BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #793772 przez Porto1987
No mi to się wydaje, że przed badaniami to tak trzeba z głową pałaszować lodówkę ;) najwyżej powiesz lekarzowi na wizycie, że miałaś wieczorem małe obżarstwo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #793779 przez domi2907
No ja wlasnie ze wzgledu na to badanie jutro nie zjadlam dzis nic slodkiego. Na kolacje tylko warzywka gotowane i troche makaronu.

Powiesz lekarzowi jak cos ze malenstwo chcialo i musialas zjesc :)

11 lata 1 miesiąc temu #793782 przez tweety1992
Najwyżej :) ALe nie umiałam się powstrzymać od zjedzenia tych pyszności.

Jeszcze mam na sernik albo murzynka ochotę. Tyle że nie mam piekarnika chwilowo ;/

11 lata 1 miesiąc temu #793797 przez pietruszka
Tweety, nie jedz już nic więcej słodkiego!

Ja zjadłam przed badaniem na wieczór słodkie Flipsy i byłam na granicy 98, a norma 99.
A jak mi babka mierzyła glukometrem, to dopytywała czy w rodzinie ktoś choruje, bo cukier nieciekawy. Lepiej się nie obżerać słodkim, bo można zafałszować wynik.
To było akurat przed ciążą.

Moni nie masz jakiegoś dużego brzuszka, ale urósł na pewno.

Gratuluję udanych wizyt. Maluchy ładnie rosną.
Baska, to drugie zdjęcie urocze. Widać, że dzieciaczki już nabierają ciałka, bo jak ja robiłam usg 3d 6 tyg temu, to dziecię jeszcze takie chudziutkie na buźce było.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 miesiąc temu #793807 przez tweety1992
Juz niczego jesc nie bede .. a sok marchwiowo jablkowo brzoskwiniowy moge czy lepiej gorzkiej herbaty albo ziolek?

11 lata 1 miesiąc temu #793812 przez Porto1987
Napij się mleczka przed spaniem, myślę, że lepiej zrobi niż sok :) Po ciepłym mleku lepiej się śpi (przynajmniej mi :P ) :S

11 lata 1 miesiąc temu #793814 przez tweety1992
Ja się pożygam po mleku. Tak mi nie dobrze że chyba miętę sobie zafunduję. Idę się z psem przejść może pomoże.

11 lata 1 miesiąc temu #793881 przez domi2907
Ja zmykam. Jutro pobudka o 7 zeby isc na badanie i zdazyc na wizyte do lekarki.

Buziaki, spijcie dobrze

11 lata 1 miesiąc temu #793906 przez moni91
Witam z rana:)
ja jeszcze w wyrku i tak zostane przynajmniej do 9-10:)na 11.10 mam usg tarczycy:) sami lekarze masakra:(milego dnia mamuśki:-*

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793907 przez pala813
Witajcie mamusie:)

Loca, Domi trzymam kciuki za udane wizyty:) miejmy nadzieje, ze do tabelki wskoczy nam jeszcze jeden chopiec:) mi sie sprawdzilo to co czulam :)

Fajnie ze juz duzo z was poznaje wage dzieciatka, jak ja pisalam o swojej to zadnego punktu odniesienia nie mialam :) Ciekawe ile teraz moja mala ma. W 25t tydzien temu ponad miala 709g i byla troszke za mala, mam nadzieje, ze caly czas nadrabia :)

Wiecie, odpukac druga noc moge przesapac bez wiekszych problemow, wiadomo nie zasne o 21 ale nie mecze sie tak jak ostatnio, musze sie tym cieszyc bo czuje, ze to dlugo nie potrwa:)
No wyprawilam meza do pracy, wczoraj tez przyjechal niespodziankowo i klade sie jeszcze na chwile:)

Edit: o Moni o tej porze nie spodziewalam sie nikogo:p
A wlasnie co do brzuszka to moj tez sporo wystaje a to pierwsza ciaza wiec pewnie nie ma reguly jak te brzuszki nam rosnal:)

11 lata 1 miesiąc temu #793913 przez tweety1992
Witajcie laski ;) Trzymajcie za mnie kciuki lecę na badania :( Trzęsę tyłkiem jak cholera. Oby nie było tak strasznie i były dobre wyniki.

Odezwę się jak wrócę.

Ps. Ja nie wytrzymam bez picia i jedzenia 3 godzin ;/

11 lata 1 miesiąc temu #793918 przez roma4
Cześć dziewczyny :)
Ja dopiero nie dawno wstałam jakoś mi się nie chciało mała leży ze mną więc się nam nie spieszy. A pogoda szkoda słów....
Domi , Tweety, Loca powodzenia na wizytach
Pala mała na pewno nadrobi , a zresztą nie wszystkie dzieci mają wagę książkową
Ja też jestem podziębiona , małą wyzdrowiała ,a teraz przeszło na mnie , no ale się kuruje mam nadzieję ,że nie długo przejdzie

miłego Dnia :) :)

11 lata 1 miesiąc temu #793953 przez tweety1992
Ja po pobieraniu krwi na czczo z żyły i z palca. Ciężko było ale pierwszy etap przeszłam.

Na czczo glukoza ; 65

9.20 pierwszy odczyt po godzinie

Ja sobie do domu poszłam na godzine bo mi pozwolily i zaraz wracam na kolejne badanie z palca i ostatnie 10.20 bedzie

11 lata 1 miesiąc temu #793965 przez Loca
Bry ;)

Ja juz wstalam i jak nigdy jestem po sniadanku, teraz troche poleze i zabieram sie za sprzatanie ;)
Dzisiaj mam bardzo emocujacy dzien :P wiec musze sobie jakos czas zajac do tej 17 30, bo zwarjuje :silly:
Od ostatnich 2 dni moje dziecie bardzo spokojne jest, malo kiedy sie rusza, najbardziej ruchliwy jest po tym jak budzik uslyszy, maz do pracy wtedy wstaje, to zaczyna kopac jak wariat, a pozniej idzie spac :woohoo:

Moni, w ciazy to my przebadane jestesmy od stop do glow ;)
Basia, piekne zdjecia maluszka, dzieciaczki wygladaja juz cudownie, przypominaja juz noworodki :blink:
Pala, 700 g to moim zdaniem jest sporo :silly: ciekawe ile moje bedzie wazylo....oj juz niedlugo sie dowiem :silly:

Domi, Tweety powodzenia na badzniach ;) my dalysmy rade i wy dacie :side:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793988 przez pala813
Loca jak na poczatek 26t lekarka mowila ze ponoc to nie duzo, zobaczymy na kolejnej wtedy akurat skonczony 27t bedzie. Zdaj relacje koniecznie jak wrocisz:) i pochwal sie czy maluch wreszcie sie ujawnil:) trzymam kciuki:)

Tweety ja tez jakos tak mialam na czczo, napewno troche nizszą niz norma:) powinna Ci ladnie spadac:)

Roma kuruj sie oby nic sie nie rozwinelo, ta pogoda jest do bani, gdzie ten snieg!:)

Co do badan, na nastepnej wizycie dostane pewnie mocz, krew i cos o hiv mowila bo obowiazkowe i bede musiala przeciwciala powtorzyc.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka