BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #757606 przez tweety1992
Niestety nie wiem co będzie :( Lekarz jakiś IŁOWY strasznie. Ale też wina maluszka bo na USG tak się wiercił że to masakra :p Dziękuję w ogóle za miłe i ciepłe przyjęcie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #757664 przez Edi28
Tweety witaj :) na pewno Ci się u nas spodoba, ogromnym plusem są dziewczyny, które już mają dzieci i zawsze chętnie pomogą takim "świeżakom" jak my :)
Monia no no gratuluję energii :) ja po pracy mam dość wszystkiego, co prawda zmuszam się do robienia korekt, ale niestety nie zawsze mi wychodzi :P
Wola dobrze, że jesteś zadowolona z kursu :)
Dzisiaj wyjątkowo spokojnie u nas :)

11 lata 6 miesiąc temu #757684 przez tweety1992
No na pewno się przydadzą rady. Najbardziej mnie interesuje co myślicie o moim poście w kwestii zwierzaczków. Podaje link :http://www.zapytajpolozna.pl/64-luzne-rozmowy/757681-moje-zwierzaczki-a-dzidzi.html

Dzięki z góry za wyrozumiałość :)

11 lata 6 miesiąc temu #757757 przez Lysy
Dzień dobry! Witam z rana i miłego dnia życzę.

My dziś trochę dużej pospałyśmy z Agą, bo mam na drugą lekcję. A po lekcjach od razu jadę na szkolenie, które będzie trwało cały weekend :-( Codziennie do 18.

Ostatnio nie mam cierpliwości do uczniów, strasznie mnie to niepokoi, nie wiem ile dam radę jeszcze popracować, bo denerwować się całymi dniami przecież nie mogę. Byłam ostatnio u lekarza i (mimo że nic nie mówiłam) sam stwierdził, że nawet nie ma podstaw do tego, żeby mi zwolnienie napisać i mam pracować. Zastanawiam się co robić, bo praca w szkole, prowadzenie ćwiczeń na uczelni i pisanie doktoratu (żeby nie brać dziekanki muszę wyrobić 60 wykładów i otworzyć przewód) to strasznie dużo. Lada dzień muszę rozpocząć badania - indywidualnie muszę przebadać 100 uczniów. Ponadto muszę napisać jeden rozdział i konspekt do otwarcia przewodu - to wszystko do porodu. Jeszcze dom i córka, dla której strasznie mi ostatnio czasu brakuje. Śni mi się to wszystko po nocach i szczerze mówiąc nie mam siły. Jak mówię komukolwiek o dziekance, to zaraz słyszę, że oszalałam, że tak daleko zaszłam i że się poddaję. A ja po prostu nie mam sił i chciałabym pocieszyć się ciążą.

Przepraszam, że Wam tak z rana narzekam ale mam doła. Tak strasznie cieszyłam się z dzidziusia a teraz nie mam czasu na radość.

14.10 mam usg połówkowe. Odliczam godziny!!!!

11 lata 6 miesiąc temu #757764 przez aska27
Lysy oj kiepsko,nie rozumiem lekarzy którzy nie chcą dać zwolnienia. Skoro chcesz, skoro sił brak to dlaczego nie? Rozumiem,ze rozwarcia nie masz, ze gdy bada jest ok,ale samopoczucie tez jest wazne.

A nie miałas badania 4D? pytałam jak było,ale nie odpisałas.

11 lata 6 miesiąc temu #757882 przez aisod
Cześć!

Ja wczoraj byłam u lekarza z tymi wynikami, no i udało się,bo zrobił mi USG. Niestety oprócz tego, że Dzidzior ma sie dobrze to nowych informacji nie mam. Nie bardzo chciał pokazać sie z "dobrej strony" ;) hehe. Także dalej nie wiem co tam mieszka w brzuchu :D

Witaj Tweety! Rozgość się u nas :)

Lysy myślę, że naprawdę mały urlop by Ci się przydał... Może chociaż wyjazd na weekend i nic nie robienie.

Wola fajnie, że kurs Ci sie podoba zawsze to jakaś odskocznia.

Monia energii też zazdroszczę ;)

Miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu #757893 przez aska27
aisod fajnie,ze wszystko ok, dzidiuś wstydliwy jest, no cóż :blink:

tweety dopisałam Cię do naszej tabeliki :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #757906 przez kasiek21
dzien dobry :-)
ja sie witam z pociagu :-D jedziemy do gdanska do siostry, bo jej cora ma pasowanie na przedszkolaka i zostalam zaproszona :-D
jednak nasze polskie pkp to cos okropnego. az 45 minut opuznienia :-( usz. ale juz jedzíemy
co do problemu ze zwolnieniami to juz po problemie :-) znalazly sie i dzis maja byc w zusie :-D

asiod
najwazniejsze ze dziecie zdrowe :-D bedziecie mieli niespodzianke po porodzie :-D

lysy
oj biedaczka... a lekarz?? eh paskuda!!! ja dostalam zwolnienie pierwsze bez niczego. jesli nie masz sily pracowac to powinien dac ci to zwolnienie bez gadania!!! masz prawo byc na l4 cala ciaze i nie wazne czy cos zlego sie dzieje czy nie!!

11 lata 6 miesiąc temu #757913 przez tweety1992
Aska27 dziękuję bardzo za dodanie do tabeli ;) Tam możesz dopisać 21 lat i miejscowosć Katowice

11 lata 6 miesiąc temu #757927 przez issska1986
hej,

witaj Tweety :woohoo:

kasiek miłej podrózy :silly:

Lysy uważam,że nic ponad siły, teraz musisz duzo wypoczywac a nie się przepracowywać... Powiem Ci,że podziwiam to,że podjęłaś się otworzyć przewód z małym dzieckiem i drugim w drodze, ja bym się nie podjęła :lol:
Sama porobiłam wszystkie możliwe kursy, podyplomówki itd aby móc spokojnie delektować się ciążą i maleństwem , sama piszesz,ze już teraz nie masz czasu dla córci. I nie słuchaj innych, rób tak jak Ci rozum podpowiada i patrz na siebie, bo teraz Ty i dzidza najważniejsze :kiss: i główka do góry :)

monia ja też planuję jakieś ćwiczenia dla kobitek w ciaży ale na spokojnie po remontach, może jak na zwolnienie pójdę, kurdę musze chyba też jakiejś szkoły rodzenia poszukać... :S

11 lata 6 miesiąc temu #758037 przez aska27
jej, dziewczyny,ale Wy aktywne.. ćwiczenia, praca :cheer: zazdroszczę tej energii :blink:

tweedy
dopisane :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #758171 przez Lunia
hej, nie pisałam nic bo mnie rodzinka odwiedziła i dopiero dziś doszłam do siebie. Nie sądziłam, że aż tak będę zmęczona...
Aska zapomniałaś o mnie ;) Termin 1.02. Miejscowość: Wrocław.

Okazuje się, że będzie córka! Lekarz potwierdził już płeć na 100%, gdyż widział wargi sromowe :) Także mała się pokazała w całości. Również żadnych wad nie wykryto, także szykuje się nam zdrowa Natalka :D Badanie 4d to jest rewelacja! Mój mąż, który podchodził do tego sceptycznie też zadowolony. I ten film... nie mogę uwierzyć, że ta dzidzia jest we mnie ;) A też właśnie mieliśmy przeczucie, że będzie synek a tu niespodzianka :)

Jeśli chodzi o energię to też zazdroszczę!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #758183 przez aska27
ooo Lunia SUPER!!! :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #758202 przez Marudka
kurcze dziewczyny coś dopada mnie chyba przeziębienie, gardło boli, mięśnie bolą :( zaopatrzyłam się w mamusiowy syrop i aerozol do gardło uniben bo tylko to nam wolno z leków i trzeba się leczyć niestety dziś pracuje do 20 a jutro od 9 do 18 w pracy ale za to w niedziele się wylezę:P

11 lata 6 miesiąc temu #758205 przez Marudka
Lunia - witam wrocławiankę :) będzie kolejna kobitka we wrocławiu :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka