BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 miesiąc temu #760073 przez zosiaxvx
halo halo :lol:

ja po wizycie wszystko gra :) wszystko oki tylko te cholerne wyniki z krwi ! musze jakies tabletki kupic ... zeby sie polepszyły .

widziałam Małą ruszała sie bardzo -jak zwykle nadpobudliwa po mamusi:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asiu brzuszek wiekszy o wiele :) ja mam tak samo ze teraz przy drugiej ciąży jest widoczniejszy bardziej i czesciej czuje maluszka :)

witam nowe mamusie :) fajnie ze nas coraz wiecej :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #760090 przez aska27
Zosiu super,ze u Was wszystko dobrze :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja zmykam spać, buziaki!!!

11 lata 5 miesiąc temu #760143 przez tweety1992
Panie co jest z tym forum że jako że jestem zarejestrowana i zalogowana nie widzę co piszecie? Pisze mi taki komunikat : "Następujące będą niewidoczne dla niezarejestrowanych użytkowników:"

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #760188 przez aska27
Tweety powinnaś widzieć co jest napisane skoro jestes zalogowana.

11 lata 5 miesiąc temu #760196 przez kasiek21
widzi widzi :-) skoro widzi ten napis to widzi i tresc. pod tym napisem jest taka ala ramka

11 lata 5 miesiąc temu #760220 przez issska1986
Witam,

ja też mam pieluszki z Biedry :lol: :lol: i pościel z Lidla z kubusiem Puchatkiem tylko,ze żółta, bo nie znamy płci :) ale może w czwartek się dowiemy w końcu :silly:

Ja ruchy poczułam tak pod koniec 17 tygodnia, a mój mąż je poczuł w 19 tc. Od razu wiedziałam,że to to :woohoo: cudowne uczucie :)

Co do szkoły rodzenia to ja musze się rozejrzeć, tylko jest problem typu,że mój mąż wychodzi z domu o 5 rano a wraca różnie, ale przeważnie w godzinach 19,30-21,30. i cięzko z tą szkołą rodzenia,żeby on uczestniczył... tak się zastanawiam ,może poszukam jakiejś weekendowej... sama chodzić nie chce :dry:

Asiu, to masz większy ode mnie brzuszek, a mi wszyscy mówią,ze ja mam duży, chociaż wczoraj brat mi pow że jakiś mały mam hehe, każdy inaczej :)Słodkości te brzunie :)

Tweety zastanów się nad ta szkołą, duzo daje, jak trafi Ci się wporządku położna to Ci w skrócie powie co i jak , ale jak trafisz na jakąś rurkę.... Chyba ,że to 2 poród i masz wszystko w jednym palcu :)

11 lata 5 miesiąc temu #760225 przez Elmirka85
cześć dziewczynki :)
ja też mam pieluchy z biedronki, był po nie mój mąż więc ręczników nie widziałam.

Asia a ja też miałam dziwne sny że zaczęłam rodzić, dobrze że mi się siku zachciało i się obudziłam. Powiem Wam że mój synek urodził się miesiąc przed terminem a ja teraz mam jakieś lęki że coś się stanie i Wiktoria urodzi się za wcześnie, że nie donoszę. ja mam chyba z głową problemy :laugh: chciałabym żeby było już np. Boże Narodzenie bo byłoby już bliżej ;)

11 lata 5 miesiąc temu #760376 przez tweety1992
Issaka to moja pierwsza ciąża także boję się jak cholera tak szczerze. Mam wybraną dobrą położną ale problem w tym że mam lekarza w Bytomiu a mieszkam aktualnie w Katowicach i to mały kawałek od siebie. Czy położna przyjedzie jak zadzwoni się po nią czy muszę zmieniać lekarza razem z położną? Jak to jest?

Co do czytania tego to takie dość dziwne jest bo widze ten napis i kawałek tego co piszecie. A tak to to ogranicza czy jak.

A co do szkoły rodzenia. Ja bym chętnie poszła ale zaś mąż uważa że nie bedzie chodził ze mną a to tak samej nie chcę. On się boi/wstydzi no nie wiem ale w każdym badz razie pomyślę nad tym. Może znajdę coś obok siebie.

11 lata 5 miesiąc temu #760463 przez Miliaa
Cześć dziewczyny ;)

Kilka dni mnie nie było, a tu tyle postów. Ciężko wszystko nadrobić.

Jeśli chodzi o szkołe rodzenia to ja się nie zdecyduje. Mój mąż nie ma czasu, aby ze mną chodzić,a sama nie chce. Mam numer do położnej, która przychodzi do domu przez kilka dni. Uczy, odpowiada na pytania i chyba na to rozwiązanie przystane ;)

Jutro USG już nie mogę się doczekać.

Asia proszę o dopisania do tabelki imienia Aleksander. Do końca nie jesteśmy jeszcze zdecydowani, ale to jedyne imię, które obojgu nam się podoba.

Dziewczyny szczepicie się przeciwko grypie? Mi lekarka radzi sie zaszczepić około listopada.

11 lata 5 miesiąc temu #760478 przez tweety1992
witaj... ja osobiscie sie nie szczepie bo mnie to nic nie daje. mam dziwny organizm

11 lata 5 miesiąc temu #760507 przez Adziaaa
Dziękuję kochane za wsparcie i słowa otuchy w moim kierunku.

tweety jeśli chodzi położną ja mam bardzo dobrą Panią w Krakowie.. nawet jeśli jej nie ma w szpitalu można dzownic o każdej porze ona przyjedzie :) tak samo jeśli by coś się działo ona zawsze pod telefonem jest. Myślę, że po prostu musisz się dogadać.. Każdy człowiek jest inny i ma inne podejście.

11 lata 5 miesiąc temu #760518 przez tweety1992
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedż bo szczerze nie wiedziałam co i jak z tym. Będę 21 na wizycie to zapytam jak to będzie wyglądało.

A tak to jak samopoczucie? JA dziś coś słaba jestem i nie jestem coś sobą. Spać mi sie chce non stop. Dziecko od 2 dni nie daje znaku życia martwic się zaczynam

11 lata 5 miesiąc temu #760553 przez Adziaaa
Czuję się fizycznie bardzo dobrze :) tweety nie przejmuj się, też nie czuję ruchów. Na poprzedniej wizycie lekarka powiedziała mi że mam na przedniej ścianie macicy łożysko dlatego to może troszkę potrwać.. Być może nawet kopniaki będę odczuwała troszkę słabiej.. w czwartek mam wizytę wtedy wszystkiego się dowiem.. Staram się nie myśleć w jakiej znalazłam się sytuacji :) zaczynam za tydzień remont..Moja siostra przylatuje z Anglii na kilka dni mam nadzieje, że troszkę odreaguje :) i zacznę już wszystko kompletować bo jak na razie nie miałam do tego głowy :)

11 lata 5 miesiąc temu #760565 przez Lunia
Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam od lekarza i okazuje się, że mam za mało hemoglobiny i przyszło mi łykać żelazo.
Co do wyników glukozy:
93 na czczo (norma do 100),
po 1 godzinie 172 (norma do 180)
po 2 godzinach 138 (norma do 140)
a mimo to dostałam skierowanie do diabetologa ;/
Trochę się tym zestresowałam ;/

Tweedy ja czuje ruchy już mocno ale tak naprawdę zaczęło się w 23 tygodniu już takie mocne kopniaki, teraz mała szaleje :)

Wczoraj przyszło już łóżeczko :D A zamówiliśmy też wózek: Tako city move w kolorze pomarańczowym. Brat męża ma identyczny i bardzo chwali, także sprawdzony, a do tego w Askot mają targi do 12.10 i jest tańszy o 200zł

Ja tych szczepionek na grypę się boję. Koleżanka po niej chorowała 2 tygodnie, musiała brać antybiotyki i mimo osłony dostała grzybicę pochwy ;/

A co do położnych to czy któraś z was ma zamiar rodzić, że tak powiem z marszu? Ja chodzę do lekarza do lux medu i on nie pracuje w żadnym szpitalu. Żadnej znajomej położnej też nie mam...

11 lata 5 miesiąc temu #760698 przez tweety1992
Ja Ci powiem że ja nawet nie wiem jakie dobre szpitale są w Katowicach czym się strasznie martwię bo dopiero co się tu wprowadziłam. Pisałam tu pare postow już w tym temacie ale nikt nie pisał także myślę że nie ma tu nikogo z mojego regionu.

Ja widziałam piękne łóżeczko ale jeszcze nie zamawiałam a wózek który mnie i mężowi się podobał sprzątnęli Nam z przed nosa ;(

Ja mam na chwilę obecna pare zabawek troszkę ciuszków nosidełko i kocyki a i becik a tak o nic nie mam więc się nie martw nie jesteś sama ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka