BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #770144 przez Sarenka
Hej dziewczyny.
U mnie też pierwsza ciąża i też jeszcze nic nie mam, poza kilkoma ciuszkami, które m.in. zakupili Nam znajomi itd. Rozglądam się za kilkoma rzeczami, wybrany mamy wózek, nosidełko, ale jeszcze do zakupów trochę czasu Nam zostało... Pewnie pod koniec listopada będziemy się do tego zbierać, bo wiemy, że na święta i tak będą wydatki.
A czy to takie nienormalne, że jeszcze nie mamy rzeczy. Do lutego jeszcze czas;D

kurcze, od kilku dni coś mnie kuje pod żebrem, coraz ciężej się oddycha, szybciej się męczę i ciężko przekręcić się z boku na bok:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #770164 przez aisod
Kasiek bardzo dobra decyzja! Trzymaj się dzielnie!

Sarenka spokojnie do lutego zdążysz wszystko mieć ;) O objawach powiedz lekarzowi przy wizycie, ale pewnie to tylko dzidzia Cię uciska.

Twetty najważniejsze, że serduszko posłuchane :) Zawsze to coś :)

No i ja dołączam do podwójnych babek ;) Noszę pod serduchem dziewczynkę! Na dzień dzisiejszy będzie Kinia :D

Dobrej nocy Mamuśki!

11 lata 2 miesiąc temu #770174 przez tweety1992
No najważniejsze że żyje i ma się dobrze. Kopało dziś jak najęte.

Kasiu gratuluje odwagi. Oby Wam się udało z maluchem ;)

11 lata 2 miesiąc temu #770175 przez aska27
Kasiu trudna decyzja,ale skoro serducho tak dyktuje to tak trzeba! :kiss:

Aisod no to gratuluję córeczki :) Czyli mam zmienić Patrycję na Kingę?

Sarenka spokojnie jeszcze czas :blink: Faktycznie nie ma co odkładać zakupów na grudzień, jest duzo innych wydatków.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770262 przez wola82
Sarenka napisał:

Hej dziewczyny.
U mnie też pierwsza ciąża i też jeszcze nic nie mam, poza kilkoma ciuszkami, które m.in. zakupili Nam znajomi itd. Rozglądam się za kilkoma rzeczami, wybrany mamy wózek, nosidełko, ale jeszcze do zakupów trochę czasu Nam zostało... Pewnie pod koniec listopada będziemy się do tego zbierać, bo wiemy, że na święta i tak będą wydatki.
A czy to takie nienormalne, że jeszcze nie mamy rzeczy. Do lutego jeszcze czas;D

kurcze, od kilku dni coś mnie kuje pod żebrem, coraz ciężej się oddycha, szybciej się męczę i ciężko przekręcić się z boku na bok:D

Z tym kluciem to nie wiem co to moze byc, ale pewnie nie zaszkodzi lekarzowi powiedziec.

To calkiem normalne, i po porodzie mozna sie wybrac na zakupy, a do porodu tylko zeby uzbierac te niezbedne rzeczy, ja juz mam wszystko bo to moje 2 dziecko, takze ja nic nie musialam kompletowac, oprocz wozka, a ze trafila nam sie napprawde super okazja to skorzystalismy, a tylko przy okazji sie cos bedzie kupowac co sie oczywiscie przyda. :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #770328 przez zosiaxvx
hej ale mam zły humor wrrr :(

Wola super ze coreczka :) kazda z nas co ma chlopca to zauwazylam ze teraz bedzie miec dziewczynke do parki :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #770332 przez myszka76
Dzień dobry Dziewczynki ;)
Super!!! że to nie tylko ja mam zakupy przed sobą, wybiorę się na nie pewno w końcówce listopada albo w styczniu. Od listopada chyba pójdę się na L4, nie wiem tylko ile potem czeka się na wypłatę chorobowego od czasu dostarczenia zwolnienia do Zus???
Zosia co się stało?? Nie wkurzaj się, zrób dobre kakao i wszystkie złości miną :)

11 lata 2 miesiąc temu #770353 przez zosiaxvx
własnie nic sie nie stało :) wstałam lewą nogą,ale zjadłam śniadanko i już jest ok :) humor wrócił do normy :)
słyszałyscie o zimie stulecia?? www.goldenline.pl/forum/3354418/zima-2013-2014-zima-stulecia/ żeby tylko sie to nie spełniło z tymi 30 stopniowymi mrozami :) :lol: bo mleko nam zamarznie w piersiach :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #770356 przez Edi28
Witajcie :)
ja zakupy wyprawkowe robię bardzo powoli, takie porządne zakupy planujemy rozłożyć na grudzień i styczeń, niestety w tym miesiącu remont, w przyszłym musimy kupić opony zimowe i opłacić szkołę rodzenia, więc wielkiego wyboru nie mamy :) ale nie stresuję się, mamy czas :)
Zosiu życzę poprawy humoru :)
Myszko ja też rozważam pójście na zwolnienie od połowy listopada, pracę lubię, niby nie jest ciężka, ale poranne wstawanie mnie już naprawdę męczy :) Niestety też nie wiem, ile się czeka na wypłatę pieniążków z ZUS-u.
Buziaki

11 lata 2 miesiąc temu #770394 przez kasia1722
Witajcie :)

Ja piszę dopiero dziś bo mąż zabrał komputer na delegacje a wczoraj bolał ząbek i siedziałam w domku na L4 a dzis już w pracy więc pisze :)

Co do L4 to zależy od ilości pracowników w firmie... jeżeli jest podajże powyżej 30 pracowników to wypłaca zakład pracy zgodnie z waszym terminem wypłaty jeśli macie 10 to 10 jeśli ostatniego to ostatniego itd. inaczej jest gdy w firmie pracuje mniej osób wtedy wypłaca bezpośrodnio ZUS i ma na to czas do 30 dni od złożenia L4 w ZUSie jeżeli L4 za jeden miesiąc peny kalendażowy wiałyście na dwóch turach wypłate wypłacona możecie miec nawet za cały miesiąc dopiero po 2 miesiącach bo 30 dni pierwsze L4 i 30 dni drugie L4 a ZUS nie spieszy sie z wypłacaniem pieniędzy bo jak wiadomo ich niemają. Także ja ciesze sie ze mam wypłacane przez zakład pracy i zawsze 10 jest :) Ale i tak nadal pracuje :)

11 lata 2 miesiąc temu #770395 przez aisod
Dzień dobry!

Tak Asiu możesz zmienić na Kingę :) Przynajmniej dopóki się coś nie zmieni znowu ;)

Zosia ja tam się zimy nie boję... Ale wolałabym, żeby aż tak mroźno nie było.

Myszka chyba czeka sie do 30 dni, ale nie jestem pewna :)

Co do zakupów wyprawki to ja jedyne co kupuje, to jakieś ciuszki,których wiem, że mi brakuje, a znajdę w moich ulubionych sklepach "za 1 zł" ;) Tak to czekam, żeby było bliżej lutego.

Pozdrawiam!

11 lata 2 miesiąc temu #770399 przez issska1986
Hej laski,

ja też mam zły humor, wczoraj sie zbeczałam bo mój mąż porysował nową podłogę , bo nie wiedział,ze w naszym łózku jest doczepiony klocek zamiast jedenj nóżki :angry: i porysował w dwóch miejscach :angry: i zla jestem do dzisiaj :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ZUS z tego co wiem wypłaca za dwa okresy , do 15 i do 30 dnia m-ca. Jeżeli pracodawca dobrze wypełni Z-3 to myślę,ze normalnie wyplaci. A jak będzie jakiś błąd to niestety może się wydłużyć... a ZUS się przyczepia do każdej kropki niestety ...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770433 przez wola82
zosiaxvx napisał:

hej ale mam zły humor wrrr :(

Wola super ze coreczka :) kazda z nas co ma chlopca to zauwazylam ze teraz bedzie miec dziewczynke do parki :)

Zosiu masz racje wiemy jak sie dzieci robi hihi :woohoo: Nie no najwazniejsze zeby dobrze wychowac.
Ja tez w nie najlepszym, zawsze sie znajdzie ktos kto go zepsuje, a pozniej ciezko poprawic.

11 lata 2 miesiąc temu #770446 przez zosiaxvx
Wola :lol:

mi z ZUSU pieniążki przyszly 9-tego (moja wypłata) czyli tak jak z zakładu pracy :)

11 lata 2 miesiąc temu #770552 przez andzia90
Hej dziewczyny :)
pogoda za oknem piękna ,cieplutko i przyjemnie :)
tylko ja jakaś nie wyraźna coś mnie chyba bierze i tak mam od kilku dni ale próbuje się nie dać :)
co do ZUSU to mi wypłacają w tym samym czasie tak jak pracodawca jeszcze sprzed L4
Miłego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka