 20 spac to wczoraj ledwo o 23 usnela.oby dzis bylo lepiej
kolo patologii jest zaraz poloznictwo i ciagle slychac dzieci dopiero do mnie dotarlo ze niedlugo bede miala takie malenstwo:)
Anitka wiedziaalm ze u ciebie bedzie OK od razu widac ze ty drobniutka wiec dzidzia tez mala:)
Domi ty sie tyle nerwuw najadlas poki masz czas to szukaj informacji w necie o tych szpitalach i sama wybierz ktory lepszy a z noclegiem to moim zdaniem jakis akademik to najlepsze rozwiazanie i najtansze.podzwon od razu i popytaj czy mozna wynajac pokoj mysle ze duzych problemow moze nie bedzie?i do szpitali tez popytaj bo mi sie wydaje ze na krzesle przy dziecku nikt ci nie zabroni siedziec 24/h tylko pytanie jak sie bedziesz czula?
ok uciekam odezwe sie jak bede miala swoj sprzet
buziaki