BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 9 miesiąc temu #833742 przez anitkade
Dorcia - dzięki za ciepłe słowa. Właśnie wiem, że muszę być spokojna i szczęśliwa, bo Hania to czuje i wtedy mi jeszcze bardziej przykro, bo nie potrafię zapanować nad sobą, ale staram się jak mogę. Twoje zdjęcie niestety nie weszło - próbuj jeszcze raz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #833752 przez krecia88
anitka kazda z nas ma gorsze dni. Uszy do gory :) doskonale Cierozumiem. U nas kupy sa i to bardzo czesto. Dzis mala rano zostawilam z odkruta pupka i karmilam ja na lezaco tak by posladki pooddychaly. Julka postanowila zrobic na mnie siku, a pitem zrobila 2 kupki. Co do potowek to moze wyszly bo wczoraj wyjatkowo mocno sie ugrzala jak jadla-od mojej reki cieplo szlo.

10 lata 9 miesiąc temu #833754 przez anitkade
Widzisz Krecia, niezły patent z tym wietrzeniem :) U nas odpukać pośladki ładnie wyglądają, więc tak się bardzo tym wietrzeniem nie stresuję. A potówkami się nie martw, bo zejdą, każdemu kiedyś wyjdą :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #833755 przez krecia88
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #833797 przez Kika10
krecia88- na potówki to kąpią też w kali podobno pomaga. Ja mogę ci polecić na odparzenia Linodrem Pluz z pantenolem lub Linodrem plus z alantoniną smaruję mojego małego i nie ma odparzeń naprawde dobry krem jak dla mnie. Ja juz po wizycie położnej kazała przed szczepieńiem zrobić małemu badanie moczu. Dziewczyny jakieszszczepienie wybieracie dla swoich maluszków te szczepienia skojarzone 5w1 płatne u mnie kosztuje to 125zł czy wybieracie szczepienia bezpłatne?Ja chyba zrobie te płatne

10 lata 9 miesiąc temu #833818 przez krecia88
ja chyba bede brała 5w1 . i na rotawirusy tez zaszcepimy. musze dokladnie poczytac i wkoncu sie okreslic bo czas niedlugo bedzie robic

10 lata 9 miesiąc temu #833827 przez motylek19
My po wizycie u pediatry. Dawid waży 4710, kawał chłopa :p a do tego lubi być na raczkach, kręgosłup to mi siądzie :p dostaliśmy recepte na szczepionke, zdecydowalismy się na ta 6w1. Rytmu dnia też nie mamy kompletnie do tego zalamana jestem moja "laktacja". Niby coś tego mleka jest, ale tyle co kotek naplakal:/

Krecia, Julka przeslodka :*

Aaa i dostaliśmy skierowanie do chirurga bo nam ten nieszczęsny kikut od pepka nie odpadł

10 lata 9 miesiąc temu #833834 przez Kika10
Motylek19- na laktację jest dobra herbata z mlekiem lub herbatka dka karmiących z Hipa ja piję jedna szklankę dziennie tej herbatki z Hipa bo by mi piersi chyba rozerwało ;) Dziewczyny powiedzie ile najlepiej podać tych kropelek espumisanu ja podałam dzisiaj 5 kropelek i przed spaniem też chce podać 5 a wy jak podajecie podawaliście?

10 lata 9 miesiąc temu #833866 przez Dagnes
Krecia masz przeslodka coreczke :)
My dzis zaliczylismy drugi spacer. W koncu pogoda nam na to pozwala. Mala wystarczy tylko do wozka wsadzic i od razu spi.
Szczepienie mamy juz wyznaczone na 18 lutego (szczepimy 5w1) a 11 lutego idziemy do ortopedy.
Paznokcie u raczek juz 3 razy obcinalam u nozek raz.

Wiktoria

10 lata 9 miesiąc temu #833896 przez anitkade
Krecia - boska córeczka i śliczny pajacyk :)
Ja przestałam pić herbatkę laktacyjną, bo mi z cycków ciekło :P Czasami mam takie flaczki, jakby puste, szczególnie na wieczór, na nad ranem mam przemoczone wkładki i biustonosz i koszulę czasem też. Dziwna ta laktacja.
Motylek, a jesteś pewna, że się dzidziuś nie najada? Bo dziecko więcej ściągnie niż laktator, a poza tym ocenia się chyba po przybywaniu masy i po ilości zmoczonych pieluch, więc jeśli byłoby wszystko ok to może niepotrzebnie się martwisz? Oczywiście dobrze mi mówić, a ja się martwię wszystkim :P
W ogóle ja nie chciałam szczepić dodatkowymi. Na pewno biorę podstawową bezpłatną, 3 wkłucia, natomiast co z dodatkowymi to nie wiem. Nie chcę, a z drugiej strony jak Hania zachoruje to sobie będę w brodę pluła. Mąż kupił czopki, ale u dzieci poniżej 1 roku życia stosować po konsultacji z lekarzem. A miałam nadzieję, że po skończeniu miesiąca już można będzie. No to zostają nam masaże brzuszka, przy których ulewa i noszenie i tulenie i kładzenie na brzuszku (i też wtedy czasem ulewa). A wiecie coś na temat refluksu? Któreś starsze dzieciątko miało ten problem? Bo mi szwagierka mówi, że może to ulewanie to refluks, ale jeśli nawet - to czy coś się z tym robi? Muszę iść do lekarza, na środę się umówię, a ten tydzień będę wariować z nerwów.
Aha! Chciałam Hanię przetrzymać przed kąpielą bez spania - po pół godziny już tak wrzeszczała ze zmęczenia, że daliśmy spokój i uśpiliśmy. Trudno, nie będę jej nic na siłę robić, bo nie umiem, a jeszcze ma te boleści, może musi odpocząć. Jak będzie znowu obudzona w nocy to będę siedzieć jak ten ciołek. Pospałyśmy dzisiaj do 11.00 prawie, mogę znów czuwać do 4.00. Przez krzyki przy kupkach rytm się zburzył i niby jakiś tam jest chwiejny, ale niewiele z tego wynika.

10 lata 9 miesiąc temu #833939 przez Kika10
anikade- moja córka miała refluks i dostałam wtedy antybiotyk i podawałam go 15 minut przed karmieniem

10 lata 9 miesiąc temu #834011 przez niteczka
Ja mam reczny laktator I dzisiaj nad ranem z dwoch piersi ledwie 120 odciagnelam. A teraz maly wydoil piersi I nadal glodny, wiec musialam mu zrobic mm. Ja to juz nie mam bladego pojecia co jest nie tak z tymi moimi cyckami.

10 lata 9 miesiąc temu #834119 przez kociaczek1610
no my po karmieniu i czekam az maly zasnie;)
anitkade mojej kolezanki synek ma refluks ostatnio mowila ze maly malo przez to je i bedzie mial zabieg na to...

niteczka ja chcialam skonczyc z tym cycem ale nie mam sumienia:D i dalej daje ale tez nie wiem co jest grane bo sie nienajada i jak mi maly sie wkurza to pol godz po cycu daje sztucznego i wtedy ladnie spi.

wczoraj maly nie spal 3,5h wtedy o 19 przebralam w pizamke i dalam mm i spac :D ile dajecie mm? moj wypija 100ml ale chyba zaczne robic 120

10 lata 9 miesiąc temu #834125 przez motylek19
Uszzz u nas masakra, mały od 2.30 nie śpi :/ nie płacze, ale prezy sie, chyba kupki nie może zrobić. Zwariuje.

10 lata 9 miesiąc temu #834131 przez kociaczek1610
motylek u nas od 4gdzies do 5maly sie prezyl a od 15min na cycu glodomor wisi reka mnie juz boli hehe;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka