- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
w takim razie parę słów o nas:
Agnieszka, 28 lat, Torunianka, mężatka od trzech lat, przyszła mama- termin ok.27 lutego. Ciąża z zaskoczenia- chociaż mówią że w małżeństwie wpadek nie ma

Maleństwo: pierwsze nasze, chyba dziewczynka bo w USG nic nie było widać, rozwój prawidłowy, 21/22 tydzień.
Razem: Przytyłyśmy ok, 1,5 kg, z czego mała waży 450 g ( USG 9.10.2013), więc dużo nas nie przybyło. Samopoczucie w ciąży ok, prawie żadnych mdłości w pierwszym trymestrze i teraz ( codziennie rano pół szklanki wody z cytryną i jako placebo zadziałało

Czasem czytam o różnych objawach w ciąży, a u mnie nic się nie zmieniło- tylko papryka mi się odbija po jedzeniu więc ograniczyłam jej spożywanie.
2 w 1 i czekamy, te kopniaki i fikołki które towarzysza nam podczas dnia są słodkie, dzięki nim wiem że jest nas dwoje i wszystko ok ( poprzedni tydzień spędziłyśmy w rodzinnych stronach i wtedy mała dawała popalić kopniak za kopniakiem- teraz w domu jakby się uspokoiło, czyżby dziecko wyczuwało zmianę otoczenia?
Pozdrawiam, Aga
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Marudka napisał:
hej dziewczynki
dawno mnie nie było bo byłam troche zalatana, praca ciągle jakies szkolenia z pracy kosmetyczne do tego byłam ostatnio tez na warsztatach bezpieczny maluch więc nawet nie mam kiedy do kompa zasiąść.
Probowałam nadrobić posty i któraś z was pisała ze czytała wypowiedz dermatologa, że kremy na rozstępy nic nie dają. To ja powiem ze swojej strony jako dermokonsultantka.
Otóż kremy na rozstępy pomagaja a to z tej racji ze uelastyczniają skórę, mają w składzie oleje, różnego rodzaju substancje wzmacniające skóre, a w trakcie ciąży skóra na brzuchu,piersiach, pośladkach bardzo nam się napina i rozciąga przez co pękaja włókna skóry właściwej i powstaje brzydki czerwony rozstęp żeby była szansa, że będzie nie widoczny kremem trzeba smarować od razu kremem na blizny lub istniejące rozstępy, który będzie miałam działanie zabliżniające i regenerujące bo rozstęp to nic innego jak blizna. A smarowanie kremem na rozstępy już po ciąży kiedy one są utrwalone praktycznie nic nie da.
Wiadomo można mieć tendencje do tworzenia się rozstępów przez płytkounaczyniowioną skórę, brak profilaktyki w smarowaniu i blizna gotowa. Więc warto się smarować nie koniecznie dorgimy preparatami przeznaczonymi dla kobiet w ciąży bo wiadomo one są drogie ale nawet zwykłym olejkiem migdałowym 2 razy dziennie aby porządnie wzmocnić skórę
ale się rozpisałam
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Zubi
witamy w gronie

Macie juz wybrane imie dla waszej coreczki ?

Marudka
masz racjie... ja niestety tendencjie do rozstepow mam i brak we mnie nawyku smarowania sie.. po prostu mi sie nie chce i wiecznie o tym zapominam... przez co prazki na brzuszku juz sa i to znaczne... no coz

wszystkim chorym duzooo duzooo zdrowka

kurcze babki wam tez tak z cycow leci ?? zalozylam na noc czysta koszulke a juz mam ja cala mokra.. pelno plam... to jakas tragedia jest... teraz tez siedze (jeszcze w pizami

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**
- Otrzymane podziękowania: 0

Witamy nową mamusię

JA Wam się przyznam że chyba jednak u mnie będzie dziewuszka bo cały czas słodkie tylko i taka jakas jestem aż za słodka. Czytałam troszkę na ten temat i się okazuje że wg tego będzie dziewczynka. Ale to się okaże na kolejnym USG tylko nie wiem kiedy ono będzie

Co do chorób. U mnie nawet nie myslę o tym i izoluje się jak tylko moge bo jestem słabo zahartowana i byle jakis zarazek i zaraz mam zapalenie oskrzeli i gradła, JA tylko na to choruje gardło i oskrzela masakra (no i pęcherz ;/)
Życze wszytskim chorym szybkiego powrotu do zdrowia a ym zdrowym żeby się nie pochorowały

Uff ale się rozpisałam.
Idę męża błagać żeby się ruszył mi po słodkie i bułeczki mniaaam
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zosiaxvx
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- drugie dzieciątko w drodze :)
Witam, przyszłe lutowe mamy
Na waszym forum jestem nowa- poleciła mi go koleżanka która zaglądała tu podczas swojej ciąży.
Też jestem przyszłą lutową mamą z Torunia, termin porodu druga połowa lutego i chyba będzie dziewczynka
Czujemy się dobrze, teraz na urlopie z którego już chyba nie wrócimy.
Liczę na owocną wymianę zdań i porad z innymi przyszłymi mamami. Pozdrawiam, Aga
gratulacje, kolejna dziewczynka

Asiu cos czuje ze w Twoim brzuszku też mieszka dziewuszka

Zubi masz termin w urodziny mego męża

Kasiek mi jeszcze siara z piersi nie leci tylko żyły mi powychodziły blee

jak narazie to rozstepy widze ze robią mi sie na
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i cellulit też

- zosiaxvx
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Szczerze to chciałabym juz żeby coś było wiadomo czy to dziewczynka czy chłopiec i ile waży mierzy bo nic nie wiem i się denerwuję tylko.
Ehh załamałam się bo maż nie chce się ruszyc do tej Biedronki. Jego to sie nawet wołami nie ruszy jak sie uprze
- zosiaxvx
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jeżeli chcecie pochwalę się Wam moim "mini" brzuszkiem

Szanowny mieszkaniec parteru chyba się już od obraził bo zaś czuje jak się kopie

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
koniecznie chwal se swoim brzuszkiem

me dziecie jest jakos leniwe ostatnio albo wlasnie kopie w druga strone.. bo sa momenty ze w ogole go nie czuje i wtedy sie wkurzam... mi brzuszek stoi w miejscu nie chce zbytnio rosnac

kurcze wkurzylam sie bo wlasnie wypatrzylam na wyprzedazy garazowej u mnie w Malborku laktator z tommee tippee za cale 25 zl... co prawda reczny i uzywany... ale w stanie idealnym... eszz...
ktoras chetna ?

- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kasiu, współczuję, mi na szczęście jeszcze nic nie leci, ale pewnie wszystko przed nami

Zubi, ale nas dużo łączy

Zosia, mi też straszne żyły wyskoczyły na piersiach

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Smieję się że to będzie moje odwzorowanie tylko z większą przewagą FOCHÓW i słowa NIE

Zaraz dodam

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zosiaxvx
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kasiu fajna cena za laktator ale ja już na allegro zamowilam i czekam aż do mnie dotrze