BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 9 miesiąc temu #836595 przez kociaczek1610
ElaM nie martw sie moj M ciagle mi dogaduje ze moje mleko jest do kitu ze maly jest ciagke po nim glodny i mam mu dac mm . mam to mleko i karmie piersia chcialam skonczyc ale jakos nie umiem mu tego zrobic. wole dac cyca a potem dokarmic jak juz. co do tego ubioru to wam powiem ze tez nie umiem dyskretnie karmic. w sobote sie nie przejmowalam i cyca wylozylam i malemu dalam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #836601 przez Pipinka
Hej Mamusie :D

U mnie mój M dziś wrócił dopiero do pracy..piękne 3 tyg razem..ale nie zapeszam daje rade, obie właśnie śpią, mam już posprzątane, jem obiad i jestem całkiem ogarnięta :silly: hehe byle by nie zapeszyć :)

U mnie z karmieniem to my dalej tylko i wyłącznie na cycu, Mała na noc ma juz taki rytułał że długo je ale śpi nawet 6h a póżniej już tak jak i cały dzień budzi się co trzy i już caraz dłużej jest aktywna i ciekawa wszystkiego :) nie zapeszam ale jem wszystko a Odi robi kupcie ze 4 razy na dobe.. i już nie raz mi się dostało z kupki , ja akurat nawet się zaczełam martwić czy nie za często są te kupcie.. Pije bardzo dużo wody może to przez to.. i co mi się nie podoba to to że mam ciągle apetyt.. ale to chyba normalne przy karmieniu cycem.. jak mnie ssie to zajadam się bananami i jabłkami :)

Bella zazdroszcze na samą myśl o walentynkowym winku !! :P
Też bym się napiła ale szkoda mi odstawić małej od cyca, za dużą frajdę z tego czerpię
A w dodatku wiem że jak bym się napiła alkoholu to pewnie od razu też pomyśle o tym by sobie zapalić, a wytrzymałam całą ciążę i teraz staram się o tym nie myśleć :)
Ale Kociaczek i inne wiem co czujecie!! :side:

Co do przytulasków to ja nawet i mam czasem ochote ale czekam na wizyte u gina i chce sie upewnic ze wszystko sie tam unormowało i poskurczało a poza tym musze pomyśleć nad jakąś antykoncepcją..a nigdy nie korzystaliśmy z niczego takiego a teraz wiadomo dwie cudne córcie nam wystarczą :blush:

Cudna te wasze Dzidzie :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #836608 przez kociaczek1610
wlasnie dziewczyny jakie macie zdanie na temat tabletek antykoncepcyjnych? juz dluzszy czas sie nad nimi zastanawiam. bo wiadomo ze ta prezerwatywa wkurza czasem hihi ktora z was brala ? czy to prawda ze po nich sie tyje? nie chce wygladac jak szafa :P chociaz juz tak wygladam

10 lata 9 miesiąc temu #836633 przez krecia88
Ja brałam tabletki. Po jednych przytyłam troche, a po innych duzo za duzo (blisko 10kg). Kwestia dobrego ich dobrania. Z jednej strony to wygoda, ale jak zdarzy Ci się zapomniec to potem niepotrzebnie panikujesz. Ja dlatego chce sie na spirale zdecydowac.

10 lata 9 miesiąc temu #836634 przez Pipinka
Kociaczek i Krecia ja też myślę nad spiralą choć podobno i przy niej zdarzają się wpadki..zobacze co mi lekarz powie na ten temat :) Ale tabletek raczej nie chce!

10 lata 9 miesiąc temu #836635 przez kociaczek1610
wlasnie boje sie ze przytyje :( ja juz sama nie wiem

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #836638 przez krecia88
zrobiłam kolaz klikamy na zdjecie to sie nieco powiększy
jak sa jakies bledy to piszcie a poprawie.
mam nadzieje ze wam sie spodoba

Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #836645 przez krecia88
wogóle najlepsze jest to ze moje dzieciątko spi, a ja zamiast wykorzytsac ten czas na sprzątanie i prasowanie, to siedze przed kompem i opycham sie michałkami.. A potem bedzie płacz ze w domu nie ogarniete :( tłumacze sie tym ze wczorajsza wizyta tesciow przeciagnełam sie az do dzis (samochod im sie popsul i zamiast na 2 godziny zostali na noc..), a ja potrzebuje resetu psychicznego. Wy tez czasem macie taki zupelny bral motywacji do czegokolwiek?

10 lata 9 miesiąc temu #836695 przez MoNiaaa
super kolarz ale malo zdjec:(

ja zapeszylam i zuzia wogole po poludniu nie spala placze ciagle moze ja brzuszek boli?nie moge tej pizzy skonczyc bo na raty robie...a miala byc na obiad :side:

http

]

10 lata 9 miesiąc temu #836698 przez Iciulinka
Z tym szczepieniem to racja, nam w szpitalu już mówili że cos takieo moze wyjsc i ze to normalne.
Mnie czasem pierś zaboli jak się mała zle przyssie. Czasem mnie coś zakłuje w jednej albo drugiej piersi, a poza tym jest ok.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bella zazdroszczę winka. :) Ja karmiąc odmawiam sobie fajek i alkoholu. Nawet nie mam jakiegoś parcia na te przyjemności.
Ja się zawsze rano ubieram, korzystam jak mała śpi albo grzecznie lezy. Zle bym sie czuła chodząc w piżamie w środku dnia, ostatnio staram sie też umalować i normalnie uczesac. Jakoś się lepiej wtedy czuję. Ale dresy lubię teraz bardziej niż kiedyś :)
Monia z bluzkami to racja, chyba muszę się wybrać na zakupy :laugh:
Czytam na raty...

10 lata 9 miesiąc temu #836705 przez Iciulinka
Ale super kolaż!!! A ja oczywiście się zgapiłam i nie wysłałam zdjęcia :(

10 lata 9 miesiąc temu #836707 przez kociaczek1610
kolaz super :) :kiss: :kiss:
no ja sie tu tak cieszylam ze maly bedzie spal po obiedzie a tu lipa. urywa sobie drzemki 10min i koniec teraz lezy w bujaczku :)

kurka on mi dzis co chwila kicha czyzby sie przeziebil i ze dwa razy zakaslal :( jeszcze tego by mi brakowalo... krecia ja tez zamiast cos robic to wolne chwile przed kompem siedze a a tyle roboty ;/ jutro wywiesze pranie na dworze :D o ile pogoda bedzie :D

10 lata 9 miesiąc temu #836711 przez Anitulka
Cześć Dziewczyny,

Remiś, kawał chłopa już z Twojego syneczka, jak będziesz miała dłuższą chwilkę to proszę Cię wrzuć jakąś foteczkę ;)Moja mała też często śpi z otwartymi ustami, wiec daj znać co ci powie lekarz.

Ja też karmie tylko i wyłącznie piersią.

Pola ma ładny czyściutki języczek (no chyba że jej się porządnie uleje), więc nie ma potrzeby go w ogóle czyścić

Kupki mamy zazwyczaj 3 razy dziennie, pomarańczowe, żółte i z grudkami zawsze. A propos kupki- w sobotę Pola nam się tak sfajdała rano, że pampers przeciekł i musieliśmy myć pupę- o mało na egzamin się nie spóźniłam :silly: wyprałam body i pajaca które się okupkały i są pomarańczowe plamy, czym mam to wybawić?

Poza tym Polcia obraca i podnosi (już na coraz dłużej) główkę, uśmiecha się jak do niej mówimy (a ona ma humor, tzn. nie jest głodna) albo jak mama robi głupie miny (więc chyba robi to dość świadomie), ale często też uśmiech jest pod koniec karmienia, trzyma w usteczkach sutka i się właśnie szczerzy bezzębnie :) przez sen często mruczy a ostatnio zaczęła wydawać pojedyńcze dzwieki- zazwyczaj przy uśmieszkach :) smoczka dalej nie chce, spi zawsze w łóżeczku, ale zasypia na mnie...

Dorcia, dziewczyny przesłodkie i strasznie do siebie podobne :)

Reszty jeswzcze nie doczytałam, a Polcia woła cyca, 2 strony do nadrobienia mi zostały wiec odezwe sie w wolnej chwili :)

3majcie się :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #836721 przez krecia88
ilciunka doslij mi zdj na maila z imieniem i data urodzenia malucha i Was dodam

monia mozewrzuc ten kolaz.na.pierwsza strone

Moja Julka dzis z brzuszka przekrecila sie na plecki- widac nie spodobalo jej sie lezenie

10 lata 9 miesiąc temu #836724 przez Bella27
Monia u mnie to samo. Mały dopiero zasnął.Chyba go brzuszek bolał. Masakra tyle miałam dziś zrobić, a już mam dość.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka