BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #758915 przez aska27
Tweedy kiedy dziecko jest juz większe to wystarczy ręką dotknąć i od razu maluszek się przesuwa :blink: albo jesli źle się usiądzie ( co często nieświadomie robiłam) a miejsca juz w brzszku mniej,to tez dawał znać,ze jest mu nie wygodnie. Teraz jak coś zjem, szczególnie jabłko czy napiję się wody to juz fika :) Zdecydowanie jest bardziej ruchliwe.

Zaraz Wam pokaze brzuszki w 20tyg w poprzedniej ciązy i teraz,jest róznica.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #758928 przez tweety1992
Zazdroszczę wWam że czujecie ja nie mam tego szczęścia :( Ehh muszę miec nadzieję że w końcu się porusza. A macie już jakieś imionka wybrane ?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #758929 przez aska27
Mikołajek 20 tydz :)

zdjecia zrobione 2 tyg temu ... też 20 tydz
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #758932 przez aska27
tweety1992 napisał:

Zazdroszczę wWam że czujecie ja nie mam tego szczęścia :( Ehh muszę miec nadzieję że w końcu się porusza. A macie już jakieś imionka wybrane ?

Tweedy wszystko jest w tabelce, znajdziesz ją klikając na napis LUTY 2014 tuż nad moim suwaczkiem :)

11 lata 6 miesiąc temu #758951 przez wola82
Aska ale roznica w tej a tamtrj ciazy, u mnie bylo na odwrot w pierwszej mialam wiekszy brzuch jak teraz.
Tweety ja w pierwszej ciazy ruchy poczulam cos kolo 21 tyg i teh sie wtedy martwilam. A terah to juz od okolo 18 czuje. Ide spac spokojnej nocy wam zycze :)

11 lata 6 miesiąc temu #758957 przez tweety1992
Aska baaardzo duża różnica. Ja bym pomyślała patrząc na te zdjęcia z teraz że ty już prawie pod koniec jesteś ;)
Dzięki za wskazówkę :D Ja też spadam spać bo ciężki dzień za mną. Do jutra i dobrej nocy dla wszytskich :)

11 lata 5 miesiąc temu #759050 przez tweety1992
Witajcie Panie ;) Dzisiejsza noc była dla mnie fess ciężka bo nie umiałam się ułozyć i się kreciłam jak głupia a do tego brzuch mnie bolał ;/ MAcie podobnie? Jakieś rady jak się tego pozbyć bądz złagodzić ?

11 lata 5 miesiąc temu #759083 przez Edi28
Dzień Dobry w leniwą niedzielę :) ja już po śniadanku :) zbieram siły do pracy :(
Tweety niestety na razie nie mam żadnych problemów ze spaniem, więc nie mam żadnej rady :) poza nocnymi pobudkami, żeby pójść do łazienki, na nic nie mogę narzekać :)
Asia jaka różnica w wielkości brzuszków w pierwszej ciąży a teraz :)
Miłego dzionka :)

11 lata 5 miesiąc temu #759096 przez tweety1992
No ja mam także problemy z siusianiem ale to jakoś idzie znieść. Mnie te spanie tzn nie moc spania denerwuje.
Wgl muszę się pochwalić PIERWSZY RAZ CHWILE TEMU POCZUŁAM JAK SIĘ RUSZA :D Jakie to dziwne uczucie było a zarazem fajne. Hihi ... :D
Ja zaraz zupkę będę jadła z mężem a potem na jakieś małe zakupki idę. Może ciasteczka albo śledziki kupię Mniam :D

11 lata 5 miesiąc temu #759155 przez aska27
Tweety super!!! No i doczekałas się :blink:

Co do zasypiania to nie mam problemu,non stop chodzę śpiąca,ale ze znalezieniem właściwej pozycji to juz bardziej :dry:

Edi dziś do pracy?

11 lata 5 miesiąc temu #759180 przez aisod
Cześć dziewczyny!

Tweety nie było czym się martwić :) Co do pozycji to podobno pomocne są te poduchy "rogale". Ja nie miałam, ale czasami używałam poduszki, albo koca, żeby "podeprzeć" trochę brzuch, bo obstawiam, że bolą Cię mięsnie od rosnącego "ciężaru". :)

Edi mam nadzieję, że zbieranie sił idzie dobrze ;)

Asia brzuszki fajne, ja też mam podobnie z wielkością. W tamtej ciąży miałam dużo mniejszy na tym etapie. Teraz już mam 94 w pasie, modelki ze mnie nie będzie :D

11 lata 5 miesiąc temu #759186 przez Edi28
Asiu praca taka dodatkowa, do biura iść nie muszę, plusem, że mogę to robić nawet w piżamie, ale jednak siedzę, czytam i poprawiam, niestety idzie mi dość słabo :P ale już nie mogę odkładać tego na bok, bo mam termin, no i jakby nie było kasa też się przyda :D

11 lata 5 miesiąc temu #759188 przez tweety1992
Wiecie ja zawsze bobie z igły widły także wiecie :p
Nie wiem czemu bo brzuch jeszcze mały. Ale boli czy kręgosłup czy brzuch na zmianę.
Ja szkołę robię ale momentami się w połowie drogi wracam bo mi tak słabo że już pare razy co bym nie zemdlała. Lekarz mówi że to normalne.

11 lata 5 miesiąc temu #759217 przez Magda28
Witam w tą piękną niedzielę :laugh:
kurcze tak się zastanawiam bo moja gin wogole nie wspomina o badaniu połówkowym,a ja zapomniałam się zapytać....ciemnota ze mnie.Jak to badanie wygląda??Ostatnio na wizycie badała małą bardzo długo mierząć ją,sprawdzała nerki,obwód główki z resztą wczoraj też to wszystko sprawdzała i sama już nie wiem czy to badanie już było....A jak było u Was??? :)

11 lata 5 miesiąc temu #759341 przez tweety1992
Co taka cisza dzisiaj ? Nikogo nie ma ? Nudy straszliwe :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka