- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Masz moze juz imiona wybrane dla dziecka? Jeśli tak dopisałabym do tabelki

Lunia oj, dziewczyny tez pisały,ze musza uzupełniać żelazo,na pewno Ci coś doradzą.
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

z dobrych wiadomości udało się optykowi naprawić moje okulary

a już jutro zobaczę moją Malutką

Tweety ja co wizytę mam zlecone jakieś badania do zrobienia, morfologię i mocz ogólnie drugi raz.
ja też nie mam za wiele rzeczy dla Dzidzi, w tym miesiącu planujemy małe odświeżenie mieszkania, a od kolejnego zacznę powoli kolekcjonować wyprawkę, mamy jeszcze chwilę czasu, damy radę

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Lunia ja tez biore zelazo bo mam anemie, na poczatku wyniki mialam idealne, a po 20 tyg hemoglobina i te inne za niskie. Traz staram sie jest wiecej posilkow zawierajacych zelazo, buraczki cwiklowe, zielone warzywa i miesko, ale to nie zawsze wychodzi.
A co do badan to ja dostaje skierowane na kazdej wizycie ok co 6 tyg, moj lekarz tez pilnuje tej toxoplasmozy, bo bylam w ryzyku ale jak do tej pory jest ok.
I od poczatku pije magnez, a dzisiaj w nocy mialam masakryczny bolesny skurcz lydki jakby mnie ktos zlapal jakas metalowa reka i sciskal z calej sily

A mam pytanie czym smarujecie brzuszki i czy pojawiaja sie juz rozstepy

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wola, ja rozstępów jeszcze nie mam, ale stosuję kremy (miałąm już z perfekty, zaji, a teraz mam jakiś krem z Rosmanna, bo mi znajoma poleciła, ale to nie był dobry pomysł, jak dla mnie jest bardzo słaby...
mi się skóra na brzuchu wysusza, że masakra, dwa razy dziennie smarować to za mało... ale częściej po prostu nie daję rady, zastanawiam się, jaki teraz kupić

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

co do szkoly rodzenia... chcialabym ale nie sama. a moj G niestety czasu na to nie ma a wiec coz. pooddycham w domu sama hehe. i poloznej tez nie biore, szkoda mi kasy a poza tym moze zdazyc sie ze akurat bedzie miala 2 porody w tym samym czasie, albo dyzur w szpitalu lub cos innego. nigdy nic nie wiadomo wiec po co marnowac kase.
rozstepy... mam i nic na to nie poradze. a powody sa 2 :-D brak mego samozaparcia w smarowaniu sie... i genetycznie. mam tendencjie do rozstepow. juz przed zajsciem w ciaze mialam ich sporo. bio-oilem tez sie smarowalam ale tez stwierdzilam ze za drogi. i przeszlam na ziaje z seri mama mia. jest naprawde fajny. i tani. a ziajke uwielbiam. mam zamiar tez me dziecie ziajka smarowac

a badania... mialam robione na poczatku sierpnia. wszystkie mozliwe. teraz moj lekarz (po zmianie) we wrzesniu powiedzial ze jest jeszcze czas i dopiero teraz da mi skierowania, wiec sie nie martwie

edi
gratuluje udanej naprawy okularow :-D
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeszcze nie mam bo nie znamy jeszcze płci. Może po 21 już będzie wiadomo
ok, myślała,ze moze myśleliście już nad imionami

Edi super,ze obyło się bez kupna okularów,oby służyły jeszcze długo

Wola ja mam małe rozstępy z poprzedniej ciazy,dokładnie powstały w ostatnim tyg

Oj, no i współczuje skurczów... bardzo nieprzyjemne uczucie

- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Tweety to moja pierwsza ciąża i też wszystko jest dla mnie nowe, ale jestem zdziwiona, że nie miałaś dodatkowych badań, mi nawet grupy krwi nie chciał wpisać, bez dodatkowego badania zrobionego w ciąży, gdyż to badanie miało również na celu sprawdzenie przeciwciał, czy nie zachodzi konflikt...
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
o tak z tym konfliktem i grupa krwi to masz racjie. u mnie na szczescie i ja i moj G mamy taka sama grupe krwi a wiec super i nie ma o co sie martwic

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Aska myślałam nad chłopcem ; Dominik a dziewczynka ; to myslę że mąż wybierze bo ja cały czas mam wiarę na synusia a on na córunie

Edi28 no ja też się dziwię ale no cóż może taki lekarz. Ale wyniki miałam idealne oraz wszystkie cisnienia itd. USG także nie mówił żeby coś się działo złego. Także albo rzeczywiscie kijowy lekarz albo taka zaje... jestem

- myszka76
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Witam wszystkie po długiej przerwie, ale jak ja to usłyszałam w pracy " jak się chce iść na chorobowe to należy zrobić wszystko co leży na biurku swoim i nie tylko swoim", tak więc odwaliłam kawał DOBREJ roboty i jestem do przodu

Pozdrawiam wszystkie "stare i nowe twarze", mam nadzieję że teraz odrobię zadanie przeglądając wasze zapiski na tym forum.
- w.monia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...

Rzeszów, wita co prawda troszkę mglistą pogodą, ale coraz bardziej złotą jesienią

Co do badań: cały komplet toxo, hiv i te inne robiłam po pierwszej wizycie u lekarza, grupy krwi tylko nie robiłam, bo miałam zrobioną ale musiałam lekarzowi pokazać oryginał zaświadczenia

Na następną mam zrobić krzywą cukrową i mocz.
Myślę, że krwi nie każde mi robić na każdą wizytę bo generalnie wyniki mam dobre

Chciałam powiedzieć, że Filipek też się z Wami chciał przywitać bo ładuje w brzuchu ile się da

Wczorajszy dzień miałam jakiś ciężki

Co do kremów na rozstępy to smaruję się

Ja podobnie jak myszka76 zabieram się za pracę, bo trzeba się powoli do jakiegoś zwolnienia przymierzać

Buziaki