BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #821120 przez inka9922
Hej mamusie.Gratuluje wszystkim mama razem i każdej z osobna.
Dzieciaczki macie piekne.Przepraszam że nie pisalam, ale mam urwanie
Glowy z przeprowadzka.
Ja jeszcze w dwupaku.Termin mam dokladnie na 17stycznia.
To jest takie zenujace chodzilam 9miesiecy w ciazy i bylo ok, a te pare dni zostalo
I juz mam dosyc.Tak bardzo chciałabym urodzić.
Nerwowa sie zrobilam okropnie. Najlepiej trzymac sie z daleka ode mnie.
Po tak dlugiej nieobecności i tak dodalyscie mnie do tabelki, naprawde bardzo milo
z tego powodu na serduszku sie zrobilo.
Jezeli wystapily jakies bledy.Przepraszam, pisane z telefonu :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #821135 przez joannap1991
Wracam do zywych :-). Piers nie boli goraczki nie mam. W szpitalu nie lezalam ale w domu caly czas bo malej trzymac sily nie mialam. 39 goraczki to zdecydowanie za duzo.... a Zuzanna ma sie dobrze pewnie juz ma 4 kg :-). A tu dolaczam zdjecie malej kibicki :d moj brat ma bzika na tym punkcie ;d
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #821153 przez kasiek21
jej jak tak patrze na te wasze dzieciaczki to kurcze moj wydaje mi sie taka naprawde kruszynka :D
któraś z was pisał, że ciuszki w rozmiarze 50 są za duże a ja nie potrafiłam sobie tego wyobrazić, a teraz sama mam problem w co tago mojego malucha ubrac... coz sie dziwic, kruszynka sama ma 50 cm :D

była u nas dziś położna :D przemiła babeczka :) jutro umówione jestesmy na ściaganie szwów. (kobietki które miały cc ile miałyście szwów ? ciekawa jestem :D:D )
ważyła też dziś me dziecię no i od wyjscia ze szpitala (niedziela) po dziś dzień przybraliśmy na wadze 200 g :D a wiec wazymy 2570 :D (w pierwszych 2 dobach spadlismy z wagi do 2370)
w przyszłym tygodniu czeka nas pierwsza wizyta u pediatry, taka kontrolna :) no a w czwartek jeśli pogoda dopisze i ja bede czuła sie na siłach no to robimy sobie pierwszy spacer :)

11 lata 2 miesiąc temu #821196 przez kociaczek1610
hej :) no i ja juz po wizycie . siedzac na fotelu zadal mi pytanie co Pani tu jeszcze robi... mam juz spore rozwarcie glowka wyczowalna wiec lada dzien moge rodzic no ale wrazie W jak by zdazyl sie cud i bym nie urodzila do 23-go do dostalam skierowanie do szpitala... maly wazy 3600 na chwile obecna ale nie jest w 100% pewny wiec sie okaze jak urodze... glowka jest juz tak nisko ze ciezko bylo ja wylapac na usg... eh tylko czekac

11 lata 2 miesiąc temu #821198 przez krecia88
kociaczek no widzisz! nic tylko czekać na skurcze. Pewnie maluszek na dniach się pojawi...

11 lata 2 miesiąc temu #821246 przez remiśleoś
Linka no nie bylas pierwsza:-) ja urodzilam Leosia8 grudnia ,w 32 tyg. Nie mam za bardzo na nic czasu,bo siedze z dwojka dxiei,a Leos ma wkolko jakies wizyty u specjalistow.narazie jet dobrze.bslam sie o oczka,ale retonopatii nie ma,kolejna kontrol u okulisty 3 lutego.
Po 5 tyg karmienia moim mlekiem,ale odciagnietym,od 2 dni je tylko z piersi.jestem z nas dumna, bo prawie dwa tygodnie jadl tylko sonda,bo nie mial odruchu ssania i polykac nie umial.zapominal wtedy o oddechu i sie dusil.wlka o laktacje byla dluga i ciezka.teraz jet dobrxe.gatuluje wszstkimcudownych skarbow.
Anitka a uywasz tetrowek czy jenak pampersow?
Monia wpisz nas w tabelke 2500 grm 49 m.8 grudnia,cesarka:-)

11 lata 2 miesiąc temu #821249 przez kasiek21
mamuski, nie wiem czy juz o tym mowa było ale zastanawiam sie czy zawsze trzemacie maluchy do odbicia po jedzeniu ?? kladziecie juz swoje malenstwa na brzuszku ? co z kapiela, robicie ja codziennie ? jak czesto (w ciagu dnia oczywiscie) zmieniacie maluchom ubranka macie tak ze nawet jak nie robicie kapieli to na noc inny ciuszek ?

11 lata 2 miesiąc temu #821252 przez remiśleoś
Ale bykow narobilam.przepraszam,ale pisze jedna reka a w drugiej Lenek przy cycu.Remik spi:-)

11 lata 2 miesiąc temu #821294 przez krecia88
Od jakiejs 19.30-20 dosc mocno boli mnie brzuch :( takie uczucie jakbym kolke miala co jakis czas. Teraz wogole ból sie nasilił... dziwne uczucie.

kasiu jesli chodzi o przebieranie to jesli dziecko sie nie ubrudzilo to wystarczy je przebrac do snu- taka jest moja opinia.
Ale dołączam sie do Twoich pytan. Dziewczyny czekamy na odp!

11 lata 2 miesiąc temu #821381 przez ulcia78blondi
Witajcie dziewczyny, wracam i ja do żywych:-)
Z dwójką jest co robić. Malutka jest grzeczna, ale synuś to tajfun, który codziennie przez dom przechodzi:-)

Gratuluję wszystkim Mamusiom, które już mają swoje Maluszki przy sobie a jeszcze tym nierozpakowanym życzę łatwego porodu. Nie martwcie się, że dzieciaczki jeszcze chcą pobyć troszkę w brzuszku, widać tego potrzebują.
U nas w dniu porodu był już 39 tydzień i 1 dzień a w książeczce wpisali 38 tydzień!!!
Dzięki temu, że dziecko było donoszone otrzymywało w szpitalu same pochwały- że czyściutkie, że z żółtaczką sobie poradzi bo jest duża i silna itd.itp. Każdy dzień w brzuszku Mamy jest na wagę złota dla takiego maleństwa;-)

Monia, dopisz nas proszę do tabelki: Amelka - dziś w końcu zarejestrowana.

Kasiu, nam położna radziła, że teraz pediatrzy polecają nie kąpać dziecka codziennie tylko co drugi dzień. My tak robimy.
U nas kupek dużo w ciągu dnia, ale przy przewijaniu najpierw przecieramy chusteczkami wilgotnymi a potem przegotowaną ciepłą wodą i dużymi wacikami. A przeciętymi wacikami przegotowaną wodą czyścimy wargi sromowe, u synka tak też siusiaczka czyściliśmy.
Jak jest dzień bez kąpieli to tak samo na wieczór taka toaletka, do tego buzię wtedy, oczka przecieramy przegotowaną wodą, no i wiadomo pęek.
Ubranka w zależności od tego jak długo dziecko w nich chodziło. Jak nie zbyt świeże to wtedy na noc nowe, albo rano.

Kasiu, na brzuszku kładziemy najczęściej na swoim do odbicia. W szpitalu mówiły położne, że jak się kładzie na brzuszku albo na pleckach takiego malucha to tylko pod kontrola. A tak to na boczek./
A z tym odbijaniem jest różnie. Raz odbije, raz nie. Jak nie odbije to się budzi za jakiś czas, ponosimy chwile, odbije i idzie znowu spać. Tak przynajmniej jest u nas.

Anitka, też miałam pytać, używasz tetrówek?

Ja jutro na wyciągnięcie szwów a w czwartek jedziemy na pierwszą wizytę do pediatry.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #821382 przez ulcia78blondi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #821385 przez ulcia78blondi
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #821391 przez Pipinka
Pysiaczek, Niteczka i Elu GRATULACJE!

Ale nas mało zostało nierozpakowanych!! Ja ciągle się łudze nadzieją że do piątku sama zaczne rodzić ale już w to powątpiewam bo z M wzieliśmy się porządnie do roboty do tego co dzień odkurzam i szoruje podłogi a jeszcze do tego wczoraj pojechałyśmy z Bianką do mojej Siostry na pare godzin do Wrocławia ..a mam tam ponad 200km :) i wybawiłam się z moją i jej 2,5 letnim synkiem i kuźwa jestem jakaś niezniszczalna !!! :P
Już na piątek mam załatwioną opieke dla Bianki i jak coś to będą wykurzać z brzuszka tego mojego uparciuszka.. choć boje się troszke...

Śliczne maleństwa macie!!

11 lata 2 miesiąc temu #821394 przez krecia88
ulcia ale sliczna ta Twoja amelka! Uroczy bobas :)

Ja w nocy walczylam z bolem. Rano tez mnie zlapal skurcz w lydke i brzuch zaczal znowu bolec. Ciekawe co na ktg wyjdzie. Dzis musze troche po miescid pojezdzic bo do zusu i do szpitala musze jechac a to praktycznie dwa konce miasta. Pomijam fakt ze sniegu dowalilo, a jezdzenie komunikacja miejska nie nalezy do najprzyjemniejszych... wiedzialam ze moja krolewna czeka na snieg. Moze cos sie wkonc dzis ruszy

11 lata 2 miesiąc temu #821399 przez Iciulinka
Hej dziewczyny! My jeszcze w szpitalu :( Emilka ma żółtaczkę i musieliśmy zostac.
Gratuluję dziewczyny maluszkow! Cały czas mam zaległości w czytaniu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka