BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 miesiąc temu #762854 przez zubi
Dzięki mamuśki za miłe przywitanie.

w takim razie parę słów o nas:
Agnieszka, 28 lat, Torunianka, mężatka od trzech lat, przyszła mama- termin ok.27 lutego. Ciąża z zaskoczenia- chociaż mówią że w małżeństwie wpadek nie ma :P

Maleństwo: pierwsze nasze, chyba dziewczynka bo w USG nic nie było widać, rozwój prawidłowy, 21/22 tydzień.

Razem: Przytyłyśmy ok, 1,5 kg, z czego mała waży 450 g ( USG 9.10.2013), więc dużo nas nie przybyło. Samopoczucie w ciąży ok, prawie żadnych mdłości w pierwszym trymestrze i teraz ( codziennie rano pół szklanki wody z cytryną i jako placebo zadziałało :)). Tylko senna byłam i drzemka w dzień 2 h była obowiązkowa, ale teraz już senność ustąpiła.
Czasem czytam o różnych objawach w ciąży, a u mnie nic się nie zmieniło- tylko papryka mi się odbija po jedzeniu więc ograniczyłam jej spożywanie.

2 w 1 i czekamy, te kopniaki i fikołki które towarzysza nam podczas dnia są słodkie, dzięki nim wiem że jest nas dwoje i wszystko ok ( poprzedni tydzień spędziłyśmy w rodzinnych stronach i wtedy mała dawała popalić kopniak za kopniakiem- teraz w domu jakby się uspokoiło, czyżby dziecko wyczuwało zmianę otoczenia?

Pozdrawiam, Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #762857 przez zubi
A mi znajoma podpowiedziała że wystarczy zwykła oliwka bambino codziennie wieczorem wmasowana w miejsca narażone na rozciągnięcia? Co o tym uważasz?

Marudka napisał:

hej dziewczynki :) dawno mnie nie było bo byłam troche zalatana, praca ciągle jakies szkolenia z pracy kosmetyczne do tego byłam ostatnio tez na warsztatach bezpieczny maluch więc nawet nie mam kiedy do kompa zasiąść.
Probowałam nadrobić posty i któraś z was pisała ze czytała wypowiedz dermatologa, że kremy na rozstępy nic nie dają. To ja powiem ze swojej strony jako dermokonsultantka.
Otóż kremy na rozstępy pomagaja a to z tej racji ze uelastyczniają skórę, mają w składzie oleje, różnego rodzaju substancje wzmacniające skóre, a w trakcie ciąży skóra na brzuchu,piersiach, pośladkach bardzo nam się napina i rozciąga przez co pękaja włókna skóry właściwej i powstaje brzydki czerwony rozstęp żeby była szansa, że będzie nie widoczny kremem trzeba smarować od razu kremem na blizny lub istniejące rozstępy, który będzie miałam działanie zabliżniające i regenerujące bo rozstęp to nic innego jak blizna. A smarowanie kremem na rozstępy już po ciąży kiedy one są utrwalone praktycznie nic nie da.
Wiadomo można mieć tendencje do tworzenia się rozstępów przez płytkounaczyniowioną skórę, brak profilaktyki w smarowaniu i blizna gotowa. Więc warto się smarować nie koniecznie dorgimy preparatami przeznaczonymi dla kobiet w ciąży bo wiadomo one są drogie ale nawet zwykłym olejkiem migdałowym 2 razy dziennie aby porządnie wzmocnić skórę :)

ale się rozpisałam :)

11 lata 5 miesiąc temu #762912 przez kasiek21
uhuhuuu rozpisalyscie sie jak nie wiem :D My dopiero podnieslismy si z lozko, chociaz tak wlasciwie pobudka byla jak zawsze o godzinie 8 ale staralam sie jeszcze zasnac.. przez co jestem gorzej zmeczona... esszzz...

Zubi
witamy w gronie :)
Macie juz wybrane imie dla waszej coreczki ?:)

Marudka
masz racjie... ja niestety tendencjie do rozstepow mam i brak we mnie nawyku smarowania sie.. po prostu mi sie nie chce i wiecznie o tym zapominam... przez co prazki na brzuszku juz sa i to znaczne... no coz :D to moje Igorowe paseczki :)

wszystkim chorym duzooo duzooo zdrowka :) mnime sie chorubsko jak na razie nie trzyma i bardzo dobrze :) za to jest nam strasznie goraco... wyobrazcie sobie ze ja po dworze chodze w samej bluzie... bo jakbym miala zalozyc kurtkę to bym chyba sie przegrzała...

kurcze babki wam tez tak z cycow leci ?? zalozylam na noc czysta koszulke a juz mam ja cala mokra.. pelno plam... to jakas tragedia jest... teraz tez siedze (jeszcze w pizami :P ) i doslownie czuje jak mi leci... i co chwila patrze a tu kolejna plamka... SZOK!

11 lata 5 miesiąc temu #762915 przez tweety1992
Witam wszytskich ;) Ja dziś w dobrym humorze wstałam. Na początek dnia dostałam porządnego kopniaka w rękę którą trzymałam na brzuchu (pierwszy raz taki mocny) Tatuś też chciała to sie chyba obraziło i wgl się juz nie rusza :p Także na dzisiejszy dzień obraza wielka chyba :P

Witamy nową mamusię :) Zyczymy miłego pobytu tu u Nas i wielu radości ciążowych :)

JA Wam się przyznam że chyba jednak u mnie będzie dziewuszka bo cały czas słodkie tylko i taka jakas jestem aż za słodka. Czytałam troszkę na ten temat i się okazuje że wg tego będzie dziewczynka. Ale to się okaże na kolejnym USG tylko nie wiem kiedy ono będzie :( Bo wizyte kontrolna mam 21 pazdziernika.

Co do chorób. U mnie nawet nie myslę o tym i izoluje się jak tylko moge bo jestem słabo zahartowana i byle jakis zarazek i zaraz mam zapalenie oskrzeli i gradła, JA tylko na to choruje gardło i oskrzela masakra (no i pęcherz ;/)

Życze wszytskim chorym szybkiego powrotu do zdrowia a ym zdrowym żeby się nie pochorowały ;)

Uff ale się rozpisałam.

Idę męża błagać żeby się ruszył mi po słodkie i bułeczki mniaaam

11 lata 5 miesiąc temu #762930 przez aska27
Kasiu mi jeszcze nie, uff.. ale wszystko przede mną :blink:

Tweety jeszcze chwile i zobaczysz kto w Twoim brzuszku mieszka :blink:
Podobno rzeczywiście apetyt na słodkie wróży dziewczynkę,ale jak to jest to się pewnie przekonamy niebawem.

Zubi dopisana :blink:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #762931 przez zosiaxvx
zubi napisał:

Witam, przyszłe lutowe mamy :)

Na waszym forum jestem nowa- poleciła mi go koleżanka która zaglądała tu podczas swojej ciąży.

Też jestem przyszłą lutową mamą z Torunia, termin porodu druga połowa lutego i chyba będzie dziewczynka :)

Czujemy się dobrze, teraz na urlopie z którego już chyba nie wrócimy.

Liczę na owocną wymianę zdań i porad z innymi przyszłymi mamami. Pozdrawiam, Aga

gratulacje, kolejna dziewczynka :silly:

Asiu cos czuje ze w Twoim brzuszku też mieszka dziewuszka :side:

Zubi masz termin w urodziny mego męża :)

Kasiek mi jeszcze siara z piersi nie leci tylko żyły mi powychodziły blee :huh:

jak narazie to rozstepy widze ze robią mi sie na
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i cellulit też :S :S

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 5 miesiąc temu #762934 przez zosiaxvx
aska27 napisał:

Kasiu mi jeszcze nie, uff.. ale wszystko przede mną :blink:

Tweety jeszcze chwile i zobaczysz kto w Twoim brzuszku mieszka :blink:
Podobno rzeczywiście apetyt na słodkie wróży dziewczynkę,ale jak to jest to się pewnie przekonamy niebawem.

Zubi dopisana :blink:

ale nas duuuuużo :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i bardzo dobrze :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #762936 przez tweety1992
Ja zaś mam taki śmiesznu paradoks. Bo termin mam na 28 lutego ale niech się tak zdarzy że w 2014 będzie 29 luty i wtedy mi się urodzi dziecko. To co wtedy? Urodziny co 4 lata będzie obchodzić ? Hahaha xD Z mężem to próbujemy rozkminiać ale zawsze się to kończy śmiechem i żartami ;)

Szczerze to chciałabym juz żeby coś było wiadomo czy to dziewczynka czy chłopiec i ile waży mierzy bo nic nie wiem i się denerwuję tylko.

Ehh załamałam się bo maż nie chce się ruszyc do tej Biedronki. Jego to sie nawet wołami nie ruszy jak sie uprze

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #762940 przez zosiaxvx
Tweety to wtedy przesuną datę urodzenia albo na 28 luty albo 1 marzec tak mi sie wydaje :) z tego co czytam to rok przestepny ma byc w 2016 roku :)

11 lata 5 miesiąc temu #762945 przez tweety1992
Eee ... to nie mam co się martwić ;) Ale ciekawe jest to z tym jednym dniem :p

Jeżeli chcecie pochwalę się Wam moim "mini" brzuszkiem :p

Szanowny mieszkaniec parteru chyba się już od obraził bo zaś czuje jak się kopie :D

11 lata 5 miesiąc temu #762949 przez kasiek21
tweety
koniecznie chwal se swoim brzuszkiem :)

me dziecie jest jakos leniwe ostatnio albo wlasnie kopie w druga strone.. bo sa momenty ze w ogole go nie czuje i wtedy sie wkurzam... mi brzuszek stoi w miejscu nie chce zbytnio rosnac :P ale pocieszam sie tym ze ma jeszcze czas no i ze to moje pierwsze dziecie :)

kurcze wkurzylam sie bo wlasnie wypatrzylam na wyprzedazy garazowej u mnie w Malborku laktator z tommee tippee za cale 25 zl... co prawda reczny i uzywany... ale w stanie idealnym... eszz...
ktoras chetna ? :)

11 lata 5 miesiąc temu #762950 przez Edi28
Faktycznie, ale nas dużo, i bardzo dobrze :), no i praktycznie w naszych brzuszkach też same dziewczynki :)
Kasiu, współczuję, mi na szczęście jeszcze nic nie leci, ale pewnie wszystko przed nami :)
Zubi, ale nas dużo łączy :) miasto, wiek, pierwsze dziecko i w dodatku dziewczynki :)
Zosia, mi też straszne żyły wyskoczyły na piersiach :(

11 lata 5 miesiąc temu #762957 przez tweety1992
No mnie dziś na dzień dobry kopnęło w rękę dość mocno a jak tatuś rzyszedł też chciał poczuć to sie nie ruszało do teraz. I znowu sie rusza a jak męża zawołam to zapewne przestanie. Chyba się nie chce tatusiowi pokazać jak się rusza pięknie :p
Smieję się że to będzie moje odwzorowanie tylko z większą przewagą FOCHÓW i słowa NIE :p

Zaraz dodam ;) Wczoraj robione po południu

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #762963 przez tweety1992
Prosze obiecane fociory ;)

Nie doszłam na którym lepiej widać także wystawiam dwa ;)

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #762971 przez zosiaxvx
Tweety wygladasz super :) gdzie Ty kobito masz brzuszek?? :silly:

Kasiu fajna cena za laktator ale ja już na allegro zamowilam i czekam aż do mnie dotrze :dry: :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka