BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #794007 przez domi2907
Hej dziewczyny, ja juz powypiciu tego swinstwa....teraz czekam na drugie pobranie w szpitalu. Wzielam sobie tableta zeby mi sie nie nudzilo. Udalo mi sie to wypic, teraz troche mnie muli...no ae przyzyje, mi pielegniarka wcisnela katerer do zyly zeby mnie nie kluc trzy razy. O 10.30 mam ostatni odczyt...w miedzyczasie konsulta o 10.00... Bede miedzy pietrami dzis latac. A co:)

Robie sobie wlasnie liste pytan do lekarki...bo potem jak tam ide to zaczynamy gadac o innyh rzeczach i zapominam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #794016 przez tweety1992
Ja po kolejnym pobraniu. Teraz 115 bylo. Ostatni odczyt o 10.20 I koniec meki :)

powiedzcie jest ok narazie?

11 lata 1 miesiąc temu #794024 przez domi2907
A nie wiem..wyniki bede miec dopiero za tydzien...u nas tak nie mowia d razu...wczorak ktras wpominaa ze 96 to byl lmit....ale nie wiem

11 lata 1 miesiąc temu #794040 przez tweety1992
Domi ja tez zero wiedzy. Ale modle sie zeby bylo ok.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794045 przez pala813
Tweety masz 50 czy 75g? Zapytaj pielegniarki moim zdaniem wyniki sa ok

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794073 przez darmag21
Ciesze sie dziewczyny ze juz po badaniach, wyniki na pewno beda oki. Ja o wynikach dowiem sie w poniedzialek na wizycie.

Ja jade na zakupy, lodowke uzupelnic, dzis D przyjezdza wiec weekend spedzimy rodzinnie :blink: pozniej odwiedza mnie szwagierka wiec troche pogadamy.

Sarzyzna taka za oknem, ze mam wrazenie jakby wieczor nastal a nie poranek.

Roma nie daj sie chorobie, kuruj sie.

11 lata 1 miesiąc temu #794079 przez baska007
Cześć dziewczyny :) Powodzenia i dobrych wyników dla tych które mają dziś jakieś badania :)

Domi i Tweety dajcie znac jak tam po glukozie, Moni jak po tarczycy. Loca jak tam na wizycie i czy kolejny chłopak wpadnie do tabelki ;)

Dzięki za miłe słowa :) Ja to napatrzeć się na te zdjęcia nie mogę i film juz kilka razy przeglądałam :D Też tak miałyście? :D Pierwszy raz widziałam tak dokładnie moje maleństwo, a nie tylko na zwykłym usg :)

Teraz już przestałam oglądać te wszystkie różowe rzeczy na allegro, nie myślę już o imionach dla chłopców i dziewczynek, tylko typowo dla chłopców :)
Strasznie mi się podobają dla chłopców ciuszki takie kolorowe z Disneya, z tygryskiem, kubusiem, chyba bardziej niż takie typowo niebieskie :)

Mój tez zadowolony po badaniu:) Pierwszy raz był ze mna na USG:) Bo wczesniej akurat był w pracy albo coś, no a tego powiedział, że nie przegapi:)

11 lata 1 miesiąc temu #794086 przez tweety1992
No i wróciłam ;)

Nie było tak strasznie tzn tylko pobieranie z żyły mnie przeraziło.

To wyniki mam takie ;

Na czczo : 65

1 godzina ; 115

2 godziny : 124

Nie wiem czy to dobre czy złe? Resztę wyników będę miała w poniedziałek do odbioru.

Powiem Wam że pozwoliły mi iść sobie jezeli się dobrze czuję. Druga godzinę już przesiedziałam w pcrzychodni bo nie opłacało mi sie na chwile do domu.

Wgl były 3 babki. Jedna starsza dwie młode.

Taka blondynka uśmiechnięta wyluzowana robiła mi te z żyły i pierwsze z palca nie było czuć wgl. Za drugim razem ta druga mnie miała zrobić odczyt.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
jak ona mnie wbiła tą igiełkę w pół palca jakaś sadystka normalnie. Ostatnie już zarządałam żeby ta blondyna mi zrobiła.

Mąż się stresu najadł tak jak ja. Ale dbał pierwszy raz na prawdę stanął na wysokości zadania.

11 lata 1 miesiąc temu #794093 przez Porto1987
Witajcie Marcóweczki :kiss:

O dziś ja dołączam do grupy z koszmarami sennymi. Nawet mój mąż powiedział, że przegięłam z tym snem :D :D :D
U mnie też brzydko za oknem, ale dziś raczej się nie ruszam z domku.

Tweety, ja to nie wiem jakie są normy na glukozę, ale na pewno coś się będę musiała zorientować. Ja będę miała 75.

Mój A wczoraj oglądał "Tylko mnie kochaj". Tak mi się coś zdaje, że chciał zobaczyć jak to jest mieć córeczkę :) A dziś do mnie mówi tak: To jak nazwiemy naszą Kaśkę :P

11 lata 1 miesiąc temu #794097 przez tweety1992
Ja miałam właśnie 75 g glukozy robione

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794103 przez pala813
Tweety jeżeli po 120 min było mniej niż 140 to wszystko jest w porządku.
Dziwi mnie ze po dwóch godzinach Ci podskoczyło do góry zamiast spadać. Ja miałam na czczo 66, po godz 124 a po dwóch 86. Też miałam 75g.

Poszłabym sobie dzisiaj do miasta ale z drugiej strony mi się nie chce. Pokupuje jakąś drobnice, wczoraj zrobiłam spis z cenami. Podkłady poporodowe, ceratki, gaziki, pojemniki na pokarm, pieluchy itp. Kurier mi do domu przyniesie wszystko w jednej paczce.

11 lata 1 miesiąc temu #794153 przez Loca
Tweety, mnie glukoze z zyly pobieraly...myslalam, ze umre, pozniej wygladalam jak narkomanka, a reka mnie przez pil dnia bolala, no ale przezylam :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 miesiąc temu #794166 przez tweety1992
Loca ja bym ich rozszarpała jakby mi chciały z żyły 4 razy pobierać !! Jeden raz przezyłam mężowa kurtka ucierpiała bo kroszkę ją szarpnęłam i kieszeń puściła na szwach :P

I co teraz z tym zrobią? Nie da się tych ludzi dziwaków pozbyć/

11 lata 1 miesiąc temu #794190 przez Porto1987

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #794243 przez moni91
Hej dziewczyny ja po badaniu:) mam jakąś małą plamkę na tarczycy lekarz powiedział że to mały guzek lub torbiel ale mam to tylko kontrolować co roku :)i ogólnie w porządku :) po drodze kupiłam fajny kombinezonik polarowy dla dzidzi:) :):) Pozdrawaim:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka