- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wiecie... lepiej zaczac juz teraz... niz potem wszystko z maluszkiem... a bynjamnie ja jestem takiego zdania... u mnie moze byc ciezej z racji mojego beznadziejnego szefa !! uszzzz....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Wczoraj miałam wstawić pranko i jakoś nie wyszło, może dziś się uda

Andzia już masz spakowaną torbę? hm może mnie zmobilizujesz i też zacznę ogarniać ten temat

Kasiu aż tyle tych dokumentów trzeba przedstawić, ja oczywiście żyłam w przekonaniu, że wystarczy jakiś dokument wypełnić, przedstawić akt urodzenia i już, muszę się zainteresować tym tematem

Miłego dnia Mamusie

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**
Mam jechać dzić na te zakupy świąteczne do Bytomia ale jak mnie będzie tak męczyc to chyba wścieklizny dostane :/
Na dodatek jeszcze mnie teraz nogi zaczęły bolec. A leżę dużo i odpoczywam.
Ja jeszcze się nie orientowałam z tym becikowym. My z Adamem też mamy mozliwość starania się o dodatkowy 1000 zł. Ale ja w sprawach urzędowych zielona na całej linii jestem
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
tweety
ja rowniez o ten dodatkowy 1000 bede skladac bo mi tez sie nalezy (dochody nie moga przekraczac na 1 czlonka rodziny 500 zl... cos kolo tego ) i do tego potrzebne sa dokladnie takie same dokumenty jak do becikowego tylko jest jeden inny druk do wypelnienia... a tak to wszystko trzeba miec razy 2... plus jeszcze oczywsicie oswiadczenie ojca dziecka ze on nie bedzie skladal o becikowe... no i oprucz tego ze nasze dokumenty zaswiadczenia no to jeszcze to samo od tatusia

- Magda28
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ale dziś sobie poprawiłam humorek zakupami

-termometr bezdotykowy
-termometr do wanienki
-biustonosz do karmienia jeden jak na razie,bo nawet nie wiem czy mi się przyda

-Oilatum do kąpieli
-krem do pielęgnacji z ziajka
-jeszcze podkłady poporodowe choć mam z 3 paczki

Dziewczyny a kupujecie coś do higieny intymnej po porodzie???bo ja kupiłam tantum rosa,nie wiem czy dobrze zrobiłam?ale tak mi koleżanka podpowiedziała

A tak wogóle Twetty śliczny brzusio

Kasiek coś tam czytałam o tym becikowym ze jest sporo papierków....ale my jeszcze prawdopodobnie dostaniemy kaske z krusu,bo mój mąż opłaca sobie składki zdrowotne i emerytalne...moja siostra dostała 3 tyś.więc dziewczyny jeśli któraś z Was opłaca sobie w krusie to warto się dowiedzieć

- Lunia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Czytałam, że powinno się po porodzie używać tego samego płynu do higieny co w trakcie ciąży.
Mi się ciągle wydaje, że jesteśmy z wyprawką w czarnej du..e :/
Dziś mamy iść zrobić jakieś zakupy.
Też jakoś nie myślę o porodzie. Mało tak naprawdę zostało do tego czasu. W ogóle czasem mnie przeraża, że teraz już całkiem inne życie będzie, że będę mamą...
Od wczoraj mam znów napady złości! Najbardziej mnie wkurza, że w tym roku wigilia u teściów wrrrrr. Jeszcze mnie wkurzyła teściowa, bo z tekstem do mnie, żebyśmy na całe święta u nich byli. Jak ja ostatnio u moich rodziców we wrześniu byłam. No zero myślenia o mnie :/
- Adziaaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Od 1 stycznia 2013 r. jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka przysługuje matce lub ojcu dziecka, opiekunowi prawnemu albo opiekunowi faktycznemu dziecka, jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekroczy kwoty 1922,00 zł netto.
o tym dziewczyny mówicie?
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
to jest becikowe...
ale oprucz becikowego jest tez cos co w sumie nie wiem jak sie nazywa ale składasz takie same papiery jak do becikowego... i wtedy dostajesz i z becikowego 1000 zl i drugi 1000 z jakiegos tam innego tytulu... ale zeby otrzymac ten drugi 1000 dochody na jedna osobe w rodzinie nie moga przekraczać 500 zl (cos kolo tego 500 iles... ) o tym najlepiej dowiadywac sie w swoim urzedzie miasta, tam gdzie skladacie o becikowe...
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

To zależy ile będzie od nowego roku na osobę bo najniższa krajowa podnosi się chyba o 60 zł

Przepraszam, że się wtrącam, z sentymentu Was czasem czytam

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Właśnie wróciłam z zakupów świątecznych - tzn. kupiłam bombki na choinkę. Jednak będzie złoto-fioletowa:) Mam nadzieję, że będzie piękna. To Nasza pierwsza choinka, więc i tak da Nam wiele radości...
Potem byłam u fryzjera i zrobiłam taką fryzurkę, jaką chciał Mąż - mam nadzieję, ze będzie zadowolony i będzie miał miłą niespodziankę jak wróci z pracy.
Aj leci grosz w grudniu... Masakra...
Lubicie ryż ze śmietaną i jabłkami? Jadacie w ogóle ryż biały w ciąży?
Kurcze i ja się muszę tym becikowym zainteresować;/ Ciekawe czy mi się w ogóle będzie należeć...
- andzia90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adziaaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
A my po wizycie u pediatry, Lukas zlapal zapalenie oczu i musi w domu siedziec.
Asiu dziekuje, a okien na pewno nie bede myc, choc lepiej mi juz jest, tylko kaszel zostal.
Sarenka ja wlasnie zjadlam ryz bialy z groszkiem na obiad i z rybka, a nie slyszalam, zeby nie wolno bylo, ale i tak go malo jem, a jesli chodzi o ryz z jablakami, to czasami robie ale zapiekany i idodaje jeszcze cynamonu.
Lunia ja tez niestety kolejne swieta t tesciowa (4) i wiecej nie chce, ale coz teraz nie ojade w prawie 10 godzinna podroz do Polski

U nas nie ma becikowego, ja po porodzie przez 2 lata bede dostawac pieniadze plus rodzinne juhu, tutaj tylko dzieci rodzic

Lukas spi, ja ide pierogi z kapusta i grzybami robic.
Milego popoludnia