- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
pytala czy karmie piersia to jej mowie ze maly sie nienajada i daje mu tez mm a ona mowi ze mam przez dwa dni uzbroic sie w cierpliwosc i dac sobie czas i malego przystawiac tyle ile chce czyli nawet co 20min az wkoncu sie doje... no zobaczymy moze i ma racje (napewno) dzis od samego rana jest na cycu o 12 zasnol i spi wiec mialam chwile na sprzatanie teraz chwilke klapnelam no ale za chwile obiad bede musiala robic tzn ja zaczne tesciowa skonczy
tyle roboty mnie jeszcze czeka jutro bedziemy mieli gosci (m mial wczoraj ur i jutro wyprawiamy ) zrobie salatke sernika na zimno i stefanie no i jakies miecho na kolacje
dziewczyny miewacie zaniki pamieci?? bo mi sie to zdaza od porodu cos chce zrobic albo powiedziec to zapomne i po chwili przypomni mi sie co to bylo
no wlasnie o spacerku chcialam pisac chcielismy sie wybrac ale zaczelo u nas padac i lipa moze jutro bedzie lepsza pogoda... no nic to by bylo ty le z naszej polowy dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
kociaczek1610 ja ostatnio szukałam cukiernicy, a okazało się że dałam ją do lodówki
Dziewczyny u nas sukces!!! Jednak mały się najada cyckiem! Jak wstał to chciałam sprawdzić czy będzie jadł mm i dałam mu 30 ml, zjadł i dałam mu cycka dojadł i spał 2,5 godz więc tej butli nie chciał bo najadał się cyckiem! Moja walka o pokarm może skończy się sukcesem!!!!
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do pępuszka - po odpadnięciu można zakładac normalnie pieluszkę, ale dopóki plami i są strupki - trzeba psikać patyczek octanispetem i grzebać, żeby się zrosło w dziurkę ładną, a nie w kreseczkę poziomą (tak mi położna tłumaczyła). My dajemy sporo smoka, pomaga nam w uspianiu i w ogóle i teraz się zastanawiam, czy Hania mniej je, bo tak się nadziamga tego smoka, czy po prostu nie potrzebuje zbyt często. I chyba odstawię nabiał, bo wysypka z buzi jej schodzi, ale nie może zejść, ciągle po kilka nowych krostek jej wychodzi i co więcej jakoś kiepsko trawi - nieraz przed jedzeniem uleje takim przetrawionym już, teraz to całkiem sporo tego ulała. Od jutra odstawiam zupełnie nabiał (nie wiecie, czy masło można?) i zobaczymy, czy się poprawi to ulewa, płacze, prężenie się i wysypka. A nuż to skaza białkowa. Nie powinnam bez konsultacji z lekarzem stosować takiej diety, ale muszę sprawdzić, do środy nic mi nie będzie, a przynajmniej może coś będę mu mogła powiedzieć sensownego.
Motylek - dzięki za propozycję, ale już nie będę odwoływać, odżałuję te 70zł, czytałam dobre opinie o tym gabinecie i chcę to mieć jak najszybciej w głowy. Ale szkoda, że wczoraj nie zapytałam, bo pewnie bym najpierw tam dzwoniła. Ja idę na Wiślną 9/2, pójdę spacerkiem, nie będę musiała się autem tarabanić. Tylko tak się zastanawiam, czy 16.00 to nie za późno na spacer dla Hani, szczególnie powrotny, ale wyjmę dodatkowy koc i tyle. Jakoś musi być
Ja na razie dzielnie karmię tylko piersią, ale daję sporo smoczka. Czasem się zastanawiam, czy się najada, ale ma każdą pieluchę zmoczoną i kupki robi kilka razy dziennie (chociaż z trudem ) i wygląda na pyzatą i przybiera na wadze, chociaż nie jakoś ekspresowo, bo w ostatnim tygodniu nam wychodzi ok. 170g - ale to chyba w normie, nie? (ważyliśmy po wielkiej kupie i po siku) Znowu w niedzielę zważymy, a potem w środę u lekarza.
Rozmawiałam z koleżanką i jej dziecko płakało tylko, jak było głodne. Za to było głodne co 2 godziny. A z Hanią to ja już nie wiem. Myślałam, że macierzyństwo będzie takie cudowne dla mnie, a to droga przez mękę, niestety także mękę Hani
Aha! Co do przepukliny - nam lekarz powiedział, że mamy i mamy na cały dzień kłaść Hanię na brzuszku. Za dnia ma spać na brzuszku, a nocą na pleckach. I chyba ciut się poprawia, ale to może tylko tłuszczykiem obrasta? W każdym razie to też może powodować kolki i jakieś kłopoty, bo to jest kawałek jelitka zawinięty w pępku. W środę też poproszę lekarza, żeby to obejrzał.
Asia - bąbelek słodziutki Śliczne oczka i jakie duże U nas każde zdjęcie z otwartymi oczkami to sukces
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
wróciłam do świata żywych (od teściowej ) nie to żebym jej nie lubiła albo coo no ale tam nie mam takiego dobrego dostępu do neta... bo tylko z komputera na którym mój G przesiaduje cale dnie a u siebie w domku to mam wi-fi wiec nawet karmiąc mojego małego gada to mogę do was pisać
napisałam pieknego posta ok 12 no ale wylogowało mnie i posta wcięło... uszz... a wiec jeszcze raz
czytałam was ale tylko tak pi razy drzwi, a wiec nie gniewajcie sie na mnie....
któraś z was pytała sie mnie jak tam nasze oczko. A więc nasze oczko juz super, nic nie ropieje... za rada położnej przemywałam mu zwykłą czarną herbata (ponoć sól fizjologiczna sie krystalizuje a rumianek wysusza) no i po 2 dnia wszystko ustąpiło... teraz tylko przemywamy przegotowana woda zeby pozbyć się śpioszków
mamy na mleku modyfikowanym, powiedzcie mi czy tez czyścicie jezyczek maluchy ? No i jak, kiedy, ile i czym przepajacie maluchy ? ah mi to sprawia trudność :/ bo mały czesto budzi sie tylko na jedzenie a jak dam mu wtedy wody np 40 ml czy ta 20 to o tyle mniej zje mi mleka i wtedy duzo szybciej sie obudzi na kolejne jedzenie...
co do kupek, dziewczyny nie panikujcie... bylam ostatnio u lekarza, wlasnie dlatego ze maly strasznie sie prezy a mnie az serce boli... no i powiedziała zeby nie dawac zadnych kropli ani ni jesli naprawde nie ma takiej potrzeby, a to ze sobie steka glosno i w ogole no to coż... przeciez maluchy nie do konca maja az tak dobrze rozwiniety przewód pokarmowy... a wiec te pierwsze 3 miesiace moze byc ciezko, a jesli robi kupki chociazby raz dziennie no i sa one normalne no to nie ma co panikowac... no chyba ze maluch ma kolke... aczkolwiek jest duzo innych naprawde skutecznych sposobow na nia u nas np pomaga ciepła woda na brzuszek...
ahh no wlasnie co do wody nabrzuszek... wczoraj podczas kompieli polalam troszke brzuszek malego taka cieplutka woda i pomasowałam, co widocznie bardzo podobało sie memu synowi po czym zawinietego w reczniczek zanioslam do pokoju... wycieram wycieram, odkywam patrze a tam kupa a wiec może lepiej sprobowac innych sposobow niz od razy leki... u nas np krople sab simplex (te niemieckie) wcale sie nie sprawdzily... mialy pomagać a tym czasem powodowały ze maluch pręzył sie jescze bardziej i jeszcze gorzej było mu... a wiec krople odstawione... i jest duzo duzo lepiej
dziewczyny a co z Domi i Timem ?? ma może któraś z was do niej kontakt... bo ona miała do tego spitala od razu po urodzeniu prawda ? z ta wada serduszka... czy pomyliłam dziewczyny ?? jesli tak to przepraszam i szybko mnie poprawcie...
no nic... moj syn sie obudzil.. czas zmienic mu pampka no i sie zajac... ehh zajrze do was jeszcze pozniej
- Kika10
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Zuzia wazy juz 4700 tym bardziej nie wiem jak wy juz ubieracie 62 rozm jak ona zaczela dopiero 56
niestety potwierdzilo sie i ma przepukline:( narazie kupilam specjalny plaster ale lekarka powiedziala ze w przyszlosci trzeba bedzie zabieg:( dostalam tez skierowanie do chirurga zeby to zobaczyl.
noc znowu koszmarna byla spalam moze 3h i to w ratach;/
ale dzis juz widze ze wiecej spi:) teraz wlasnie mam ja w chuscie i spiocha sobie:)
a na chrostki na buzi kazala rivanolem przemywac tylko porzadnie wycisnac wacik
zoltaczka podobno nie przeszkadza na szczepienie i mamy przyjsc za tydzien ale nie wiem czy nie przeciagne tego zeby nie bylo kaplikacji
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Asia mowisz ze twoja dzidzia spala 5h a mój dzisiaj e nocy 3,5h i to był jego rekord do tej pory. W dzień jest spoko ale w nocy to czasami zasypiam z butelka w ręce karmiac małego.. Jest tragedia
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
My juz po wizycie w szpitalu. Okazujesz sie, ze maly nie ma zoltaczki. Pediatra go zwazyla I okazuje sie, ze od ostatniego wazenia( 27 stycznia) czyli w ciagu 11 dni moje serduszko przytylo 330 gram.
Aha I powiem wan cos smiesznego. Maly Musial do wazenia byc rozebrany do golaska no I moje dziecko jak juz zdjelam mu pampersa I chcialam go takiego golego polozyc na wadze osikalo mnie( znaczy moj plaszcz, ktory mialam na sobie)
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
eh bylam w szkole chcialam zaliczyc ostatnia sesje (chodze na BHP) tzn chodzilam bo dzis zrezygnowalam bo sie wkurzylam ( bylam u dr i pytam czy moge zaliczyc a ona ze moge przyjechac jutro i reszte za 2 tyg ) no oki ale jak mi zaspiewala ile mam jej zaplacic no to ja dziekuje . sesja kosztuje 70zl (ja nie moglam podejsc pierwszy raz bo bylam w szpitalu i mowie jej to a ona ze kazdy egzamin 50zl egzaminow jest 4 wiec 200zl i jutro mialam pisac pierwszy i odrazu zaplacic... kurde zla jestem jak cholera to jest zdzierstwo! nie ide na zaden egzamin grrr
a maly dalej sie prezy ja juz nie wiem jak ja mam mu pomodz
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas sprawdzil sie infacol, ale mozesz tez sprobowac nagrzac pieluche I owinac brzuszek malego ta pielucha. U nas tez troche pomogly masaze brzuszka.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna