- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dzisiaj odpoczywam cały dzień, w piżamie
dzisiaj rano koleżanka urodziła córcie i troszke jej zazdroszcze ze ma ją już przy sobie
ja też dokupiłam, a w zasadzie mama pieluszki flanelowe, kocyk, duży ręcznik bo ten mały mam... no i jeszcze kupiłam rozek, bo do szpitala potrzebny... i szczotke do włosów i termometr do wanienki.... i dodatkowo dziś mi kolezanka zaproponowała 4 wory ciuszków
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- Otrzymane podziękowania: 0
Wielorazowe czy jednorazowe majtki poporodowe?
Ile sztuk wkładów/podkładów/podpasek poporodowych?
Czy koniecznie wkładki laktacyjne?
Z góry dzięki bo ja w tym zielona jestem :/
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny,ktore maja dzieci obrocone juz glowka w dol- czujecie jeszcze kopniaczki bardzo nisko? Na ostatnim usg Mala byla ustawiona posladkowo,teraz nadal zdaza mi sie czuc ja nisko,boje sie,ze nadal jest nieprzekrecona...
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
a tak wogole to od przed wczoraj brzuch mnie pobolewa jak na okres tylko ze te bóle sa silniejsze nawet w nocy dzis mnie to obudzilo
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Issska to miły dzień Ci się szykuje ja tak spędziłam niedzielę, dziś mam plan na bardziej aktywny dzień Nie martw się nawet się nie obejrzymy i nasze Maleństwa też już będą przy nas
Tweety ja kupiłam opakowanie wkładek laktacyjnych 60 sztuk, jedno opakowanie majtek wielorazowych i jedno opakowanie jednorazowych, nie mogłam się zdecydować, które będą lepsze opakowanie wkładów poporodowych 10 szt i dwa opakowania podpasek każde po 10 szt.
Sarenka moja Mała od dawna jest ułożona główką w dół i czuję ją i na dole, i pod żebrami, tylko na dole to takie raczej puknięcia,a u góry to takie wciskanie stópek pod żebra, dosyć bolesne momentami
Ja też kupiłam bepanten, mam nadzieję, że będzie to dobry wybór
Zosiu powodzenia na wizycie, daj znać po Oby rozwarcie się nie powiększało Mnie też ostatnio pobolewa jak na okres, na wizycie wspominałam o tym lekarzowi i wszystko jest dobrze, to chyba dalsze rozciągania macicy w końcu dzieciaczki coraz większe
Miłego dzionka
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Aska pisałaś aby spojrzeć na wynik I USG, bo on daje dokładniejsza informację o terminie porodu. Wiec szybko sprawdziłam i obliczyłam że mała powinna pojawić się około 12.02 - wiec może rzeczywiście ten termin będzie wcześniejszy
co do sudocremu ja na razie nie nabywałam, zakupiłam bephanten ( na brodawki) i linomag ( dla małej)- podobno sudocrem ( powinno nie stosować się za długo ponieważ ma właściwości wysuszające).
sarenka i edi przyszedł ręczniczek spełnia wszystkie moje wymagania, wzór z żyrafą naprawdę ładny i wykonanie estetyczne- ręczniczek moim zdaniem bardziej przypomina kocyk- jest bardzo mięciutki a nie chropowaty jak frota.
Pozdrawiam, do usłyszenia
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sarenka- ja mam tak samo jak Edi czuje puknięcia na dole i kopniaki w zebra
U mnie dziś na obiad spaghetti bo mąż sobie zażyczył
Wczoraj kuzynka mi pisała ze kupiła mi dwie butelki z Aventu i Nuk oraz myjki do mycia z próbkami kosmetyków od Penaten aa no i do tego 4 pary jeansów w różnych rozmiarach a najlepsze jest to ze są nowe bo ona swojemu synkowi ich nie ubierała:) Ależ mi tym ona zrobiła niespodziankę
Miłego poniedziałku kochane
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
co do sudocremu - to pamietajacie ze nie uzywa sie go przy kazdej zmienaie pieluszki tylko wtedy gdy pupa tego wymaga, a wiec kiedy wystepuje podraznienie badz odparzenie... stosowany sudocrem na zdrowa skóre wywola skutek odwrotny od zamierzonego..
dlatego ja opruz sudocremu mam jeszcze maść po sladkowa z ziaji, ktora mozna bezpiecznie stosowac przy kazdej zmieanie pieluszki, aczkolwiek nie bede tak czesto jej uzywala...
ja kupilam niby jednorazowe ale takie ciut drozsze.. nie takie najtansze, a to za rada siostry, bo siostra moila ze ona w szpitalu to miala niby jednorazowe ale wieczorem pod prysznicem je sobie przeprala, a ze to siateczka no to raz dwa wyschnie i do rana beda jak nowe a wiec po co przepłacać
wkładkie latkacyjne tez kupiłam z baby ono 50+10 szt ale nie starcza mi do szpitala bo właściwie to już kończę to opakowanie... no ale mi z cyca leci jak z kranu...
podklady poporodeowe mam na razie 1 op... nie kupuje wiecej, jesli bedzie taka potrzeba to ktos przyniesie mi do szpitala, torbe pakuje minimalnie... przecież zawsze ktoś może coś podrzucić...
wiecie... dziewczyna ze styczniówek urodziła w piątek... w 35 tygodniu... ale ona w ciazy bliznieczej a wiec tu przewaznie rozwiazanie jest szybsze... az ja zaczełam sie stresować... a do tego z moim sluzie dzis ujrzalam jakby kawałki skrzepu... sluz ogolnie przezroczysty ale wlasnie byl w nim kawakel jakby skrzepu... na chwile obecna nie panikuje... bo zdazylo sie to wlasciwie tylko raz... a jakby nie patrzeć to juz powoli zbilża się ten czas... aaaaa... jestem przerazona
no nic... chwila odpoczynku przy kawce i ciasteczku... i czas zabrać sie za jakas robote... byłam już dziś na poczcie... ciekawe kiedy tym razem moj szanowny szef odbierze zwolnenie... ehh cale szczescie ze to juz ostatnie a bynajmnije mam taka nadzieje wystanwione mam do 25 sycznia... i mam nadzieje ze do tego czasu juz sie rozpakuje
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
ja mam wkładki laktacyjne z "a kuku " www.ceneo.pl/25815454 wydaja sie fajne jest ich 64...
majtki kupilam jednorazowe , podkładów jedna paczke i podpasek poporodowych 2 paczki aha mam jeszcze ligline 2 rolki bo u nas po porodzie najpierw trzeba ligline podkładac a pozniej dopiero podpaski
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mam dzis znow aktywny dzien. Na nogach od godz 5. Bylam w Kosciele, zrobilam paste jajeczna, wyprawilam Meza do pracy, wypralam posciele, juz wywieszone, posprzatalam generalnie 3 szafy,wszystkie ciuchy wyjelam i zlozylam na nowo, zwolnilam dwie polki na Corci. Mam bizka na punkcie skarpet,rajstop. Mam chyba ze sto par skarpet i dzis wszystko skladalam i ukladalam i stwierdzilam,ze nie kupie wiecej (chyba ze Corci), bo ja tego chyba do konca zycia nie schodze:) jeszcze przede mna jedna szafka z najgorszymi rupieciami i zakupy i moze umyje okna w kuchni,bo nie moge patrzec...
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kochana zwolnij tepo !! i to koniecznie... o myciu okien zapomnij, albo poprosc kogos zeby zrobił to za Ciebie... wiesz... to juz taki czas ze powinnysmy sie oszczedzac i tak jak najbardziej, zeby przypadkiem wczesniej nie urodzic... masz jeszcze na to czas, a malutka lepiej nich posiedzi jeszcze chwile w brzuszku...
teraz czujesz sie pewnie ok, ale w nocy moga zlapac skurcze nie daj boze oczywiscie...
ale i tak cie podziwiam ze o 5 godzinie bylas w kosciele... jej ja to bym sie z lozka nie zwlekla... ledwo co wstalam o tej 9...
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A to z mojego pierwszego usg wychodzi na 31.01... Ciekawe kurczę kiedy faktycznie to będzie.
Dziś też robię pranie ciuszków małej Cieszy mnie to strasznie
W szkole rodzenia mówiła nam babka żeby tych podkładów zabrać do szpitala 20 szt. Ale też mi się wydaje to przesadą... Nie wiem. W każdym bądź razie bratowa męża mówiła, że jednak lepiej mieć te podkład, bo nie chcą wymieniać pościeli, nawet jak masz mocno zakrwawioną. A jeśli chodzi o te duże podpaski to ona miała cesarkę i mówi, że minimum 3 opakowania, choć i tak mąż jej dokupywał. Podpachy wolę mieć bo nie wyobrażam sobie jakby mi nagle zabrakło Majtki mam 4 szt wielorazowe, ale wcale nie były drogie, około 8zł za 2 szt w paczce. Dokładnie takie allegro.pl/siateczkowe-wielorazowe-majtk...-40-i3736624831.html Też polecone.
Z tym sudocremem to mi położna odradza. Też mówiła, że lepiej bepanten, bo faktycznie dobry na sutki.
Ja też mam okna brudne na maksa, a nie chcę męża prosić, bo w pracy i tak dłużej zostaje bo mają dużo roboty :/ Ale powiem szczerze, że ostatnio umyłam lodówkę i byłam tak zmęczona, że nie wiedziałam aż co się ze mną dzieję. Więc lepiej się oszczędzać tym bardziej teraz.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa