BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 miesiąc temu #759790 przez kasiek21
w.monia
owszem reczniczki bez rewelacji. i takie byle jakie kolory, a w dodatku w pepco np sa tansze :-) ja kupilam w pepco i jestem zadowolona :-) tez ogladalam :-)
fantastycznie ze weekend udany :-)
i zazdroszcze tej energi eh.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #759795 przez ineeze
Kochane co sądzicie o szkole rodzenia? Będziecie uczestniczyć? i o pomyśle zatrudnienia "osobistej" położnej? Spotkałam się z takimi poglądami. :unsure:

[url=http://www.suwaczek.pl
/] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #759822 przez tweety1992
Aisod nawet momentami miętowe nic nie pomaga. Straszne te moje dolegliwośći ale trzeba z tym jeszcze troszkę pożyć. A co do dotleniania to ja mam problem z tym. Nie że nie lubie wychodzic na spacery tylko że zaczął się ten kochany okres zmiennej pogody i choróbsk. Ja ostatnio miałam zapalenie oskrzeli 2 tygodnie a teraz po tygodniu przerwy zaś coś mnie łapie. Cytrynki herbatki itp biore nawet cebule i czosnek jem (mąż to ucieka ode mnie bo podobno tak śmierdzę) ale nie do końca pomaga. U mnie strasznie szybko się rozwijają choroby. A tak co porabiacie w te pochmurne popołudnie ? I czy któraś mamusia jest z okolic Katowic? Ponieważ niestety nie znam tu szpitali ponieważ mieszkam z 1.5 miesiąca dopiero tutaj tak to Bytom i tez tam lekarza mam. Będę wdzięczna za pomoc ;)

11 lata 5 miesiąc temu #759824 przez tweety1992
Ja nie będę chodzić ponieważ zwyczajnie nie miałabym na to czasu. Ale wg mnie dobry pomysł.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #759874 przez Lunia
Witam przyszłe mamusie :)
Dzień faktycznie senny.
Marudka- również witam wrocławiankę, od razu milej ;) Zastanawiałaś się już może nad szpitalem, w którym chcesz rodzić?

Elmirka
- moje gratulacje :)

Tweedy- ja z siusianiem mam podobnie... w nocy bardzo często wychodzę, do tego w między czasie przez dłuższy czas nie mogę usnąć, a potem śpię do 10.30 ;/

Kasiek- ja również kupiłam pieluchy i też myślę, że są całkiem spoko. A te ręczniki faktycznie bez rewelacji.

Ineeze- ja chodzę do szkoły rodzenia. Bardzo sobie chwalę. Czytam dużo książek a mimo to i tak położna więcej dopowie, także moim zdaniem to jest super sprawa. W razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze można zapytać. Ostatnio nawet rozmawialiśmy o wymaganych badaniach i okazało się, że części dziewczyn nie zostały one zlecone. Poza tym za każdym razem dostajemy różnego rodzaju próbki, co jest fajną sprawą, bo już dla siebie wypatrzyłam fajny balsam, a do tego różnego rodzaju zniżki. A ostatnio jeszcze dostaliśmy butelkę.

Chciałam wam napisać, że dziś byłam pić glukozę. Nie taki diabeł straszny :) Fakt za smaczne nie jest. Ja wkropiłam sobie połowę cytrynę i dało radę, wypiłam duszkiem byle mieć to z głowy. Trochę później źle się czułam ale to na zasadzie jakbym zjadła coś niedobrego. Natomiast po mnie była dziewczyna i niestety po godzinie zasłabła. Ale podobno tak organizm reaguje w sytuacji, kiedy ma się problem z cukrzycą. Także głowa do góry, przejść to musimy, a nie ma co się niepotrzebnie źle nastawiać bo każdy reaguje inaczej.

11 lata 5 miesiąc temu #759883 przez aska27
Lunia no to zazdroszczę,ze jestes juz po badaniu, ja wybieram się w piątek.

Ineeze nie będę chodzić do szkoły rodzenia, chociaz też uważam,ze to fajna sprawa.
Co do położnej tez nie planuje, mam to szczeście,ze akurst moja znajoma pracuje w szpitalu gdzie będę rodzić. Gdyby był inna sytuacja tez poszukałabym fajnej i pomocnej położnej.

Dziś znowu miałam sen,ze rodziłam, znowu w 28 tyg. Ostatnio tak samo. Tym razem znowu przez cięcie,o co byłam zła.. mówiłam,ze jeszcze nie czas,ze za wcześnie itp... nerwowy sen.

11 lata 5 miesiąc temu #759888 przez Adziaaa
Witam Mamy po dłuższej przerwie :)

Czytałam Was przez cały ten okres. Cieszę się że u Was wszystko w porządku :)
Miesiąc temu wróciłam do polski z Anglii. Rozstałam się z ojcem dziecka, a teraz zostałam sama z tym wszystkim na głowie bez jakiegokolwiek wsparcia z jego strony jedynie mogę liczyć na moją rodzinę:( muszę to wszystko jakoś ogarnąć :( bo ojciec mojego dziecka okazał się nieodpowiedzialnym, bezmyślnym, tchórzem który myśli tylko o sobie. Ciąża przebiega ok pomimo tego jak bardzo źle się czułam psychicznie. bardzo dużo stresów, dni i nocy przepłakanych aż się dziwie że przez ten stan w jakim się znalazłam nie poroniłam. 10tego mam wizytę (badanie genetyczne) i mam nadzieję że wszystko jest ok. Ruchów nie czuje troszkę się martwię z tego powodu, ale jestem dobrej myśli :)

Gratuluje Pięknych brzuszków :3majcie się zdrowo i mam nadzieje że mi wybaczycie ta dłuższą przerwę :)

11 lata 5 miesiąc temu #759893 przez Edi28
Ineeze ja się zapisałam do szkoły rodzenia, ale zacznę do niej uczęszczać dopiero od listopada, plusem jest to, że tę szkołę prowadzi główna położna szpitala, w którym będę rodzić :) A położnej nie planuję.
Lunia dzięki za pocieszenie z tą glukozą, słyszałam, że to badanie jest dosyć nieprzyjemne :( zobaczymy...
Kasiu, ja też nabyłam pieluchy z biedronki, a właściwie moja mama zakupiła, dostała totalnego bzika, chodzi i kupuje rzeczy dla Małej :) dziś nawet zwróciłam jej uwagę, żeby nie przesadzała, bo w końcu skompletuje nam wszystko - usłyszałam, że to jej pieniądze i będzie wydawała tyle ile będzie chciała i kiedy chciała :P no i kłóć się z taką :D
w ogóle spotkała mnie dziś wielkie nieszczęście, okulary (nieodłączny element mojego życia) rozpadły się na dwie część w pracy :( nie dość, że dziś mam smutaśny humor, to jeszcze to... eh a gorzej, że optyk daje 50% szans na naprawę :( jeszcze mi przyjdzie inwestować w nowe okulary :( Cóż dobrze, że istnieją soczewki :)
Adziaaa witaj, kurczę przykro się czyta takie niusy, ale pamiętaj, na pewno będzie dobrze, na pewno sobie poradzisz, a rodzina będzie Cię wspierać, a ojciec dziecka nie wiem, co traci. Głowa do góry :)
Buziaki

11 lata 5 miesiąc temu #759901 przez tweety1992
Widząc co piszecie nie wiem już co komu odpowiadać tak szczerze :p
Nie wiedziałam nawet że można tetrowe w Biedronce kupić. Ile kosztują i w kazdej Biedronce to mozna ? Ja mam obok siebie Biedronke ale zimno strasznie i nie chce mi sie tym bardzien na darmo ruszać.
Myślę sobie czy by nie zrobić sobie pierożków z wiśniami i kakałkiem :D
Adziaa głowa do góry ;) Najprawdopodobniej nie był Was wart. Mój poprzedni facet z którym miałam dziecko tez okazał się nieodpowiedzialny i straciłam dziecko. Dobrze że masz rodzinę i wsparcie w niej ;) Ja teraz mam męża który mnie wspiera a rodzina ani z jednej ani z drugiej prawie wgl sie nie interesuje. Jedyne co to moja babcia wyposażyła Nas ost w pralkę i kuchenkę bo jesteśmy dopiero po przeprowadzcce.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #759904 przez aska27
Adziaaa teraz na pewno Ci ciezko, przykro,ze takie sytuacje spotykają nas w najmniej oczekiwnaych momentach no i teraz gdy bardziej spokój i wsparcie jest nam potrzebne. Nie pocieszę Cię pewnie pisząc,ze tez sie wyprowadziłam i mieszkam sama ze synkiem u moich rodziców, a mąz jak ma czas i chęci to przyjezdza. Takie życie :dry: Wszystko się ułoży,ale potrzeba czasu. Swoją droga skoro Tój facet tak się zachował to lepiej ze wczesniej,że się coś konczyło niż później, a Ty ze wsparciem swojej rodziny poradzisz sobie, na 100%! Trzymam kciuki i mocno ściskam.

Edi
niecały miesiac temu tez zmuszona byłam wymienic okulary. Były w stanie opłakanym, reperowane u optyka dwa razy,ale moje dziecko na dobre je w koncu wykoczyło. No i 400zł poszło. Dobrze,ze masz jeszcze soczewki.

11 lata 5 miesiąc temu #759920 przez tweety1992
Ja powinnam nosić okulary ale nie nosze i leżą sobie:p A jak samopoczucie u Pań ?

11 lata 5 miesiąc temu #759941 przez kasiek21
co do okularow i soczewek...
ja osobiscie kocham soczewki. najwspanialsza rzecz jaka mozna bylo wymyslec :-) sa nie odlacznym elementem mej garderoby. ja sobie je chwale, nie nawidze okularow.

adzia
eh co za face. typowy samiec. przykro mi, ale bedzie dobrze, zobaczysz :-)

co do biedronki to mysle ze w kazdej o ile sie nie rzuca i nie wykupia :-P wiec lec, bo sie oplaca :-)

a ja wlasnie wrocilam z zakupow z moim G :-) to zesmy zaszaleli. kupilismy poszefki na posciel do lozeczka plus ochranacz, myjke, skarpeteczki, szczotke do klaczkow, dla mnie wkladki laktacyjne :-D cudownie :-D

11 lata 5 miesiąc temu #759944 przez Magda28
Witam w ten poniedziałkowy wieczór :blink: dzieki dziewczyny uspokoiłyście nmnie z tym badaniem połówkowym,pewnie juz je wykonała nie mówiąc mi o tym,bo raczej by nie zapomniała mi zrobić tym bardziej ,że chodzę prywatnie i wcale nie mało płacę za wizytę... :)

Andzia widocznie nie był Was wart,czasem jest lepiej bez partnera niż miałabyś się z nim meczyc...jeżeli masz rodzinę,ktora Ci pomoże to musi być dobrze.Trzymam kciuki :)
Tyle naskrobalyście ,że już się pogubiłam z tym co czytałam :P Ja też ide na tę glukozę za dwa tygodnie zobaczymy...a też musiałyście czekać 2 godziny?bo podobno się nie spaceruje po tym tylko siedzi??

11 lata 5 miesiąc temu #759955 przez wola82
Adzia przykro mi, ale trzymaj sie i nie daj sie, nie byl wart ani Ciebie ani Twojego dziecka, a p o co Ci taki ktory ma wszystko za przeproszeniem w pupie... A dziecko kiedys mu wygarnie co o nim mysli.

No faktycznie rozpisalyscie sie ze nie wiadommo co komu pisac.

O jak dobrze ze ja nie musze miec okularow, ale moj maz i synek nosza i to wystarczy.

Pieluchy ma od wyboru do koloru po przez szare :) biale :laugh: w misie sloniki motylki itd...
Nos mam zatkany i nie moge oddychac :S

Ja glukoze pewnie gdzies pod koniec miesiaca bede robic.
I na zakupy tez musze sie wybrac dla siebie bio juz ledwo co sie w obecne mieszcze ehhh nie lubie tego.

11 lata 5 miesiąc temu #759985 przez tweety1992
Ja kurcze chyba jednak mam leniwca w sobie xD Bo wczoraj poczułam a dziś jakby nie było hahah :D Śmiechu warte ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka