- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Najgorsze jest jak zaczyna płakać przy cycku, bo to już nie wiem, co może się dziać, pewnie te gazy. I ciężko ją nakarmić, jak wrzeszczy, ale chce jeść dalej, łyka powietrza jak dzika i ogólnie to jest naprawdę przykre
Monia - ja też mam wrażenie, że cisza nocna nie usypia Hani tylko wręcz przeciwnie. Za dnia śpi smacznie i sama potrafi zasnąć, a nocą - klops. Dopiero koło 3.00 czy 4.00 śpi lepiej.
Dzisiaj przyjeżdża teść w odwiedziny. Może pójdziemy na popołudniowy spacerek. No i zawsze to jakaś odmiana. A przyszły tydzień to będą same odmiany, dwa razy do lekarza, w tym raz niezła wyprawa samochodem będzie.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
noc minela nam w miare spokojnie,ale o po 4 nad ranem maly dawal czadu.
Dopiero przed 10 zasnal I prezyl sie bo kupki nie mogl zrobic,ale na szczescie niedawno zrobil taka kupe,ze az cale jajka mial brudne.
Mam pytanie. Dziewczyny jakie kupki robia wasze malenstwa, chodzi mi o to czy rzadkie czy moze inne.
Wzielam sie wlasnie za gotowanie rosolu.
Aha a co do tej herbatki koperkowej to moj maly wogole nie chce jej pic, bo odrazu wypluwa.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Anitka ja z warzyw tez jem duzo ogorek,salata,brokula troszke,pomidoe,dynia,buraki,ziemniaki,marchew
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
moj maly robil kupke kilka razy dziennie jak dawalam mu mm, ale staram sie dawac mu to mm tylko na noc, a w ciagu dnia jest na cycu I od jakiegos czasu robi tylko jedna kupke dziennie I to z trudem. Ale byc moze ja cos zjadlam co mu nie podpasowalo, ale na szczescie u nas nie ma kolek tylko te bole brzuszka I mam nadzieje, ze kolek nie bedzie. No bo przy kolkach z tego co mi wiadomo to dziecko strasznie krzyczy I znajoma powiedziala mi, ze jesli dziecko ma kolke to one sa przewaznie wieczorem I jesli dziecko ma je codziennie to sa mniej wiecej o tej samej porze kazdego dnia, a ile w tym prawdy to nie mam blaego pojecia.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Niteczka mam pytanie bo u nas położna ostatni raz było półtora tyg temu i ważyła małego do lekarza w 6-8 tyg dopieo to gdzie mam sie tu wybrać zeby mi zwazyli małego? A kolejna wizyta położnej to 3 marca a bym chciała zobaczy jak przybiera na wadze.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam, że wszystko robię odwrotnie niż planowałam - chciałam dawać tetrówki - jest na pampkach, chciałam spać z Hanią razem, a śpi w swoim łóżeczku (w miarę możliwości) - bo mamy krzywy materac i boję się o jej kręgosłupek, chciałam jeść wszystko i nie bzikować - widać, jak wyszło. Ech. Ale to nic, uczę się przede wszystkim zachowywać spokój jak płacze przy przewijaniu czy ubieraniu.
Co do kolek to codziennie się zastanawiam, jest niespokojna w tych samych porach - wieczorem i nocą, często jest wrzask okropny i aż się cała poci biedna i ciężko uspokoić, ale da się. Suszarką, noszeniem, szuszaniem i tuleniem. A czasem się nie bardzo da. Remiś - a u Was też jest tak, że Leoś wrzeszczy, a potem w sekundzie zasypia? Potem znów go ból budzi i wrzeszczy strasznie, a potem znów zasypia? Bo Hania tak ma późno w nocy i widzę, jaka jest wykończona tym, a tu nie da się spać, bo ją budzi Czy ten wrzask jest ciągły przez ileś godzin? Bo nie wyobrażam sobie tego w ogóle szczerze mówiąc, mnie po 5 minutach serce pęka.
Co do kupek - my na cycku i są tak 3-4 na dobę, coraz mniej generalnie, bo na początku to było 7-8 spokojnie. No i są takie żółte a czasami żółtopomarańczowe i takie o konsystencji jogurtu powiedzmy. I mają trochę grudek, ale kiedyś miały więcej, na początku to w ogóle były grudkowate całkiem, a teraz takie jakby bardziej jednolite - Krecia, też tak masz? A kto poza Krecią jest tylko na cycku? A jeszcze Krecia - jak często karmisz? I tylko na żądanie czy budzisz? I dajesz smoczka czy nie? Hania nie tyje aż 300g tygodniowo, ostatnio było chyba 170g, dzisiaj przypada dzień ważenia, ale nie wiem, czy się uda. Zobaczymy.
Hanie jeszcze się nie uśmiecha świadomie, ale umie przekręcić główkę jak jest na brzuszku, podnosi ją do góry, ale ostatnio nie aż tak wysoko jak dawniej. Jak jest skośnie na plecach (tj na skośnym podłożu) to z plecków też usiłuje główkę podnieść. No i tyle. Nie grucha jeszcze, ale za to płacze już ze łzami od jakiegoś tygodnia przynajmniej. A jakie nowości u Was?
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ale w ciagu dnia potrafi ciagle jesc zaczelam sie juz zastanawiac czy jej rzeczywiscie zakazdym razem dawac jak szuka cyca bo w nocy je co 3 h.smoczka wogole nie chce awydaje mi sie ze ma duzy odruch ssania ale smoczka zrobila sobie z mojej piersi;/
na jedzenie nigdy nie budze!
Zuzia wysoko glowke podnosi i podnosi sie tez na ramionkach lekarka byla zdziwiona ze tak szybko.placze lzami od daaawna.jak ja na ramieniu trzymam to tez sie dzwiga jakby chciala usiasc.smiac sie jeszcze nie smieje swiadomie.czasem przez sen smieje sie na glos:)
Jula dalej z goraczka sama juz prosila nas czy moze isc spac o 18 ale poszla sie kapac jeszcze i o 18:30 juz spala.teraz kapiel zuzi super by bylo jakby poszla tez szybko spac ale pewnie nie bedzie tak kolorowo
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
śpi ładnie... budzi się co 3-4 godziny na jedzenie. zjada butle 120 no i często już przy jedzeniu zasypia... śpi u siebie w łożeczku i nie mamy z tym problemów. większy problem mam z tym czym go przykrywac w nocy... bo jak przykrywam go kocykiem to jest cały zgrzany i się rozkopuje... a pod pielucha jest cieplutki ale mi wydaje się że jest mu zimno bo ja sama śpię pod kołdra i niby nie jest mi ani zimno ani gorąco no ale my to my... jak gorąco to się odkryje a jak zimno to przykryje a maluch niestety nie... główkę podnosi jak leży na brzuszku i przekreca z jednej strony na druga. jak trzymam go na rękach to też sam główkę trzyma. nie cały czas ale potrafi naprawdę długo.. jak trzymam go za dwie rączki to widać że chciałby się dźwignac do siadania. czy płacze łzami to nie mam pojęcia bo Igor w ogóle nie płacze :-D wydaje z siebie gardłowe głoski a i e. uśmiechać też się nie uśmiecha świadomie. ale bardzo ale to bardzo uwielbia jak się do niego mówi wtedy wsłuchuje się i patrzy na osobę mówiąca do niego... bardzo dużo obserwoje... polozna mówi że ma taki bardzo mądry wyrok zupełnie nie jak kilku tygodniowe dziecko. a mówiła tak już jak mały miał 2 tygodnie... u nas polozna będzie w walentynki też ciekawa jestem ile waży. 30 stycznia ważył 3300 :-D
ah no i moje malenstwo ma dziś miesiąc!! <3
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tu sa takie grupy wspomagajace Matki I dzieci maja rozne spotkania, bo ja jestem w takiej grupie I tam powinno Ci zwazyc malego. Ja wizyte w przychodni mam na 4 marca. Poprostu zadzwon do poloznych nawet w szpitalu I powiedz ze chcesz chodzic na takie spotkania matek I Oni powinni Cie pokierowac. A to jest fajna sprawa bo moj maly od poniedzialku raz w tygodniu bedzie chodzil na masaz
- Kika10
- Wylogowany
- gaworzenie
Proszę unikać dużych ilości mięty i szałwii ponieważ hamują laktację. Duże ilości herbaty koperkowej mogą działać w drugą stronę i powodować wzdęcia. Któraś z dziewczyn się pytała czym czyścić w buzi maluszka ja karmię tylko piersią i podaję małemu APTIN jedną kropelkę dziennie na smoczek i jak do tej pory nie ma żadnych pleśniawek ani nic także polecam.
- Kika10
- Wylogowany
- gaworzenie
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Od jutra odstawiam pomodory,bo to silny alergen,moze tomu nie pasuje.
U nas glowke podnosi tak na 45 stopni.tez przeklada na obie strony.ale mysle ze ma slabe napiecie miesniowe.okaze sie na wizycie u neufologa.zapyfam tez o to jego spanie z otwartymi ustami.