BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #790718 przez andzia90
A ja zagoniłam męża żeby pomógł mi posprzątać :) teraz zbieramy się do IKEA może kupimy komodę dla Maćka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #790734 przez Lunia
Hej dziewczyny,
super brzuszki! Kilka tygodni a jaka różnica w rozmiarze ;) Zresztą też nie ma reguły, ja małego brzucha nie mam ale bratowa, która całe życie była szczuplutka miała taki jak ja teraz w ale za to 4 miesiącu ciąży! i w ogóle jak tyła. Teraz 4 miesiące po dalej wygląda jak w ciąży...
Zazdroszczę, że macie usg często robione. U mnie w całym Lux med`zie wychodzą z założenia, że tylko 4 razy w trakcie całej ciąży. Strasznie mnie to denerwuje, że nie jestem na bieżącą. A potem jak już dochodzi do usg to ja cała w nerwach. Jeszcze sprzęt mają do d... ;/ więc postanowiliśmy z mężem zapisać się w tym tygodniu na badanie w 4d, poza tym lekarz jest super tłumaczy wszystko co mierzy itd jak chłop krowie na rowie ;)

Wczoraj już zrobiliśmy duże zakupy dla małej także już teraz kilka rzeczy zostało i będzie wszystko :) Kasy tyle poszło, a w ogóle nie czuje, że mi żal. Już się nie mogę doczekać jak moje maleństwo będę ubierać!

Świąt już się też doczekać nie mogę. Ja chyba na mikołaja już choinkę ubiorę :P

11 lata 1 miesiąc temu #790746 przez Magda28
Witam w pochmurny dzionek :) Ksiek super zdjecie i ze wszystko ok z dzidziusiem...moja gin nie robi takich ladnych zdjec :dry: robi takie ze ja tam nic nie widze :P

Jutro przyjdzie pościel do łóżeczka,którą zamówiłam z firmy Aruś ciekawe jak wygląda ,obym się nie rozczarowala :dry: wczoraj też zamówilam kombinezon i babka się mnie pyta czy nei chce jeszcze jakiś ciuszków bo mąż jej poprzywoził z USA na dziewczynke i okazalo się że urodziła chlopca dlatego wszystko wyprzedaje....body ma po 2 zl hehe jak za darmo ale ja wszystko mam szkoda bo naprawde fajne ciuszki ma...

11 lata 1 miesiąc temu #790756 przez Aneteczka
Hej ja dzis dpoieszczalam siebie :) Kupilam sobie buciki zimowe w ccc i bluzeczke z koronka :) musze podnosic swoja samoocene ;) Pozdrawiam

11 lata 1 miesiąc temu #790775 przez tweety1992
Ja jutro może kupię sobie koszulkę i leginsy. Poza tym przypadkiem dowiedziałam się że mój mężuś planuje mi kupić pierścionek :D ALe się cieszę ale nie daję po sobie poznać.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790791 przez Sarenka

Oto My z Natalką
Dołączamy do lutowego albumu tego forum:D
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #790814 przez tweety1992
No no jaka rasowa mamusia :) Pięknie sarenka

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790831 przez wola82
Czesc dziewczyny.
Kasia cudowne zdjecie, ale bedzie mial synus super pamiatke.
Sarenka po prostu kwitnaco wygladasz :)

I ja dzisiaj bylam na zakupach i w koncu kupilam sobie spodnie ciazowe, sukienke dzianinowa i sweterek i musze jeszcze przegladnac moja szafe i mysle ze do konca ciazy oprocz bielizny niczego nie bede potrzebowac :) az mi sie humor poprawil.

Co do swiat to wogole sie nie ciesze, czwarty rok z kolei zostajemy we Wiedniu :angry: i nie mam ochoty na to wogole i 4 raz z tesciowa a ona potrafi wszystko zepsuc nawet w swieta :dry:
Ale ze wzgledu na Lukasa jakies te ozdoby powiesze wczesniej, a choinke ubieramy dzien przed wigilia.

11 lata 1 miesiąc temu #790836 przez tweety1992
Dziewczyny właśnie mam 2 pytania.
1. Jak wyglądają znieczulenia i które są darmowe? Kiedy i jak można je wykorzystać?
2. Czy przy wyjściu z szpitala trzeba mieć specjalnie nosidełko czy może być wózek?

11 lata 1 miesiąc temu #790853 przez wola82
Tweety co do znieczulen to u nas sa bezplatne tylko wczesnej trzeba powiedziec ze sie chce, ja mialam tylo zastrzyk przeciwbolowy,na to zewnatrzoponowe raczej bym sie nie zdecydowala.

A co do wyjscia ze szpitala, to Lukasa mielismy w nosidelku, a tym razem, albo wezme gondole od wozka albo po prostu na rekach, jak Tobie bedzie najwygodniej, a poza tym to bedziesz widziala jak dziewczyny wychodza z dziecmi.

11 lata 1 miesiąc temu #790862 przez tweety1992
No ja się pytam bo babcia ost mi mówiła że wymagane jest takie nosidełko samochodowe. Bo stara moja rok temu rodziła.

Ja mam nosidełko materiałowe,gondole od wózka oraz 2 rożki.

11 lata 1 miesiąc temu #790917 przez zosiaxvx
Adziaa i bardzo dobrze robisz!! nie popusc mu tego!

ja już po wizycie! usg nie mialam robionego, za to sprawdzala rozwarcie i powiekszyło sie do jednego palca , przepisala mi tabletki ale nie ma ich w zadnej aptece bo zostaly wycofane bo jakis składnik szkodził czy cos takiego :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #790944 przez kasiek21
dobry wieczór mamusie :-) jak tam samopoczucie??

mam takie pytanie do was... czy któraś z was stosowała metronidazol ??

11 lata 1 miesiąc temu #790952 przez Adziaaa
:( mi jest strasznie smutno nie wiem jak ja sobie poradzę z tym wszystkim :(

Jeszcze mój kuzyn (chrzestny) przyjechał, rozwialiśmy i do mnie ma pretensje, że nie rozmawiam z ojcem dziecka.. ja mu mówię, że nie mam o czym, on że jak to nie mam jak mam.. i mówi żebym mu dała szanse.. dałam mu to nie wykorzystał.. a teraz znalazł sobie inna i w dupie ma nas :( to co mam go prosić, błagać.. nawet nie wiem o co.. nie powiedziałam mu tego bo aż mi glupio i wstyd.. ;( tak mi jest źle... zabolała mnie ta rozmowa.. :(

11 lata 1 miesiąc temu #790989 przez aisod
Adziaaa, jak dla mnie to faktycznie nie msz o czym z tym facetem rozmawiać... Jeśli nie dorósł do ojcostwa to przecież go nie będziesz na siłę nawracała na dobrą drogę... A kuzyn, jak taki mądry to nich sobie sam z nim rozmawia ;) Dobrze, że idziesz do adwokata, bo jak w ciąży jesteś to już Ci sie alimenty należą!

Zosia to leż dużo! Jeszcze z parę tygodni by sie przydało, żebyś pochodziła z tym brzuchem ;)

Tweety musisz zapytać w szpitalu co wymagają na wyjście. U nas jest obojętne czy sie dziecko bierze w nosidełku (foteliku) czy w gondoli. Z tego co wiem to Wy macie nie daleko to może wystarczy rożek i wózek z gondolą.
A co do znieczulenia to też zależy od szpitala, wiec wszystkiego sie najlepiej tam dowiedzieć. :) Odwiedź porodówkę, albo zadzwoń i rozwiej swoje wątpliwości.

Kasiek ja nie stosowałam, nawet nie wiem co to jest :P

Uciekam spać! Dobrej nocy!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka