- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013

Dorcia a czemu Blanka musiala miec pobierana krew???
wynik Zuzi to 170!!!ale chyba po malu jejschodzi

Anitka nie sluchaj rodziny!!!u mnie tesciowa tez zawsze twierdzi ze za lekko dzieci ubieram ale robi to w bardziej delikatny sposob:P a ja po swojemu i tak ubieram:)
Zuzi ubieram na body z kr na to bluzeczka z dl i bluzka welurowa, polspiochy i spodenki welurowe no i kombinezon.
wczoraj kuzynka przyniosla mi chuste do nioszenia malej.wlasnie z nia siedze:) troche za nisko sobie ja zawiazalam ale musze w prawe wejsc

Zuzi na poczatku nie zbyt sie podobalo a teraz spi sobie:) narazie chce jej uzywac po domu a jak sie cieplo zrobi to tez na spacerki czy zakupy:)
ja do becikowego potrzebuje jeszcze ze skarbowki i nie chce mi sie isc moze w tym tyg w koncu zalatwie wszystko
Zuzka z kolei w dzien caly czas na cycu i na reksach wieczorem na szczerscie po kapaniu i jedzonku szybko zasypia.pierwszyt sen ok 4h pozniej co 3
a przebieramy przed karmieniem wlasnie ze wzgledu na ulewanie chyba zer kupe zrobi w trakcie to musze przebrac ale zawsze uleje w tedy nawet jak odbila wczesniej
Pola slicznotka i taka duza:)
ela kociaczek slodziaki ale beda mialy w czym wybierac nasze dziewczynki:)
z mamusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Monia, super foteczka

U Poli (jak bylysmy w czwartek u lekarza) sie okazało że zoltaczka jeszcze jest na glowce. Za 2 tyg. mamy przyjsc na kontrole wagi to przy okazji sprawdzi czy zeszla i ewentualnie pobierze krew. Mi to sie wydaje ze juz jest bladziutka a po kilku godzinach ze białka sa zazolcone, wiec juz sama nie wiem...
My przewijamy przed jedzonkiem, a ubieram na spacer np. body na dlugi rekaw, pajacyk, kombinezon, czapka,kocyk i pokrowiec na wozek i jest jej cieplutko.
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

a wiec tak ;
krecia ja mam taki sposob na malego ze w dzien dam mu pospac potem jak sie obudzi od 16 do 20 nie daje mu spac i wtedy ladnie spi w nocy... budzi sie ze dwa razy na jedzonko
chwile temu wypil mleko (mm) oczywiscie przysnol jak go polozylam do lozeczka pospal 5min i sie obudzil... ale mysle ze zaraz dalej zasnie

przewijam malego przed jedzeniem

wspolczuje wam ze maluchy chca byc ciagle na rekach... no Filipek tez lubi ale go staram sie nie przyzwyczajac bo wtedy to wcale by nie spal w lozezku

co do ulewania... hmmm malemu sie ulewa ale on to zdazy polknac (bleee

papiery do becikowego juz dzis zlozylismy wiec tylko czekac

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kika10
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mozesz tez masaz brzuszka zrobic i zginas tak nozki do brzuszka i klasc na brzuszek moze cos pomoze.
ja juz wrocilam i przez droge anileczek a w domu od nowa koncert...
- Kika10
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

kociaczek moze rzeczywiście musze maluszka meczyc wieczorem tak by w nocy ładnie spała.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kika, może sprobuj herbatki z kopru włoskiego. U nas pomagal infacol, no ale my mielismy problemy z kolka, kupki na szczescie sa bez problemu. A tak przy okazji moze napiszesz o sobie i swoim dzieciatku cos wiecej?

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kurczę, ja się zastnawiam, czy Hania ma katarek, bo dzisiaj takiego gluta wielkiego wyssała. Lekarz kazał mi gruszki używać, ale wyciągnęłam aspirator i jakoś lepiej. Tak czy siak wracając do katarku - przestraszyłam się, że wyrodna matka jestem i dzieciątko przeziębiłam i daję jej ten durny kaftanik na body z długim rękawem jeszcze, ale okrywam jej tylko nóżki kocykiem w ciągu dnia (o ile śpi). A na spacer dałam na dno wózeczka gruby ręcznik 4 razy złożony, ale mama męża nadal twierdzi, ze to za mało, a kiedyś się dawało takie skóry z owcy (ja nie wiem, czy ona się na Syberii wychowała?). I uszyłam taki śpiworek, taki sam gruby jak kombinezon, więc daję mniej cienkich ubrań, a za to do kombinezonu i śpiworka potem wkładam. No i od dna więcej warstw wtedy. Ale chyba to jest przegięcie przy dodatniej temperaturze? I dałam jej cienką czapkę a na to grubszą, bo oczywiście głowe też wychładzam za bardzo. I z tego stresu poszłam tylko na godzinkę dzisiaj, bo już mi zbrzydły te spacery przez afery z ubieraniem. Krecia - ale tak ogólnie to spacery są super. Takie odprężenie psychiczne, dziecko śpi jak zabite, a Ty sobie idziesz, oddychasz świeżym powietrzem i masz wolną głowę od wszystkiego (poza ubieraniem

Kika - ja daję espumisan, bo mi się wydaje, że jak nie może kupki wypchać to przez jakieś problemy z gazami, zwykle najpierw kilak bąków puści. A w ogóle - witamy

Monia - wyglądacie obie przepięknie. Dziewczyny mają szczęście, że maja taką śliczną mamę :*
Co do masażu brzuszka - ja próbuję i tylko raz jakiś bąk po nim poszedł, za to kilka razy ulała, nawet raz dwie godziny po jedzeniu. Może za mocno naciskałam? Ponoć leżenie na brzuszku tez pomaga. Niewykluczone, bo w dzień mamy mniej awarii niż nocą. Chociaż to różnie bywa.
Dobra, idę prasować, bo potem nie zdążę. A poprałam już ciuszki na 62, bo jedne śpiochy widziałam, że są krótkawe, więc czas odpalić większe rozmiary ciuszków

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Uśmiałam się z tej Syberii

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Monia, obie jesteście super laski

Do tego pokarm mi zanika już kompletnie :/ rano mu dałam 60 ml odciagnietego mojego mleka po całej nocy :/ po 3godzinach niecałe 30 ml. Odpuszczam. Jutro idziemy do pediatry zapytac się jak dopajac co ile jeść i wgl. Chociaż powiem Wam ze płakać mi się chce, bo bardzo chciałam karmić, bo to najlepsze dla dziecka