BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #770647 przez aska27
oj to faktycznie moja " mała" Sara pobiła rekord :cheer: 816g to duzo hehe
Mąż się śmieje,ze tam gdzieś się ukrywa drugie :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #770656 przez tweety1992
Kurcze Wy sobie tak opowiadacie a ja nic nie wiem o moim dziecku praktycznie :( Ani ile waży ani ile mierzy :(

Na dodatek od wczoraj coś się ze mną dziwnego dzieje strasznie mi nie dobrze głowa mnie boli zbiera mnie cały czas na wymioty i sucho mi w paszczy cały czas jak na pustyni ;/ Na dodatek jestem głodna ale nie mam ochoty nic przełknąć.

Co do nerwusków. To ja od zawsze byłam nerwowa ale teraz to już mnie momentami wybija. Mąż mówi że momentami to chciałby uciec ode mnie bo się nie da ze mna wytrzymac jak zaczynam się czepiać i awanturować o byle g...!
Nie wiem co poradzić na to mam.

A tak poza tym posprzatałam całe mieszkanie. U mnie upał jak w lato 21 stopni okna pootwierane sobie ;)

Wgl dziewczyny trzymajcie kciuki bo chyba zaczyna mi się życie układać. Jak pamiętacie nie dawno pisałam jak u mnie wygląda ciężko sytuacja że mąż się nie stara i nie szuka roboty, Dziś poszedł pierwszy dzień do nowej pracy. Zobaczymy czy go koles przyjmie na stałe i czy mu da umowę. Nie mam narazie od 6.30 żadnych wiadomości i się denerwuje strasznie.

11 lata 2 miesiąc temu #770659 przez aska27
Tweety oczywiście ściskam kciuki :blink:

A może to przez nerwy brak apetytu??

U nas tez cieplutko, super!!! :)

11 lata 2 miesiąc temu #770664 przez Aneteczka
Edi 28 ja sie zmartwilam glownie tym, ze za kazdym razem jak dostaje ta karteczke z usg to jest tam tak wykres centylowy i maly szedl zawsze srodkiem a tu nagle dolna granica normy. Zobacze jak bedzie 12 listopada. Przez problemy z poczatku ciazy jestem strasznie przewrazliwiona :)Pocieszam sie tym, ze jak cos byloby nie tak to kazalby mi przyjsc wczesniej niz za 4 tygodnie. Jak mialam plamienia to co 2-3 tyg. sie musialam pojawic.

aska27 termin: 08.02.2014, Maksiu, 26 lat, Bielsko-Biała

zubi Na poczatku ciazy caly czas praktycznie bolal mnie, brzuch teraz co jakis czas, ale musze sie polozyc. Lekarz mi tlumaczyl ze jezeli mnie boli po bokach, tak w okolicach pachwin to nic zlego, tylko macica sie powieksza i naciagaja wiezadla i to boli. Niepokojacy jest bol gory brzucha. Ja sprawdzam czy jest miekki, jak tak to sie nie przejmuje. Czasem zjem nospe jak nie pomoze to znaczy ze to sa te bole wzrostowe a nie od skurczy

11 lata 2 miesiąc temu #770683 przez tweety1992
Aska to raczej przez to że zle sie czuje. A zaiast mi być lepiej to coraz gorzej. Tak mi nie dobrze i takie mdłości conajmniej jakbym w 1 TRYMESTRZE BYŁA

11 lata 2 miesiąc temu #770704 przez zosiaxvx
aska27 napisał:

Zubi wczoraj miałam taki ból brzucha, zmartiło to mnie,ale dziś lepiej.
Moja Sara tez dzisiaj spokojna, ale zazwyczaj lubi rozrabiać wieczorem :blink:

Zosiu tabelka rośnie, fajnie :)
A jak dzisiaj się czujesz?

dzis już lepiej :) tylko dopadł mnie meeega leń cały dzień leże :) aż mi głupio :laugh:
a ty Asiu??

Isska czekamy na zdjątko :)

Tweety wiedziałam ze wszystko bedzie dobrze :) :) oby tak dalej ! trzymam kciukasy :) :kiss:
byłam z synkiem na polu i sie troszku dotleniłam :laugh: ale jeszcze bardziej bym była dotleniona gdybym zjadła KEBABA :blush: :blush:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #770718 przez wola82
Ta tabelka rosnie razem z nami :)

Ja dzisiaj mam taki bol brzucha i czuje raz mocniej a raz slabnie,a w nocy to juz wogole myslalam ze pojade na pogotowie, tak mnie kulo w dole brzucha, ale to tylko wzdecia byly, tylko tak to jeszcze nie mialam, bo rano nie moglam z luzka wstac.

11 lata 2 miesiąc temu #770725 przez tweety1992
Dziekuje za wsparcie dziewczyny przydało się ;)

Czekam teraz na odpowiedz bo mam zamówione u babki piekne czapeczki i buciki dla dzidziusia :)

11 lata 2 miesiąc temu #770893 przez w.monia
Witam Mamusie :)

Ale miałam co nadrabiać postów a postów.

Byłam dzisiaj na glukozie.
Więc na czczo wynik 75 a po 2 godzinach 114 :) więc bardzo się cieszę, bo jest wszystko w normie. Bardziej martwię się tym, że magnez i potas wyszły mi na dolnej granicy i przynajmniej wiem dlaczego od kilku dni nad ranem dopadają mnie okropne bolesne skurcze w łydkach :( Wyniki moczu też do najlepszych nie należą :( ale jak to Pani z laboratorium stwierdziła "to taki mocz ciążowy". Zobaczymy co na to wszystko powie lekarz, bo w piątek mam wizytę.

Filipek w 21 tyg. ważył 374 g i lekarz powiedział, że to normalnie zobaczymy ile się dziecku przybrało :)

Synkowi tak posmakowała glukoza, że przez dwie godziny kopał i szalał w brzuchu :) aż kobieta siedząca obok mnie w przychodni śmiała się, że "mały bombardier". Powiem waż że do najsmaczniejszych rzeczy to zaliczyć tej glukozy nie można, ale panie w laboratorium wcisnęły mi pół cytryny do tego kubka i nawet się dało to wypić :)

tweety1992 będzie dobrze :)

... ale się rozpisałam... zmykam kochane do łóżka :)
pozdrawiam Was i śpijcie spokojnie :)

11 lata 2 miesiąc temu #770934 przez aisod
Dobrej nocy Mamuśki!

Mi się dziś nie chce nic pisać... Michał mi się pochorował i sił mi już brakuje :/

11 lata 2 miesiąc temu #770941 przez zosiaxvx
dziewczyny ratujcie strzelilo mi cos w plecach i ruszyc sie nie moge :(

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #770978 przez Edi28
Zosiu nie wiem, jak Ci pomóc, może jakaś maść lub masażysta? Mam nadzieję, że to chwilowe i że szybciutko i bezboleśnie Ci minie :)
Aisod dużo zdrówka dla Misia :)
Monia dobrze, że wynik glukozy masz dobry, może z resztą wyników nie będzie źle, czekamy na relację po wizycie u lekarza :)
Powiem wam, że kąpiel przy świecach z musu, a nie z wyboru do przyjemności nie należy... przed chwilą włączyli nam prąd na osiedlu :) czyli mogę się ładnie pożegnać i życzyć wam spokojnych snów i przespanej nocy :)
Dobranoc :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #770982 przez tweety1992
Ja się boję glukozy a najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu idę. Powiedzcie boli? Jak jest? Mnie pielęgniarki będą dawać nawet nie wiem jaką dawkę

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770986 przez aska27
tweety1992 napisał:

Ja się boję glukozy a najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu idę. Powiedzcie boli? Jak jest? Mnie pielęgniarki będą dawać nawet nie wiem jaką dawkę

Tweety na skierowaniu nie msz napisane ile glukozy? ja musiała kupic.
Nie martw się nic nie boli, raz pobierają krew, wypijasz glukoze i po jakimś czasie, ja miałam 2h znowu pobierają krew. Po prostu mega słodkie badanie, pamiętaj,ze musisz być na czczo.

Zosia co się stało? nachyliłaś się, dźwignęłaś coś?

Pytałaś jak się czuję.. u mnie dziś lepiej, dzieki :blink: ale nachodziłam się z Mikołajem,bo taka ładna pogoda, zobaczymy jutro.

Aisod ZDRÓWKA!!!! :kiss:

Monia przyciągnęłam Cię dziś myślami :)

Fajnie,ze badanie ok!!!

11 lata 2 miesiąc temu #770988 przez tweety1992
Aska moze to głupio zabrzmi ale mam pytanie. Czy jest jakiś środek znieczulający żeby nie czuć kłucia? Bo ja się panicznie tego boję. Wiem że trzeba ale taka wrodzona w psychikę fobia przed tym

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka