- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój mąż też nie bardzo dużo pomaga. Coś tam zrobi, kąpiemy zawsze razem (tylko jeden był wyjątek, jak musiał wrócić do pracy wieczorem), czasem wieczorem ponosi, ale nie za dużo, przewinie może raz na tydzień. Nocą wstaję tylko ja. Czasami jak już nie potrafię uspokoić i on Hanie weźmie to jest naprawdę super. Ale ogólnie to jakoś się nie rwie. Starałam się go nakłaniać i zachęcać, ale niewiele z tego wychodzi, tylko go to złości. Nie wiem, czy z czasem będzie lepiej czy gorzej.
Dzisiaj były u mnie dwie koleżanki (też mamusie, ale mają już roczne dzieci je zostawiły w domach) - bardzo mnie uspokajały, mówiły, że Hanusia grzeczna i mam się nie martwić, bo wszystko robię dobrze. I też nie opatulały na wyjścia, nawet zimą. A ja chyba zaczęłam przegrzewać Hanulę przez te wszystkie dobre rady. Ale dzisiaj jakaś jestem chyba spokojniejsza niż ostatnio. I pogoda jakby lepsza Chyba sobie kawałek filmu puszczę, nie zmywam po obiedzie. Coś mi się należy
Noc za nami fatalna. Nie było krzyku, ale Hania nie spała prawie wcale albo zasypiała na 15 minut i się budziła. W efekcie poszłam spać koło 5.00, a 5.50 już się obudziła do karmienia, potem pospała do 8.30, ale nie dałam jej jeść, bo stękała, wzięłam ją do siebie do łóżka na brzuszek i pogłaskałam po plecach to zasnęła znów do 11.00, ale co chwilkę się wierciła, więc ja bardziej drzemałam niż spałam. Ale jakoś się trzymam. Może dzisiaj będzie lepiej. Generalnie odpuściłam sobie marzenia, że cokolwiek się unormuje w najbliższym czasie. Koleżanki mi mówią, że koło 3 miesiąca jest jakiś rytm dopiero. Trudno, olewam. Nie będę się spinać, jak Hania nie potrafi jeszcze regularnie się zachowywać to nie będę jej zmuszać.
Co do soku - ja jak miałam 3 tygodnie to miałam zaparcie i dostałam parę kropelek soku marchwiowego i od razu pomogło. I żyję do tej pory i mam się świetnie. No i lubię marchewkę Chociaż ponoć marchewka zatwardza, więc już nie wiem, jak to działało.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja właśnie jestem ciekawa kiedy okres dostanę.
Ela, fajne zdjęcie:) tylko bardzo malutkie.
U nas tatuś dużo pomaga. Często go bierze na ręce oczywiście po pracy, ale w nocy ani razu nie wstał, chociaż nie mogę mieć o to pretensji, bo wstaje rano do pracy. Na początku jak mały płakał to nie miał cierpliwości i od razu sie denerwowal ale stopniowo się uczył i teraz jest super. Umie przebrać ale rzadko to robi, małego nakarmi, ale mleko ja robię. Dużo pomaga mi szwagierka i teściowa, właśnie go zabrała i mam chwile dla siebie.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do opieki zestrony meza to ja jestem baaaardzo zadowolona.W nocy wstaje do starszego zawsze on,a Remik czasami sie budzi nawet 3 razy i trzeba posiedziec u niego w pokoju az usnie.do Leosia rzadko, bo nie widze sensu.i tak ja musze dac cyca, wiec od razu przewine i zmykam spac.a w ciagu dnia przewija i nosi bardzo czesto.nawet ostatnio zrobil mi kapiel,zapalil swieczki i mazal sie zrelaksowac.a sam zajmowal sie chlopakami, no i nadal to on gotuje w domu.obiady rzygotowuje po kapanku dzieci, a na drugi dzien zostaja drobiazgi do zrobienka,jak obranie ziemniakow.jest kochany.zakupy tez robi on.
Co do sexu to my poczekalismy te 6 tyg i tyle:)
Okres jak karmilam Remika nie poj0aiwil mi sie do momentu jak zeszlam do 3 karmken na dobe czyli 8 miesiecy.zobaczymy jak bedzie teraz.
Anitka fajnie ze jestes spokojniejsza.
Monia mi pomogl takli lek homeopatyczny Engystol.rewelka.tez mnie przeziebienke zlapalo ale szybko sie wylizalam.mozna go brac jak sie karmi.
Motylek trzymam kciuki za zmiane mleka.
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Remileos pozazdroscic meza. Ja sie ze swoim poklocilam wczoraj. Chyba musze mubpowiedciec o co mi chodzi bo inaczej co wieczor bedzie spiecie
Wogole dobija mnie moja waga. Ciagle musze chodzic w spodnuach ciazowych lub dresach, bo w takie normalne nie wchodze fatalnie wyglada moje cialo wiec poki co seksu raczsj nie bedzie
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do opieki zestrony meza to ja jestem baaaardzo zadowolona.W nocy wstaje do starszego zawsze on,a Remik czasami sie budzi nawet 3 razy i trzeba posiedziec u niego w pokoju az usnie.do Leosia rzadko, bo nie widze sensu.i tak ja musze dac cyca, wiec od razu przewine i zmykam spac.a w ciagu dnia przewija i nosi bardzo czesto.nawet ostatnio zrobil mi kapiel,zapalil swieczki i mazal sie zrelaksowac.a sam zajmowal sie chlopakami, no i nadal to on gotuje w domu.obiady rzygotowuje po kapanku dzieci, a na drugi dzien zostaja drobiazgi do zrobienka,jak obranie ziemniakow.jest kochany.zakupy tez robi on.
Co do sexu to my poczekalismy te 6 tyg i tyle:)
Okres jak karmilam Remika nie poj0aiwil mi sie do momentu jak zeszlam do 3 karmken na dobe czyli 8 miesiecy.zobaczymy jak bedzie teraz.
Anitka fajnie ze jestes spokojniejsza.
Monia mi pomogl takli lek homeopatyczny Engystol.rewelka.tez mnie przeziebienke zlapalo ale szybko sie wylizalam.mozna go brac jak sie karmi.
Motylek trzymam kciuki za zmiane mleka.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do wagi to w tej ciazy startowalam z 61 przy wzroscie 168.przytylo mi sie juz przed ciaza 3-4 kg.w dzien porodu 72 kg.teraz 59 i mi sie podoba moje cialo.brzucha nie ma,ale jest miekki,trzeba pocwiczyc.tylek mammniejszy od ciaglego latanka, bo przeciez ciaze to ja cala lezalam, wiec dla mnie duzo zmiana.rozstepow brak tak jak w poprzedniej ciazy, nie mam nawet jednego:)
A jakie plany na dzisiejsze walentynki? My nie kupujemy sobie prezentow w tym dniu i w sumie to go jakps szczegolnie nie obchodzimy.kolacje zawszs razem jemy to tylko jakies swieczki sie zapali i moze cos lepszego do jedzenia maz ugotuje niz standardowe kanapki;)
U nas Leos w dzien spal prawie caly czas, a noc ma aktywna;)Remik na szczescie spi ladnie.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa