- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- inka9922
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dzieciaczki macie piekne.Przepraszam że nie pisalam, ale mam urwanie
Glowy z przeprowadzka.
Ja jeszcze w dwupaku.Termin mam dokladnie na 17stycznia.
To jest takie zenujace chodzilam 9miesiecy w ciazy i bylo ok, a te pare dni zostalo
I juz mam dosyc.Tak bardzo chciałabym urodzić.
Nerwowa sie zrobilam okropnie. Najlepiej trzymac sie z daleka ode mnie.
Po tak dlugiej nieobecności i tak dodalyscie mnie do tabelki, naprawde bardzo milo
z tego powodu na serduszku sie zrobilo.
Jezeli wystapily jakies bledy.Przepraszam, pisane z telefonu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- joannap1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

któraś z was pisał, że ciuszki w rozmiarze 50 są za duże a ja nie potrafiłam sobie tego wyobrazić, a teraz sama mam problem w co tago mojego malucha ubrac... coz sie dziwic, kruszynka sama ma 50 cm

była u nas dziś położna

ważyła też dziś me dziecię no i od wyjscia ze szpitala (niedziela) po dziś dzień przybraliśmy na wadze 200 g

w przyszłym tygodniu czeka nas pierwsza wizyta u pediatry, taka kontrolna

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Po 5 tyg karmienia moim mlekiem,ale odciagnietym,od 2 dni je tylko z piersi.jestem z nas dumna, bo prawie dwa tygodnie jadl tylko sonda,bo nie mial odruchu ssania i polykac nie umial.zapominal wtedy o oddechu i sie dusil.wlka o laktacje byla dluga i ciezka.teraz jet dobrxe.gatuluje wszstkimcudownych skarbow.
Anitka a uywasz tetrowek czy jenak pampersow?
Monia wpisz nas w tabelke 2500 grm 49 m.8 grudnia,cesarka:-)
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

kasiu jesli chodzi o przebieranie to jesli dziecko sie nie ubrudzilo to wystarczy je przebrac do snu- taka jest moja opinia.
Ale dołączam sie do Twoich pytan. Dziewczyny czekamy na odp!
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Z dwójką jest co robić. Malutka jest grzeczna, ale synuś to tajfun, który codziennie przez dom przechodzi:-)
Gratuluję wszystkim Mamusiom, które już mają swoje Maluszki przy sobie a jeszcze tym nierozpakowanym życzę łatwego porodu. Nie martwcie się, że dzieciaczki jeszcze chcą pobyć troszkę w brzuszku, widać tego potrzebują.
U nas w dniu porodu był już 39 tydzień i 1 dzień a w książeczce wpisali 38 tydzień!!!
Dzięki temu, że dziecko było donoszone otrzymywało w szpitalu same pochwały- że czyściutkie, że z żółtaczką sobie poradzi bo jest duża i silna itd.itp. Każdy dzień w brzuszku Mamy jest na wagę złota dla takiego maleństwa;-)
Monia, dopisz nas proszę do tabelki: Amelka - dziś w końcu zarejestrowana.
Kasiu, nam położna radziła, że teraz pediatrzy polecają nie kąpać dziecka codziennie tylko co drugi dzień. My tak robimy.
U nas kupek dużo w ciągu dnia, ale przy przewijaniu najpierw przecieramy chusteczkami wilgotnymi a potem przegotowaną ciepłą wodą i dużymi wacikami. A przeciętymi wacikami przegotowaną wodą czyścimy wargi sromowe, u synka tak też siusiaczka czyściliśmy.
Jak jest dzień bez kąpieli to tak samo na wieczór taka toaletka, do tego buzię wtedy, oczka przecieramy przegotowaną wodą, no i wiadomo pęek.
Ubranka w zależności od tego jak długo dziecko w nich chodziło. Jak nie zbyt świeże to wtedy na noc nowe, albo rano.
Kasiu, na brzuszku kładziemy najczęściej na swoim do odbicia. W szpitalu mówiły położne, że jak się kładzie na brzuszku albo na pleckach takiego malucha to tylko pod kontrola. A tak to na boczek./
A z tym odbijaniem jest różnie. Raz odbije, raz nie. Jak nie odbije to się budzi za jakiś czas, ponosimy chwile, odbije i idzie znowu spać. Tak przynajmniej jest u nas.
Anitka, też miałam pytać, używasz tetrówek?
Ja jutro na wyciągnięcie szwów a w czwartek jedziemy na pierwszą wizytę do pediatry.
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*
Ale nas mało zostało nierozpakowanych!! Ja ciągle się łudze nadzieją że do piątku sama zaczne rodzić ale już w to powątpiewam bo z M wzieliśmy się porządnie do roboty do tego co dzień odkurzam i szoruje podłogi a jeszcze do tego wczoraj pojechałyśmy z Bianką do mojej Siostry na pare godzin do Wrocławia ..a mam tam ponad 200km

Już na piątek mam załatwioną opieke dla Bianki i jak coś to będą wykurzać z brzuszka tego mojego uparciuszka.. choć boje się troszke...
Śliczne maleństwa macie!!
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja w nocy walczylam z bolem. Rano tez mnie zlapal skurcz w lydke i brzuch zaczal znowu bolec. Ciekawe co na ktg wyjdzie. Dzis musze troche po miescid pojezdzic bo do zusu i do szpitala musze jechac a to praktycznie dwa konce miasta. Pomijam fakt ze sniegu dowalilo, a jezdzenie komunikacja miejska nie nalezy do najprzyjemniejszych... wiedzialam ze moja krolewna czeka na snieg. Moze cos sie wkonc dzis ruszy
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Gratuluję dziewczyny maluszkow! Cały czas mam zaległości w czytaniu.