BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #799232 przez Loca
Mnie na poczatku to odrzucilo od wszystkiego, mieso, ryby, warzywa, owoce, slodycze...nic nie bylam w stanie zjesc.
Teraz jem pratycznie wszystko, oprocz ryb bo nie jestem w stanie ich przelknac.
Wiec jak pisalyscie, nasz organizm sam sobie reguluje czego potrzebuje, a poki wyniki krwi sa ok, to czym sie stresowac ;)

Pala, moja bratowa w 4 ms ciazy lampke wina u mnie na weselu wypila i dziecko urodzilo sie zdrowe, podobno w tych piwach bezalkoholowych tez jest alkohol sladowe ilosci, ale mysle ze bardziej bywaja ciasta nasaczone alkoholem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #799268 przez pala813
Loca otoz wynalazlam jedno z polecenia na jakims forum ktore jest ponoc 0,0% bavaria sie zwie, w skladzie faktycznie 0%, w innych masz racje widzialam jakies sladowe ilosci.

Mialam do biblioteki isc ale taka pogoda okropna jest, ze nie wiem czy sie zdecyduje. Nie mam juz co czytac wieczorami:)

11 lata 4 tygodni temu #799283 przez kachna_28
Hej Dziewczyny

Loca ja piję Bavarię i jest całkiem dobra.

Noce też mam średnie ostatnio. Przewalam się z boku na bok i dopiero nad ranem udaje mi się zasnąć.

Widziałam że pojawił się temat porodu. Ja się trochę stresuję porodem, ale całe szczęście lekarz, który mnie prowadzi to koleżanka mojej teściowej i dzięki temu czuję się jakoś pewniej.

Dziewczyny macie może jakąś listę co trzeba kupić dla niemowlaczka, bo zamierzam wreszcie zabrać się za zakupy ?

11 lata 4 tygodni temu #799304 przez Porto1987
Kachna, ze 2 tygodnie temu Darmag wrzucała fotki z listą. Musisz się cofnąć o kilkadziesiąt stron pewnie (my to mamy rozmach z pisaniem :P ).

Ja też jestem zdania, że organizm sam reguluje co potrzebuje i daje nam znać. ja to bym często rybki jadła. Wczoraj wciągnęłam wędzonego halibuta, a dziś będę miała smażonego dorsza :D :D

Dziewczynki, Lips na zajady działa. dziś jest o niebo lepiej :)

A teraz przedstawiam Wam mój laleczkowy domek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #799328 przez Kasztanowa
Porto, śliczny brzuszek :) Wczoraj się dziwnie czułam na tych warsztatach, bo same babki w ciąży :P

11 lata 4 tygodni temu #799337 przez Porto1987
Kasztanowa, dziękuję :kiss:
Fajnie, że masz takie warsztaty. Ja też bym z chęcią na takie poszła :)

11 lata 4 tygodni temu #799343 przez Kasztanowa
To jednorazowe było ;)

11 lata 4 tygodni temu #799347 przez Porto1987
A widzisz. Ale i tak fajnie, bo można kogoś poznać :)

11 lata 4 tygodni temu #799350 przez Kasztanowa
W sumie to nikogo nie poznałam :P
Generalnie to w formie wykładów i prezentacji było, a w przerwie były np. pokazy wiązania chust, możliwość rozmowy z doulą, jakieś stoiska reklamowe i zleciało migiem ;)

11 lata 4 tygodni temu #799354 przez kachna_28
Porto fajny brzuszek, ja mam podobnej wielkości.

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia mam nadzieję że będzie fajnie i zawsze to jakiś pomysł na spędzenie czasu z mężem w te paskudne wieczory.
Też z chęcią poszła na warsztaty ale w moim mieście nie mogę nic znaleźć podobnego.

11 lata 4 tygodni temu #799381 przez domi2907
Super brzuszek porto :)

Witam was dziewczynki. My wczoraj bylismy w kinie, najadlam sie popkornu a potem milam kolki przez cala noc...ehh...za to malemu smakowaly bo tanczyl :)

Dziewczyny, ja nie wiem jak poznac ze brzuch mi sie stawia. Czasem czujetak jakby mi sie cos naciagalo glownie po prawej stronie ale mam wrazenie ze to maly sie prostuje bo nie boli tylko takie dziwne uczucie.

11 lata 4 tygodni temu #799413 przez Ani-ta
Witam

ja już po obiadku, mały śpi ostatnio jak mamy jeść obiad to on idzie spać i je dopiero jak wstanie ;)
a jak mąż wróci z pracy to mamy jechać rozejrzeć się za łóżkiem dla młodego :laugh:

pala tak jak darmag pisze organizm przygotowuje się do porodu i może dlatego ten twardniejący brzuch ale z drugiej strony w twoim przypadku trudno coś doradzić aby nie zbagatelizować jeśli będzie się powtarzało to lepiej skontaktuj się ze swoją gin ;)

co do alkoholu w ciąży to ja jestem całkowicie przeciwna ale każdy robi jak uważa ;) mojego męża bratowa w ciąży piła piwo wino a nawet drinka z wódką na weselu :cheer: twierdząc niech mały się przyzwyczaja B) wiadomo nie piła tego w jakiś zatrważających ilościach ale to zawsze alkohol ;) mały na szczęście urodził się zdrowy i cudny z niego chłopczyk ale ja cały czas miałam obawy czy aby coś złego z tego nie wynikło ;)

porto śliczny brzuszek :laugh: a jak mąż wszystko w porządku??

11 lata 4 tygodni temu #799428 przez Loca
Porto, piekny brzuszek :kiss: ja to przy was nie mam czym sie chwalic :angry: pomalu cos tam mi sie pojawia, ale od ostatniego zdjecia jakos specjalnie nie urosl (pewnie bylka walnelam :silly: ) caly czas sobie powtarzam ze za miesiac na pewno mi wywali beben i tak co miesiac gadam :silly:

Ja tez jestem anty alkoholowa w ciazy, ale tak jak Anita napisala, kazdy robi jak uwaza :)

11 lata 4 tygodni temu #799430 przez roma4
Porto fajnie wyglądasz :) :)

Hej dziewczyny ja muszę za pół godz wyjść po małą do przedszkola a u mnie z za oknem rozpętała się burza gradowo -deszczowa szok.....

Ja podobnie jak Ani-ta jestem przeciwniczką alkoholu w ciąży ale każdy robi jak uważa , mam znajomą, a jej siostra lubi pić chyba piła w ciąży i piła jak karmiła ,nie mogłam na to patrzeć i żadne argumenty jej nie przekonywały i już więc nie które matki trochę inaczej do tego tematu podchodzą
Kachna powodzenia w tej szkole rodzenia....

11 lata 4 tygodni temu #799464 przez domi2907
Wrzucam mnie i moj brzuszek tez :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka