BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 miesiąc temu #759465 przez kasiek21
czesc dziewuszki.

tweety
cisza byla bo weekend :-) tak to juz u nas bywa :-)

magda
byc moze ze twoja lekarka zrobila to polowkowe nic ci o tym nie mowiac.
a to usg polowkowe to po prostu lekarz wlasnie sprawdza dokladnie poszczegulne czesci ciala, robi pomiary brzuszka, glowki, kosci udowej i nosowej. sprawdza serduszko, mozdzek i inne narzady :-) paluszki raczki i w ogole, w ogole. my nawet widzielismy galki oczne :-) paluszkow policzyc sobie mlody nie dal bo chowal je co chwila albo machal ze uchwycic sie nie dalo. tak jak tlumaczyl mi gin. serduszko w okolicach 22-24 tygodnia powinno wypelniac wiekszal czesc brzuszka. :-)
a najlepiej zapytaj swoja pania doktor :-)

asia
brzucho duzee!!! nie ma tam przypadkiem blizniakow :-P

a ja kobietki umieram. pol nocy nie spalam tak mnie zab boli :-( znowu osemka daje o sobie znac. mecze sie z nia juz dobre 3 lata a ona nadal sie nie przebila :-(
a do tego siara mi zaczyna z cycow leciec :-/ cala koszulke mam poplamiona po nocy :-/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #759490 przez Marudka
hej dziewczynki:)
ja z rana zapraszam Was na moją relacje z warsztatów Świadoma Mama na moim blogu.
dermofanka.blogspot.com/2013/10/warsztaty-swiadoma-mama.html

11 lata 5 miesiąc temu #759493 przez Marudka
Ja dziś na 8 do pracy, przebudziałm się po 4 do toalety i mała nie dała mi już pospać tak się wierciła do 6, że nie usnełam już do tego moja labradorka pół nocy się kręciła bo ja spałam w sypialni a mój poległ w salonie i nie wiedziała z kim ma spać więc troche spala u mnie troche z pańciem :P

11 lata 5 miesiąc temu #759506 przez Elmirka85
Kasia ja miałam taki sam problem z ósemką , co chwilę robił mi się stan zapalny a ona się nie przebiła i usunęłam ją u chirurga stomatologicznego. Polecam, bo potem masz spokój- oczywiście po ciąży :)

Oj Marudka to niewyspana jesteś, może kawkę wypij z mleczkiem ;)

Asiu u mnie możesz w tabelce zmienić na Wiktoria :) :) :)
nadal nie mogę uwierzyć :)
miego dnia

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #759509 przez aska27
Kasiu kurcze współczuje z powodu bólu zęba :dry: paskudy... akurat teraz musi się odzywać!
Moze wypróbuj wkładki laktacyjne,co?

Madziumysle,ze był tak jak Kasia napisała. Ja tez ostatnio miałam mierzonego dizdziusia,lekarz nic nie wspomniał,ze to to badanie połówkowe.. po prostu szczegółowo mierzą dziecko.

Marudka zawsze chciałam isc na te warsztaty,ale nie dotarłam.

Wola jak Lukasek?

Elmirka zmieniłam od razu jak tylko napisałaś :)

11 lata 5 miesiąc temu #759510 przez Edi28
I my witamy się z rana, właściwe już z pracy :)
Plany niedzielne zrealizowane tylko w połowie, tzn. połowa materiału do przeczytania przeczytana, reszta leży, niestety, eh... ale za to spędziłam miły wieczór :)
Kasiu współczuje bólu zęba, normalnie nie cierpię tego...
Marudka ja też się wybieram na te warsztaty, ale dopiero w listopadzie :)
Miłego dnia Kobietki :)

11 lata 5 miesiąc temu #759512 przez Elmirka85
Dzięki Asiu :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #759523 przez wola82
Dzien doberek :)
Dziekuje Asia Lukasa juz zaprowadzilam dzisiaj do przedszkola, bo w sumie zdrowy jest, a w domu juz z tych nudow to w sumie tylko plakal, uspokajal sie na spacerze, a dzisiaj juz od 8 siedzial pod drzwiami z budami na nogach i mnie poganial, zebym sie ubierala.
Mam nadzeje ze juz nie wroci zadne paskudztwo, teraz ja walcze ze swoim przeziebieniem :angry:
Madziu Kasia ma racje doktorka pewnie zrobila polowkowe nic nie mowiac.
Kaska wspolczuje Ci bolu zeba, moge Cie tylko tak pocieszyc, ze porod mniej boli jak bol zeba :)

Oj widze ze nas duzo dzisiaj niewyspanych :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #759524 przez aska27
Elmirka85 napisał:

Dzięki Asiu :kiss:

:blink:

Wola super!!!

Zosiu
o której masz badanie?

11 lata 5 miesiąc temu #759525 przez wola82
Marudka napisał:

hej dziewczynki:)
ja z rana zapraszam Was na moją relacje z warsztatów Świadoma Mama na moim blogu.
dermofanka.blogspot.com/2013/10/warsztaty-swiadoma-mama.html

Wyglada ciekawie, poczytam pozniej bo teraz na kurs musze sie zbierac.
Milego dzionka.

11 lata 5 miesiąc temu #759650 przez tweety1992
Witam z rana ;) Ja też dziś nie do końca wyspana jestem. A mam dzis na 15,15 do szkoły ;/ Tak mi się nie chce tym batdziej że się wyprowadziłam i mam 1.5 godziny dojazdu z dojściem. Na dodatek mi strasznie nie dobrze nawet nie wiem czemu. Zjadłam sobie 2 bułeczki z pasztetem i popiłam herbatą a teraz mam już tak jak na początku ciąży choćbym miała zaraz zwrócić wnętrzności z obiadem z zeszłego miesiąca.
Ja się nie mogę doczekać 21.10 bo mam wizytę u lekarza.

11 lata 5 miesiąc temu #759702 przez aisod
Hej!

Ja też dołączam do niewyspanych... Może spałam dziś w sumie 2 godziny :/

Połówkowe to po prostu dokładne badanie dzidzi czy wszystko ma na miejscu ;) Także tak, jak dziewczyny piszą pewnie miałaś robione "bez mówienia nazwy". Nie masz się co martwić Madziu.

Tweety coś miętowego polecam :)

11 lata 5 miesiąc temu #759706 przez aska27
oj ,a co tutaj takie niewyspane mamusie? jeszcze na nieprzespane noce przyjdzie czas :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #759773 przez kasiek21
no i czas powrotu do domku :-)
weekend u siostry dobiegl konca. wracam steskniona do mego G :-)

przy okazji kupilam pieluchy tetrowe te co w biedronce w promocji :-) jakiejs tam specjalnej rewelacji nie ma, ale najgorsze tez nie sa :-) a wiec nie zaluje ze kupilam. napewno sie przydadza :-)

11 lata 5 miesiąc temu #759783 przez w.monia
Witam Mamusie :)

My po weekendzie spędzonym z mężusiem :) szkoda, że się tak szybko skończył :(

Ja nawet się wyspałam, bo chyba po prostu zmęczona byłam.

Bieszczady :) piękne, bo złote :) pospacerowaliśmy trochę, dotleniłam się, ale najważniejsze, że razem :lol: Filipek dawał czadu w brzuchu :) ale to chyba z radości, że tata był obok :) a Łukasz mówił, że jak spałam to przyłożył sobie rękę do brzucha to istne szaleństwo się tam działo :) aż w szoku był :silly:

Miałam ogromną ochotę pójść na Połoniny, ale w sumie ani butów, ani spodni, ani kurtki - kompletne nieprzygotowanie do takiego wyjścia a do tego coraz częściej "plączą" :blink: mi się nogi i trochę się bałam :pinch: więc stwierdziliśmy, że trzeba odpuścić :woohoo:

Tylko jakiegoś doła wieczorem złapałam, gdy wróciłam sama do domu i co chwilkę łzy się lały :( a do tego o mały włos a spadłabym wczoraj ze schodów :ohmy: powiem Wam, że w życiu się tak szybko nie łapałam barierki :pinch: ... ale strachu się najadłam :( masakra :(

kasiek21 - moja teściowa też dzisiaj była w Biedronce, pieluchy kupiła i patrzyła jeszcze na ręcznik, który miał dzisiaj być, ale się jej nie podobał i nie wzięła, w zamian za to wstąpiła do Lidla i kupiła sweterek, ogrodniczki i rajstopki :D

Ja byłam zapisana na warsztaty Bezpieczny Maluch, tylko, że przeziębienie kazało leżeć w łóżku i nie poszłam, ale Dobra Mama dobra-mama.pl/ organizuje podobne warsztaty w Rzeszowie 9 i 10 październik i na te się wybieram :)

Dobrze, że za pół godziny koniec pracy :lol: potem na 16:00 na ćwiczenia i wieczorkiem do mamy :)

Pozdrawiam Was Kochane :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka