- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Byłam wczoraj na spotkaniu z polozna (szkoła rodzenia w pigułce). Rozmawiałam z nią ponad godzine, ogólnie to dowiedziałam się kiedy jechac do szpitala, kiedy nie, jak to wszystko organizacyjnie wygląda, cały poród, znieczulenia, opieka poporodowa itp a i zmierzyła mi miednice takim czymś jak cyrkiel. Domi a propo obniżonego brzucha to powiedziała mi ze świadczy to o zbliżającym się porodzie ale jest to bardzo indywidualna kwestia każdej z nas i po obniżeniu poród może być nawet za 4 tygodnie. Skurcze też każdy inaczej może odczuwać ale podobno nie da się ich nie rozpoznać.
Inka mam to samo, też nie moge dodać zdjęcia z telefonu.
Zanka jak po wizycie ?
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
lenartowicz fajne takie spotkanie.co sie dowiedzialas co nam mogloby sie przydac?co z tym wyjazdem do szpitala kiedy najlepiej jechac?
moze z telefonu sie nie da dodac fotek? ale mam nadzieje sze macie tez laptopa albo stacjonarny komputer zeby po urodzeniu chwalic sie maluchami?
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monia do szpitala trzeba jechac jak się ma REGULARNE skurcze (możesz się wcześniej umyć w domu na spokojnie ogolic) , jak odplyna wody plodowe (uczucie jakbyś się posiusiala) i koniecznie jak wystąpi krwawienie jakiekolwiek tam z dołu. W tej ostatniej sytuacji to jechac natychmiast, nawet w pizamie.
Mam netbooka ale jakoś wole telefonu używać do internetu , ale w koncu się zbiore, otworze go, zgram zdjęcia i dodam na pewno;)
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
moze też w dużej mierze zależeć od telefonu... i od przeglądarki w tym telefonie...
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja podobnie jak lenartowicz nie zamierzam dziecku dawać dostępu do komputera. TV nie mamy bo ani ja ani M nie widzimy w tym większego sensu, więc z tym też ni będzie problemu
Mam ostatnio bóle brzucha jak na miesiączkę przeplatające się z bólem od góry brzucha. W środe wizyta u gina i az jestem ciekawa czy tam nadal wszystko trzyma jak należy. Wczoraj jak tak mnie ból brzucha dosyc mocny złapał to aż ze strachu torbę do szpitala spakowałam Brzuch też już mam nisko i nawet M niedawno sam z siebie zauważył że jest spora różnica. Ciekawe czy faktycznie się to sprawdzi co pisze lenartowicz, że do 4 tyg może być poród od obniżenia się brzucha.
lenartowicz, zazdroszcze, że miałaś taką możliwosc spotkania z położną i doinformowania się. U mnie nie słyszałam o takiej opcji niestety. lenartowicz, a mówiła Ci ta położna jak te skurcze porodowe wyglądają? tzn to jest ból co przypominający?
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- gosiacek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja w poprzedniej ciąży w ogóle nie czułam przepowiadających, chociaż na zapisie ktg mi wychodziły dosyć spore, za to tych właściwych już nie dało się przegapić Zorientowałam się, że są regularne, zaczęłam liczyć odstępy czasowe i wyszło, że mam co 5 minut i trwają ponad minutę. No to pojechaliśmy do szpitala
Mnie też przerażają rodzice, którzy sadzają dziecko przed komputerem albo bajkami, żeby mieć spokój. Dla mnie to porażka. Przecież takie dziecko musi się stymulować, wymyślać rozwijające zabawy, uczyć kreatywności i rozwijać wyobraźnię a co ono ma z takich gier czy bajek?
Fajnie dziewczyny, że miałyście takie spotkania. U nas czegoś takiego nie ma :/ Napiszcie, co jeszcze Wam mówiły, może coś nam wszystkim się przyda
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kurczę, Wasze dzidzie takie duże, a tu mi chucherko rośnie i nie wiadomo, czy niedożywiona, czy po prostu drobniutka
Co do telewizji i komputerów - na pewno nie zgodzimy się, żeby dziecko tak spędzało czas. Telewizji nie mamy, a co do kompów to też nie zamierzam dziecko pozwalać. Od tego ma rodzinę, żeby się z nim bawiła
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Lenartowicz - super, że jesteś zadowolona Ja się jeszcze nie umówiłam, planowałam wszystko załatwiać jak już będę w domu - okazuje się, że od dzisiaj. Bo do mojej lekarki mogłam iść na 15.00, więc jechać do pracy na 11.30 a wychodzić o 14.00 - bez sensu zupełnie. Skoro miałam brać L4 od poniedziałku, to mogę i od czwartku.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny a czy na tych spotkaniach z polozna mowila wam o kryzysie 7 cm?? :-D oj my sie usmialysmy na szkole rodzenia
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiek nie słyszałam o.niczym takim, powiedz coś więcej na ten temat
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kasiek - co to za kryzys 7cm?
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa