- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
plakala w bujaczku i tylko jak ja wzielam to mi usnela:)
u nas tez super noc:) chyba ja ci lekarze a wlasciwie kolejki wymeczyly i spala od 20 do 2:20 i pozniej do 6:30

a mnie znowu katar dopadl:(
kasiek jak sie nie upomnisz to lekarz ci nie da skierowania(co dla nie jest kretynizmem) mnie sie jeszccze pytaa po co mi wogole to usg...z julka nie wiedzialam ze sie powinno robic i nie miala nigdy.
jak u was po tlustym czwartku? ja zjadlam 2 paczki ale jakies wybrakowane mi sie trafily bez marmolady:(
Bella u nas tez kazdy chce zuzie nosic niestety ona preferuje tylko raczki mamy

choc przez to czuje chyba bardziej sie mama niz przy julce bo ona z kolei szla do wszystkich a do mamy na koncu a zuzia przylepa mamusi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Monia to Dawid uwielbia u każdego na rączkach. Czy to mama tata koleżanka babcie ciocie, nie ma różnicy. Towarzyski chłopak. Jak go Pani badala przed szczepieniem to się cieszył do niej i aguu. Chociaż do mnie mało się uśmiecha, a do cioci babci i taty ciągle jak tylko do niego podejda:(
Noc w miare, pobudka co 4godziny i spał od 21 do 7 i koło 5 trochę poplakiwal ale klepalam lekko po plecach i zasnal.
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My wazymy na wadze niemowlecej. Kupilam, bo jak przeliczylam paliwo i czas, zeby jezdzic wazyc, do tego ryzyko kontaktu z chorymi dziecmi to nie zalowalam tych pieniazków. Po roku moze sprzedam i sie cos zwroci.
Wczoraj bylismy na usg bioderek. Nasza malutka "jest w polowie do sukcesu". Czyli stawy dojrzewają, tak jak powierdział prywatny ortopeda, że dojrzewają do ok. 12 tygodnia. Ale poduszkę frejki i tak zakładamy, bo nie zaszkodzi a później gdyby coś to późno by było na leczenie. Ta poduszka frejki działa jak podwójne pieluchowanie stosowane dawniej. Tez tak unosi nóżki szeroko w pozycję żabki. No i nosimy z nóżkami szeroko ulozonymi na naszym brzuchu. Ale nie zawsze, nie dajemy sie zwariowac i dajemy jej odetchnąć.
Monia, a pytałaś czy mozna Zuzię chustować? Pozycja w chuście jest jak najbardziej odpowiednia, ale coś mi się wydaje, że przed usg bioderek nie mozna stosowac, a w sytuacji kiedy jedno bioderko jest na granicy to moze trzeba by było skonsultować z ortopedą albo chururgiem. Za jaki czas macie kontrole?
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

U nas noc taka sobie, do 24.00 Hania się bardzo męczyła, brzuszek ją bolał chyba, kupka szła czy coś. No płakała okropnie biedulka. A potem już zasnęłam łanie. Jadła co ok. 4 godziny, teraz jak tylko się wierci to ją biorę, ale muszę próbować przeczekać troszkę, tylko nie chcę jej zagłodzić

Ja kładę w pozycji na żabkę na brzuszku i noszę też tak, ale mało Hanię noszę. Wczoraj akurat nadrobiłam za cały tydzień, ale zwykle to raczej niewiele. A co leżenia na brzuszku - ona zaraz po swojemu układa nóżki, często prostuje właśnie, czasem poprawiam, czasem zostawiam.
Monia - a teraz Julcia też ciągnie do mamy, zmieniło jej się z czasem

Kociaczek - 1,5 miesiąca to ok. 6 tygodni, czyli dobrze Ci powiedziała. My mamy kontrolę po 6 tygodniach zrobić, bo było ciut nierozwinięte.
A co do tłustego czwartku - ja zjadłam pączka i sporo faworków. Mam teraz wyrzuty sumienia, mam nadzieję, że Hani nie zaszkodzi.
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziewczyny tylko wam pozazdroscic, ze wasze dzieciaczki tak dlugo spia. Moj to budzi sie co 1,5 godziny. Masakra jakas. Zastanawiam sie kiedy moj maluszek bedzie tak sypial. Dzisiaj rano o 5 zrobil mega kupe. I myslelismy, ze moze po tej kupie bedzie dobrze spal a tu dupa. O 6 zasnal, a o 6:30 juz sie obudzil. Co Wy robicie, ze wasze dzieciaczki tak dlugo spia.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kolejny raz porusze temat szczepien. Jak wkoncu szczepilyscie 5w1 czy tymi bezplatnymi? Ja niby zdecydowalam sie na 5w1 ale chyba jednak odkrece to na ge pojedyncze bezplatne...
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Ja na tłusty czwartek poszalalam. 4 pączki wczoraj

Krecia u nas bylo 5w1.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wlasnie mowilam chirurgowi ze w chuscie nosze to ona powiedziala ze nie wie czy to tak dobrze na bioderka wiec juz nioe wiem.ale odkad mam bujaczek to nie korzystalam z chusty ale chcialam jak bedzie cieplo tak z maa wychodzic na polko.zobaczymy jeszcze.
ja pospalam

a teraz maruda wrocila

opis usg bioderek:
prawy staw biodrowy ukształtowanie panewki na dolnej granicy normy,kat alfa ok 51 stopni-2A wg grafa.norma do 3 mc zycia
lewy st biodrowy kat alfa ok 61 st-1B
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do diety powoli wprowadzam różne rzeczy, ale nie jem czekolady, cytrusów, wzdymających, cebuli i czosnku. I smażonego, śledzi jeszcze nie jadłam, mało nabiału i tylko bardzo dobrej jakości, sera żółtego w ogóle. Orzechów od czasu ciasta orzechowego nie jem, ale chyba zjem jutro

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kakao jem tylko w placku od niedawna.
smazone jem od dawna
nie jem kapusty grzybow grochu orzechow
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

lezy sobie teraz w bujaczku i przysypia co chwile:) tak to by mi sie podobalo

a mialam jeszcze pisac ze po tyk kremie z ziaji chrostek jakby mniej i nie czerwienia sie juz tylko zapach mi nie odpowiada.wykorzystam to co mam i chyba przezuce sie na oliatum u nas w aptece ok 15/16 zl wiec cena podobna do ziaji

co do figury to szkoda gadac.waga wrocila do wczesniejszej ale brzuch troche mi zostal

spodnie wszystkie pasuja ale patrzac na to ze po 1 ciazy zostalo mi grubo ponad 5 kg to nie jest za fajnie

- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

My ortopede mamy dopiero w następny czwartek i to będzie jej 7 tydzień. No ale cóż wcześniej się nie dało.
A to ja z Hanusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.