- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie też pierwsza ciąża i też jeszcze nic nie mam, poza kilkoma ciuszkami, które m.in. zakupili Nam znajomi itd. Rozglądam się za kilkoma rzeczami, wybrany mamy wózek, nosidełko, ale jeszcze do zakupów trochę czasu Nam zostało... Pewnie pod koniec listopada będziemy się do tego zbierać, bo wiemy, że na święta i tak będą wydatki.
A czy to takie nienormalne, że jeszcze nie mamy rzeczy. Do lutego jeszcze czas;D
kurcze, od kilku dni coś mnie kuje pod żebrem, coraz ciężej się oddycha, szybciej się męczę i ciężko przekręcić się z boku na bok:D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Sarenka spokojnie do lutego zdążysz wszystko mieć O objawach powiedz lekarzowi przy wizycie, ale pewnie to tylko dzidzia Cię uciska.
Twetty najważniejsze, że serduszko posłuchane Zawsze to coś
No i ja dołączam do podwójnych babek Noszę pod serduchem dziewczynkę! Na dzień dzisiejszy będzie Kinia
Dobrej nocy Mamuśki!
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Kasiu gratuluje odwagi. Oby Wam się udało z maluchem
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aisod no to gratuluję córeczki Czyli mam zmienić Patrycję na Kingę?
Sarenka spokojnie jeszcze czas Faktycznie nie ma co odkładać zakupów na grudzień, jest duzo innych wydatków.
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Hej dziewczyny.
U mnie też pierwsza ciąża i też jeszcze nic nie mam, poza kilkoma ciuszkami, które m.in. zakupili Nam znajomi itd. Rozglądam się za kilkoma rzeczami, wybrany mamy wózek, nosidełko, ale jeszcze do zakupów trochę czasu Nam zostało... Pewnie pod koniec listopada będziemy się do tego zbierać, bo wiemy, że na święta i tak będą wydatki.
A czy to takie nienormalne, że jeszcze nie mamy rzeczy. Do lutego jeszcze czas;D
kurcze, od kilku dni coś mnie kuje pod żebrem, coraz ciężej się oddycha, szybciej się męczę i ciężko przekręcić się z boku na bok:D
Z tym kluciem to nie wiem co to moze byc, ale pewnie nie zaszkodzi lekarzowi powiedziec.
To calkiem normalne, i po porodzie mozna sie wybrac na zakupy, a do porodu tylko zeby uzbierac te niezbedne rzeczy, ja juz mam wszystko bo to moje 2 dziecko, takze ja nic nie musialam kompletowac, oprocz wozka, a ze trafila nam sie napprawde super okazja to skorzystalismy, a tylko przy okazji sie cos bedzie kupowac co sie oczywiscie przyda.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
Wola super ze coreczka kazda z nas co ma chlopca to zauwazylam ze teraz bedzie miec dziewczynke do parki
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Super!!! że to nie tylko ja mam zakupy przed sobą, wybiorę się na nie pewno w końcówce listopada albo w styczniu. Od listopada chyba pójdę się na L4, nie wiem tylko ile potem czeka się na wypłatę chorobowego od czasu dostarczenia zwolnienia do Zus???
Zosia co się stało?? Nie wkurzaj się, zrób dobre kakao i wszystkie złości miną
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
słyszałyscie o zimie stulecia?? www.goldenline.pl/forum/3354418/zima-2013-2014-zima-stulecia/ żeby tylko sie to nie spełniło z tymi 30 stopniowymi mrozami bo mleko nam zamarznie w piersiach
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja zakupy wyprawkowe robię bardzo powoli, takie porządne zakupy planujemy rozłożyć na grudzień i styczeń, niestety w tym miesiącu remont, w przyszłym musimy kupić opony zimowe i opłacić szkołę rodzenia, więc wielkiego wyboru nie mamy ale nie stresuję się, mamy czas
Zosiu życzę poprawy humoru
Myszko ja też rozważam pójście na zwolnienie od połowy listopada, pracę lubię, niby nie jest ciężka, ale poranne wstawanie mnie już naprawdę męczy Niestety też nie wiem, ile się czeka na wypłatę pieniążków z ZUS-u.
Buziaki
- kasia1722
- Wylogowany
- gaworzenie
- ***Tak Bardzo Was Kocham Moje Skarby***
Ja piszę dopiero dziś bo mąż zabrał komputer na delegacje a wczoraj bolał ząbek i siedziałam w domku na L4 a dzis już w pracy więc pisze
Co do L4 to zależy od ilości pracowników w firmie... jeżeli jest podajże powyżej 30 pracowników to wypłaca zakład pracy zgodnie z waszym terminem wypłaty jeśli macie 10 to 10 jeśli ostatniego to ostatniego itd. inaczej jest gdy w firmie pracuje mniej osób wtedy wypłaca bezpośrodnio ZUS i ma na to czas do 30 dni od złożenia L4 w ZUSie jeżeli L4 za jeden miesiąc peny kalendażowy wiałyście na dwóch turach wypłate wypłacona możecie miec nawet za cały miesiąc dopiero po 2 miesiącach bo 30 dni pierwsze L4 i 30 dni drugie L4 a ZUS nie spieszy sie z wypłacaniem pieniędzy bo jak wiadomo ich niemają. Także ja ciesze sie ze mam wypłacane przez zakład pracy i zawsze 10 jest Ale i tak nadal pracuje
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Tak Asiu możesz zmienić na Kingę Przynajmniej dopóki się coś nie zmieni znowu
Zosia ja tam się zimy nie boję... Ale wolałabym, żeby aż tak mroźno nie było.
Myszka chyba czeka sie do 30 dni, ale nie jestem pewna
Co do zakupów wyprawki to ja jedyne co kupuje, to jakieś ciuszki,których wiem, że mi brakuje, a znajdę w moich ulubionych sklepach "za 1 zł" Tak to czekam, żeby było bliżej lutego.
Pozdrawiam!
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja też mam zły humor, wczoraj sie zbeczałam bo mój mąż porysował nową podłogę , bo nie wiedział,ze w naszym łózku jest doczepiony klocek zamiast jedenj nóżki i porysował w dwóch miejscach i zla jestem do dzisiaj
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ZUS z tego co wiem wypłaca za dwa okresy , do 15 i do 30 dnia m-ca. Jeżeli pracodawca dobrze wypełni Z-3 to myślę,ze normalnie wyplaci. A jak będzie jakiś błąd to niestety może się wydłużyć... a ZUS się przyczepia do każdej kropki niestety ...
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
hej ale mam zły humor wrrr
Wola super ze coreczka kazda z nas co ma chlopca to zauwazylam ze teraz bedzie miec dziewczynke do parki
Zosiu masz racje wiemy jak sie dzieci robi hihi Nie no najwazniejsze zeby dobrze wychowac.
Ja tez w nie najlepszym, zawsze sie znajdzie ktos kto go zepsuje, a pozniej ciezko poprawic.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
mi z ZUSU pieniążki przyszly 9-tego (moja wypłata) czyli tak jak z zakładu pracy
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
pogoda za oknem piękna ,cieplutko i przyjemnie
tylko ja jakaś nie wyraźna coś mnie chyba bierze i tak mam od kilku dni ale próbuje się nie dać
co do ZUSU to mi wypłacają w tym samym czasie tak jak pracodawca jeszcze sprzed L4
Miłego dnia