BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #769344 przez tweety1992
Witajcie ;) A u mnie naleśniki :D Która z Was ma cchotę ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769373 przez wola82
www.wilhaben.at/iad/viewimage?adId=69541263#5
Oto moj dzisiejszy zakop, ale okazja naprawde super byla, wiec pojechalismy obejzec i jest nasz, niestety tylko kolka normalne ale wzystko poza nimi pasuje, a gondola na zime idealna, i prowadzi sie lekko takze mysle ze po sniegu damy rade wrazie czego.

Monia dobrze ze wszystko w porzadku i uwazaj na siebie kobietko na was. Co do wozka to tez mi sie bardzo podoba.

Z pepkiem nie mialam dotad problemu jedyne co to to ze mi wyszedl i jest ogromny :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #769381 przez tweety1992
Kochane ja tu z ważnym pytaniem.

Jak wygląda sprawa robienia glukozy? Czy to obowiążkowe? Oraz kiedy się to robi?

11 lata 2 miesiąc temu #769399 przez myszka76
Wola82 super wózeczek. Tak czytam i czytam.... i zastanawiam się czy ja jestem jakaś ... dziwna? Nie mam prawie nic kupione, oprócz paru ciuszków i... no sama nie wiem, dlaczego, jakoś mi nie spieszno. Która z Was powie mi dlaczego? Jejku co ze mną nie tak???

11 lata 2 miesiąc temu #769407 przez Magda28
Witam wieczorową porą :lol:

Wiola piekny zakup :laugh: tym bardziej mówisz ze okazja była...

Monia twój wybór tez super,my na początku listopada kupujemy całą wyprawkę coś czuję że z wózkiem będzie największy problem bo wszystkie mi się podobają :P

Twetty z tego co wiem to robi się obowiązkowo,ja idę za tydzień bo robi sie po 25 tyg niektóre dziewczyny robią wcześniej :) a wygląda tak kupujesz w aptece tą glukozę idziesz do alboratorium pani rozrabia ci to i pijesz...wczesniej pobiera ci krew, 2h po wypiciu znowu pobiera krew....mi kazała przynieść ze sobą kubeczek oraz pół cytryny :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #769431 przez kasiek21
dobry wieczor...

co do glukozy... co laboratorium i lekarz to inaczej. u mnie jest tak ze badanie wykonuje sie miedzy 24 a 28 tygodniem. i ja nie musze zadnej glukozy kupowac, dostaje ja na miejscu. i zalezy jeszcze jaka glukoze lekarz zleci. jesli 50 (chyba gram czy w czym to tam jest :-D ) to godzina w calkowitym spoczynku, jesli 75 to 2 godziny.

wozki fajne, wszystkie, kazdemu odpowiada co innego... my mamy x-landera xa.

u nas leniwa niedziela i bez humoru :-(

11 lata 2 miesiąc temu #769437 przez andzia90
Ja miałam pobierana krew po godzinie i po dwóch z tym ze one mi już rozrobiły ta glukozę i kazały wypić plus do tego kubek z zwykła woda do popicia. Ja dziś dzień spędziłam u brata i dostałam od bratowej cała siatkę ubranek :D a jeszcze czeka mnie wizyta u szwagierki i tez coś dostane wiec ja ubranek już nie mam zamiaru kupować :) jedynie co to rzeczy kosmetyczne ,wózek,łóżeczko i do niego rzeczy :) My chyba kupimy taki wózek Bebetto nico plus
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #769461 przez tweety1992
Dziękuję bardzo za pomoc i odpowiedzi ;)

11 lata 2 miesiąc temu #769474 przez wola82
myszka76 napisał:

Wola82 super wózeczek. Tak czytam i czytam.... i zastanawiam się czy ja jestem jakaś ... dziwna? Nie mam prawie nic kupione, oprócz paru ciuszków i... no sama nie wiem, dlaczego, jakoś mi nie spieszno. Która z Was powie mi dlaczego? Jejku co ze mną nie tak???

O ile sie nie myle Myszko to chyba jestes juz mama z doswiadczeniem i dlatego tak spoojnie do wyprawki podchodzisz i tak trzymac :) . Ja juz teraz chyba mam wszystko, tylko miejsce w szafie musze zrobic i zabawki Lukasa do piwnicy zniesc te, ktorymi sie nie bawi.

Andzia wozek bardzo ladny.

Spokojnej nocy.

11 lata 2 miesiąc temu #769479 przez kasiek21
a tak jeszcze mi sie przypomnialo. ktoras z was zakupila wlasnie ta poduche do spania... rewelacyjny pomysl :-) jestem w jej posiadaniu praktycznie od lipca i teraz za nic w swiecie bym jej nie oddala!! teraz gdy brzucho juz sporawy, a ja czuje w lozku sie jak czolg przewracajac sie z boku na bok, jest ona cudowna!! bez niej mam wrazenie ze przeturlam sie na brzuch. a tak to jeden koniec pod glowe drugi miedzy nogi i... ah jak cudownie :-) jesli poloze ja przed soba mam podparcie na brzuszek jesli za soba wspaniale wsparcie dla plecow!! polecam jak najbardziej. nie ma co zalowac!!

11 lata 2 miesiąc temu #769550 przez zosiaxvx
czesc dziewuszki :)
u nas zapowiada sie świetna pogoda :)
zaraz do miasta trzeba isc aby kupic cos na obiadek :)

wszystkie wózeczki śliczne !! w moim typie :lol:

wczoraj miałam takie wrazenie jakby Malutka mi "jeżdziła" rączką od środka brzucha :) też tak macie??
wogóle wczoraj była bardzo , bardzo aktywna :)

jak sie czujecie?? bo mi jak zwykle słabo i ciężko mi sie oddycha :dry: bardzo szybko się mecze :dry:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #769589 przez myszka76
wola82 napisał:

O ile sie nie myle Myszko to chyba jestes juz mama z doswiadczeniem i dlatego tak spoojnie do wyprawki podchodzisz i tak trzymac :)

Dzień dobry Mamusie:)
Wola82 troszkę mnie uspokoiłaś, pewno masz rację.Bardzo Ci dziękuję, :kiss: bo już myślałam, że naprawdę coś ze mną nie tak.
Pozdrawiam, wszystkie kobietki i ich"brzuszki"

11 lata 2 miesiąc temu #769593 przez issska1986
Hejka,

no wózeczki spoko, ładniusie :)

Kasiek ja też mam tą poduszkę- węża i wygodnie się śpi, tylko mnie strasznie pośladki bolą i krzyż od tego spania na boku z ugiętymi nogami-masakra, budze się w nocy, ani na lewym, ani na prawym, masakra!!!

Zosia moja mała też bardzo aktywna jest , brzuch skacze, kiedyś nakręcę filmik :) a wczoraj jak leżałam na boku to normalnie albo nózkę albo rączkę mi w bok wsadziła i tak stukała chwilę hehe, tyle mi daje radości ta mała kruszynka :lol: :lol: :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #769607 przez zosiaxvx
też chciałam nakręcic ,ale po telefon nie chciało mi sie wstac :lol:

ja jednak nie idę do miasta bo cos czuje że bym padła :dry: tak dziwnie mi.... czekam na męża aż wróci z pracy i on zajedzie :)
zjadłąbym gołąbki, takie z pieczarkami , i chyba zrobie :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #769662 przez zubi
Witam, dziewczyny.

Myszka nie martw się ja też jeszcze nic nie mam i zapewne do grudnia nie będę mieć. Chociaż regularnie podglądam propozycje dziewczyn i pewnie od którejś skradnę pomysł.

A właśnie co do zakupów łóżeczka uważacie że lepiej kupować z kompletem dodatków czy samo a potem oddzielnie komplet. Na allegro wszystkie łóżeczka z kompletami są z baldachimem ( a dla mnie on jest zbędny)?

Co do wózka podoba mi się ten zaproponowany przez którąś z was

i cena też jest nie wygórowana. Dostaliśmy dla małej dwa wózki ale są one z przed 8 lat i wydają mi się ciężkie więc chyba wolę kupić nowy lżejszy :).

Pozdrawiam i czekam na porady w sprawie łóżeczka, może jakieś namiary ?
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka