BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #769075 przez kasiek21
witam mamusie wieczorowa pora :-)

wlasnie podjelam decyzjie o zmianie trybu zycia :-D w poniedzialek wybieram sie joge dla ciezarnych, a w czwartek do szkoly rodzenia. :-) a co mi tam... :-) troszke ruchu nie zaszkodzi. a wrecz przeciwnie :-) do szkoly niestety sama, bo moj pracuje ale coz. pewnie nie ja sama bede bez partnera.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769088 przez wola82
Tez dzisiaj myslalam o Jodze dla ciezarnych, bo mi kosci strzykaja i ruszam sie jak "woz z weglem", przydalo by sie cos takiego na rozciagniecie. Dobry pomysl Kaska.

11 lata 2 miesiąc temu #769174 przez andzia90
Hej dziewczyny :) ale miałam dziś noc okropną .. nie mogłam usnąć dopiero kolo 3 w nocy padłam, czyżby była wczoraj jakaś pełnia??? A mój Maciuś tak kopał w nocy ze nie wiedziałam jak mam leżeć :)W Krakowie dziś piękna pogoda słoneczko świeci wiec trzeba iść na jakiś spacerek :) mam takie pytanie czym się sugerujecie przy wyborze wózka dla waszego malucha i czy macie jakiś godny polecenia ???

11 lata 2 miesiąc temu #769206 przez wola82
Dzien dobry, u nas mglisto i szaro. Lukas z tatusiem w parku, poszli sie troge nalykac wilgotnego powietrza.
Ja w nocy spie jak dziecko, tylko rano mam potworny bol plecow i ciezko jest sie z lozka podniesc.

Co do wozkow, to ja patrze przede wszystkim na sztywna gondole i kolka, bo zima wygodniejsze sa duze i najlepiej pompowane, no i dobrze jak kosz pod wozkiem jest tez pojemny.
Ale my pewnie dokupimy tylko gondole do Lukasa spacerowki, bo mozna bez problemu znalezc do Chicco, a w zimie tez mi zalezy zeby jednak ta gondola chronila malenstwo.

11 lata 2 miesiąc temu #769258 przez tweety1992
Witajcie. U mnie piękna słoneczna i ciepła pogoda że aż się chce iść na spacer.

Ja wybrałam wózek ze sztywną gondolą,dużymi pompowanymi kołami i dość dużym koszem u dołu. Jedyny mankament to to ze nie posiada torby którą jestem zmuszona dokupić.

Ja dziś przespałam całą noc pomijając fakt że do 3 oglądalismy tv i wstaliśmy o 12 :p
Miałam piękny sen o tym że syn Nam sie urodził i był bardzo do męża podobny. Aż się budzić nie chciało ale pęcherz wzywał :(

11 lata 2 miesiąc temu #769281 przez Sarenka
Nasz typ to wozek jedo fyn memo 2013 3w1.
A tym czasem ruszam do Lublina do kolezanki. Maz w pracy a za oknem piekna niedziela. Coz robic?

11 lata 2 miesiąc temu #769297 przez aska27
hej dziewczyny :)

Jej dzis niedziela, same słodkości w domu,a ja mam zakaz :P czuję się jak na diecie odchudającej :blink: ale moze mi się przysłuży hihi Zdrowie dzidzi najważniejsze!

Widzę,ze temat wózków, my pozastajemy przy wózku po Mikusiu, nam się bardzo podobał i praktyczny jest. Ale wybór teraz jest przeogromny!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769313 przez w.monia
Witajcie :)

3 noc po naszym upadku udało się w końcu jakoś przespać. Co prawda ruszam się na łóżku jak dżdżownica ale dajemy rade :D

Jutrzejsze ćwiczenia i tak muszę odwołać, ale cóż nie dam rady.

Powiem Wam, że po trudach, znojach i braku przekonania, że jest mi to niezbędne zamówiłam sobie poduszkę do spania. Jak przyjdzie do domu i prześpię na niej kilka nocy to znam relację czy warta była zachodu :)

W Rzeszowie od rana świeci piękne słonko :) więc domyślam się, że Bieszczady zalane tłumem turystów. Łukasz w Opolu w delegacji a my z Filipkiem sami na gospodarce :D więc stwierdziłam, że nie będę siedzieć w domu i pojechałam do rodziców :) dobrze, że są tylko 8 km ode mnie :) przesiedziałam u nich pół dnia, wróciłam do domu zjadłam pyszne ciastko z czerwoną porzeczką i wypiłam herbatkę żurawinową a teraz czekam, bo umówiłam się z koleżanką :) szkoda przesiedzieć takie piękne popołudnie w domu :) więc się dotlenimy :)

Co do wózka to my mamy wybrany EDREMA IQ :) Gdy szukaliśmy to podobnie jak dziewczyny patrzyłam na pompowane koła, możliwość regulacji amortyzatorów i stelaż aluminiowy oraz to co wchodzi w skład zestawu a co muszę dokupić bo jest tylko opcją.
Nasz wybór: tylko w kolorze zielonym :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #769316 przez aisod
My też zostajemy przy starym wózku, niby ciężki, ale duży i pojemny :P Dwoje dzieci sie na nim mieści (spacerówka). Także myślę, że nie będzie sensu zmieniać.

Ja cały dzień świętuje i leniuchuje :) Przepraszam, że nie odpiszę na wszystkie tematy, ale tylko przeleciałam z grubsza wszystko i już nawet nie pamiętam zbytnio co czytałam :P hehe

Miłego popołudnia Kobietki!

11 lata 2 miesiąc temu #769318 przez tweety1992
ładny wózeczek Moniko ;)

Ja zaraz na spacer idę ;)

11 lata 2 miesiąc temu #769319 przez aska27
Monia a wasnie chciałam pytac jak sie czujesz po tym upadku.. dobrze,ze wszystko ok.
Wózek super!! Ładnie wygląda :)

Aisod ja tez dziś leniuchuje,a co :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #769327 przez w.monia
aska27 kochana :) kolano obdarte ale to najmniejszy pikuś :) ubiłam bok i prawdopodobnie żebro więc boli jak diabli :) po prostu uważam teraz jak się kładę, jak wstaje, jak siadam :) lekarz powiedział, że najważniejsze, że nie jest pęknięte ale generalnie nawet do 3-4 tygodni mogę odczuwać ból.

Zła byłam na siebie okropnie, ale lekarz się uśmiechnął :) kazał zwolnić tempo - uświadomić sobie, że jest nas dwoje a nie jedno i po prostu na siebie uważać, a wypadki chodzą po ludziach a nie po lesie :)

Powiem Wam, że po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że mam fajnego lekarza prowadzącego :) bo gdy napisałam mu rano smsa, że latałam po chodnikach to kazał przyjechać, zrobić KTG, wziął między pacjentkami zrobił USG i do tego nie zapłaciłam złotówki. Normanie byłam w szoku :) ale się cieszę, że wszystko z Filipkiem w porządku. Mówił, że przy takich upadkach dziecko jest chronione, ale zawsze trzeba sprawdzić czy się łożysko nie odkleja i dlatego nie można bagatelizować, tylko trzeba się przebadać :)

11 lata 2 miesiąc temu #769330 przez Lunia
Witam mamuśki,
jaki senny dzień dzisiaj... a ja też nie mogę spać, zresztą codziennie do 2 się męczę ;/

Aska tak jestem na diecie. Żadnej konkretnej, której muszę się sztywno trzymać. Chodzi natomiast o to, aby jeść produkty z niskim indeksem glikemicznym. Żadnych leków nie biorę. Najgorsze wyniki mam na czczo. Na śniadanie z moich obserwacji wynika, że mogę zjeść bardzo mało bo znów mi cukier skacze. A na kolacje więcej i zawsze cukier w normie.
Mam ogromną ochotę na słodkie :P Ja nie wiem jak to będzie ze świętami, może jakąś dyspensę otrzymam :P

Sarenka normy cukru: po godzinie do 180 a po dwóch do 140. Ja mam 138 a mimo to stwierdzono cukrzycę.

Mnie ostatnio pobolewa pępek i okolice... Tak boli, że ruszyć się nie mogę.

11 lata 2 miesiąc temu #769340 przez Edi28
Witajcie Kobietki, u nas leniwa niedziela :) niestety zaczynam się lekko martwić, jakby mnie jakieś choróbsko brało, tak się dziwnie czuję, gardło jakieś takie zawalone i męczący kaszel :( cały tydzień w domu i było wszystko dobrze, jutro do pracy to coś mnie łapie :( eh... Monia wózek świetny, zastanawiamy się nad takim samym :) ale zamierzamy kupić go w grudniu więc nie wiadomo, co nam się jeszcze uwidzi :)
Miłego, nadal leniwego wieczora :)

11 lata 2 miesiąc temu #769341 przez Edi28
Lunia, właśnie zauważyłam, nasze suwaczki mają identyczne dane :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka