- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
My po wizytach u większości lekarzy - torbiele w mózgu się wchłonęły więc nie powinno być już żadnych powikłań

Co do kupy to u nas ostatnio jest co 3-4 dni, ale nie pręży się ani nie stęka więc się nie niepokoję. Karmię głównie piersią, ale raz dziennie (najczęściej na noc) dostaje sztuczne. W nocy śpi super zasypia ok 20-21 budzi się o 2-4 a potem po 6. Za to w dzień śpi tylko podczas spacerów :/
A to Zuzia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas kupki regularnie - kilka razy w ciągu dnia.
dziewczyny powtarzam pytanie które już padło: jak szybko dostałyście miesiaczke?
jakich smoczkow uzywacie? ja mam chicco 0+ i zastanawiam sie czu u misiecznego bobasa tez moge go uzywac czy powinnam miec juz 1+????
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wysylali do mnie pisma ale na stary adres(u pracodawny co najmniej 3 razy podawalam nowy nawet przy skladaniu wnioku) i teraz nawet jak doniose papiery to zus ma 30 dni na wyplacenie kasy...czyli w marcu a rachunki trzeba juz zaplacic

juz widze ze jak M to powiem to sie wydrze na mnie ze wczesniej nie zadzownilam do Zusu...zawsze sie cos chrzani;/
krecia my w piatek idziemy do chirurga z pepkiem ale u nas to przepuklina

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Gaguka, Zuzka słodziutka i ta sukieneczka super

Monia, nie dziwie się że jesteś wkurzona...
Anitka, ja praktycznie co drugi obiad (jak nie częściej) jem marchewkę a Pola problemów z kupka nie ma...wrecz przeciwnie-dzisiaj walnela juz dwie i to takie ze aż górą wycieklo

Ja miesiączki jeszcze nie dostałam i zmartwil mnie przypadek moni, bo w sumie się nadtawilam że będę miała spokój dopóki karmie piersią

Co do smoczkow sie nie eypowiem no nie mam pojęcia. My mamy z aventa ale i tak leżą nieużywane

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia ja już dostałam za styczeń pieniazki. Nie przejmuj się, dostaniesz od razu więcej.
Kociaczek zmieniałam na hipp comfort.
Domi odzywaj się:*
Piękne wasze dzieciaczki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adka94
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mam do was pytanie bo karmie Adasia mlekiem bebiko i od jakiegos czas przy wieczornym karmieniu tak 19 i 22 caly mi sie wygina ze nie moge go utrzymac na rekach w dzien jest marudny malo spi dzis spal mi tylko 2 godziny w dzien i nie wiem czemu macie moze tak? Albo mialyscie? Juz nie wiem co robic juz nawet daje mu na kolki z hip chociaz kolki nie ma myslalam ze cos pomoze ale nie. Bylabym wdzieczna za pomoc.
- Adka94
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mam do was pytanie bo karmie Adasia mlekiem bebiko i od jakiegos czas przy wieczornym karmieniu tak 19 i 22 caly mi sie wygina ze nie moge go utrzymac na rekach w dzien jest marudny malo spi dzis spal mi tylko 2 godziny w dzien i nie wiem czemu macie moze tak? Albo mialyscie? Juz nie wiem co robic juz nawet daje mu na kolki z hip chociaz kolki nie ma myslalam ze cos pomoze ale nie. Bylabym wdzieczna za pomoc.
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do smoczka - ja kupiłam Avent 0-6 miesięcy, ale w szpitalu dostałam w prezentach reklamowych z Lovi 0-3 miesiące i wolę ten z Lovi. Jest krótszy i szerszy i bardzo przypomina sutek, więc Hania nie ma problemów ze ssaniem, chociaz smoczka dużo używam. Nie sądzę, żeby 0+ trzeba było już zmieniać, sprawdź na opisie produktu na etykiecie albo po necie gdzieś. Bo ja mam jak mówię - do 3 lub do 6 miesiąca te smoczki.
Okresu nie mam i liczę, że się tak utrzyma. Ponoć warunkiem zatrzymania okresu jest wyłączne i ciągłe karmienie piersią, ale ile w tym prawdy - nie wiadomo.
Ja się o marchewce dowiedziałam od teściowej, także teraz już będę ostrożniej ją jadła, ale dzisiaj Hania zrobiła kupę zaraz po wizycie u lekarza i to tak mimochodem, bez stękania, czyli jabłka pomogły albo aura lepsza dzisiaj. Co do orzechów - najbardziej uczulają arachidowe i pistacje, a to był włoskie. Wiadomo - też uczulają, ale nie widzę żadnej reakcji. Ta wysypka na buzi to chyba ryba, uwierzycie? Tak się zastanawiałam, co wtedy jadłam, a teraz już nie jem i wychodzi na rybę. Spróbuję znowu w czwartek albo piątek, ale mniej niż wtedy jadłam.
Co do prężenia przy jedzeniu - lekarz powiedział, że Hania pręży się przy cycku bo nie może oddychać! Mam jej rano i wieczorem przed karmieniem wkraplać 5 kropel soli fizjologicznej do każdej dziurki a za chwilę odciągać gruszką, a przed każdym karmieniem w ciągu dnia mam jej wpuszczać roztwór soli morskiej dla niemowląt. I mokre pieluchy rozwieszać na łóżeczku i ma być nie za ciepło w pokoju (max. 21 stopni). I już. Kataru nie ma, ogólnie wszystko jest w porządku. Pokazałam mu tez opis z usg bioderek i też powiedział, że w porządku. Ogólnie na wszystkie moje pytania kiwał głową i mówił, że ok. Kupy - może robić rzadziej, jak się pręży i płacze - doraźnie dać czopek. Espumisan, żeby pomógł trzeba dać 10-15 kropel. Przy cycku płacze, bo nosek nie oczyszczony. Ślini się, bo ma nadprodukcję śliny, a nie umie jeszcze jej połykać. Wysypka - typowa alergia pokarmowa, ale nic groźnego, mam obserwować, bo to nigdy nie wiadomo, co takiego szkraba uczuli. Ogólnie taki spokój od niego bił, że och

Monia - nic się nie martw, pożycz kasę od rodziny i oddasz za miesiąc. Wiem, że to żadna frajda, to prawda, że takie poślizgi są okropne. My mieliśmy takie miesiące, że na karcie kredytowej jechaliśmy, bo nie było gotówki. I wszystkie zakupy po sklepach, nic z targu

Gagutka - dobrze, że wszystko w porządku i oby kolejne wizyty to była sama radość i każdy mówił, że nic się nie dzieje

Jakie szczęście, że Domi się odezwała! Już powolutku traciłam nadzieję, ze do nas wróci. Kochana DOmi,super, że u nich wszystko dobrze.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anitka fajnie, ze wszystko ok i w ogole

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek