- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek
kasiek a co zrobilas ze nie zwieksza ci sie ilosc pokarmu? ja tez chce zrezygnowac bo szalu dostaje maly itak itak sie nie najada tym moim mlekiem co chwila na cycu nic nie moge zrobic. ciekawe jak to bedzie dzis tesciowa polowe swiniaka przywiezie oby maly spal zeby to raz dwa ogarnac.
dziewczyny jakie witaminki dajecie swoim maluchom? ja dale wit D wg zalecen poloznej.
eh nie wiem co sie dzieje ale moj Filipek ciagle kicha czyzby sie przeziebil? jak nie urok to sraczka... grrr wciagu pol godz kichnol chyba z 10razy

no i kolejny problem z tym moim krwawieniem cos tam se poleci ale malo co... ale zauwazylam ze w brzuchu zaczyna mnie pulsacyjnie kluc nie ciagle tylko co jakis czas... chyba trzeba do gina zadzwonic:/ Boziu....
kasiek a z twoim G to fajnie roegralas

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

jakie zdjecie do kolazu wyslalas?samej buzki czy w calosci?musze cos wybrac ale dopiero w pon.
kociaczek moja Zuzia tez kicha i czasem nawet zakaszle alejak bylysmy ostatnio u lekarza i ja badala to nic nie mowila zeby to od przeziebienia?
ja juz nie wiem co z moim organizmem juz skonczylo mi sie krwawienie i wsyztsko ok bylo a od wczoraj znowu sie pojawilo???czyzby to juz miesiaczka???ale jest tego malusio bardzij na papierze przy wycieraniu niz na wkladce

a u nas nc super

ale wczoraj bylam u mojej mamy kilka godz i caly ten czas wisiala na cycu...tak mi wyczyscila piersi ze po kapieli musialam jej dac mm bo pustki byly

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
pokarmu i tak mialam malo bo ledwo 60 z obu piersi, no ale odciagalam coraz mniej no i piłam szalwie. polozna mowila ze po pol szklanki 2 razy dziennie no ale ja pilam po szklance 2 razy dziennie. oczywiscie trzeba uwazac zeby nie bylo zadnych zgrubien ani zeby piersi nie bolaly... im mniej przystawiasz dziecko do piersi tym powinna sie czasem laktacjia zmniejszyc

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Kociaczek - mnie w szpitalu kazali do 7 doby dawać wit D, a od 8 doby do końca 3 miesiąca - wit D + K. A pediatra z kolei mówił, że K dawać po drugim tygodniu, ale ja już dawałam wtedy.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

anitulka wyslij jakie chcesz, ale tak zeby dobrze buzie bylo widac.
Musze sprawdzic ile nas tu jest zeby wiedziec czy wszytskie zdjecia wyslalyscie ( jak ktos nie chce dawac fotki to niech mi tez napisze zebym wiedziala czy czekac czy nie).
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anitulka
JEJ JAKA ŻE ONA JEST ŚLICZNA !! i aż nie chce sie wierzyć że ma tylko 4 tygodnie

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas noc nawet w miare. Maly budzil sie co 2 godziny, ale na noc podalismy mu tez espumisan bo tak o 19 wczoraj zaczal sie prezyc I plakac. U mnie z tym pokarmem to sama nie wiem jak jest. Maly ciagle wisialby na cycu, a mi sie wydaje ze w tych cyckach malo juz co jest, bo wczesniej byly takie wielkie I nabrzmiale, a teraz takie sflaczale, ale cos tam leci. Z tym mm to sama juz nie wiem. Mielismy zrezygnowac z piersi I zaczac mu podawac mm, ale problem w tym ze on nie lubi tego mm. Nie wiem moze tylko ten rodzaj mm mu nie odpowiada, bo podajemy mu angielski cow&gate, ale polskim odpowiednikiem jest bebilon. Sama juz nie wiem. Dziewczyny jak to jest z ta witamina D? podobno do 3 miesiaca podaje sie witamine D w kapsulkach maluszkowi, znaczy wysypuje sie prosto do buzki, a dopiero po 3 miesiacu w kropelkach. Mam tez pytanie, bo w mleku mm tez jest witamina D,czy tyle witaminy D nie zaszkodzi maluszkowi????
Kasiek- I bardzo dobrze zrobilas ze swoim mezczyzna, bo inaczej to wszystko by bylo na naszych glowach, a oni by tylko patrzeli. Ja tez wkoncu musze sie za mojego wziasc, bo on tylko mowi zrob to, zrob tamto, a jak co do czego to sam malo co robi przy malym, bo ciagle zmeczony bo na nocki pracuje.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anitulka - jaka piękna królewna, faktycznie wygląda na starsze dzieciątko, może przez czuprynę

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

witam sie prawie w południe z kubkiem kawy

cisza co tu u nas jak nie wiem, ale co sie dziwić, wszystkie mamusie zajete...
moje dziecie właśnie usneło a więc chwile mam...
czeka mnie pranie i sprzatanie, ale na to czas mam heh

zaczeły nam sie kolki, uszzz... ale suszarka działa cuda, no i kompiel taka ciepła. po niej mały uspokoił sie natychmiast... jej ale serce boli jak widze jak moje dziecie skręca sie z bolu, całe szczęście, że moje dziecie mało co płacze i nawet przy kolce nie krzyczy w niebogłosy. popłakuje no ale da sie wytrzymac

dziewczyny karmiące MM, z jakiej wody przygotowujecie mleczko ? taka zwykła z kranu? ja robiłam z takiej własnie kranowej no ale ja sama nie chcetnie ja pije a wiec czemu mam ja dawać dziecku ? no i chce kupic taka w baniaku 5 litrowym, no ale oczywisci wyczytałam w internecie ze nie poleca sie wody mineralnej no i takiej z kranu tez nie, a wiec czy mam ta dziecko karmic ? kupowac specjalna wode ta human i placic 9 zl za 1,5 L ?? nio chyba jednak nie... ehh...
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do mleka - na Nałęczowiance i jakichś innych jeszcze jest napisane, że polecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci powyżej pierwszego roku życia. Ale to pewnie na surowo, może przegotowana będzie ok na takie mleko. No bo faktycznie z czegoś to musisz robić. Jak ja się cieszę, że nie mamy kłopotu z karmieniem, to jest takie proste w gruncie rzeczy. Tylko jestem uwiązana w domu, ale trudno.
U nas dziś leje, więc nici ze spacerku z tatą

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
hormony mi szaleja bo codziennie placze. Z roznych powodow. I co jakis czas mysle ze jestem zla matka... masakra jakas