- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny połowę ubranek Janek nigdy nie ubrał bo urodził się 57 a teraz ubieram mu już na 62 i tak mi szkoda bo takie piękne były:-)
Problemy z kupkami mieliśmy kilka razy i ta bezradność mnie dobijała, że nie mogę mu pomóc. Dawałam mu espumisan ale potem stwierdziłam, ze nie mogę go do tego przyzwyczaić i pomogła nam herbatka rumiankowa i dawałam go na brzuszek i jak się prężył to masowałam brzusio i w końcu kupka była.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas noc masakryczna. Maly jak poszedl spac o 20:30 to obudzil sie o 22:30 I nie spal. Znaczy spal tak po 15 minut I sie budzil bo glodny. Wiec dawalam mu mm. Rano moj wrocil z pracy wzial malego na rece, polozyl go sobie na klatce piersiowej a maly zwymiotowal na niego. I bylo tego dosc sporo, az nosem mu poszlo. Bardzo sie wystraszylam, bo przez moment my wygladal jakby nie mogl zlapac powietrza. A I jutro idziemy do szpitala I troche sie boje co nam powiedza. Bo bylismy u doktora z tym ropiejacym oczkiem I doktor wzial wymaz I wyslal do laboratorium. Powiedzial, ze jak bedzie cos nie tak to zsdzwonia I wczoraj babka ze szpitala zadzwonila, ze musza sie z nami pilnie zobaczyc. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie wporzadku.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Bella,synuś słodziutki
Dagnes, my też mamy szczepienie na 18. lutego zdecydowaliśmy się na 5w1 i nic wiecej na dzien dzisiejszy.
Pazurki u rąk ja obcinałam chyba dzień po wyjsciu ze szpitala a teraz gdzies co tydzien bo rosna w zawrotnym tempie i sie Pola strasznie drapie po buźce; te u nóg jeszcze nie ruszane
Poza tym miesiąc minął i zdalam sobie sprawe jak takie malutkie dziecko sie strasznie rozwija. Pola uśmiecha się do nas coraz czesciej, samam obraca główkę leżąc na brzuszku a nawet ostatnio widzielismy jaki znalazla patent zeby sie obrucic z boczku na brzuszek: przechyla nóżki na jedną stronę i zarzuca główką i w ten oto sposób znajduje sie na brzuszku, cwaniara mała. Fajnie to wygląda, ale odkąd zobaczyłam to mam schizy w nocy i zaglądam na nią 1000 razy czy sie aby nie przewróciła
Ach, i jeszcze, za radą położnej w dzien budzimy Małą co 3 godziny, żeby wieczorem nie rzucała się na cyca jak szczerbaty na suchary i żeby tak długo nie wisiała... nie wiem czy to możliwe zeby tak szybko przywykla, bo to metoda stosowana dopiero przez pol dnia, ale w nocy jak normalnie spi po 5 godzin to budzila się co 3 (w nocy chciałam patentu nie stosowac i dac jej pospac [przy okazji sobie] ile zechce).
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
<3b :*
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja się umówiłam na środę do lekarza na konsultację. Chcę, żeby obejrzał Hanię i żeby ją zważyli i niech mi powie, czy wszystko jest ok, bo zwariuję. Czytam o refluksie i w zasadzie to u takich małych dzieci to nie jest jeszcze koniecznie chorobowe, tylko fizjologiczne, ale oczywiście zapytam o to. Poza tym wydaje mi się, że Hania swoje zjada i nawet jak uleje to nie za dużo. Czytam, że należy częściej przystawiać do piersi, żeby jadła mniej na raz. A dzisiaj ją godzinkę przetrzymałam rano, bo coś stękała, ale jeszcze nie obudziła się całkiem, ani nie płakała i dałam jej smoczka i spała kolejną godzinę. Ogólnie nasza noc była zupełnie w porządku. Trochę było niekontrolowanego płaczu, ale dużo mniej niż wczoraj.
Bella - Janek śliczny. Jesteś bardzo dzielna, że rezygnujesz z espumisanu. Ja daję dwa razy dziennie, bo nie mogę znieść tego płaczu, a masaż brzuszka nie pomaga albo wręcz jeszcze Hania uleje. A najczęściej płacze po jedzeniu to w ogóle nie dotykam brzuszka przez to ulewanie. Teraz leży i stęka, chyba robi kupkę. O dziwo jakoś lekko śpi, a zwykle ta drzemka była dość głęboka. No ale w nocy spała dobrze, więc niech sobie śpi lekko za dnia
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Za pol godzinki mamy wizyte u lekarza. Ciekawe ile ta nasza kluska wazy juz.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania