- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013

wlasnie dziewczyny czesto nosicie maluszki tak do gory?bo ja teraz praktycznie ciagle a moja tesciowa mowi ze sie nie powinno?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Monia - ja noszę Emilkę tak właśnie najczęściej. Bo najbardziej jej sie podoba właśnie pionowo jak wszystko widzi albo nawet ją tak jakby przerzucam przez ramię, że jest jeszcze wyżej. A dlaczego tak nie można??
My też pieluszkujemy, bo ortopeda powiedział na usg że jedno bioderko jest na granicy, koleją wizytę mamy 20.03.
Noc też u nas dobra, mała jadła co 4 godziny i od razu zasypiała, co mnie bardzo cieszyło bo 2 poprzednie noce to się obudziła o 5 i była super wyspana i nie spała 2 godziny!
Zamierzamy szczepić 5w1 i rotawirusy odrazu.
Byłam dziś na wizycie kontrolnej u gina i wszystko jest ok. CO do antykoncepcji powiedział, że zależy kiedy chcę być znowu w ciąży. Jak do 3 lat to poleca tabletki, a jak jak dłużej to poleca wkładkę. Pytałam o zastrzyki, bo o nich czytałam w necie, ale powiedziała że ich nie poleca, bo będęsiępo nich zle czuć.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Hania śliczniutka

Monia, my w sumie tylko tak Małą nosimy (moja mama tylko czasem nosi ją inaczej). Pozycję leżącą kojarzy tylko z karmieniem, więc od razu szuka pierś

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia - zapomniałam Ci podziękować za opis. U nas był trochę inny, ale jedna kosteczka też coś nie do końca dobrze wykształcona. Pieluchować nie kazał, tylko kłaść na brzuszek i nosić tak właśnie jak Emilka, tylko nóżki szeroko (i pilnujcie, żeby stópki były na zewnątrz) - to jest dobra pozycja dla bioderek, można tak nosić.
Emilka - obie z Hanią ślicznie wyglądacie.
Co do wagi - ważyłam się i ważę tyle, ile chciałam, czyli po ciąży +2kg (bo za chuda byłam), ale o dziwo spodnie mi spadają z tyłka. Byłam wręcz pewna, że będę dużo mniej ważyć, a tu niespodzianka. Ale ja jestem jakaś dziwna, bo ważę więcej niż na to wyglądam. Albo mam ciężką konstrukcję albo jakaś ubita jestem

Co do rytmu dnia - staram się delikatnie coś wprowadzać. Hania rządzi tylko do pewnego stopnia. Tj. wybudzam ją do kąpieli i spaceru, a poza tym robi, co chce. Ale za dnia ją troszkę zagaduję, żeby była aktywna, ale też nie za dużo, sama też troszkę leży, bo potem ją nauczę i nie będę mogła na krok odejść od łóżeczka. No ale jak jest w dzień śpiąca to śpi, nawet ją usypiam głaskaniem, jak widzę, że zmęczona, a usnąć nie może. I dostrzegam już jakąś regularność. Nie do końca, ale zawsze coś, więc staram się to utrwalić jakoś. Ale w nocy już tyle nie śpi, jak się wierci to ją biorę do karmienia i chyba tak jest nam lepiej. Na szczęście wtedy szybko zasypia.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ja tez staram sie jakis rytm dnia wprowadzic i w ciagu dnia gadam z julka. Dzis widzialm ze jest senna wiec wzielam ja do sypialni, zaslonilam rolete i zaczelam na glos cztac felietony z Twojego Stylu (mam tez nie moze sie nudzic..) . Długo nie trwało i mała usnęła.

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Bylismy we wtorek u ortopedy ale byl jakis arab i nie mozna bylo za bardzo sie z nim dogadac i chyba pojdziemy jeszcze do innego. Mowil zeby malej wkladac pieluche pod body okolo 16cm klasc ja na brzuszek jak nie spi zeby cwiczyla kregoslup i cos o faldkach na kregoslupie mowil ze z jednej str jest chyba mniej czy cos takiego nierozumialam go za bardzo. A z ta glowka to my mamy tak samo tylkjo ze nasza az juz glowke krzywa ma. Probuje brac na druga strone ale ona zaraz i tak bierze na swoja. A pieluszka zrulowana nam za bardzo nie pomaga.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pysiaczek fajna ta huśtawka, ale nie opłaca mi się już kupować bo do 9kg a mam inne wydatki, ale jakby mnie było stać to czemu nie. Mam nadzieje ze wszystko z waszym dzieciatkiem będzie dobrze:* musi być.
Dobranoc dziewczyny, obyscie znowu miały dobre noce i samej sobie też tego życzę

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Krecia a wy spicie z mała czy śpi w wózku?
Miłego dnia:*
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Umówiliśmy się na szczepienie na wtorek, 5w1 u nas koszt to 115zł w przychodni, a te szczepionki przechowują w lodówce bo mi ostatnio pielęgniarka pokazywała.
Janek jak nigdy spał 0d 22.00 do 3, a potem do 6.Znów problemy kupkowe mamy i mały się pręży w końcu wycisnął takiego małego,twardego bobka i tak się zastanawiam bo na pewno to nie po mm czyli ja jem coś złego ale jedyne co mi do głowy przychodzi to kawa może przez to ma te zatwardzenia...głupia już jestem.
Mały śpi w łóżku z nami, a przez dzień w łóżeczku.Będę musiała go oduczyć bo z czasem będzie coraz trudniej ale na razie nie mam serca

Muszę też umówić się do gina bo połóg się kończy już;-)Cały czas mam takie plamienia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3