BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #794284 przez Kasztanowa
Jak czytam o Waszych zmaganiach z glukozą, to mi przechodzi ochota na najbliższe badania ;) Trzymam kciuki za dobre wyniki :)

Dobrze, że ja nigdzie nie musiałam iść, bo spałam do 12-tej :P Ale cicho, ciemno, dobrze mi było :D

Miałam do pepco jechać, ale to w przyszłym tygodniu :) Dziś mam w planach sobotniego sprzątania i prania trochę nadgonić, bo jutro idziemy na imieniny szwagierki, a po zwykłym sobotnim "maratonie" (tak to teraz odczuwam...) nie mam na nic siły.

Wczoraj zamówiliśmy pizzę, dawno sobie tak nie dogodziłam :D Bo znowu mam problem z jedzeniem ciepłego :( Na początku ciąży tak miałam, z ciepłych rzeczy tylko budyń jadłam. I teraz też sama przez dzień obiadu nie zjem, więc gotuję dla męża jak przed 20-tą wraca, w towarzystwie czasem skubnę trochę. Ale pizza wchodziła aż miło :P

basia, śliczne zdjęcia, na tym drugim pięknie rysy twarzy już widać :) Nasz się zasłaniał rączką i pępowiną, nie mamy takich wyraźnych, a na kolejne 3D już się nie wybieram. No ale miał prawo się wstydzić, bo wtedy siusiaka ujawnił :P

Co do ubranek - dla chłopców jest więcej możliwości kolorystycznych chyba ;) Na razie mam trzy ciuszki w odcieniach błękitu, ale na pewno szafę na kolorowo zapełnimy :)

Odnośnie snów jeszcze - dziś miałam bogatą noc :P Łącznie ze strzelaniną i zderzeniem dwóch autobusów z ciężarówką :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #794309 przez Loca

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moni, bedzie dobrze ;) niestety tarczyca ma to do siebie, ze trzeba byc pod kontrola jesli tylko cos sie zaczyna dziac.
Ja kombinezonik dostalam od bratowej, super jest bo taki z uszkami i dzieciatko bedzie w nim jak mis wygladac :silly: ja tak sobie mysle, ze te maluchy napoczatku nie beda stawiac oporu do obierania sie w takie ciuszki :P pozniejjuz moze byc klopot :silly:

Ja dzisiaj rano mialam rozmowe z muszla :huh: i tak mi jakos caly dzien nie za dobrze, wiec herbate pije, bo ciezko mi dzisiaj jedzenie przez gardlo przechodzi i dzwiga mi sie....powrot do kisielu?

11 lata 1 miesiąc temu #794328 przez moni91
Locia ja właśnie też mam kombinezonik z uszkami:):)

11 lata 1 miesiąc temu #794413 przez pietruszka
Też mam kombinezon z uszkami, jasny, taki misiek.

Byłam na toxo, zaraz idę po wyniki.

Szukam jakiegoś lekarza na NFZ, co mi malucha obejrzy i zważy. Bo mam dość wizyt, gdzie jest badana moja szyjka i lekarz tylko zerka na usg czy serce bije. Nic nie wiem jak się dziecko rozwija i mnie to wkurza. Tylko tyle że główką w dół.

A u mnie był sen, że wielkie piłeczki pingpongowe we mnie uderzają :blink:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794479 przez Kasztanowa
pietruszka, na NFZ jest ciężko, przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Dowiedziałam się na wizycie, że "takie rzeczy należą się tylko kobietom po 35rż.", a to nieprawda. Wszystko od lekarza zależy.
Ja się wkurzyłam i po przebojach z usg poszłam na połówkowe badanie prywatnie, do polecanego lekarza. Zbadał i zmierzył różne parametry, dokładnie opisał badanie. Wyszłam stamtąd bardzo spokojna i zadowolona, warto było :)

11 lata 1 miesiąc temu #794610 przez domi2907
Dziewczyny, ja wrocilam do domku to padlam na nos i spalam do teraz...i szczerze mowiac spalabym dalje gdyby nie toze kolezanka ma wpasc. Jutro sprzontanko cale rano....:( trzeba zrobic. Mam zamiar pokoj malego juz odgruzowac z naszych rupieci zeby sobie juz stal pusty i czysty.

Nie bylo tak tragicznie po tej glikozie. W sumie szybko zlecialo i mi wbila w zyle katerer i zostawila przyplastrowany takze kula tylko raz...ale juz mi sie zdarzylo ze musiala wiecej niz raz poboerac i ...trzeba to przezyc. Dziewczyny my nie mozemy byc panikary ibac sie kazdej igly...jak ten porod przezyjemy.? Do zieczulenia idzie 4 razy taka igla w kreglosup..Takze czas dorosnac :):) ja stwierdzilam ze takie uklucie to nic w porownaniu do bolow porodowych.

Loca czekamy na relacje :)

11 lata 1 miesiąc temu #794659 przez Loca
Hej :)
Melduje sie po badaniu, moje malenstwo wazy 444 g i jest oceniane na 21 tydz i 4 dni :) wiec kruszyna mala
I teraz uwaga, uwaga
Zasilamy w tabeli grono mezczyzn! Moje dziecko obscenicznie do swiata ustawilo sie tylkiem wiec na 6 zdjec 4 sa z klejnotami i pulokiem, kobieca intuicja nie zawodzi ;)
Zdjecia tylka mojego dziecka wrzuce w pn :silly: i profil mam jeden z raczkami, ale dupka jest zdecydowanie wyrazniejsza :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794667 przez pala813
Loca gratuluje :laugh: jednak przeczucie nie zawsze zawodzi, mi tez sie sprawdzilo :)

Domi mi tez pobierali na glukozie krew z zyly za kazdym razem i jakos to nie bylo dla mnie dziwne. Jak trzeba to trzeba. Oprocz momentu wypicia tej wstretnej zawiesiny, nie wspominam badania jakos bardzo zle:)
Myslalam, ze bedzie duzo gorzej:)

11 lata 1 miesiąc temu #794674 przez moni91
Gratuluje Locia :) mi się nie sprawdziło:) ja znikam z neta już bo moje kochanie wróciło z pracy :) a malutka kopie :):) buziaki dobrej nocy:):) papa

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794682 przez Kasztanowa

Loca napisał:
Zasilamy w tabeli grono mezczyzn!

Witamy po niebieskiej stronie mocy :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794687 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 22 LISTOPAD 2013

I ZROBIŁO SIĘ NIEBIESKO W TABELCE :)

PS. DZIEWCZYNY KTÓRE SIĘ DŁUGO NIE ODZYWAŁY CZYLI : czarna2421, iwonka_wwa, AgnieszkaC, mycha670, natnie2884 DAJCIE ZNAĆ ŻE U WAS WSZYSTKO W PORZĄDKU

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794695 przez Loca
Majeczko, co do imienia to poki co jest wersja Mikolaj i chyba tak zostanie ;)
P.s jak zwykle jestes niezawodna ;)

11 lata 1 miesiąc temu #794756 przez domi2907
Gratulacje loca :) kolejny chlopczyk :) faktycznie niebiesko nam :)

Ciesze sie ze wszytsko ok :) buziaki

11 lata 1 miesiąc temu #794767 przez roma4
No faktycznie Majeczka czuwa :)
Locamoje gratulacje , no i proszę i chłopak , no i imię ładna.... :laugh:

Ja zaraz też spadam bo mój facet wraca właśnie na weekend

Miłego wieczorku Wam życzę :)

11 lata 1 miesiąc temu #794818 przez pietruszka
Kasztanowa, wiem że z tym NFZ to ciężko. Ale zarejestrowałam się na fundusz (17 grudnia) do lekarza, u którego prywatnie robiłam 2 razy usg genetyczne. Skoro ma taki sprzęcior, to mam nadzieję, że nie zawaha się go użyć i pomierzy mi małą.

Mam wyniki na toxo, oba ujemne :)

Loca, jednak przeczucie cię nie zawiodło, fajnie :) Kolejny chłopiec, nieźle.

Dziewczyny, macie też problemy z koncentracją i takim byciem "ogarniętą"?
Bo u mnie to szwankuje strasznie. Pojechałam kupić kafle, które oglądaliśmy z mężem i wzięłam inny kolor (tzn odcień). Dopiero w domu mąż mnie uświadomił, że to nie te. A ja kompletnie zapomniałam, że miałam wziąć inne.
Miewam też "dziury w głowie", o czymś mówię i nagle się zacinam, bo nie wiem co miałam powiedzieć. No masakra.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka