BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 miesiąc temu #762972 przez Adziaaa
Witam wszystkie Mamusie :)

Wczoraj byłam na usg genetycznym .. :)Będę mieć dziewczynkę Lili <3 wszystkie jest ok oprócz serduszka :( możliwe ze ma wadę serca.. nie jest to pewne .. mam skierowanie na specjalistyczne badania :( bardzo się martwię:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #762973 przez tweety1992
To z przodu małe to mój brzuch zosiaxvx :p Chociaż mąż twierdzi że to bęben jest

11 lata 5 miesiąc temu #762979 przez kasiek21
Andzia
Kobitki nie martw sie na zapas... :) wszystko bedzie dobrze, zobaczsz... mi na poprzednim usg (tj.18.09) powiedzial ze serduszko jest troszke za male.. ale nie martwie sie, teraz w pniedzialek jeszcze sprawdzi i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. czasem po prostu wody plodowe moga zaklucic troszke slyszenie tego serduszka... ja jestem dobrej nadzieji i wiem ze twa piekna coreczka bedzie zdrowaa!! :*

tweety
gdyby nie ta bluza pewnie bylo by widac wiecej :) no i jeszcze lepiej gdybys stala i nie lezala... ale tak to zdjecie sliczne... i zarabiaszczy pieseczek :D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #762981 przez zosiaxvx
Adziaaa napisał:

Witam wszystkie Mamusie :)

Wczoraj byłam na usg genetycznym .. :)Będę mieć dziewczynkę Lili <3 wszystkie jest ok oprócz serduszka :( możliwe ze ma wadę serca.. nie jest to pewne .. mam skierowanie na specjalistyczne badania :( bardzo się martwię:(

znów dziewuszka :lol: gratulacje !
Adziaa wiem ze fajnie nam sie mówi -nie martw sie ! bo to jest pewne ze i tak sie bedziesz martwic, mam nadzieje kochana ze wszystko wyjdzie na nastepnym badaniu ok trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

mi to sie nawet zdjęcia brzuszka nie chce zrobic zeby wam pokazac :) co tu dużo mówic zleniwiłam sie jak cholera :lol: choc nie powiem bo do pracy to bym sie wróciła :lol:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 5 miesiąc temu #762982 przez tweety1992
Postaram się póżniej wrzucić inne tylko muszę namówić Pana leniwca żeby zrobił ;)
Już mi to nie jedna osoba powiedziala że Miki jest fajny :) Chociaż z zachowania momentami irytujący :p

11 lata 5 miesiąc temu #762988 przez Lunia
Kasiek mi nie leci siara, ale moja koleżanka tak miała od 7 tygodnia ciąży. Urodziła miesiąc temu i w ogóle mleka nie ma :( ale pewnie to nie reguła...

Adziaaa trzymam kciuki, że nie okazało się nic poważnego! Ja się też strasznie bałam o serduszko bo w mojej rodzinie jest wiele przypadków dzieci z wadą serca.

Zosia u mnie też straszny leniwiec :P Ja nawet nie wiem jak zrobić żeby suwaczek mi się cały czas pokazywał... a nie chcę mi się o tym szukać :P

Muszę wam napisać, że jednak stwierdzono u mnie cukrzycę ciążową i niestety dieta ;/
Kiedyś myślałam, że ciąża to jest zajebisty okres, że można się opychać do woli i w ogóle. A u mnie ciągle coś, jak nie nadciśnienie, potem sprawdzanie czy dziecko się rozwija bo za małe było (na szczęście okej), teraz za mało żelaza, lekarz się martwi bo jeszcze nic nie przytyłam (co więcej w ciąży schudłam 8 kg), to jeszcze doszła mi dieta z powodu cukrzycy ;/
I muszę odstawić moje ukochane winogrona :( ale czego się nie robi dla dziecka.

11 lata 5 miesiąc temu #762989 przez Adziaaa
kasiek21 tu chodzi o to że miedzy komorami prawdopodobnie nie ma przegrody..albo fragmentu przegrody, a tak nie może być.. nie wiem zobaczymy.. co prawda Pani doktor robiła usg mi 1.5h i prawie cały czas serca. Na początku wychodziło własnie ze nie ma tej przegrody.. Później Lili zmieniła pozycje i wyglądało na to że jednak jest.. trzeba to sprawdzić.. Lepiej dmuchać na zimne :) jak macie podobne problemy to na prawdę nie zastanawiajcie się tylko sprawdźcie czy aby na pewno ok z maluszkiem..

Co do objawów ciąży .. myślałam ze chłopczyk będzie.. Żadnych wymiotów nic nawet mnie nie mdliło.. super się czułam jak na początku ciąży tak i teraz.. na słodkie mnie nie ciągnie.. wręcz przeciwnie.. Cera mi się poprawiła... wszyscy mówili że chłopak będzie po objawach a to jednak dziewczynka :)

11 lata 5 miesiąc temu #762992 przez kasiek21
aj te wszystkie objawy chlopak czy dziewczyna to tylko zabobony :D chociaz nieraz sie sprawdza... mi np cera sie nie poprawila.. co chwile jakies wypryski, plamki, plameczki :)

lilu
ach.. nie dobrze... same problemy... ale nie martw sie, bedzie dobrze... ja tez jeszcze nic nie przytylam ale tez nie schudlam az tyle. schudlam kilogram i na tym koniec...

a ja wlasnie czaje sie na pomaranczke... mmmm... uwielbiam :D

11 lata 5 miesiąc temu #762995 przez Adziaaa
dziewczyny a Wy już kupujecie maleństwu wyprawkę? chodzi mi o to czy ogarnoł Was już szał zakupowy? i kiedy planujecie kupić wózek czy tam łóżeczko?

11 lata 5 miesiąc temu #762997 przez Edi28
Adziaa wiem, że łatwo mówić, nie martw się, ale bądźmy dobrej myśli, na pewno będzie wszystko dobrze :) Wiadomo, trzeba wszystko dokładnie sprawdzić i trzymać kciuki, by wszystko było dobrze :)
Lunia współczuje cukrzycy ciążowej, ale tak na pocieszenie, to tylko kilka miesięcy, już mniej niż więcej :)
ja cały czas przed badaniem na glukozę...
a co do kilogramów ja na razie mam 4 kg do przodu, zobaczymy co dalej, bo mam chęci na słodkie :)
A co do zabobonów odnośnie do płci, mi wszyscy wmawiają, że to powinien być chłopczyk, bo tak dobrze wyglądam i kształt brzuszka też niby na chłopca miał wskazywać, a we mnie siedzi Hania :)

11 lata 5 miesiąc temu #763001 przez kasiek21
andzia
ja mam juz prawie wszystko... brakuje mi kosmetykow jeszcze jednego kompletu poscieli i reczniczka jednego.. i juz wszystko :D ewentualnie paru ciuszkow jeszcze tylko...
jesli chodzi o wozek to mamy takie

www.google.pl/search?q=x+lander+xa+czerw...2zj.html%3B437%3B461

11 lata 5 miesiąc temu #763045 przez tweety1992
Ja na razie nie mam prawie nic. Ale powoli zbieramy ;)
Byłam dzis w Biedronce i prawie wykupiłąm pół regału amciania :p

Kasiek baardzo ładny wózek :D
My chcemy zielony z czarnymi kwiatuszkami badz czarno biały w kółeczka.

Aaa bo bym zapomniała. Co polecacie i co myślcie bo mam dylemat czy łóżeczko turystyczne miekkie czy drewniane i ryzyko poobijania?

11 lata 5 miesiąc temu #763058 przez kasiek21
tweety
dlaczego ryzyko poobijania??
po to wlasnie sa ochraniacze na lozeczko :-)
moim skromnym zdaniem lepiej standardowe drewniane. do turystycznego strasznie trzeba sie schylac. a na kregoslup nie jest to wcale takie dobre. w turystycznym nie ma mozliwosci regulacji wysokosci. o takim mozna pomyslec gdy dziecie bedzie juz samo stalo. a bynajmniej takie jest moje zdanie.

11 lata 5 miesiąc temu #763076 przez tweety1992
No ja zaczerpnąć chciałam Waszej opinii... Bo ja autentycznie wolę drewniane ale mąż za żadne skarby nie chce sie zgodzić na takie. Mówi że turystyczne bo dziecko będzie miało miekko i wgl. Ehh Ci faceci.

11 lata 5 miesiąc temu #763081 przez zosiaxvx
Adziaaa napisał:

dziewczyny a Wy już kupujecie maleństwu wyprawkę? chodzi mi o to czy ogarnoł Was już szał zakupowy? i kiedy planujecie kupić wózek czy tam łóżeczko?

ja zamówilam podkłady ligline etc na allegro teraz własnie czekam na swoją paczkę :) już ponad połowe rzeczy bede miec ;)

Lunia współczuje cukrzycy ,ale tak jak mówisz czego sie nie zrobi dla Maluszka :side:

Kasiek sliczny wózeczek,słyszałam ze x landery sa bardzo dobre :blink:

a mi sie wszystko z zabobonów sprawdza co do dziewuszki,cera mam ochydna-pryszczatą ogólnie zle sie czuje -wszystko boli , tu kłuje tam kłuje :blink: :blush:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka