BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #797964 przez kachna_28
Hej Mamuśki. Od rana miała pracowity dzień. Posprzątałam w szafie i powyrzucałam stare ubrania, których już nie zakładam, ale zawsze uważałam że mogą się jeszcze przydać. Swoją drogą to zbieractwo mnie przeraża. Po co mi tyle rzeczy ? zastanawiam się za każdym razem jak biorę się za większe porządki.

Agness nic się nie martw. Ja na początku ciąży miałam takie korby że przez bite dwa tygodnie ciągle płakałam. Płakałam w pracy,w domu, u rodziców i towarzyszył mi ogromny stres co powodowało z kolei rozstrój żołądka i ciągłe wymioty. Nawet zastanawiałam się czy nie pójść z tym problemem do psychologa... I nie wiem jak to się stało, pewnego dnia wstałam i jak ręką odjął. Proponuję Ci zmienić ośrodek zainteresowania. Korzystaj z wolnego czasu i rób to na co masz ochotę. A facetowi nigdy do końca nie dogodzisz, nie ma szans. Pomyśl sobie że za jakiś czas będziesz mieć kogoś, kto Cię kocha i potrzebuje bez względu na to czy płaczesz czy się złościsz i już nigdy nie będziesz sama

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #798018 przez Ani-ta
Witam,
ale dużo naskrobałyście nie wiem czy wszystko pamiętam ;)
na skurcze najlepszy magnez z wit b6
faceci to czasem jak dzieci ja też swojemu codziennie mówię aby pamiętał że jestem w ciąży ale im ojcostwo przychodzi po porodzie, więc ciesze się że potrafi zająć się Bartkiem :laugh: i oboje świata po za sobą nie widzą :lol: nawet ja jestem odsunięta na boczny tor :blush:
Mój Bartuś jeszcze malutki wie tylko że mama ma w brzuszku braciszka i opowiadam mu nie raz coś ale ile on z tego rozumie to nie wiem ;)
a właśnie mam pytanie do mam czy kupujecie coś swoimi starszym dzieciom że niby od maleństwa taki prezent?? ewentualnie w drugą stronę???

11 lata 1 miesiąc temu #798023 przez baska007
Pietruszka mam tak samo :) Na początku pilnowałam tego, liczyłam, a teraz muszę się zastanowić który to już tydzień albo spojrzeć na suwaczek lub do karty ciąży :D

Moje maleństwo jest najmłodsze tu, ale i tak się nadziwić nie mogę jak to szybko zleciało i kiedy :D
Już ponad 22 tydz :D

Może to tak leci bo żyje od wizyty do wizyty :D
Wyczekuję każdej kolejnej, ide na nią uspokajam się, lekarz rozwiewa obawy, odpowiada na pytania po to żeby kilka dni później było znowu to samo :D

11 lata 1 miesiąc temu #798054 przez moni91
Mamusie znacie sposób na lenia:P:P bo muszę się ruszyć do bankomatu a mam lenia:P:P

11 lata 1 miesiąc temu #798067 przez darmag21
Aniata ja poki co jak kupuje ubranka to moja Kacper sir z nich smieje ze takir malenkie i odbiera to pozytywnie. Kiedys zapytalam czy odwiedzi nas w szpitalu to powiedzial ze tak i przywiezie nam misia ...ja tez pomyslalm o tym ze bedzie mu milo kiedy dostanie cos od mlodszego braciszka, juz taka pierwsza wiez sie zawiaze.

11 lata 1 miesiąc temu #798087 przez kojka-waw
Ostatnie podejście do postu. Albo mnie wywala albo ktoś zadzwoni w trakcie pisania i też mnie wywala.

Byłam dzisiaj na glukozie. Słodka ale da się wypić. Dla mnie najgorsze było siedzenie w przychodni 3 godziny bez jedzenia.
Idę do czytać co u was.

11 lata 1 miesiąc temu #798092 przez Porto1987
Bry.

Dziewczynki z okolic Katowic!! W Silesia City Center 30.11 w Smyku będzie darmowe usg 3d/4d :)

11 lata 1 miesiąc temu #798160 przez Ani-ta
darmag twoj synek juz madry chlopczyk. ja tez wlasnie mysle ze kupie cos chlopakom aby od poczatku byla jakas wiez :laugh:
pala jak tam wizyta?

11 lata 1 miesiąc temu #798172 przez Loca
No wlasnie, Pala pisz relacje z wizyty :)

Tak sobie siedze i smaruje sie balsamem na rozstepy i doszlam do wniosku ze piersi mi zmalaly...chyba woce do starych staniko. Wy tez tak macie?

Co do akcji w scc to spodziewam sie ze tlum ludzi bedzie, my z mezem nie idziemy :silly: glownie dlatego ze maz katowic nieznosi :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #798175 przez domi2907
no pala czekamy na relacje :)´

loca ja to mam na odwrot..mi piersi ciagle rosna..napewno nie maleja i w dodatku dalej sa strasznie wrazliwe.
wydaje mi sie ze dopiero pare miesiecy po porodzie wroca do rozmiarow kiedy przestane karmic.

11 lata 1 miesiąc temu #798176 przez Porto1987
Dziewczyny mam takie pytanko jeszcze. Robią się Wam może zajady? Już myślałam, że mi przeszło, a od wczoraj, mam już dwa w jednym kąciku ust :( Kurde nie wiem co o z tym teraz robić. Smarowałam czosnkiem i pomogło, ale wróciło :( jeszcze chyba witaminą B posmaruję.

11 lata 1 miesiąc temu #798182 przez pietruszka
Loca, mnie od początku nieznacznie urosły, ale to tak naprawdę minimalnie. Tylko w obwodzie pod biustem mi przybyło.

Porto, ja co prawda nie mam problemu z zajadami, ale strasznie mam suche i spękane usta. Jak się budzę, istna skorupa i skóra płatami schodzi. Straszne. Używam różnych pomadek leczniczych, balsamów regenerujących i nic :( Pewnie to niedobór jakiejś witaminy. Mam też mega suchą skórę. Balsamy i oliwka też nie działają. Macie może na to jakieś sposoby?

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 miesiąc temu #798183 przez Kasztanowa
Aleście postów napłodziły :D

Ja od początku ciąży zażywam magnez, na początku z wit. B6, od drugiego trymestru asmag forte mi lekarka poleciła. Nie mam problemów ze skurczami :)
Na brzuszku też zauważyłam włoski, zastanawiałam się czy tylko ja tak mam :P

Chciałam się pochwalic, że wybraliśmy imię dla naszego Synka :) Będzie miał na imię Błażej :)

11 lata 1 miesiąc temu #798197 przez darmag21
Porto ja sie nie zmagam z zajadami, alewiem ze tonie przyjemne,smaruj czyms,moze wkoncu zaleczysz.

Z moim biustem to jest wciaz na plusie, czasem nawet bluzki nie moge przez nie przeciagnac. Po karmieniu za duzo sie nie zmniejsza,w moim przypadku troszke zostalo.

Kasztanowa, to jeden problem z glowy jak juz imie wybrane.

Pietruszka,nie wiem co ci poradzic... skoro juz tyle rzeczy wyprobowalas na skore. Moze cos w aptece leczniczego ? moze do kapania kup cos natluszczajacego w aptece jest chyba kilka takich produktow.

Pala cos milczy .... co tampo wizycie, pisz nam pretko.

Ja ide na kolacje, szybka komiel i klade sie, jakos ten dzien nie podpasowal mi.

11 lata 1 miesiąc temu #798200 przez Porto1987
No Kasztanowa, brawo za wybór imienia :) My jeszcze nie wybraliśmy. Mąż chce, żeby była Kasia albo Zuzia :) Ale ja jeszcze nie wiem :S

Włoski na brzuchu to i ja mam. Takie śmieszne futerko mi rośnie :)

Pietruszka, ja też mam tak, że mi się bardzo pierzchną usta. Używam takiego kremiku z Oriflame 3.bp.blogspot.com/-oRnRHirdC6I/UKFG89fLO...g/s1600/DSC00006.JPG
Martwią mnie te moje zajady.
A co do piersi, to u mnie chyba rośnięcie się nie skończy :) pod biustem, to daję rad, bo kupiłam sobie przedłużenie obwodu, gorzej z miseczkami. Jeszcze się w nie mieszczę, ale chyba już nie długo :S Nie miałam takich nawet jak brałam tabsy anty :P :P

Pala!! Czekamy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka