- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
jak kupa smierdzi to znaczy ze cos nie tak z mlekiem?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

u nas w koncu chyba jest poprawa:) w nocy co prawda znowu usypialam ja 1,5 godz ale jak wstala o 6:30 to zasnela juz o 7 i spi do teraz z przerwa krociutka na jedzenie

dzis idziemy do corki kuzynki na urodziny wiec wystroje w koncu Zuzie:)
kupilam tez te opaski ale jesczez jej z glowki spadaja ale moze do zdjecia chociaz jej zaloze:P
motylek moj suwaczek odlicza czas od moich poronien

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Kika, dzięki za informacje. Ja od dzisiaj nie jem nabiału i zobaczymy, czy te ulewania i stękanie się poprawią coś czy nic. Ale to ponoć trzeba ze 2-3 tygodnie pilnować, żeby zobaczyć efekt. Co do karmienia piersią to się codziennie zastanawiam, czy coś jest nie tak z moim mlekiem, że tak płacze i się pręży, często jeszcze w czasie jedzenia lub zaraz po. No ale własnego nie zmienię na inną firmę

Monia - cieszę się, że u Was lepiej. Co do smrodu - Hani kupki zawsze śmierdzą, ale tak umiarkowanie i zawsze tak samo. A Motylek u Ciebie wcześniej nie śmierdziały?
U nas masaże brzuszka, kładzenie na brzuszku, suszara itd. działają raczej słabo, chociaż próbuję. Espumisanu wczoraj nie dałam i nie było gorzej niż zwykle, więc nie dajemy chyba na razie.
Wczoraj po tej kupie wielkiej nocnej przewijałam Hanię tak szybko, bo wrzeszczała, a podszedł mąż i ją utulił i uspokoił i potem już do końca przebierania nie kwiknęła nawet. Ech, znowu matka wyrodna

- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

a jak to z tym prężeniem ?

<3b :*
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
nocka przebiegla u nas nie najgorzej, ale za to rano maly bardzo sie prezyl I stekal bo nie mogl kupki zrobic, ale tak sie prezyl ze wkoncu taka rzadka kupke zrobil I wycieklo wszystko z pampers na spiochy I trzeba bylo go przebrac I wykapac. Dostal butelke mm I teraz spi. Ja staram sie nie budzic na karmienie jak spi, bo moj maly I tak sam budzi sie co 2 godziny. Mam nadzieje, ze to sie unormuje I bedzie dluzej spal. Ale jest u nas tez maly sukces, bo moj jak zawsze chodzi na nocki do pracy to malego bralam do siebie do lozka, ale ostatnia noc maly przespal u siebie w lozeczku, wyciagalam go tylko na karmienie. Stwierdzilismy, ze nie mozemy go tez tak czesto brac do lozka, zeby spal z name bo potem nie bedzie chcial spac u siebie w lozeczku.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Próbuję masażu brzuszka, raz zadziałał, na wiele wiele razy kiedy go robiłam, ale może będę próbować.
Co do odstawiania nabiału - mój mąż kupiła na jutro sernik i drugie ciast z kremem i orzechami, miodowe. Uwielbiam to miodowe, pewnie się skuszę, choć obawiam sie, że jest w nim masło, ale pewnie nie za wiele. Ale jadłam już dziś kanapki z margaryną - fuj. Dwa i pół tygodnia daję sobie na sprawdzenie, czy coś się poprawia, jak będzie bez zmian to nie przeżyję na margarynie. Czy w ogóle nietolerancja laktozy może się tak wcześnie objawić? Bo może ja mam coś z głową po prostu i szukam problemów tam, gdzie ich nie ma?
A wiecie, że Hania umie sobie wziąć smoczek, jak go wypluje? Oczywiście pod warunkiem, że jest na brzuszku i jej się oprze na rączce i wtedy tylko otwiera buźkę i trochę wystawia głowę i już mlaska go z powrotem. Nieraz niestety wypluje na 10 cm od buźki i wtedy oczywiście trzeba jej podać

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dzis u nas piekne sloneczko, wiec kolejny spacer z wozkiem zaliczony. Mala na spacerze spala z otwarta buzka,ale mam nadzieje ze nie nawciagala sie zimnego powietrza,bo nie chce zeby gardelko ja bolalo..
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

ohh ale mam dziś labę

tatuś zajmuje się synkiem a ja odpoczywam

pogoda chyba wszedzie taka piekna... my bylismy na spacerku jak codziennie

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Z tego co mi wiadomo, gdyby twoja mala miala skaze bialkowa to miala by wysypke I taka szorstka skore, bo mojej kolezanki corka miala. I z tym nabialem to jest tak, ze podobno pol litra dziennie mozna tak powiedziala mi kolezanki Siostra, bo jest polozna. Wydaje mi sie ze nie powinnas calkowicie rezygnowac z nabialu, tylko poprostu ograniczyc. Ja tak zrobilam. Poprostu wszystkie uczymy sie metoda prob I bledow. A to, ze czasami nie Wiesz jak pomoc swojemu dziecku lub nie Wiesz co jej jest nie robi z ciebie zlej Matki. Wiele z nas ma ten sam problem. Jestes zbyt surowa dla siebie I chyba zbyt Wiele od siebie wymagasz. Glowa do gory bedzie dobrze.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kochane, ja wiem, że mam coś z głową i powtarzam sobie, że mam takiego skarba i powinnam czuć szczęście i spełnienie a nie wieczne wyrzuty sumienia i rozpacz ciągłą. No i chwilami jest super, jak ją biorę do odbijania i tak przyśnie obejmując mnie i siedzimy sobie i się grzejemy nawzajem albo jak uśnie i ma minkę jak aniołeczek albo jej się wargi przekrzywią pod naciskiem buźki, albo kąpiel - w kąpieli jest bosko, jest spokojna i zadowolona, uwielbiam te kąpiele. A spacery też fajne, zwykle wtedy gdzieś dzwonię

Remiś - dziękuję za informacje. W tej głupiej margarynie też jest mleko w proszku (a margaryna roślinna jest napisane), ale zobaczymy, jak pójdzie. Może uda się tylko ograniczając jakoś zapanować. Chociaż może sobie uroiłam i ulewa, bo taka jej uroda. Co do leków na kolki - to one działają powierzchniowo na pęcherzyki powietrza, a nie reaguję w żaden sposób w przewodzie pokarmowym, dlatego też spokojnie stosowałam. Ale już wczoraj nie dałam i dziś też nie daję, bo nic to nie zmienia, Hania chyba nie ma kolek, tylko albo coś z trawieniem albo z wyciskaniem kupy. No i bąka też musi mocno się sprężyć, żeby wycisnąć, ale daje radę jakoś

Kasiek - fajnie, że tatuś przejmuje Igorka

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U nas jak byl Remik maly to myslalam ze mial kolki,Ale to byla poprostu problematyczn kupa i baki jak teraz mam poownanie z Leosiem.onzie spona co 2 minuty na 3 minuty ijest to taki wrzask ze nie idzie vo wyciszyc.szkoda mi go