- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a jak ty sie czujesz? monia?
no ja tylko elektryczny laktator kazala mi kupic doktorka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

domi laktator chyba warto kupic takiej firmy jak masz butelki moze uzywany ci sie uda taniej a i tak musisz go wysterylizowac.ja teraz mam od kuzynki ona byla zadowolona z niego zobaczymy jak u mnie bedzie.choc przy julce nie mialam prawie pokarmu ciekawe jak teraz bedzie narazie sie nie nastawiam ani na piers ani na butelke choc juz czuje nacisk od wszystkich z ktorymi poruszam temat karmienia zeby walczyc o piers ja jednak mam autentycznie traume i nie wiem jak bedzie napewno nie bede na sile meczyla siebie i dziecka jak sie uda to fajnie bo tez oszczednosc jak nie to butelki tez istnieja a takie gadanie tylko doluje mlode mamy ktore i tak na poczatku zyja w stresie
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Elektryczny laktator możesz spróbować wypożyczyć w szpitalu bo wiem, że czasami wypozczają i tylko trzeba sobie te jednorazowe części dokupić.
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja laktator mam ręczny z aventu od siostry i ona była zadowolona, ale kupiłam jeszcze medeli, one mają bardzo fajne opinie, mam taki: medela.strefamarek.allegro.pl/medela-lak...y-smoczek-calma.html
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do pakowania - ja jestem kompletnie w proszku, ale nie martwię się. Mam małą dzidzię, długą szyjkę i termin na 19 stycznia - nie wydaje mi się, żeby zapowiadało się na wczesny poród. Coś mi podpowiada, że będzie 15, ale zobaczymy, może być i 30 tak naprawdę. A moja siostra jest urodzona 31 stycznia, byłoby wesoło

Niteczka, a dostałaś zwolnienie na cały miesiąc? U nas raczej po 2 tygodnie dają, chociaż nie wiem, czy każdemu. Zgagi samej z siebie nie mam, ale jak się położę po większym posiłku - to kiszka

Pysiaczek - to trzymam kciuki, żeby Ci wybadali dużo wód i daj znać koniecznie po badaniach co i jak. Mnie nigdy nie mówili, ile tych wód mam, ale rozumiem, że gdyby coś było nie tak to by powiedzieli.
Mnie się udało dzisiaj troszkę zrobić. Ogarnęłam lekko kuchnię, pranie zrobiłam i pozbierałam hałdy ciuchów z pokoju. Wiem, że niedziela, ale wczoraj byliśmy cały dzień poza domem, to chociaż dzisiaj musiałam być produktywna.
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja spakowana i ubranka wyprasowane,cala wyprawka gotowa,włącznie ze szczepionka przeciw żółtacce dla Leosia do szpitala.nie chce zeby mial ten koreański euvax,wiec kupiłam engerix.w szpitalu w przetargu maja euvax u mnie.
Co do laktatora,to ja wlasnie nie wyobrazam sobie karmienia bez niego,bo cycki to by mi chyba pekly,a co godzine przeciez karmic nie bede.tak samo przewijak to dla mnie priorytet.po porodzie nie ma człowiek siły schylac sie na łóżko,zwlaszcza po cesarce.a w dodatku noca jak maz w lozku,a ja mialabym sie tam pakowac z malym.... no jakos tego nie widze.
Podziwiam tez Anitka Ciebie z tymi tetrówkami,zacieta babka z Ciebie.
Mo ia ja z rozwarciem leze,ale moja historie znasz.szyjka jest poprostu tragiczna juz od baaaaardzo dawna.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziś mój brat przywiózł łóżeczko

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do zwolnienia - zobaczymy, jak da za drugim razem. Dopiero pierwsze w czwartek dostałam. Tj. miałam 4 dni w sierpniu, ale więcej nie chciałam sama wtedy.
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Zwolnienie mam co 2tyg tak jak wizyte. Jutro rano jade na pobranie krwi. W czwartek wizyta i od razu będą wyniki z krwi i wymazu ostatniego no i usg, trochę się boje ze coś będzie nie tak.
Fajnie ze piszecie o tych laktatorach, bo kompletnie nie wiem jaki kupić. Planuje to zrobić po porodzie dopiero ale chciałabym już wiedziec jaki w razie czego.
Mokka mój narzeczony rozłożył łóżeczko jakoś tydzień temu i na początku też było tak dziwnie a teraz jak lezymy i patrzymy na nie to już byśmy chcieli małego z nami

Monia jutro poniedziałek, zacznie się coś dziać w szpitalu, bo wiadomo, ze w weekend to mało się dzieje więc pewnie będziesz coś już wiedziec, co z rozwarciem, kiedy wyjdziesz, daj nam znać od razu :)u
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Anitka wydaje mi sie ze polozne nie bylyby zachwycone tetrowkami bo jednak maja sporo maluchow a to klopotliwe
Bez przewijaka zycia sobie nie wyobrazam,uzywalam go do roku.
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*
- Otrzymane podziękowania: 0

Monia trzymaj się tam dzielnie !! Mam nadzieje że rozwarcie póki co ustąpi !!
Ja w sobotę zaliczyłam ślizg na zabawce Bianki, strzeliłam prawie szpagat i tak sobie naciągnęłam pachwinę że ledwo sie poruszałam ..dziś już jest lepiej

Co do przewijaka to dla mnie też jest to bardzo wygodne i niezbędne, kładziesz na łóżko, nie musisz się schylać..
A jeśli chodzi o laktator to wiem że przy Biance byłby to zbedny wydatek, zatem teraz też jeżeli się okaże że bede miała nawał pokarmu to dopiero zakupi mi M

Nie wiem jak u was ale u mnie biało za oknem od rana..Bianka ciągle biega do balkonu i podziwia

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
u nas śnieg!
Rano już byłyśmy z Lenką oddać mój mocz, bo mam bakterie i robiłam posiew.
Co do pakowania to ja też w proszku. W końcu trzeba się za to zabrać.
Monia dziś pewnie zaczną coś robić z Tobą, tzn badać, bo wiadomo jak to w weekend.
Koniecznie daj znać co i jak. Fajnie, że sobie pospałaś.
I nasunęłaś mi pomysł z tym pomalowaniem łóżeczka na biało, też chce

Mnie laktator kupił mąż jak byłam w szpitalu, tam go nie użyłam, ale w domu się przydał.
Anitkade powodzenia z pieluchami. Jeśli wytrwasz to czapki z głów

Choć ja przed urodzeniem Lenki też miałam tyle planów, a w praktyce wyszło inaczej :/
O tak, bez przewijaka też sobie nie wyobrażam życia

Lenartowicz będzie dobrze, nie stresuj się.
Mnie denerwuje, że mam tego paciorkowca. Tzn badań jeszcze nie robiłam, ale gin mówił, że skoro przy Lence miałam to i teraz będzie :/
Pipinka ojej uważaj na siebie. Choć ja też kilka dni temu nie wywaliłabym się przez Lenki piłkę.
A w piątek tak głową uderzyła mi w brzuch, aż mi się gorąco zrobiło. Ale mała się rusza wiec myślę, że jest ok.
Też już macie łóżeczko??? Wow, my to naprawdę musimy się sprężyć.
Miłego dnia