- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
Oj pospałabym jeszcze :)a tu trzeba było wstać na 7:00 do pracy
Zosiu teraz to się oszczędzaj, nio może rzeczywiście jakaś maść, bo co do masażu to nie bardzo wiem czy ktoś się podejmie w momencie gdy masz tam pewno jakiś stan zapalny :/ ale musiałabyś zapytać a która to część kręgosłupa, bo z tego co wiem to chyba nikt nie masuje odcinka lędźwiowego w ciąży. Barkowy, szyjny czasem piersiowy owszem ale poszukać i popytać zawsze warto a póki co zacytuję Ci " wypadki chodzą po ludziach a nie po lesie" głowa do góry dasz radę
Edi28 kochana to taki wymuszony romantyzm słonko oj we wszystkich trzeba odnaleźć pozytywną stronę nie musiałaś dodawać, że świece to tylko dlatego, że prądu nie było a relację z wizyty na pewno zdam - obiecuję
tweety1992 bać się nie masz czego, ponieważ to nie boli. Ilość glukozy tak jak dziewczyny pisały powinnaś mieć napisane na skierowaniu. Ja miałam 75 g z pobraniem po 2 godzinach. Jeśli oczywiście laboratorium się godzi to warto mieć ze sobą pół cytryny. Ja zadzwoniłam wcześniej i zapytałam czy mogę przynieść i Pani powiedziała, że jak najbardziej badanie słodziutkie oj słodziutkie a co to tego żeby Cię ukucie nie bolało, to wiem że w aptece można kupić taki żel znieczulający, ale jak to działa pojęcia nie mam.
Tak jak aska27 Ci napisała musisz być na czczo i ja po swoim badaniu miałam nie jeść, nie pić i nie chodzić jednym słowem siedziałam na czterech literach w poczekalni i patrzyłam jak Filip szaleje - oj chyba słodkie z niego dziecko będzie
aska27 kochana dotleniałaś się jednym słowem z Mikołajkiem czemu ściągnęłaś mnie myślami ?? po głowie Ci chodziłam ?
Kurde nogi mnie bolą, bo dziś znów dopadł mnie rano skurcz a potem to chyba wszystko w łydce takie spięte i ściśnięte ... ale co tam czego matula nie zniesie dla swego dziecięcia
Przypominam wszystkim mamusiom, że od kilku miesięcy jesteśmy w pakiecie 2 w 1 więc warto powoli zwolnić i sobie to uświadomić ...
Życzymy Wam spokojnego dzionka
Buziaki
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witamy ze słonecznej małopolski, oby tak cały dzień świeciło jak w chwili obecnej.
Ja dziś jeszcze w łóżeczku, musiałam wziąć dzień wolnego, bo... jak głupia kretynka wczoraj po pracy uparłam się i pojechałam z mężem na cmentarz umyć nagrobek mojego taty, i jednym słowem przesadziłam. Całą noc miałam skurcze brzucha a kręgosłup wchodzi mi do .... Nie mogłam się podnieść więc zadzwoniłam i poprosiłam o dzień urlopu. Mam nadzieję że zaraz mi to minie, bo nie mam ochoty na cały dzień w łóżku.
Pozdrawiamy Was gorąco i gładzimy brzuszki
Miłego i słonecznego dnia.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zosiek uważaj no!!! Widzisz,ze teraz nie ma żartów. A jak dziś plecki, jak samopoczucie?
Monia zastanawiałam się co u Ciebie Fajnie,ze napisałaś. Na skurcze nóg mozna łykać magnez będąc w ciazy? Mi pomaga jakpodciągnę palce do góry tak w strone kolana, wypróbuj
Myszka oj tez odpoczywja wiecej, uwazaj!!! Niby nic,a potem ciezko.
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Masz rację, ale człowiek taki narwany, chciałby wszystkiego dopilnować... a później przerąbane, chociaż już deko lepiej, wstałam i wrzuciłam pranie do pralki...
Kurcze no nie umiem leżeć, czasami mnie szl.... trafia bo nie mam siły na to czy tamto, mąż mówi odpocznij a ja jeszcze to, tamto, siamto i owanto... yyyyyyy. Macie jakąś receptę na zwolnienie tempa życia?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jej wpółpracujemy w biurami przy sprzedazy mieszkania i mam juz ich serdecznie dosć paskudy
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Monia w moim poradniku pisali że na skurcze łydek najlepszy jest masaż więc od czego mamy tych naszych tatuśków ( niech biorą nasze łydki w swoje ręce )
myszka korzystaj z przymusowego dnia wolnego dzidzia na pewno zadowolona że ma uwagę mamy dziś tylko dla siebie
twetty przede mną też test glukozy ale ja się wybieram dopiero ok 10.11 przed kolejna wizytą ( damy radę )
issaka nadal czekamy na zdjęcia 3D ciekawa jestem jak wam wyszły ( wrzuć chociaż jedno
Pozdrawiamy,
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Mąż w pracy i troche mi sie smutno zrobiło bo nawet pies mnie olewa i sie schował.
Dzisiaj czeka mnie zrobienie prania bo wczoraj całe mieszkanie wysprzątała.
Zubi mnie też sie tak bardzo nie spieszy z tym badaniem bo w sumie po cichu się przyznam że wole żeby ktoś ze mna poszedł w razie czegos.
U mnie samopoczucie ok ale zaczyna mnie martwic kwestia poranków. Bo od 2 dni wstaje żeby przed pracą mężowi kawe zrobic i strasznie mi nie dobrze wymioty mnie zbiera zgaga poteżna i serce boli momentami. Czy to normalne?
Mały leniuszek sie dzisiaj od rana rusza lekko takze chyba zaczynam wchodzic w okres codziennych ruchow
Miłego dnia
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pozazdroscic moze moj maly tez w koncu wezmie sie za rosniecieoj to faktycznie moja " mała" Sara pobiła rekord 816g to duzo hehe
Mąż się śmieje,ze tam gdzieś się ukrywa drugie
w.monia
W którym tygodniu ciazy trzeba zrobic te testy, ja mam wizyte 12 listopada i nic mi nie mowil, tylko zwykla morfologia i mocz. Nie wiem czy to bedzie wtedy za wczesnie jeszcze czy poprostu zapomnial...
A w ogole jak dlugo czeka sie na wyniki tego testu glukozowego?
A co do usg 3D to wole ogladac dzidzie na czarno-bialym ekraniku. Nie wiem, czy to zalezy od sprzetu, ale mi w ogole nie podoba sie dzidzia na tym filmiku, takie to rozmazane wszystko. Nie takie slodkie malenstwo jakie widac na plakatach pokazujacych ciaze tydzien po tygodniu. Choc fakt faktem, mozna sie posmiac z tych krzywych min jakie stroi Czytalam gdzies ze od 25 tc dzidzia ma juz swoj wyraz buzki, ktory juz sie nie zmieni do porodu, tylko troche sie zaokragli, bo malenstwo caly czas tyje. Patrzac na to usg wcale slodkiego bobasa nie bylo. Moze za duzo sobie wyobrazalam
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Mnie moja przyjaciolka ktora rodzila mowila ze miedzy 24-28 tyg sie robi glukoze
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
dziewczynki no boli w dole pleców ! wczoraj mąż przekładał mnie z jednego boku na drugi, bo sama nie potrafiłam
i powiedzcie mi jak tu zwolnic tempo jak sie ma 2,5 letniego szkraba w domu a mąż do wieczora w pracy
Aneteczka moja ginka też chyba zapomniała o badaniu na tą cukrzyce bo nadal dostałam skierowanie tylko na mocz i morfologie a jak pojde do niej to bedzie juz to 30 tc!! nosz kurde zrobie chyba na własny koszt\!!!!!!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do dzidzi z USG to ja niewielę widzę niestety, Mikołajka widziałam super dokładnie, tutaj niebardzo,ale najważniejsze dla mnie,ze lekarz mówi,ze z dzidziulą moją jest ok
Tweety dasz radę, nie taki "diabeł straszny" Po porostu słodkie badanie,a pobranie krwi trwa sekundkę, głowa w druga stronę Będzie dobrze.
W szpitalu gdy się okazało,że będę miała ciecie jednak to wtedy mnie pokuli.. u mnie jest problem ze znalezieniem dobrej żyły... nieprzyjemne,ale czego się nie robi dla dziecka
A co do samopoczucia to ciężko doradzić, oby objawy szybko minęły.
Przyznam się,ze ja na tej diecie pozbyłam się zgagi chociaz tyle
Zosia zadzwon do lekarza, zapytaj o to badanie. Swoją droga niedrogie jest ok 15zł jakby coś
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
taka ładna pogoda za oknem, aż szkoda w pracy siedzieć na piątek wzięłam urlop, muszę zrobić tę glukozę, mnie jedyne co martwi, to ewentualny wynik, ja tak lubię słodkości nawet zaczęłam sama sobie narzucać ograniczenia, bo tak to mogłabym jeść i jeść słodkie
Zosiu, życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności, bez żadnego bólu i strzykania w plecach
w.monia, faktycznie trzeba doceniać to co jest, więc miałam wczoraj miłą niespodziankę i kąpiel przy świecach
wracam do pracy Miłego dzionka
ah zostało już "tylko" sto dni
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
Kochane zmykam pobory robić bo w piątek "Matki Bożej Pieniężnej" a pracownicy już chodzą i pytają czy przelewy pójdą rano