BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 9 miesiąc temu #834475 przez krecia88
anitkade to nie tapeta tylko kocyk ;) trzymalam obok malej jak maz robil zdjecie. Jutro mamy w planach zrobic jej jakas mala.sesje. jak cos nam sensownego wyjdzie to sie pochwalimy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #834481 przez anitkade
Kika - ja czytałam, że maścią obojętną, np. Linomag. Ja smarowałam, jak mi się przypomniało. Ale czym się różni trądzik niemowlęcy od wysypki uczuleniowej? Bo ja założyłam, że jakieś uczulenie wyszło, ale to może ten trądzik? I dziękuję za informację o refluksie.
Co do rozmiarów - Hania urodziła się 51 cm, a ja już odłożyłam parę ubranek z rozmiaru 56. Przeczytałam, że nie mogą być na styk, musi być luz, bo dziecko musi mieć miejsce swobodnie rosnąć. Więc te spodenki, w których na wyciągniętych nóżkach opera się wyraźnie materiał - odłożyłam już dla rodzeństwa :P Nie wiem, jak z body, czy mogą lekko naciskać pieluszkę, czy też raczej je poodkładać. Ale to zależy, bo inne ubranka na 56 są nadal dobre. No i powoli wprowadzamy na 62, chociaż są wyraźne luźne nadal, ale wolę luźne, niż dziecku wzrost ograniczać :P Ech, ale ze mnie wariatka.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #834535 przez Bella27
Dokładnie mi też położna mówiła, że mały nie lubi w łóżeczku bo inna temperatura i żeby go otulać i dopiero do łóżeczka.Niestety Janek jest uparty i jak tylko go wkładam do łóżeczka to się budzi i krzyk!
Byliśmy na usg bioderek i powiedział lekarz, że to za wczas bo teraz jeszcze dzidzia ma nie wykształcone bioderka ale niby wszytko ok i kazał kłaść często na brzuszku małego a za 3 miesiące kontrola.
Jutro mamy znów położną, będzie oglądała moje krocze bo słabo się goi chociaż szwy już wyciągnęła ale ja od pierwszych minut po porodzie nie mogłam leżeć chwile tylko ciągle coś robiłam i siadałam itd i tak sobie sprawę zawaliłam, że mi się rozeszło wszystko.Teraz czuję, że jest lepiej...zobaczymy

10 lata 9 miesiąc temu #834538 przez anitkade
No właśnie Bella, mnie mówili, że to usg to między 4 a 6 tygodniem, więc pewnie troszkę wcześnie poszłaś :) Ja nie wiem, czy w poniedziałek nie będzie za szybko, będzie 4 tygodnie i 4 dni, niby w tym przedziale, ale zobaczymy. Najwyżej drugi raz pójdę, daleko nie mam, zrobimy spacerek na Rynek raz, a nie nad Wisłę :)
Dziewczyny z Krakowa - gdzie spacerujecie ze szkrabami? Może się kiedyś poumawiamy jak już maluszki złapią jakąś regularność i jak się zrobi cieplej, żeby można było dłużej być na dworze :)
Co do poduszki elektrycznej - nawet działa, ale na chwilę. Hania po jakimś czasie i tak się budzi, bo nie bardzo jej idzie zasypianie na pleckach. Najlepiej ją dać na brzuch, a jak zaśnie już głęboko to przewrócić najdelikatniej na świecie, żeby czasem nie obudzić przy tym :) Tak czatuję przy niej co noc po pół godziny i to już po przewijaniu, karmieniu i odbijaniu, więc w najlepszym razie każda pobudka to 1,5 godziny nie moje, ale to i tak dobrze, gorzej, jak 4 godziny nie mogę iść spać :)

10 lata 9 miesiąc temu #834556 przez MoNiaaa
hej :)
ja nie zagladam bo mamy masakre Zuzia wogole mi nie spi;/ jedynie jak jestesmy na sacerzeto potrafi nawet jedzenie przespac a w domu tylko na rekach...nie wiem co sie jej tak zmienilo ale od kilku dni nie jesm nawet sniadania ani nic bo nie mam kiedy..ani posprzatac po prostu koszmar;/ w nocy tez kiepsko...
jutro z nia ide do lekarza bo ma taki wystajacy pepek i juz nei wiem czy to normalne czy czasem przepukliny nie ma???moze przez to taka niespokojna jest??od razu ja zwaze.zobaczymy tez co powie na ta zoltaczke.esh ciagle cos sie przyplatuje;/ja jak zoombe juz chodze

Zuzka tez ma straszny tradzik na buzi(tak mi sie wydaje ze to tradzik) zaczelam smarowac sudokremem i jest juz lepiej:) oczko juz nam nie ropieje na szczescie:)
karmie dalej piersia:) dzis cos mnie w lewej piersi tak szczyka...nie wiem co to
bylam tez zalatwiac becikowe i rodzinne ale oczywiscie czegos mi brakowalo i jutro od nowa;/ a mamy tak wysoko MOPS bez wjazdu i musze wciagac wozek po schodach tak samo w skarbowce jesczze weszlam tylnym wejsciem zeby na dole moc wozek zostawic to ochroniarz nas zrabal ze tu nie ma wejscia;/wogole nie jest miasto przygotowane do wozkow :angry:

wszystkie dzieciaczki sliczne:)

anitka nie jestes roztrzepana matka.ja tez czasem nie wyrabiam o rytmie dnia nie ma mowy bp Zuzia ciagle na cycu albo na rekach ale wydaje mis ie ze jest malo kontaktowa?jakos za bardzo nie nawiazuje kontaktu popatrzy sie czasem na nas czasem usmiech strzeli ale nie wiem czy to swiadomy juz?moze za pozno sie rozwija??ja juz nic nie wiem po prostu padam na twarz i nie wiem co sie dzieje.
postaram sie odezwac niedlugo:)

http

]

10 lata 9 miesiąc temu #834587 przez Kika10
U mnie usg kosztuje 30zl. Co do tego tradziku niemowlecego to wyczytalam jeszcze w necie ze nie wolno tego oliwic tylko smarowac kremem nawilzajacym

10 lata 9 miesiąc temu #834622 przez niteczka
dziewczyny probuje dodac zdjecie ale cos mi nie idzie, moze ja zle cos robie. Czy moglaby mi ktoras z was wytlumaczyc jak sie dodaje zdjecie? z gory dziekuje

10 lata 9 miesiąc temu #834651 przez motylek19
Niteczka jak piszesz post to na dole masz dołącz obraz. Tylko musisz go sporo wcześniej pomniejszyć bo się nie doda.

Anitkade ja mieszkam pod krk ale jak już się cieplej zrobi to jak najbardziej :)
Na usg umowilam się na ulice wielcka na nfz i są krótkie terminy. Chcesz numer ?

Monia odpoczywaj ile wlezie ! Mój Dawid ostatnia noc bardzo kiespsko spał i dzisiaj w ciągu dnia może łącznie 3godz z czego godzina na spacerze. Teraz zasnal ale ciekawe na ile.

10 lata 9 miesiąc temu #834685 przez Anitulka
Mam dosyć :( Pola od 12 spala może z 2 godzinki, ciągle marudzi, a od 19 jest prawie non stop na cycu i chyba znowu kolka no strasznie się przeżyła... aż w końcu pół godziny temu zwymiotowala. I ona i ja cala bylysmy w wymiocinach. Przebrałam ją i zasnęła na mnie przy dźwiękach suszarki :dry: głowa mi pęka, kolacja niedojedzona i smiersze siedząc w samym staniku... A już myslalam ze namy za soba te kolki. Myslicie ze moglo to byc przez fasolkę szparagowa? Achhh, w takich chwilach mm nie wydaje mi sie takie zle, i jestem na siebie cholernie zła że się dziecko nacierpialo przeze mnie :(

10 lata 9 miesiąc temu #834686 przez Anitulka
A co do bioderek to oczywiście zapomnialam ostatnio na wizycie zapytac o skierowanie. Ono musi byc zrobione do tego 6 tygodnia zycia?

10 lata 9 miesiąc temu #834693 przez niteczka
Anitulka- to masz tak jak jak. Dalam niedawno malemu mm oczywiscie nie wszystko wypil, I polozylam go, a on zaczal sie prezyc I wkladac paluszki do buzi, ze niby glodny,wiec dostal cyca I teraz spi,tez jestem ciekawa na jak dlugo. Aha I tak samo jak u ciebie zasnal przy wlaczonej suszarce. Cos czuje ze dzisiejsza noc bedzie masakryczna.

10 lata 9 miesiąc temu #834708 przez Anis
Hej moje drogie:) zamulilam troszke ale wiecie jak to jest tu dwojka dzieciaczkow do tego rodzina zjechala. takze pelna chata jak to sie mowi :) oskarek troche lepiej ale byla tragedia powiem wam mecza go te kolki ale powoli wszystko sie normuje rosnie bystracha jak na drozdzach ostatnio jak byla polozna powiedziala ze duzo urosl no i waznyl prawie 5kg :) mi duzo pomogl ten esputicon na kolki bylo duzo lepiej i jest nadal. przepajam go woda przegotowana i jest bajka napije sie i zaraz jest kupka :) czasem jak usnie to spi od 12 do 5 takze odpukac w niemalowane oby tak dalej bo ja jestem teraz happy :) zalanczam zdjecie i zmykam lulu bo jutro wielki dzien :) babcia zostaje z dzieciaczkami a my z mezem mamy wieczor dla siebie wiec wychodzimy wkoncu gdzies sami razem :* pozdrawiam wam moje drogie do uslyszenia niebawem
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #834710 przez motylek19
Anitulka no niestety musimy to przetrwac. Z każdym dniem powinno być już lepiej, też często nie mam już sił.

Anis, bardzo ładne zdjęcie, zaglądaj częściej i zazdroszczę wieczoru z mężem :) ja jutro mam zamiar zostawić Dawida z moim i jechac na solarium ale nie wiem co z tego wyjdzie, czy dam rade. Z drugiej strony tata niech się przyzwyczaja.
Dziewczyny a ćwiczycie coś? Ja tak ciężko planowałam a przyszło co do czego to spie w wolnej chwili.

10 lata 9 miesiąc temu #834713 przez niteczka
Witam sie z samego rana!
Motylek- ja narazie nic nie cwicze. Poprostu nie mam na to czasu. Spie po 2 lub 3 godziny na dobe, potem sprzatanie, gotowanie ( bo przeciez moj nie pojdzie bez obiadu do Pracy) wiec nie w glowie mi narazie cwiczenia. Zreszta mamy teraz troche spraw do zalatwiania( probujemy wyrobic malemu brytyjski paszport z racji tego, ze sie tu urodzil). Ale wiem jedno, ze juz nigdy nie zaloze dwuczesciowego stroju kapielowego( moje rozstepy sa ochydne).

10 lata 9 miesiąc temu #834716 przez motylek19
Niteczka rozstepy zbledna i będą mniej widoczne nie przejmuj sie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka