- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pisała któraś z dziewczyn ze któryś z dzieciaczkow ma katar,moj mały tez chyba ma comogezrobic zeby mu pomoc?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam do was pytanie odnośnie pracy itp.
Przede wszystkim moja sytuacja wygląda tak, iż mam umowę o pracę tylko do dnia porodu. Czy któraś z was miała też tak? Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda od strony formalnej załatwianie macierzyńskiego itp?
Jeszcze zastanawia mnie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim, skoro miałam tylko do terminu porodu. To lekarz je przedłuża, czy od dziś zostaje mi naliczany urlop/zasiłek macierzyński?
Przepraszam, że tak wam się tu wtrącam.
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkie i życzę zdrówka
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
krecia ja też tak ubieram mała, chyba że zakładam jej sukienkę to wtedy rajstopki tak to nie
a na spacer zakładam jej kombinezon na to co miała w ciągu dnia, i przykrywam ją kołderką i kocykiem
Mnie strasznie bolą plecy, a hormony też mi dają czasem znać bo ryczę bez powodu
<3b :*
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Plecy też bolą od ciągłego noszenia, schylania się i jeszcze się garbię przy karmieniu, bo jakoś tak lepiej Hani jeść, jakieś mam za wysoko te cycki, musiałabym ją na trzech poduchach kłaść, żeby sięgała Generalnie - mają od czego boleć plecy
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Krecia my ubieramy tak samo.
Ela my mieliśmy katarek i odciagalam go aspiratorkiem i psikalam do noska wodę morską dla niemowląt.
Ja mm też robię na wodzie mineralnej przegotowanej.
Anitkade nie przejmuj się, pamiętaj ze to ty jestes matka i wiesz najlepiej co dla Hani jest dobre, glowa do góry :* ja płakałam non stop przez kilka dni po wyjściu ze szpitala ale teraz już jest dobrze.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
A co do pozycji przy karmieniu to u nas super sie sprawdza poducha-rogal. W szpitalu byla na wyposazeniu i jak ja wyprobowalam to od razu mezowi kazalam zamowic na allegro. Naprawde mega wygoda.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
u nas chyba te bole brzuszkowo-kolkowe przeszly albo sa nie duze, bo maly juz tak sie nie prezy I steka, a jak juz to robi to za kazdym razem albo piernie albo kupke zrobi wiec chyba jelita zaczely pracowac.W nocy budzi sie co dwie godziny.A jaki z niego glodomor. Wczoraj po kapieli wydoil mleko z obydwoch cyckow I musialam mu jeszcze dorobic mm.
Dziewczyny ja tez bym dodala zdjecie mojego malucha, ale nie wiem jak. Jestem ciemna.
Weekend w miare spokojnie nam zlecial. Wczoraj bylismy na spacerze. My jak wychodzimy na spacer to ja malemu zakladam body z krotkim, spiochy, kombinezon I czape I powiem wam ze jest mu cieplo I grubo go nie ubieram, bo u nas temperature jest na plusie I przez weekend ladnie sloneczko swiecilo.
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
plus.google.com/u/0/photos/111293107057378650648/albums
Pozdrowienia i dużo zdrówka dla dzieciaczków
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja chyba się załamię kompletnie, bo dzisiaj rano Hania miała jakby katarek. Taki mokry glucik przy jednej dziurce rano. Codziennie rano i wieczorem jej zakraplam solą morską i potem odciągam, po prostu ze względu na przesuszone powietrze. Ale czasem mi chrapie (rzadko), czasem jakoś charczy. Ale jak byliśmy u pediatry to tak samo było i nic nie powiedział. W każdym razie dałam jej dziś dodatkowy kaftanik na dzień, bo rano mi się wydawało, że miała chłodny karczek, chociaż z drugiej strony jak leży na brzuchu to ten karczek jest odkryty i zawsze będzie ciut chłodniejszy. Już plecki ma cieplutkie i główkę też ma ciepłą. Nawet jej temperaturę sprawdzałam i w dwóch pomiarach było 36,7 i 36,9, czyli wszystko ok. Jest spokojna i w ogóle. Motylek, a ten katarek sam minął?
Odkryłam, że na brzuchu umie sama zasnąć, a na pleckach nie bardzo. Dzisiaj w nocy spała na brzuszku, tylko jej dałam pieluchę flanelową pod buzię, bo nie pozwija jej tak jak tetry. Musiałabym siedzieć na nią z pół godziny lub godzinę po odłożeniu za każdym razem, żeby ją odwrócić na plecki jak głęboko zaśnie, a po prostu nie miałam na to zupełnie siły. Chociaż jest ostatnio dużo spokojniejsza, jeśli wrzeszczy to niezbyt długo i czasami to chodzi o karmienie szybsze chyba, bo zje i zasypia. Więc czasem jej daję po 1,5 godziny, chociaż zwykle mamy przerwy 2,5 - 3,5 godziny.
A powiedzcie - przewijacie przed czy po karmieniu? Ja przed i dzięki temu przestała tak ulewać. I odbijam ją przynajmniej raz w połowie jedzenia, czasem dwa razy, jak długo je.
Ale to oznacza przewijanie w mękach, bo budzi się z głodu, a my ją na przewijak najpierw, więc płacze bidulka. Serce mi się kraje, bo doskonale wiem, że chce jeść, a jeszcze ją tarmoszę, rozbieram. Ale coś za coś. Lepiej zasypia no i nie ulewa.
Aha! Robię dziś pranie ciuszków na 62, bo chyba powoli ze śpiochów wyrasta. Długonoga bestia
Niteczka - a dajesz coś na brzuszek jeszcze? Nie pamiętam, czy coś dawałaś. Ja już tylko raz dziennie po kąpieli, ale chyba i tego nie będę, bo przy tym karmieniu strasznie się prężyła.
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek