- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
dzis zauwazylam ze Zuza zaciekawila karuzela nad lozeczkiem jak muzyczka grala:) i nawet cos do nas "zagugala"
krecia poczekam az iciulinke dodasz i wrzuce na 1 strone:)
jak ktos sie jeszcze zagapil to bedziesz w stanie dodawac kolejne zdjecia do tego??tabelka taka pelna a kolaz pusciutki dziewczyny poprawcie sie
ide zjwsc puki Zuzka usnela
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Kolaż super, tylko faktycznie mało zdjęć.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ela - nic się nie martw, podjęłaś decyzję i nie daj sobie wmówić, że była zła. Może przy drugim dziecku będziesz karmić piersią, tak jak Monia? Nie ma co sobie zmartwień dodawać. Wiadomo, że swoje mleko najlepsze, ale w pewnych sytuacjach lepiej zrezygnować niż męczyć siebie i dzidziusia. Nos do góry. Za to masz aniołeczka i sporo czasu dla siebie i domu
Ale to prawda, że z karmienia się bardzo cieszę. Niestety wiąże się to ze zmartwieniem, czy dobrze jem, czy to mleko jest dobre i czy jest go dosyć. Jak w nocy Hania tak długo płacze to rozbudzony mąż od razu pyta - co zjadłaś znowu. Ostatnio go opieprzyłam, ze prawie nic nie jem i ma mnie nie denerwować nawet takim gadaniem to się tłumaczył, że on nie z wyrzutem tylko się zastanawia, co to może być i tyle.
Co do bólu - karmienie jest dla mnie przyjemne, nawet czasem mnie Hania łaskocze językiem. Coś na kształt bólu to tylko jak z jednej piersi jest wielogodzinna przerwa (bo karmię raz jedną, raz drugą) - wtedy jest przepełniona i twarda i taka tkliwa, jak naciskam to boli. Ale tak przy karmieniu to nic się nie dzieje.
Byłśmy na usg bioderek - prawe idealne, lewe ciutkę nierozwinięte, ale mam się nie martwić, kłaść dużo na brzuszku i nosić pod pupkę z nóżkami rozstawionymi. I lekarz powiedział, że można na boczku kłaść. I już sama nie wiem teraz. W każdym razie za 6 tygodni do kontroli. Ale ta przychodnia - masakra. Na piętrze w kamienicy bez windy i bez podjazdu, musiałam taszczyć wózek po wyślizganych drewnianych krzywych schodach i tylko się modliłam, żeby się z Hanią nie wygrzmocić. A potem do przychodni były za wąskie drzwi, żeby z wózkiem wjechać!!! Musiałam zdjąć gondolkę i złożyć stelaż. Masakra. W dół niosłam stelaż w jednej ręce, a gondolkę z Hanią w drugiej i jakoś poszło, niezły siłacz ze mnie, nie powiem W końcu to będzie razem 17kg chyba. I to nieporęczne. Ale nie wiem, czy do kontroli też tam pójdę, bo to trochę przegięcie było. Lekarz miły, Hania grzeczniusieńka, jak zawsze przy ludziach Dopiero przy ubieraniu potem płakała, bo to tyle warstw na trzeba teraz nosić.
A mąż musiał o 19.00 wrócić do pracy i pewnie do domu wróci koło 21.00. Nie wiem, co z kąpielą, czy robić samej, czy czekać, czy olać dzisiaj,
Ja też jak mam chwilkę to siadam do forum. A można by tyle zrobić w tym czasie Ale coś mi się też należy, nie jestem cyborgiem, chociaż czasem się tak czuję.
Krecia - kolaż naprawdę ładny, bardzo to fajnie zrobiłaś. I że Zuzia się przekręca - jestem pod ogromnym wrażeniem! To naprawdę niesamowicie wcześnie. Hania to nie wiem, jak to będzie robić. Zauważyłam, że jak leży na brzuszku to ciągle daje rączki na dół (przynajmniej jedną). Na plecach zresztą też. No i jak ma się podnosić na przedramionkach, jak tylko jedną rączką ma przy buzi albo żadnej. Ale dam dziecku spokój, bo się wystękała, to niech już śpi jak chce. Tylko tych nóżek muszę bardziej pilnować, bo często prostuje i śpi z prostymi na brzuszku.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ela nie przejmuj się, do mnie też niektórzy mają wyrzuty ze nie karmie :/
Idę spać puki mały śpi. Wcześnie zasnął (koło 19) więc pewnie znowu zrobi pobudke o 3:/ teraz obudził si na karmienie ale to na spiaco jadł i dalej do spania. Dobranoc
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kika10
- Wylogowany
- gaworzenie
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
A co do karmienia to ja malego karmie piersia, ale czesto musze go dokarmiac I to jest prawie co poltorej godziny tak, ze zjada z dwoch cycow I jeszcze jest glodny, wiec robie mu mm, ale troche sie martwie bo nie wiem czy tak czesto mozna dawac dziecku mm, a tez nie chce rozwalic mu zoladka.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do karmienia piersia to ja uwielbiam to robic.rozumiem jednak dziewczyny, ktore karmia mm.najwazniejsze ze dziecko jest najedzone.przeciez wiadomo,ze kazda mama chce jak najlepiej dla dziecka.nie martwcie sie tym i nie sluchajcie glupich komentarzy.
Piekny kolarz.a jak dorzuca sie zdjecie? Milion razy pisalyscie,ale jak ktoras moze jeszcze raz to poprosze.Leos nakarmiony,usnal zmykam spac dalej.
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zdjecie na forum dorzucas poprzez klikniecie "img" , a kolaz ja zrobilam wiec wystarczy mi maila wyslac i ja dorzuce fotke . Tylko napisz mi imie dziecka i date urodzenia oraz swoj nick zebym wiedziala od kogo przyszlo
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Kika10
- Wylogowany
- gaworzenie
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
U nas nocka co 2 godziny karmienie ale za to Lenka ladnie spala.
Co do antykoncepcji to ja mam te tabletki Azalia ale jeszcze nie zaczelam ich brac. Pozniej planuje spirale.
Tez znam dziewczyne co zaszla w ciaze majac spirale ale przy tabletkach tez się to zdarzylo. Niczemu w 100% nie można wierzyc.
O zastrzykach nic nie wiem. Poczytam
Romis powodzenia na pobieraniu krwi :/
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
A ja wczoraj na noc karmiłam mlekiem odciagnietym na niedziele (zdążyłam wrócić ze szkoły zanim mała obudziła się na karmienie). A że szkoda mi było wylać to wykorzystalam. I Pola wypiłam wszystko, a bylo tego 155ml. I teraz pytanie do Was:czy dzieci aż tyle jedzą w takim wieku? Nie dziwie się w takim razie że Mała tak dlugo musi wisieć na piersi, żeby się najeść na noc
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
co do antykoncepcji toja w sumie nie wiem do tej pory uzywalismy tylko prezerwatyw u mnie tabletki odpadaja bo ja zapominam
Zuzka ostatniotak szybko urosla ze w szoku jestem...od niedawna zakladam jej 56 a tu juz niektore za male w szoku jestem wogole taka kluska sie zrobila pyzie jej wywalilo i ma takie tlusciutkie raczki i nozki..zaczynam sie zastanawiac czy jej nie przejadam
dzis zrobila w koncu kupe ale taka wodnsta ze szok kolor ok i byly grudki ale konsystencja wody
remis wspolczuje tego pobierania!Zuzka raz przy mnie miala i ja blada wyszlam z laboratorium!
a my ten plaster na przepukline zle nakleilismy bo wyszedl ten pepek wiec odkleilam to dziadostwo!!w piatek idziemy do chirurga to kupie nowy i moze on nam zaklei