BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #821478 przez kociaczek1610
hej. ulcia przesliczna kruszynka. wogole wszystkie maluszki sa przesliczne :) ja sie dalej mecze :( cipa mnie juz tak boli ze nie moge ulezec. nie wspomne jak ciezko sie z boku na bok przewrocic. a tu wogole zadnych skurczy :( chodze jak kaczka grrrr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #821489 przez motylek19
Ulcia piękna corcia :) slodzinka.

Iciulinka trzymaj się, na pewno niedługo wyjdziecie :*

Krecia , kociaczek, to już niedługo, lada dzień i urodzicie:) Pipinka Ty też, będzie dobrze :)

Kasiek ja się staram po każdym jedzeniu odbić ale nie zawsze się udaje.

11 lata 2 miesiąc temu #821560 przez MoNiaaa
Amelka sliczna:) czarujace oczka ma :kiss:

my sie od 4:30 nad ranem meczymy z bolem brzuszka juz nie wiem co robic mala placze w nieboglosy!!!! nie wiem czy ja cos zjadlam?juz jej na ostatnim karmieniu dalam sztuczne mleko bo nie wiem czy ja karmicpiersia jak to wina mojego mleka???juz samej plakac mi sie chce:(

kasiek moja zuzka teraz nosi rozm 50 twojemu igorekowi pewnie 42 by pasowal ja mam kilka takich sztuk ale juz xza krotkie sa:P

remis fajnie ze sie odezwalas:) buziaki dla synkow i wpadaj czasem :kiss:

ja staram sie codziennie kapac chyba ze cos nam wypadnie ze sie nie wyrobilismy to odpuszczam.najczesciej po kapieli zmieniam ubranko i chodzi w nim do nastepnej kapieli.
Zuzka na brzuszku nie cierpi lezec probuje ja klasc ale to trwa moze ze 2 minuty:P
do odbijania klade ja na swoim ramieniu ale nie zawsze odbija roznie z tym bywa

iciulinka wspolczuje zoltaczki!!!!! my jutro mamy 4 tygodnie a Zuzka dalej zolta martwie sie tym troche:( ale czekam do wizyty poloznej jak ona stwierdzi ze nie ma poprawy bedziemy musialy isc do lekarza i pewnie badania no poziom bilirubiny...

wiecie co takim maluchom mozna podac na bolacy brzuszek??????

http

]

11 lata 2 miesiąc temu #821565 przez remiśleoś
Monia musialas przegapic kolka moich postow bo pisalam jakos wpolowie grudnia jak rodzilas.wtedy bylam w szpitalu,bo Leos na oiomie lezal,a ja z nim pozostalam w szpitalu do 28 grudnia.swieta byly wiec szpitalne.opisywalam ile to on nie przedzedl,wlacznie z sepsa.

Kasiek ja ukladam Leosia na brzuszku,ale glowki nie dzwiga.przerzuci sobie na druga strone i moze na kilka sekund uniesie i tyle.ale nie martwie sie,bo on jeszcze w brzuchu powinien byc.tak mi mowia lekarze.
Co do kapania,to kapiemy co drugi dzien,a ciuszki codziennie na noc nowe,chyba ze zasika to wiadomo :-) ze od razu.
Kupek jest duzo u nas.
Z odbijaniem to jak u wiekszosci raz odbije,raz nie i wtedy sie budzi po jakims czasie z placzem.
Monia moze faktycznie cos zjalas,bo pisalas ze jesz normalnie wiec moze cos jej nie podpasowalo.u nas od przedwczoraj krostki na buzi,dzies zapytam pediatry co to i od czego moze byc.przez 5 tygodni bylo ok.dzis jedziemy na wazanie,mam nadzieje ze przybiera na wadze:-)
Postaram sie zagladac czesciej.

11 lata 2 miesiąc temu #821569 przez remiśleoś
Monia espumisan 10 kropli przed kazdym karmieniem,albo jednorazowo ze 20,nawet 40 masz w ulotce.lub bobotic.my stosujemy na brzuszek espumisan,lub sab simplex,ale te sa tylko w niemczech do kupienia.

11 lata 2 miesiąc temu #821574 przez Dominiczka
Dziewczyny, czy ja jestem nienormalna czy co?! Potrafię spać 12 godzin w nocy plus robię sobie drzemki za dnia.. Chodzę zmęczona jak nigdy.
Czy dam sobie radę z maluszkiem?
W nocy wstaję nieprzytomna do toalety, a co gdy będę musiała wstać do małej w nocy..
Boję się, że sobie nie poradzę ze zmęczeniem..

11 lata 2 miesiąc temu #821581 przez Anitulka
Remis super ze sie odezwalas znowu :)

My kapiemy co drugi dzien, tak bam polecila polozna. Ciuszki zmieniamy zazwyczaj codziennie, a jak sie uleje czy cos to czesciej. Poli prawie wcale sie nie odbija, ale polozna mowila ze jak dobrze ssie piers to moze poprostu nie lykac powietrza.

Monia, a probowalas moze herbatki rumiankowej albo koperkowej, moze malutka ma wzdecia czy cos...

Dominiczka, to pewnie organizm sie przygotowuje i nabiera sil :) ja myslalam tak jak ty a teraz na kazde kwękniecie reaguje :)

11 lata 2 miesiąc temu #821609 przez ete21
Witajcie mamusie! Od jakiegoś czasu Was podczytuje, i zacieszam sama do siebie, ze tyle tu dobrego sie dzieje :) Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom, Wasze maluszki sa przecudne!

Wyczytałam, że maleństwa co niektóre cierpią na bóle brzuszka, to pewnie kolka... Z doświadczenia mogę polecić bardzo dobry lek na takie sprawy o nazwie BOBOTIC. (są to kropelki podaje sie przed każdym jedzeniem) Jest to polski odpowiednik niemieckiego SAB Simplex, pewnie niektóre z Was o tym dosłownie cudownym leku słyszały. Gdyby espumisan nie działał to właśnie BOBOTIC zapewni spokój Waszemu dziecku:)A Wy mamusie możecie pić herbatkę z rumianku i kminku, dobrze wpłyną na problemy brzuszkowe maluchów jak i na waszą laktację!

Jeszcze raz Wam gratuluję i życzę dużo cierpliwości, radości i snu:)

11 lata 2 miesiąc temu #821627 przez ElaM

11 lata 2 miesiąc temu #821629 przez MoNiaaa
no wlasnie cieszylam sie dopiero ze moge jesc niemal wszytsko a dzis takie przygody.teraz w koncu usnela ale juz sie tak oplakala ze strasznie mi jej zal jest sama lzy mialam juz na wierzchu!!!maz wlasnie kupil herbatke z kopru wloskiego chyba i espumisan ale na nim pisze ze po skonczeniu miesiaca a u nas jesczze nie ma miesiaca.szkoda ze wczesniej nie wiedzialam o tym Boboticu bo bym to kazala kupic ale moze juz bedzie lepiej.

Dominiczka napewno sobie poradzisz.najgorzej jest w nocy ja czasem jak mala karmie to przysypiam albo glowa mi leci ale jak trzeba to sie siedzi:P czasem w dzien jak mi sie uda ze Zuzka pojdzie na drzemke to tez sie kimne z godzinke i jakos mija dzien za dniem :)

remis czytalam o waszych przejsciach ale wlasnie dlugo pozniej sie nie odzywalas dlatego napisalam zebys czesciej zagladala :)
mam nadzieje ze u was z kazdym dniem coraz lepiej i niedlugo zapomnicie o tych zlych przezyciach

http

]

11 lata 2 miesiąc temu #821647 przez motylek19
Monia niestety nie umiem pomoc co do brzuszka:(.
Remis teraz już będzie dobrze najgorsze za Wami :*
Dominiczka śpij ile wlezie.

11 lata 2 miesiąc temu #821650 przez motylek19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #821674 przez Agusia83
dziewczyny, nie chcę Wam zasmiecać forum...Jestem mamą wrześniową 2011 i czerwcową 2013...mam do sprzedania sporo ubranek dla dziewczynki i dla chłopca...jesli potrzebujecie czegoś konkretnego, proszę o kontakt na priv.

P.S. cudne maluszki :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #821676 przez Anitulka
Motylek, jaki sliczny uśmieszek :)
A u nas była położna, Poleńka przybrała przez tydzień 115g to podobno w normie, więc się cieszę :-D

11 lata 2 miesiąc temu #821728 przez krecia88
motylek ale swietnie sie maluch usmiecha!

Ja dzis sie nachodzilam (zus - szpital - zus) i ogólnie ledwo żyje. Czuje sie jakbym maraton przebiegła. Bolą mnie plecy i pipka. Niech ten mój maluch się dziś zacznie rodzić... :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka