- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Np: Na sale poporodowa gdzie leza sobie mamusie z maluszkami moze wchodzic rodzina, nie jest to fajne, poniewaz, ty lezysz obolala, a niech gdzies cos pocieknie i masz kolderke czy pizamke ubrudzona, bo i tak bywa to inni, obcy ludzie patrza na ciebie a ty sie nie czujesz komfortowo i swobodnie, malo to wnosza jakies zarazki z powietrza co nie sprzyja maluszkowi i mamie, przez to dluzej wtedy muisz zostac w szpitalu bo zapalojakas infekcje.
No i przez to szpital w Gnieznie wraca do lask, ja tam rodzilam Kacpra i nie mamnic do zazucenia, polozna byla bardzo mila, po glowie glaskala, dawala otuchy itd... pozniej ucza cie jak z maluszkiem postepowac kiedy sa problemy z karmieniem, wykapia itd. Jest osobny pokoj do odwiedzin, takze ty idziesz do rodziny a maluszka mozesz pokazac przez szybe ze wzgledow santrnych aby nie zalapalo czegos, z tego co wiem to moja szwagierka z coreczka weszla do pokoju pokazac tatusiowi, aleto juz kazdego indywidualna sprawa, wazne ze zaden obcy nie kreci sie po sali. Malo tego wszytskie sale w Gnieznie zostaly odnowione i wzbogacone o sprzet dla mamusiek, pilki, grabinki itd... kazda sala mainny kolor i rodzaca moze sobie wybrac, jest sprzet z muzyka relaksacyjna lub jaka ama woli z dzwiekami ptaszkow i dzwiekami natury, ta kwestia jest do wyboru juz rodzacej.
Juz od dawna nie slyszalam zeby ktoras z moich znajomych, dalszych czy blizszych, rodzila we Wrzesni, chwala sobie bardzo Gniezno. Zaraz znajde linka gdzies widzialam jak dr Ernst zachecal mamy do rodzenia w ich szpitalu... a to jeden z najlepszych ginekologow- poloznikow w Gnieznie,on tez porody odbiera.
tv.gniezno.pl/artykuly/czytaj/1449/kolor...enskim_szpitalu.html
Ja ze swojej strony jesli bym mogla ci polecic to Gniezno, ale wiadomo kazdy bedziemial swoje =,- ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Wlasnie sobie siedze po sniadanku i obserwuje mojego kota, ktory atakuje kwiatka, a atakuje go dlatego, ze na tym kwiecie osadza sie woda gdy jest wilgotno i chyba moja kocice te kropelki denerwuja lazi i kominuje jak kon pod gore i surykatki robi, nie no chyba jej zdjecie cykne...
Ja sie cos budze o 5:30 poznie krece sie i krece, zasypiam i budze sie przed 10
Maluch po tyg. Spokoju rozbrykal sie bardzo, nawet moj maz wczoraj stwierdzil, ze kopniaki sa juz konkretne, a na brzuchu juz widze nie tylko kopniaki, ale to jak sie przesowa czy tam przekreca
Pala, super ze zadowolona jestes z lekarza, najwazniejsze jest zaufanie i to czy lekarz odpowie na wszystkie Twoje pytania, wojek google wcale dobrym doradzca nie jest
Agness, pewnie siara sie pojawila nic strasznego czytalam w "ciazy dla bystrzakow" ze siara moze pojawic sie juz po 20 tyg ja jeszcze nic nie zauwazylam.
Porto, co do imienia z mezem uznalismy, ze trzeba wybrac takie, ktorego nikt nie nosi ze znajomych, bo niewiemjak u was, ale u mnie imiona maja w sobie duzo emocji zwiazanych z osobami, ktore znam.
Ja to z damskim imieniem akurat problemu nie mialam, mnie sie podobaja takie imiona jak Lidia, Liwia, Lilianna (Lili, Lilka w skrocie )Ewelina, Ewa (moja mama )
Za to wszystkie meskie, ktore mi sie podobaja juz sa "zajete" Adam, Pawel, Tymon, Konstanty (Kostek ), wiec padlo na Mikolaj
Domi, ja wlasnie slyszalam ze lato to u was jest piekne, a zimy takie nijakie, zimy to zbilzone podobno sa u was do naszej jesieni, to prawda?
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Wiecie, dopiero doszlam do siebie po tym co rano pisalam, najpierw nie moglam zasnac i bylo mi okropnie niedobrze, zaliczylam rozmowe w lazience a potem z miska na lozku i wreszcie padlam na jakies dwie godzinki. Teraz juz mi lepiej:)
Pojechalabym do miasta, wczoraj przed lekarzem bylam w szmateksie i wszystko za zł bylo, ma byc tak do piatku, no az zal bylo wychodzic ale spoznilabym sie inaczej:) i tak pomyslalam, ze dzisiaj tam wroce:)
Porto mi sie bardzo Alicja i Zosia podoba ale oba odpadaja bo dzieci braci mojego taty tak maja, pozabierali najlepsze imiona Zuzia moj wujek na mnie mowi:p:) wybralismy Lene bo u mnie nie jest to jakos bardzo popularne imie, czytalam ze od dwoch lat coraz czesciej jest nadawane ale tak jak mowie chyba nie u nas na podkarpaciu:)
Agness ja mialam jednorazowa przygode ponad miesiac temu, normalnie pocieklo mi z jednej piersi, ze tak powiem i wtedy to napewno bylo za wczesnie Oczywiscie duzo tego nie bylo i od tamtej pory spokoj wiec nawet o tym zapomnialam:) mysle, ze piersi juz od dawna sie przygotowuja a jakby nie bylo to juz blizej jak dalej:)
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jednak nie idę dziś do męża do szpitala. Nie chcę narażać siebie i Malutkiej na choróbska. A mężu jutro i tak wychodzi więc luzik
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- baska007
- Wylogowany
- gaworzenie
Coś się dziś nie wyspałam :/ Mniej więcej co 1-2godziny wstawałam siku :/
Pala współczuje, że teraz jeszcze Cię tak męczy Mdłości, wymioty... pamiętam to i naprawdę mam nadzieję, że szybko Ci minie bo to nic miłego :/
Ja miałam tak od ok 5tyg do 13tyg.
Alicja mi się też bardzo podoba, Ewa też Po za tym do dziewczynek podobają mi się też Ola, Basia, Roksana (tylko zdrobnienie mi nie pasuje - Roksi :/)
Lenka i Julka też ładne, ale jak jeszcze myślałam że będzie córa to nie braliśmy pod uwagę ich właśnie z tego względu, że u nas to na każdym kroku można spotkać taką małą Julke albo Lenkę
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Co do wymiotow baska kochana ja bylam z tego powodu dwa razy w szpitalu tak mnie meczylo po kilka dni, ze sie odwadnialam i musialam dostawac kroplowki i zastrzyki, nic nie przyjmowalam, nawet wody, teraz takie mdlosci z rana to dla mnie pikus:)
Zrobie sobie budyn chyba:)
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Podsyłam Wam stronkę z opiniami na temat poszczególnych szpitali. Można znaleźć trochę informacji o danym szpitalu. Mam nadzieję, że znajdziecie swoją placówkę bo nie wszystkie są
www.gdzierodzic.info/
Ja dziś zagrzebana w łóżku jestem i ni myślę z niego wychodzić. Pogoda przeraźliwa!!
Pozdrawiam Was i Wasze maleństwa
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja od rana biegam i sprzątam kupki po Lusi ;/ trochę to potrwa zanim się na dworze nauczy siusiu robić.
Co do imion to Roksana, Hania, Zuzia, Judyta ,takie mi sie podobają. No i Milenka oczywiście.
Ale najlepsze jest to ,że od paru dni, cały czas mi chodzi po głowie aby zmienić imię.
Nie wiem czy to minie, czy serio zmienimy. Może to chwilowy napad ;p Muszę z moim o tym pogadać...
Co do szpitali, to ja rodzę u nas w Orzepowicach ,pomimo iż nasłuchałam się różnych wersji. Nie będę wymyślała ani nigdzie jeździła bo uważam ,że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a ile kobiet tyle opinii. Poza tym jestem już przyzwyczajona do tego szpitala bo nie raz w nim leżałam, tak więc... No i moja lekarka też ma tam dyżury.
Szukam sukienki na ślub... i nie mogę się na nic zdecydować. A to już za dwa tygodnie! :O
Wszystko albo bardzo drogie, albo jakieś takieś...
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnesss siara ma juz prawo wyplywac w niewielkiej ilosci, mi co prawda z Kacprem nie wylatywala dopiero w dniu porodu.
Co do imion, to U nas jak na sr.... jest Julek i strasznie mi sie nie podoba to imie ale kazdy ma prawo do wyboru, wazne zeby rodzica sie podobalo. Stalo sie modne u Nas Alicja i ostatnio w sklepach slysze co 3 rodzica jak wola tak do swojej corki. U nas miala byc Aleksandra jesli byla by coreczka.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki mam taką maść: www.aptekaotc.pl/p/pl/4571/lips_masc_na.html tylko nie wiem czy mogę ją w ciąży stosować. Niby tam jest szałwia, wit. B2 i cynk. No ale nie wiem, bo znalazłam ją w domu, a kiedyś kiedyś ją używałam
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Porto, Olga jest swietnym imieniem kolezanka tak ma na imie, zawsze mi sie podobalo
Agness, wiem ze blisko nie masz ale w tarnowskich gorach jest hala targowa, tam maja podobno bardzo duzo ladnych i niedrogich ciuchow, kolezanki na wesela zawsze tam sie obkupuja
Ja na suche usta uzywam carmexa i z oriflame tego kremiku miodowego co bardziej wazeline przypomina.
Ja pomalu zaczynam czytac na temat porodu, bo pojecia nie mam jak to wszystko wyglada i chyba zaczynam miec pietra no coz juz blizej jak dalej, jesli rozwiazanie byloby w terminie, to za 16 tyg rozwiazanie zleci szybko.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Porto dobrze ,ze mąż wychodzi ze szpitala , mam nadzieję że u niego wszystko ok....
Ja właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa i nie robiła usg ,a szkoda tylko badała bicie serduszka , no i mam skierowanie na szereg badań łącznie na tą krzywą cukrową , min na badani dodatkowe bo mam grupę O- , czyli nie ciekawą , waże już 62,200kg trochę się tym podłamałam ale już tego nie zatrzymam teraz jestem w szóstym miesiącu to dopiero zacznę przybierać
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga mi sie bardzo podobala, kiedys to bylo bardzo zadkie imie ja mam Magda i w tym okresie co druga tak miala na imie.