BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #795606 przez lenartowicz
Hej mamusie :)
Monia dasz rade, dlugo Cie nie będą trzymać.

A co do torby do szpitala mam swszystko oprócz koszul dla siebie i ... Torby :p musze pożyczyć od kogoś, bo chciałam mała walizke na kółkach. Wady wzroku nie mam więc nie wiem.

Jak dodać zdjęcie żeby było niewidoczne dla niezarejestrowanych użytkownikow?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #795615 przez anitkade
Lenartowicz - jak masz nad polem tekstowym (w dodawaniu wiadomości) taką listę ikonek, tam jest taka z dwoma hipkami i kluczykiem (ja za cholerę nie mogłam wypatrzyć kluczyka, ale są dwa hipki). Jak to klikniesz to Ci wstawi taki kod otwierający i zamykający - to co wpiszesz między nimi, będzie niewidoczne. A jak dodasz zdjęcie tym dołączaniem na dole to kliknij obok dołączania guzik z napisem img i obraz będzie wstawiony tam, gdzie jest napis img. Przypilnuj, żeby był między nawiasami (po prostu tam ustaw kursor). I już :) Czekam na fotkę.

11 lata 1 miesiąc temu #795616 przez pysiaczek19918
Ja mam afi
4,5cm. W rodzinie z tego co wiem to nikt tego nie mial.

11 lata 1 miesiąc temu #795617 przez krecia88
Dominiczka ja juz teraz prasuje na siedząco, bo dlugie stanie mnie męczy...

o oczy musze rzeczywiscie zapytac lekarza :cheer:

co do picia wody to zawsze swoim klientkom proponuje jedna metode. Weźcie butelke i zaznaczcie sobie godziny - wtedy kontrolujecie czy wystarczajaco duzo wypilas. Ja uzywam na codzien bidonu bo tam jest miarka i widze ile wypilam. Do poludnia staram sie wypic 750ml (co godzine mniej wiecej 150ml), a potem co godzine ok 100ml. Spokojnie do wieczora wypijecie 1,5-2l. na zdjeciu nie bylo dobrze widac jak to zaznaczyc wiec staralam sie to dorysowac
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #795620 przez gaguka
Pysiaczek małowodzie jets przy AFI<5 więc te 0,5 cm to spokojnie może byż błąd pomiaru! Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki żeby było ok :)

11 lata 1 miesiąc temu #795629 przez krecia88
a przy okazji pokaże Wam mój wózek :)

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #795648 przez anitkade
Krecia - zadowolona jesteś z wózka? Łatwo się składa i rozkłada? Wszystko chodzi dobrze, nie zgrzyta, nie zacina się? Wykończony ładnie? Ja też myślałam, czy Luca, czy Pascal, ale ten Pascal tak mi się podoba, ze chyba go wezmę, choć niby oceny ma nieco słabsze.
Pomysł z wodą bardzo fajny, ja nadrabiam na wieczór i to jest fatalna metoda, a to trzeba przecież w ciągu dnia głównie pilnować.
Pysiaczek - mam nadzieję, ze wszystko okaże się w porządku. Kiedy idziesz to skontrolować? Daj nam znać koniecznie, co Ci powiedzą w szpitalu. Ale ja też się ostatnio przekonałam, jak duże różnice wychodzą w pomiarach - wprawdzie dzidzi, a nie wód, ale pewnie i w tym są duże różnice.

11 lata 1 miesiąc temu #795654 przez Dominiczka
Krecia jesteś dietetykiem może? ;p

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795658 przez krecia88
anitka mój mąż jeżdził nim więcej niż ja - całe mieskzanie juz objechał ;) na ta chwile wydaje sie byc ok. składanie to kwestia wprawy, ale idzie nam to nieźle biorąc pod uwage ze mi brzuch troche przeszkadza. wypinanie i wpinanie tez idzie sprawnie. wykończenie tez jest ok. Plusem jest bardzo duza buda w spacerowce - jak bedzie mocny deszcz, to praktycznie na siedzaco cale dziecko mozna zakryc. Zobaczymy jak bedzie sie sprawowal.

maly bonusik dla nas : img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201311/1385223917_qvaw82_600.jpg chyba każda z nas to kiedyś słyszała i pewnie wypowie ;)

Dominiczka tak jestem dietetykiem

11 lata 1 miesiąc temu #795674 przez mokka
krecia, jakże bliskie memu sercu są te teksty ;)

co do wody to staram się zawsze w ciągu dnia wypić butelkę 1,5 litrową. Niestety zwykle kończy się to piciem około litra wody wieczorem bo zapominam w ciągu dnia.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 1 miesiąc temu #795676 przez MoNiaaa
hej mamusie :)

sory ze te moje nocne zale ale tyle sie skumulowalo ze musialam sie wygadac.
teraz odespalam i jest ok wzdecia i zgaga ustapily i czuje sie duzo lepiej :)

drugi zastrzyk juz mnie tak nie bolal bo szybko wpuscila i po krzyku ale przy pierwszym myslalam ze bede sciany gryzla ale juz mam za soba wiec sie ciesze :)
spac nie moglam sama nei wiem czemu moze za cicho zreszta od kilku dni mam problem ze spaniem ale dzis maja mi cos dac wiec moze pospie w nocy :)

Julka ju lepiej nie placze ale pyta czasem kiedy wyjde no i spi z tata co nie koniecznie mi sie podoba bo pozniej nie bedzie chciala do siebie wrocic a w 3 nie damy rady spac bo by mi brzuch kopala.ale zobaczymy jak wyjde :)

co do ciuszkow to ja wszystko prasowalam na siedzaca w sumie w 2 albo 3 turach ale razem mialam chyba z 3 pudla wiec troche bylo.teraz sie ciesze bo jakbym to zostawila na pozniej to bylby problem bo teraz pewnie do konca ciazy bede miala lezec.

torbe mialam pakowac po swietach ale jak mam juz to rozwarcie to jak wroc do domu i popiore to co mi bedzie potrzebne to sie spakuje mniej wiecej a dla dziecka tylko pampersy i husteczki mam miec ciuszki na wyjscie ale to maz przywiezie w dniu wypisu przygotuje mu tylko:)
niby niewiele tego jest a sie tporba zapelnia pampersy i te podklady duzi miejsca zajma no i szlafrok.

krecia fajowy wozek :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795679 przez Dagnes
Krecia wozek bardzo ladny :)
Tak czytam co tam u Was i az w szoku jestem ze tak duza czesc ma jakies problemy. Trzymam kciuki za was wszystkie. U nas poki co wszystko dobrze. We wtorek mam wizyte i ciekawa jestem co moj gin powie na te ketony w moczu. Torbe do szpitala mam zamiar spakowac za tydzien na weekendzie. Wyprawka u nas juz prawie gotowa. Ubranka ja juz dawno popralam i poprasowalam i dobrze ze wtedy to zrobilam bo teraz nie dalabym rady. Co jakis czas jak dostane jakies nowe ubranka to piore na biezaco i wyprasowanie kilku sztuk to nie lada wyczyn wiec sobie nie wyobrazam prania wszystkiego na raz.
Ile podkladow poporodowych zabieracie ze soba? Ja kupilam jedno opakowanie i sie zastanawiam czy to wystarczy.

Wiktoria

11 lata 1 miesiąc temu #795680 przez DoMI*
czesc dziewczynki w dwupaku
jak tam niedziela ja zrobiłam obiada i czekam na mojego M.

ale powiem wam szczerze ze chciała bym zobaczyc noworodka takiego 2,5 kilo do 3 kilo aby zobaczyc co ze mnie wyjdzie bo sobie nie umiem wyobrazic ze wemnie jest taki mały człowiek.
ale wykanczaja mnie noce gdy musze do 10 razy wstac na siku..obłęd

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #795687 przez DoMI*
jeszcze sie zapytam was bo musze kupic laktator macie jakies zdanie o konkretnych laktatorach?
ja myslałam nad AVENT ale drogie sa ogolnie

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #795699 przez MoNiaaa
jak laktator to tylko elektryczny moim zdaniem bo przy recznym idzie masakrycznie i czeba sie omachac jak nie wiem.ja teraz mam z Tommy teeppe ale nie wiem jeszzce jak sie sprawuje.

teraz jestem na tej patologii to obok zaraz sa dzieci niby ich nie widze bo leze ale ciagle slysze jak ktores placze i dopiero dociera do mnie ze niedlugo bedziemy miec swoja kruszynke wczesniej to caly czas bylo dla mnie odlegle

domi a dzwonilas juz po szpitalach i akademikach?cos ci sie rozjasnilo czy dalej niewiadoma??

dziewczyny z rozwaciami jak jestescie w domu to rzeczywiscie lezycie tlko w lozku?bo to jeszcze 2 miechy i chyba zwariuje tak lezac caly czas:P

aa i jeszcze widzialam tak katem oka to poloznictwo po remoncie i super jest kazda sala ma lazienke z prysznicem sa sale male 2 pokojowe miedzy lozkami mozna parawan rozwinac wiec spoko warunki.bo teraz na patologii to dalej porazka i komuna...jedna lazienka na caly oddzial i wszystko stare.jeszcze porodowke remontuja niby od stycznia ma byc czynna ale nei wiem czy sie wyrobia bo jakos wolno im to idzie ale fajnie by sie bylo zalapac na ludzkie warunki a nie jak przy Julce jak parawany dla zwierzat...

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka