BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 9 miesiąc temu #834136 przez motylek19
Dziewczyny jakie macie mleko mm? Po bebilonie mały miał straszne kolki pediatra poleciła zmienić na bebiko comfort i mały od 2.30 do teraz nie spał i się prezyl, chociaż tyle ze bez płaczu, czasami tylko zamruczal coś ale no i tak nie spalam:/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #834137 przez motylek19
Ledwo napisałam i znowu wstał! Nie mam już sily. Pozatym bebilon był słodki a to bebiko jest tak okropne ze na sam zapach mam odruch wymiotny. Może jemu też nie smakuje i jest głodny ? Kurde nie wiem :( je mało i po troche co chwilę to bebiko.

10 lata 9 miesiąc temu #834146 przez kociaczek1610
motylek ja daje bebiko (zolte podelko ) ;) i robie troche chudzsze czyli np zamiast 3miarek daje 2 i pol bo po tych 3 miarkach marudzil:) ufff maly chwile zasnol mam nadzieje ze z godz pospi. od 6.40 do 8.20 nie spal... lezy ze mna w lozku i pewnie jak wyjde to sie obudzi.. mowilyscie o karmieniu ... w szpitalu od samego poczatku karmilam na lezaco z cycka a z butelki bralam na rece. wczoraj maz sie wziol za karmienie i butle dal na lezaco

10 lata 9 miesiąc temu #834148 przez kociaczek1610
motylek ja daje bebiko (zolte podelko ) ;) i robie troche chudzsze czyli np zamiast 3miarek daje 2 i pol bo po tych 3 miarkach marudzil:) ufff maly chwile zasnol mam nadzieje ze z godz pospi. od 6.40 do 8.20 nie spal... lezy ze mna w lozku i pewnie jak wyjde to sie obudzi.. mowilyscie o karmieniu ... w szpitalu od samego poczatku karmilam na lezaco z cycka a z butelki bralam na rece. wczoraj maz sie wziol za karmienie i butle dal na lezaco

10 lata 9 miesiąc temu #834157 przez kociaczek1610
(pisze na raty bo jak sie rozpisze to mi tel nie skopiuje ) no i wypil mleczko na lezaco mamy butelke z aventa antykolkowa chwilami ma problem zaciagnac smoczek ale po chwili da rade . ja praktycznie teraz karmie na rekach. no nic spadam sie podsilic puki maly spi;) (bede robic kanapki to maly sie obudzi - zawsze wybiera taki moment jak cos robie )to wyczucie hehe

10 lata 9 miesiąc temu #834171 przez Bella27
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

My dajemy nan pro ale ono ma dużo żelaza i mały miał problem z kupkami więc chcieliśmy zmienić ale ostatecznie mały zjada więcej cycka i kupki robi więc nie zmieniałam mleka.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #834172 przez Bella27
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #834175 przez Bella27
Swoją drogą Janek ostatnio w ogóle nie chce spać. Najedzony, suchy ale oczy jak 5 zł w sumie nie płacze tylko marudzi po swojemu.Dziś mamy usg bioderek i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Dziewczyny połowę ubranek Janek nigdy nie ubrał bo urodził się 57 a teraz ubieram mu już na 62 i tak mi szkoda bo takie piękne były:-)
Problemy z kupkami mieliśmy kilka razy i ta bezradność mnie dobijała, że nie mogę mu pomóc. Dawałam mu espumisan ale potem stwierdziłam, ze nie mogę go do tego przyzwyczaić i pomogła nam herbatka rumiankowa i dawałam go na brzuszek i jak się prężył to masowałam brzusio i w końcu kupka była.

10 lata 9 miesiąc temu #834216 przez niteczka
Witam!
U nas noc masakryczna. Maly jak poszedl spac o 20:30 to obudzil sie o 22:30 I nie spal. Znaczy spal tak po 15 minut I sie budzil bo glodny. Wiec dawalam mu mm. Rano moj wrocil z pracy wzial malego na rece, polozyl go sobie na klatce piersiowej a maly zwymiotowal na niego. I bylo tego dosc sporo, az nosem mu poszlo. Bardzo sie wystraszylam, bo przez moment my wygladal jakby nie mogl zlapac powietrza. A I jutro idziemy do szpitala I troche sie boje co nam powiedza. Bo bylismy u doktora z tym ropiejacym oczkiem I doktor wzial wymaz I wyslal do laboratorium. Powiedzial, ze jak bedzie cos nie tak to zsdzwonia I wczoraj babka ze szpitala zadzwonila, ze musza sie z nami pilnie zobaczyc. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie wporzadku.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #834254 przez Anitulka
Niteczka, koniecznie daj znać jak tam po wizycie w szpitalu.

Bella,synuś słodziutki ;)

Dagnes, my też mamy szczepienie na 18. lutego :) zdecydowaliśmy się na 5w1 i nic wiecej na dzien dzisiejszy.

Pazurki u rąk ja obcinałam chyba dzień po wyjsciu ze szpitala a teraz gdzies co tydzien bo rosna w zawrotnym tempie i sie Pola strasznie drapie po buźce; te u nóg jeszcze nie ruszane :)

Poza tym miesiąc minął i zdalam sobie sprawe jak takie malutkie dziecko sie strasznie rozwija. Pola uśmiecha się do nas coraz czesciej, samam obraca główkę leżąc na brzuszku a nawet ostatnio widzielismy jaki znalazla patent zeby sie obrucic z boczku na brzuszek: przechyla nóżki na jedną stronę i zarzuca główką i w ten oto sposób znajduje sie na brzuszku, cwaniara mała. Fajnie to wygląda, ale odkąd zobaczyłam to mam schizy w nocy i zaglądam na nią 1000 razy czy sie aby nie przewróciła :)

Ach, i jeszcze, za radą położnej w dzien budzimy Małą co 3 godziny, żeby wieczorem nie rzucała się na cyca jak szczerbaty na suchary i żeby tak długo nie wisiała... nie wiem czy to możliwe zeby tak szybko przywykla, bo to metoda stosowana dopiero przez pol dnia, ale w nocy jak normalnie spi po 5 godzin to budzila się co 3 :silly: (w nocy chciałam patentu nie stosowac i dac jej pospac [przy okazji sobie] ile zechce).

10 lata 9 miesiąc temu #834257 przez Asia18
ja daje małej BEBA HA 1 :) i wcina je jak szalona :) kupki są codziennie 1-2 :) mała też się pręży cały czas prawie ale nie płacze przy tym... :)

<3b :*

10 lata 9 miesiąc temu #834267 przez anitkade
Niteczka, trzymam mocno kciuki, żeby było ok. Daj nam znać po wizycie.
Ja się umówiłam na środę do lekarza na konsultację. Chcę, żeby obejrzał Hanię i żeby ją zważyli i niech mi powie, czy wszystko jest ok, bo zwariuję. Czytam o refluksie i w zasadzie to u takich małych dzieci to nie jest jeszcze koniecznie chorobowe, tylko fizjologiczne, ale oczywiście zapytam o to. Poza tym wydaje mi się, że Hania swoje zjada i nawet jak uleje to nie za dużo. Czytam, że należy częściej przystawiać do piersi, żeby jadła mniej na raz. A dzisiaj ją godzinkę przetrzymałam rano, bo coś stękała, ale jeszcze nie obudziła się całkiem, ani nie płakała i dałam jej smoczka i spała kolejną godzinę. Ogólnie nasza noc była zupełnie w porządku. Trochę było niekontrolowanego płaczu, ale dużo mniej niż wczoraj.
Bella - Janek śliczny. Jesteś bardzo dzielna, że rezygnujesz z espumisanu. Ja daję dwa razy dziennie, bo nie mogę znieść tego płaczu, a masaż brzuszka nie pomaga albo wręcz jeszcze Hania uleje. A najczęściej płacze po jedzeniu to w ogóle nie dotykam brzuszka przez to ulewanie. Teraz leży i stęka, chyba robi kupkę. O dziwo jakoś lekko śpi, a zwykle ta drzemka była dość głęboka. No ale w nocy spała dobrze, więc niech sobie śpi lekko za dnia :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #834293 przez krecia88
Nasza noc tragiczna. Mala byla starsznie marudna. 3h przy cycku wisiala a jak ja tulko odsuwalam to krzyk :( normlanie z tej bezsilnosci sama sie wsiekalam. Tym bardziej ze byla zmeczona bo od 18 nie spala, a byla 1 w nocy...
Za pol godzinki mamy wizyte u lekarza. Ciekawe ile ta nasza kluska wazy juz.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #834295 przez niteczka
Niedawno dzwonili ze szpitala I powiedzieli, ze to w sprawie zoltaczki. Ale wczesniej stwierdzilam, ze on nie jest w tej grupie dzieci zagrozonych, a teraz chca mu krew pobierac. Juz nic z tego nie rozumiem.

10 lata 9 miesiąc temu #834297 przez niteczka
Znaczy w szpitalu stwierdzili, ze maly nie jest w grupie zagrozenia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka