BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 9 miesiąc temu #834730 przez kociaczek1610
witam:) normalnie jestem w szoku :o wczoraj wieczorem przed spaniem dalam malemu cyca i spal az do 00.30 :D dalam mu mm i spal do 4 cos i dostal mm i do 7.30 teraz wisi na cycu ktory chce mi odpasc ( tak mnie rwa po bokach) maly nie moze tej kupy zrobic i sie ciagle prezy eh szkoda mi go:(
ja tez mam tak ochydne te rozstepy i taki flak ze bleeee masakra
dzis moze lekarka przyjedzie ale nie wiem na 100% musze malego nakarmic i bd sprzatac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #834734 przez kociaczek1610
chcialam jeszcze zapytac macie swoje pociechy w rozkach? mi sie tak najlepiej karmi ale maly juz mi z tego wyrasta i pozostal mi jeden rozowy hihi ja ubieram Filipkowi 62-68 jak on szybko rosnie. ciekawa jestem ile wazy

motylek a twoj maluch zrobil wkoncu ta kupke?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #834735 przez krecia88
U nas nocka w porzadku. Malutka ladnie spała. Najlepsze że wczoraj przed kąpielą nie mogliśmy jej obudzić- spała jak zabita, a ja balam się że nie będzie w nocy chciała spać.

Zobaczymy co dzisiejszy dzień przynuesie.

Co do braku czas - mam tak samo jak wy. Też nie bardzo wszystko ogarniam, ale licze że wkońcu uda mi się zostać perfekcyjna panią domu ;-)

A rozstepy teraz mi sie pojawily. Na biuscie glownie :(

10 lata 9 miesiąc temu #834737 przez Bella27
Hej dziewczyny.
Mam straszny problem. Daje małemu cyca jak zje dwa to piąstki ma w buzi więc robie butle a on jej nie chce.Ale wypije 10 ml albo wcale i tak od wczoraj:-( Nie wiem może jest chory? Wydaje mi się, że nie najada się cyckiem :( w nocy spał po 3 godz. Boje się, że nie dojada. Czy któraś tak miała?
Ja nie dawałam małego do rożka.

10 lata 9 miesiąc temu #834741 przez kociaczek1610
bella moze malemu nie smakuje to mleczko co robisz . u nas tez tak czasami jest ze maly sie nie doje cycem i szuka i bierze piastki do buzki. wtedy daje mu smoczek czekam tak pol godz (jak sie da) i wtedy robie mm i zjada wszystko (90ml a od wczoraj wieczora 120ml co za maly glodomor)

brak czasu hmmm to tez jest tak u mnie. w pokoju balagan ogarniam z grubsza . i zamiast wykorzystac to ze maly spi to tez wole sobie odpoczac...

10 lata 9 miesiąc temu #834743 przez Bella27
Kurcze on to mleko je od początku i nigdy nie narzekał.Mam nadzieje, że nic mu nie jest.

10 lata 9 miesiąc temu #834746 przez motylek19
Kociaczek zrobił koło 18 ale mało i potem już nie. A nocy się prezyl. Ja małego owijam w kocyk tak jak w rożek.

Bella a spróbuj dac smoczka. Jak nie chce mm to nie jest głodny może ma silny odruch ssania o którym kiedyś anitkade pisała.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych porządku nocy. Ja ani jednej takiej nie miałam. Dzisiaj Dawid spał od 12 do 3.30 i to było najdłużej i byłam taka zadowolona, a potem standardowo pobudka co godzinę, pół godziny.

Mam pytanie. Bo wczoraj odpadł nam kikut od pepka dopiero i jest taka mała jakby ranka. Co mam z tym zrobić? Mogę pampersa zakładać już normalnie bez podwijania?

10 lata 9 miesiąc temu #834749 przez Bella27
Mam nadzieję, że tak jest.
Motylek nam jak odpadł to położna kazała nadal octeniseptem psikać, a potem fioletem, żeby się ładnie obkurczył1 Tak też robimy. Po 9.00 ma przyjść i obejrzeć ten pępek.

10 lata 9 miesiąc temu #834752 przez Bella27
motylek19 Pampersa możesz normalnie zakładać.

10 lata 9 miesiąc temu #834764 przez kociaczek1610
bocian Macius juz przylecial do swojego gniazda w Toruniu hehe wlasnie w tv mowili

Filipek sie dalej prezy :( eh masakra.

motylek nam jak kikut odpadl to leciala jeszcze krew wiec robilismy oceniseptem potem byl strupek ktory namoczylismy podczas kapania potem jeszcze popryskalismy i jest ladny :) no moze tam sa jeszcze malutenkie strupki ale nie chce mu tam grzebac...

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #834817 przez Iciulinka
Kociaczek ja nie karmię małej w rożku, ale praktycznie cały dzień i noc trzymam ją w różku. Do karmienia odwijam i kładę na mojej podusi ciążowej w kształcie C albo na innej poduszce, jak się bawimy to też najczęściej odwijam, jakleży na brzuszku to oczywiście też i przykrywam kocykiem. Ale jak śpi czy leży grzecznie w dzień czy w nocy to właśnie w rożku. Ale już zaczyna się zorkopywać i jej nóżki wystają, chociaż nosi ubranka 56 :)
Mi się udało jakoś uchronić przed rozstępami, bałam się że teraz mi wyjdą na piersiach jak mi tak urosły od karmienia, ale nie pokazały się, mam nadzieję że już nie wyjdą, bo przecież cycyki mi juz raczej bardziej nie urosną ;)
Bella moja Emilka też tak robi ostatnio. Naje się z cyca a po chwili znowu wkłada piąstki do buzi. Daję jej smoka to nie chce, daję jej drugiego cyca to też nie chce, nie wiem o co jej chodzi :unsure:
Motylek, nam wczoraj wieczorem też odpadł kikut. W sumie nie wiem czy tak sam odpadł czy może się zahaczył i oderwał, bo mała bardzo lubi leżeć na mnie brzuszkiem, a wczoraj wieczorem jak leżała to się wierciła i przsuwała, może wtedy się jakoś oderwał :( Nie wiem jak powinien wyglądać pępek po tym odpadnięciu, no jest tam taka jakby ranka i jakieś strupki, muszę się przyjrzeć dokładnie pępkowi jak się mała obudzi. Popsikałam wczoraj octaniseptem. To psikać octaniseptem i wycierać do sucha gazikiem? Patyczkami już nie muszę tam grzebać?
Mamy problem z małą wieczorem, bo ona jest chyba nocnym markiem, mamy propblem żeby nam zasnęła na noc. Jak już zasnie to spi i budzi się na karmienie co 3-4 godziny, ale trudno jej zasnąć przed pierwszą w nocy :(

10 lata 9 miesiąc temu #834823 przez Iciulinka
Ja też nie ćwiczę :( czasami sie tylko powyginam żeby plecy odpoczęły bo mnie bolą ostatnio.

10 lata 9 miesiąc temu #834832 przez Bella27
Iciulinka pocieszyłaś mnie. Może to chwilowe.Ja dałam małemu cycka i jeszcze wcisnęłam mu na sile butle(idiotka) i wszystko ulał :( Teraz leży w wózku i oko mu się zamyka powoli. Położna była u nas ostatni raz.Pępek ładny, moje krocze też ok.

10 lata 9 miesiąc temu #835016 przez motylek19
Wrzuce wam zdjęcie tego pepka bo nie wiem czy taki ma być czy to przepuklina?

10 lata 9 miesiąc temu #835028 przez Asia18
Hej :) my z mała dzisiaj po wizycie u lekarza :) z mała wszytko okej rośnie ma już aż 55cm :) i waży 4300g ... mała zjada na raz 120ml i co 3 h się budzi ... lekarka mi powiedziała że w nocy mam jej nie budzić do jedzenia tylko dać jej spać jak sama się obudzi. A dzisiaj przespała aż 5h :P

mój mały bąbelek

<3b :*
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka