BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 miesiąc temu #762207 przez Edi28
Dziewczyny górą :) Gratulacje Isska :)
Lunia, mój lekarz chyba też według tej rozpiski postępuje :) Tez muszę zajrzeć do jakiegoś lumpka, w coraz mniej rzeczy się mieszczę, a nie zamierzam kupować nowych ubrań na te kilka jeszcze miesięcy.
Dziś poinformowałam w pracy, że mam tygodniowe zwolnienie, wywołałam mały popłoch :) no ale wyjaśniłam, że wrócę, dokończę jeszcze najważniejsze sprawy, żeby jak najmniej zostawić innym :)
Miłego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #762269 przez issska1986
dzięki kobitki, najważniejsze,ze wszystko ok, ale tak w ogóle to kawał "baby" z niej waży 435g i ogólnie jest większa o kilka dni niż z terminu OM :lol: :lol: :lol: będzie wysoka po mamuni :)

11 lata 5 miesiąc temu #762340 przez zosiaxvx
gratulacje Iska :) dokładnie jak narazie to dzieweczki rządzą :)

Boże daj mi cierpliwosc bo moj syn mnie dzis do grobu doprowadzi!!!! :dry:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 5 miesiąc temu #762342 przez aska27
issska1986 napisał:

dzięki kobitki, najważniejsze,ze wszystko ok, ale tak w ogóle to kawał "baby" z niej waży 435g i ogólnie jest większa o kilka dni niż z terminu OM :lol: :lol: :lol: będzie wysoka po mamuni :)

Issska to juz prawie pół kg.. no no :blink:

też juz bym chciała wiedzieć kto w moim brzuszku mieszka.. jeszcze tylko 6 dni.

11 lata 5 miesiąc temu #762354 przez Magda28
Hej Dziewczynki :laugh:
Issska gratuluję córeczki :laugh: dziewczynki górą :P
Jeja ja o porodzie narazie nie myśle,bo sobie tego nie wyobrażam ehhh...
Laseczki a jak u was z jedzeniem?macie już jakieś zachcianki?uważacie co jecie, czy wcinacie to na co macie ochotę?

11 lata 5 miesiąc temu #762384 przez zosiaxvx
ja zachcianki miałam od początku ciąży na ziemniaki- w szczególnosci FRYTKI! :) potrafiłam zjeśc kilka porcji dziennie :) teraz za to wielbię hamburgery :) ale ograniczam sie i tak raz na 3 dni zjem :silly: fast foody mi tylko w głowie :) a z tych zdrowszych jedzonek to mogłabym wcinac caly czas sałatke z piersi kurczaka i zupki chinskiej :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #762396 przez Magda28
Ja mam tylko ochotę na nabiał,mleczko do picia,serek śmietankowy,zupyyy..od czasu do czasu jakieś słodkie.A teraz na kolacje wcinam kiwi i banana mmmmm pycha jadłabym kilogramami zwlaszcza kiwi :laugh:
Zosia ja Cię podziwiam hamburgery,frytki a fujjj :P

11 lata 5 miesiąc temu #762421 przez zosiaxvx
kiwi tez uwielbiam :) mandarynki też ale bez pestek bo denerwowac sie nie mam zamiaru :lol: :silly:

znów do mięsa typu udka podudzia mam wstręt i nawet sie tego nie chytam bleee :)

11 lata 5 miesiąc temu #762433 przez Magda28
Zosia a dużo już przytyłas?? :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #762530 przez aska27
Magda co do apetytu to u mnie jest róznie, najgorzej gdy coś zacznę szykowac,a w trakcie zmienism zdanie. Ale głównie owoce, słodkie niestety. Mięso jem, z Mikołajem miałam wstręt i do białego pieczywa, ziemniaków. Teraz az tak źle nie jest, ale owoce muszą być szczególnie te soczyste, jabłka, pomarańcza, śliwki itp...

Jutro miałam jechac zrobić badanie, zabadac ten cukier,ale zapomnialam kupic.. no i muszę przełożyć na poniedziałek.

11 lata 5 miesiąc temu #762578 przez Elmirka85
cześć. Ja dziś miałam bardzo zajęty dzień. najpierw rano zakupy z mamą. Mama kupiła dla wnusi piękny pajacyk i czapeczkę :)
kupiłam sobie też kurtkę bo już nie miałam w czym z domy wychodzić :P
potem robiłam obiad, po małego do przedszkola, zjedliśmy i pojechaliśmy do "kuleczek". Umówiłam się z koleżanką z pracy. my piłyśmy czekoladę a nasi synkowie się razem bawili i tak do 19 posiedziałyśmy. Fajny dzień ale mam zmartwienie, bo pobolewają mnie dziąsła na dole z przodu, mam napuchnięte i przy myciu zębów mi krwawiły.. czytałam że to w ciąży normalne, czy któraś z Was też miała jakieś problemy tego typu?? a może ma na to wpływ mój brak żelaza? nie wiem czy można wodą utlenioną płukać w ciąży?? chyba że polecacie coś innego??

Iskaa gratuluje córci :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #762665 przez wola82
Dobry wieczor
Ja sie opuscilam w pisaniu, ale to przez ten kurs i przeziebienie nie mam ochoty na nic.

Co do apetytu to ciezko powiedziec, ale rosolem chyba tylko mogla bym zyc i mandarynkami lub pomaranczami, bo niestety znowu mi nic nie smakuje.
Tez pomalu musze sie zaopatrzyc w wieksze ciuchy :dry:

Kaska Ty chyba pisalas ze jestes juz zmeczona ciaza, ja tez mam juz czasem dosc,czuje sie taka ciezka plecy i nogi mnie bola, w nocy spac nie moge, tragedia jakas. :angry:

Dosc tego marudzenia, Isskaagratuluje corci, kobiety rzadza.
Asiu a moze i u >Ciebie bedzie dziewczynka :)
Oczywiscie najwazniejsze zeby dzieciaki zdrowe byly.

11 lata 5 miesiąc temu #762672 przez zosiaxvx
Magda28 napisał:

Zosia a dużo już przytyłas?? :)

5kg :blush:

Elmirka mi z tyłu ropa wyszła na dziąsłach i wogóle zapisalam sie do dentysty bo zęby zaczely mi sie z tyłu kruszyc :huh: :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #762675 przez tweety1992
O kuuurczę :o JAk ja nadrobię te wszytskie posty babeczki :p

To zaczynam próbować.
Zachcianki mam różne ale szczególnie mnie do słodkiego ciągnie jak cholera owocki także jabłuszka winogronki pomarańcze itp jogurciki oraz soczki marchwiowe to najbardziej mnie cieszy i ciągnie.

Ja dziś dosyć ciekawy i prezentowy dzień miałam bo babcia zrobiła Nam niespodziankę i zakupiła nam nowe meble kuchenne kuchenkę mikrofalową nowiusieńki jakis czajnik suszarkę i wanienkę :D Także kupa forsy ale się na nowym mieszkaniu przyda bo tak to krucho było. Dodam że ost jeszcze sponsorowała nam kuchenkę gazową z butlą i nową pralkę z myślą o dziecku :) Babcia szaleje na myśl o prawnusiu/prawnuczce którą/którego chciała tak mieć ode mnie ;)

Ja ostatnio miałam podobne z tymi dziąsłami tylko że z tylu po lewej stronie szczęki. Nie brałam nic przezło mi po jakiś 2 tygodniach samo. Ja na to dużo jogurtów i mi pomogło leciutko.

Co do ciuszków. No ja już "wyrosłam" z moich 3 ulubionych par spodni i koszulek (z czego jedną tylko raz założyłam i od razu za mała bo brzuszek już dosyć. Próbuję dodać foto z popołudnia ae nie umiem :(

Zyczę miłego wieczorku ;)

AAA... Idę po jogurcik bo mnie łapła ochota oraz sie pochwalę że miałam na kolacyjkę ryż z warzywami ;)

11 lata 5 miesiąc temu #762676 przez tweety1992
Oo... Dołączam się do zosiaxvx ja także przytyłam już 5 kg

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka